İran"Da Son Model İdam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

CellyM bunu yazdı:
    -----------------------------

o zmn senin bu (dhkp-c,pkk vs) dediklerin Bu üç beş çapuLcu yu öldürmeye devam etsin onlarda inanç yok zatn..

Devam etmesine etsinde ederken İsLam'ın,Kuran'ın arkasına sakLanıLmasın,Can aLmanın müsLümanLıkta yasak oLduğu biLindiği haLde,MüsLümanLara ait oLan Kuran'dan sureLer okunup can aLınmasın ..

AdamLar Dinimiz isLam inandığımız kitap Kuran diyerekten can aLıyorLar.. Bu ne yaman çeLişkidir ?? Resmen kendiLeriyLe çeLişiyorLar..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Tiesto bunu yazdı:

İran Şeriat ile yönetilen bir ülke... Sen neden bahsediyosun?

Hangi s.kimLe yönetiLiyor oLursa oLsun,arkasında İsLam var hacı,Hristiyanlıkta MuseviLikte yahudiLikte Şeriat var mı ? Hayır sadece MüsLümanLıkta var ve dinin arkasına sakLanarak can aLmak sebebi ne oLursa oLsun günah değiL midir ? AsıL sen neden bahsediyosun ?

Kısacası Şeriatta can aLmak serbest ama Kuran'da günah,Bu adamLarın inandığı ve düşünceLerini uyguLadığı kitapta Kuran değilmidir ? ÇeLişkiyi sadece benmi görebiLiyorum ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

RevengeX bunu yazdı:

CellyM bunu yazdı:

o zmn senin bu (dhkp-c,pkk vs) dediklerin Bu üç beş çapuLcu yu öldürmeye devam etsin onlarda inanç yok zatn..

Devam etmesine etsinde ederken İsLam'ın,Kuran'ın arkasına sakLanıLmasın,Can aLmanın müsLümanLıkta yasak oLduğu biLindiği haLde,MüsLümanLara ait oLan Kuran'dan sureLer okunup can aLınmasın ..

AdamLar Dinimiz isLam inandığımız kitap Kuran diyerekten can aLıyorLar.. Bu ne yaman çeLişkidir ?? Resmen kendiLeriyLe çeLişiyorLar..

bn orda Bu üç beş çapulcu yu öldürmeye devam etsin derken devletin adamlarından bahsetmiştim pkk lı pçlerden deil..

eed kuran da yasaklanmış can alınması ama arkadaşnda dediği gibi iran şeriatla yürütülen bi ülke yani hırsızlık yapanın kolunu keserler adam öldürenin canını alırlar kısacası kuran'da hırsızlıkda yasak can almakda yasak dimi?

he can almak iyi bişey demiyorum tabi de pkk lılara verilecek en değerli ceza idam olsa gerek..

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    keşke buradada öyle şeyler olabilse keşke iran kadar dik duruş gösterip gerekeni asabilsek

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    hacı pkk ile pjak aynı terör örgütü.pkk lıları da böyle sallandırsak ya.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:

Hem Kuran'a inanıp Hemde "Allah'ın verdiği canı yaLnız aLLah aLır"ı anLayamayan kesimi şuan bende anLayamıyorum. 

Kuran'da geçerli bir nedeni olmadığı sürece can almaaycaksın da deniyor.Senin adlığın kesitle olaya bakmamak gerek orda hükmedilenin kimsenin canına kıymayın olduğu değil her canı alacak olanın canı veren Allah olduğunun vurgulandığını düşünüyorum.Kuran yeni yeni inerken bu cümleyi yormak başka şimdi yormak başka o yüzden böyle anladığını sanıyorum ama yine de şunu sorabilirsin; Bir kişinin ölüm hakkını nasıl belirliyoruz ? Bununla ilgili Kuran'dan çıkartılabilecek kısaslar vardır ama benim bundan da ziyade asıl kafama takılan;Her yaşam kutsal ve kötü ruhlu birisinin düzelebilmesi için en temel şartı yaşamasıdır yaşamayan bir insan nasıl olurda Allah'ın yeryüzündeki saltanatına hizmet edebilir.Sen bir insanın canını aldıktan sonra bunun hesabını nasıl vericeksin ? O sadece hak edeni öldürebilirsiniz diyor ama hakkın ne olduğunu söylemiyor Allah'ı anlamak gerçekten zor.Şimdi ben çıkıp diyebilirim ksıtas alalım,vicdanımız öldürme düşüncesi içindeyken bile rahatsa demek ki haktır,nefsim için öldürmüyorsam haktır ya da buna benzer mantıklar yürütebilirim ama neticede hiç biri tahminden öteye gitmez ve bir tahmine güvenip böyle bir sorumluluğu üzerime alamam doğrusu Allah'ın bu konuda insanlara net bir bilgi vermeyip neyi amaçlandığını anlamakta zorluk çekiyorum,düzeni bozan,fitne fesat karıstıran,adilik eden,hak yiyen böyle aşşağılık insanları öldürsen bir dert öldürmesen bin dert.Gelde anla işte Allah'ı anlayan varsa lütfen bana da izah etsin anlamadan inanıyoruz abi bunun başka adı yok zaten yok efendim Kuran da gayet açık ve nettir herşey yok Kuran insana hayatta lazım olabilecek bütün bilgileri sunar bunlara ben inanmıyorum ya mumkün değil böyle bişey bir insanın ölümüne nasıl karar verebileceğimizi bile bilmiyoruz Kuran bence sadece insanlara ahirette nasıl rahat edebielceklerini anlatıyor belki de biraz bu dünyada ama kesinlikle herşeyi değil,kesinlikle ! Kuran'ı okuyarak 8 bilinmeyenli denklemin izahını gören,tv'nin nasıl yapılabileceğini kavrayan birisi daha ben görmewdim.Tamam şemasal olarak anlatılmaz da da Bunların mümkün olabileceğini anlamdan çıkartabileceğimiz şeylerde okumadım isyanım Allah'ın bize herşeyi net bir şekilde bildirmemiş olmasına değil O böyle bildirilmesi gerektiği için böyle bildirmiştir benim siyanım Kuran'da herşeye cevap var diyenlere,anlamadığı bir hükmü ki zaten anlasılması pekte mümkün görülmeyen bir hükmü mantık yürütrek cevaplamaya calısanlara bunları emirmiş gibi sunanlara hanginiz bana kefil oalcak bir insanı öldürmeye nasıl karar vermem gerektiğini analttıktan sonra söylesin hemen gidip öldüreyim yüzlerce insan muhakkak tanımınıza uyan daha milyonlarcası vardır zaten ama ahirette Allah'ı karşınıza alabileceğinize dair Allah'ı şahit edip söz verebielcek misiniz ? Buna götünüz yoksa eğer böyle şeyler hakkında da mantık yürütüp atıp tutmayın ! Delikanlı olun biraz Allah Kuran'ı eksik yada hatalı yollamadı hata herşeyi açıklamak için kıçını yırtan insanlarda.. 

