İran"Da Son Model İdam
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------
elevator bunu yazdı:
-----------------------------xz bunu yazdı:
bunun dinle dincilikle ne ilgisi var . Terörü bitirmek isteyen adam aynen böyle savaşır
-----------------------------konu din olunca hopluyorsun... terör olunca ırkçıbaşısın ...
dinine göre hareket et. HZ.Muhammed derki;hiç bir ırkın hiç bir ırka üstünlüğü yoktur...
konuya gelince.. haketmişler!!ne farkeder nasıl asıldıkları ? ha ciple ha miple ..
-----------------------------ya sana kemik atan varmı mk , ne sataşıon durduk yere muhammet mi dedik din mi dedik ? haketmşler tabi beter olsunlar
-----------------------------:)) tamam birdaha sataşmam söz.
-
Türkiyede gösmek istediğimiz hareketler bunlar...
-
Sen şefkatle insalara kucak açarsan iyice azıtırlar.İranın Teröre bu şekilde yaklaşımını takdir ediyorum.Bizim şehitlerimiz varken , biz bunları yakalayıp neden affediyoruz.
-
Nikoteen bunu yazdı:
hoca cidden kafana birşey falan mı düştü ? yoksa yazdıklarımı mı okumuyorsun sen ? Ölrüdürmeye nasıl karar verileceği zaten yazmıyor diyorum bunu açıklamaya calısanalrada kzııyorum diyorum.Sen hala bana kim karar veriyor diyorsun veren vermiş işte kararı bak ölmüş adamlar.. şeriat'ta baz alınan şey Peygamber zamanında uyguylanan yasalardır,hal ve davranışlardır.Bu zamandan bu yana gelen bilgiler ele alınarak şeriat tespit edilir fakat mezhepler araya girince bir birliğin olması zaten mümkün değildir biz buna şeriatin o. olması değil,farklı yorumlama deriz hee sen şimdi kalkıp peki hangi mezhep doğru diye de soracaksan bunlarıda zaten yazmamın bir anlamı yoktur.Bir mezhep köpeğe dokunmakla abdest bozulur der diğeri bozulmaz der.Bir mezhep falanca durumda suçlu öldürülebilir der bir mezhep öldürülmesi vaciptir (zorunlduur) der...
Sana tek dediğim şey;Kuran'da hak edeni öldürebilirsiniz denmiştir ve bu hakkın neyle kıyaslanacağı,bu hakka nasıl karar verielceği analtılmamıştır tek örnek Peygamber Musa'nın kendisini öldürmeye çalışan birisini (haksız yere işkencede olabilir tam hatırlamıyorum) öldürmesidir.Diğer durumlar hakkında net birşey yok benim okudguğum ve hatırladıgım akdarıyla çok merak ediyorsan aç sen oku anlatmaya calsıtıgım şeyde zaten bu birisi Kuran'da böyle diyor demesine bakmayın açıyın okuyun ya hee zaten islam'a inanan birisi değilsen bunca sorun neden ? Her din inanç meselsidir dinde mantık aramak dinleri anlayamamaktan ibarettir.Ben sadece senden alıntı yaptığım yeri açıklamaya calıstım anladın mı ?
edit:elevator bizede göster de bizde okuyalım hocam öldürülmesi gerekenlerin ap açık yazdığı yeri :) daha doğrusu ölüme nasıl karar verileceğini.Cihatta,savaşta,meşruu müdafada adam öldürülür tamam bunlar yazıyor fakat anlamadıgın nokta birşeyin cihat,vatan savunması olduğuna nasıl karar vericez.Bu gün çeçenistanda savaşanlar cihat diyoer peki gerçekten cihat mı ? her cihatdiyene gidip ölsen ne oalcak ? senin ölmekle neye faydan dokunacak eğer cihat değilse.Bu tanımları neye göre belirleyeceğiz sen onu söyle.. cihat dediğin din savaşıdır,dini yıkmak isteyenlere karsı yapılan savaştır peki biz rusların bunu islam'ı yıkmak için mi yoksa çeçenlerle şahsi çatışmaları mı oldugunu nasıl bileceğiz ajanda mı olmamız gerekir bunun gerçek bir cihat olup olmadığını öğrenmeklede mükellef miyiz vs. vs.
-----------------------------dinle savaşanları bulduğunuz yerde öldürün ayeti var. ve ben üstüne basa basa dedimki haketmişlerse !!!!
sen şimdi kalkıp bana bu 3 5 kişinin neden öldürüldüklerinimi soruyorsun? pjakla ilişkileri var ..bunu anlaman için iran anayasasını okuman gerekir ,ki buda kurana bağlıdır öyle yakaladık asalım la olmuyor çok zordur adam asmak iranda..
ki pjak la ilişkisi ispatlanmış kişiler şeriatla yönetilen bir ülkeye dolayısıyla islama karşıdırlar ve islama karşı olanların öldürülmesi emrediliyor ( bu kanunun dışında tutulan kimselerde belirtiliyor)
her cihat diyene gidip niye ölesin sen manyakmısın? oku dini herşey belirtilmiş neyin doğru neyin yanlış olduğunu görmüyormusun? ki görmüyorsan deliysen cennettende cehennemdende muafsın.