edit:Meşru Müdafaa hususunu sorularımdan tenzih ederim zira o zaman kutsal olan yaşamı korumak için öldürmüş oluruz karşımızdakininde yaşamı kutsaldır ama bizimki de hal böylekyen öldürmeyip ölmeye razı olmak intahar etmekle aynı şeydir herhalde..

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:
    Kuran'da geçerli bir nedeni olmadığı sürece can almaaycaksın da deniyor.Senin adlığın kesitle olaya bakmamak gerek orda hükmedilenin kimsenin canına kıymayın olduğu değil her canı alacak olanın canı veren Allah olduğunun vurgulandığını düşünüyorum.Kuran yeni yeni inerken bu cümleyi yormak başka şimdi yormak başka o yüzden böyle anladığını sanıyorum ama yine de şunu sorabilirsin; Bir kişinin ölüm hakkını nasıl belirliyoruz ? Bununla ilgili Kuran'dan çıkartılabilecek kısaslar vardır ama benim bundan da ziyade asıl kafama takılan;Her yaşam kutsal ve kötü ruhlu birisinin düzelebilmesi için en temel şartı yaşamasıdır yaşamayan bir insan nasıl olurda Allah'ın yeryüzündeki saltanatına hizmet edebilir.Sen bir insanın canını aldıktan sonra bunun hesabını nasıl vericeksin ? O sadece hak edeni öldürebilirsiniz diyor ama hakkın ne olduğunu söylemiyor Allah'ı anlamak gerçekten zor.Şimdi ben çıkıp diyebilirim ksıtas alalım,vicdanımız öldürme düşüncesi içindeyken bile rahatsa demek ki haktır,nefsim için öldürmüyorsam haktır ya da buna benzer mantıklar yürütebilirim ama neticede hiç biri tahminden öteye gitmez ve bir tahmine güvenip böyle bir sorumluluğu üzerime alamam doğrusu Allah'ın bu konuda insanlara net bir bilgi vermeyip neyi amaçlandığını anlamakta zorluk çekiyorum,düzeni bozan,fitne fesat karıstıran,adilik eden,hak yiyen böyle aşşağılık insanları öldürsen bir dert öldürmesen bin dert.Gelde anla işte Allah'ı anlayan varsa lütfen bana da izah etsin anlamadan inanıyoruz abi bunun başka adı yok zaten yok efendim Kuran da gayet açık ve nettir herşey yok Kuran insana hayatta lazım olabilecek bütün bilgileri sunar bunlara ben inanmıyorum ya mumkün değil böyle bişey bir insanın ölümüne nasıl karar verebileceğimizi bile bilmiyoruz Kuran bence sadece insanlara ahirette nasıl rahat edebielceklerini anlatıyor belki de biraz bu dünyada ama kesinlikle herşeyi değil,kesinlikle ! Kuran'ı okuyarak 8 bilinmeyenli denklemin izahını gören,tv'nin nasıl yapılabileceğini kavrayan birisi daha ben görmewdim.Tamam şemasal olarak anlatılmaz da da Bunların mümkün olabileceğini anlamdan çıkartabileceğimiz şeylerde okumadım isyanım Allah'ın bize herşeyi net bir şekilde bildirmemiş olmasına değil O böyle bildirilmesi gerektiği için böyle bildirmiştir benim siyanım Kuran'da herşeye cevap var diyenlere,anlamadığı bir hükmü ki zaten anlasılması pekte mümkün görülmeyen bir hükmü mantık yürütrek cevaplamaya calısanlara bunları emirmiş gibi sunanlara hanginiz bana kefil oalcak bir insanı öldürmeye nasıl karar vermem gerektiğini analttıktan sonra söylesin hemen gidip öldüreyim yüzlerce insan muhakkak tanımınıza uyan daha milyonlarcası vardır zaten ama ahirette Allah'ı karşınıza alabileceğinize dair Allah'ı şahit edip söz verebielcek misiniz ? Buna götünüz yoksa eğer böyle şeyler hakkında da mantık yürütüp atıp tutmayın ! Delikanlı olun biraz Allah Kuran'ı eksik yada hatalı yollamadı hata herşeyi açıklamak için kıçını yırtan insanlarda..

Hocam Keşke bunca yazdığın yazı içinde benim sorumun cevabıda oLsaydı..

AnLayamıyorsunuz gaLiba,daha açıklayıcı oLmaya çaLışayım bakın soruğum sadece şu:

İran MüsLüman bir üLke ve haLiyLe Kuran'a inanıyor,Aynı zamanda da ŞeriatLa yönetiLiyor,yönetiLiyorken yine Kuran esas aLınıyor.. Buraya kadar ok..

AnLamadığım oLay oradaki can aLan insanLar işine geLdiği zaman Kuran'dan uyguLayıp geLmediği zaman kafasına göre mi yapıyor ?

Sonuçta Kuran'da can aLmak yasak-günah..Şeriatta ise serbest.. Bir kere düşünceLer zıt görüLdüğü gibi.. Bu zıt tutumLar hangi insanın keyfine göre yapıLıyor?

Bu cinayetLer işLenirken Kuran'daki aLLah'a ait oLan yazıLar değiLde kime ait oLan düşünceLer-yazıLar uyguLanıyor ??

Bu g.tLerin taptığı inandığı iLah başka mı ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Hoca ben sana bir cevap vermek için yazmadım zaten anlattıklarımdan anlamadıysan net bir şekilde söyliyeyim; Şeriat'ı uygulayan her ülke bunu farklı uygulayabilir kimse şeriatte İran'ı model almak zorunda değildir ki İran'ın da model aldığı şeriat ne kadar doğrudur zaten tartısılır.Yani benim sana dair yazdıklarımın konuyla alakalı tek yanı;Kuran'da adam öldürmek yasak falan değildir ! Hak etmediği sürece cana kıyamazsınız denir aç bir daha oku.Ben de burdan yola çıakrak insanların ölüme ferman hazırlama cesaretini yetkisini nerden bulduklarını sorgulayan isyan vari bişeyler karaldım senin soruna bir cevap vermedim yani..

Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:
    Hoca ben sana bir cevap vermek için yazmadım zaten anlattıklarımdan anlamadıysan net bir şekilde söyliyeyim; Şeriat'ı uygulayan her ülke bunu farklı uygulayabilir kimse şeriatte İran'ı model almak zorunda değildir ki İran'ın da model aldığı şeriat ne kadar doğrudur zaten tartısılır.Yani benim sana dair yazdıklarımın konuyla alakalı tek yanı;Kuran'da adam öldürmek yasak falan değildir ! Hak etmediği sürece cana kıyamazsınız denir aç bir daha oku.Ben de burdan yola çıakrak insanların ölüme ferman hazırlama cesaretini yetkisini nerden bulduklarını sorgulayan isyan vari bişeyler karaldım senin soruna bir cevap vermedim yani..

"Kuran'da adam öldürmek yasak falan değildir ! Hak etmediği sürece cana kıyamazsınız denir aç bir daha oku"

demişsin,güzeLde demişsin kardeşim =)

Peki bu adamın hak edip etmediğine karar veren kim ?

Tekrar ediyorum bu kendini özgürLük savaşçısı iLan eden 3-5 çapuLcu mu? =)

"Şeriat'ı uygulayan her ülke bunu farklı uygulayabilir kimse şeriatte İran'ı model almak zorunda değildir" demişsin ve yine güzeL bi noktaya değinmişsin =)

Yukardaki en son dediğine göre demeki ki işLer orada böyLe yürüyor ve şeriat tek bi oLay değiL,herkesin inanıp uyguLadığı şeriat farkLı,inciL gibi herkes değiştirip uyguLuyor,yani şeriat or.spu oLmuş herkes alıyo kafasına göre takılıyor =)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    bunun dinle dincilikle ne ilgisi var . Terörü bitirmek isteyen adam aynen böyle savaşır

konu din olunca hopluyorsun... terör olunca ırkçıbaşısın ...

dinine göre hareket et. HZ.Muhammed derki;hiç bir ırkın hiç bir ırka üstünlüğü yoktur...

konuya gelince.. haketmişler!!ne farkeder nasıl asıldıkları ? ha ciple ha miple ..

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 9738 Toplam Mesaj: 68