-
İran kadar olamadık :|
-
teröristlere aynısı yapılmalıdır
-
elevator boş konuşuyor boşa kalabalık ediyorsun hoca yazdıklarınla sorduklarım arasında en ufak bir bağ yok oku yazıyor diyorsun ne yazıyor be adam ? dininizi savunmak için öldürün yazıyor ben nereden bilicem ruslar islam için mi saldırıyor yoksa çeçenlerle mi alıp veremediği var.kendin diyorsun haketmişlerse diye birde herşey yazılı diyorsun lan hakkı neye göre belirlıyoruz diye soruyoruz bizzaten burda sabahtan beri ben kafasına göre adam aastıklarını zaten söylemedim.hala da var diyorsun,yazıyor diyorsun ama birşey gösterdiğin yok bir adamı boğarak öldürmekle yakarak öldürmek arasında fark yok diyen birisin,delilerin cennet ve cehennemden muaf oldukalrını sölyeyen birisin deliler Allah'ın emirlerinden sorumlu değil bu demek mi ki cennette yada cehenneme gitmeyecek işte kendi dinini yazıp kendin oynuyorsun birde kelime oyunları yapıp aklınca beni mi eziyorsun? deli değilsen mişte yok bilmem neymiş adam gibi bişey anlatacaksan yaz,göster,ayet no ver okuyalım yok eğer amacın beğenmediğin düşünceleri sindiremeyip millete sataşmaksa git parkta falan zaman geçir iyi gelir daha ne diyim..
-
Nikoteen bunu yazdı:
elevator boş konuşuyor boşa kalabalık ediyorsun hoca yazdıklarınla sorduklarım arasında en ufak bir bağ yok oku yazıyor diyorsun ne yazıyor be adam ? dininizi savunmak için öldürün yazıyor ben nereden bilicem ruslar islam için mi saldırıyor yoksa çeçenlerle mi alıp veremediği var.kendin diyorsun haketmişlerse diye birde herşey yazılı diyorsun lan hakkı neye göre belirlıyoruz diye soruyoruz bizzaten burda sabahtan beri ben kafasına göre adam aastıklarını zaten söylemedim.hala da var diyorsun,yazıyor diyorsun ama birşey gösterdiğin yok bir adamı boğarak öldürmekle yakarak öldürmek arasında fark yok diyen birisin,delilerin cennet ve cehennemden muaf oldukalrını sölyeyen birisin deliler Allah'ın emirlerinden sorumlu değil bu demek mi ki cennette yada cehenneme gitmeyecek işte kendi dinini yazıp kendin oynuyorsun birde kelime oyunları yapıp aklınca beni mi eziyorsun? deli değilsen mişte yok bilmem neymiş adam gibi bişey anlatacaksan yaz,göster,ayet no ver okuyalım yok eğer amacın beğenmediğin düşünceleri sindiremeyip millete sataşmaksa git parkta falan zaman geçir iyi gelir daha ne diyim..
Nisa Suresi 91 Diğer bazılarını da bulacaksınız ki, hem sizden emin olmak hem de kendi toplumlarından emin olmak isterler. Ama fitneyle yüz yüze getirildiklerinde başaşağı içine dalarlar. Bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barışa gitmezler ve ellerini sizden çekmezlerse onları yakalayın, tuttuğunuz yerde öldürün. İşte böylelerinin üstüne gitmeniz için size açık bir izin ve kuvvet verilmiştir.bu ayet açıklamıyormu Allahın can alma yetkisi verdiğini?sorduğun bu değilmi.
lanlı lunlu konuşma adam sayıp izah etmeye çalışıyorum çokta umrumda değilsin.ayet dedin al sana ayet.
hakkı neye göre belirliyoruz demişsin sen geri zekalımısın ki anlayamayasın haklının haksızın ne olduğunu?haklıyı hakkı olana göre belirliyoruz buna inanmıyorsan asla adaletten bahsetme.
ayrıca söylediklerimi çarpıtma ben ani ölümlerin arasında farkın olmadığını söyledim ha kılıçla ha giyotinle ha asarak .. sen yakmayıda eklemişsin yakmak işkencedir iftira atıyorsun yak diye bir sözüm yok..
-
Nisa Suresi 91 Diğer bazılarını da bulacaksınız ki, hem sizden emin olmak hem de kendi toplumlarından emin olmak isterler. Ama fitneyle yüz yüze getirildiklerinde başaşağı içine dalarlar. Bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barışa gitmezler ve ellerini sizden çekmezlerse onları yakalayın, tuttuğunuz yerde öldürün. İşte böylelerinin üstüne gitmeniz için size açık bir izin ve kuvvet verilmiştir.
Gerçekten bu ayet çok güzel açıklamış olayı..
-
"""Nisa Suresi 91 Diğer bazılarını da bulacaksınız ki, hem sizden emin olmak hem de kendi toplumlarından emin olmak isterler. Ama fitneyle yüz yüze getirildiklerinde başaşağı içine dalarlar. Bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barışa gitmezler ve ellerini sizden çekmezlerse onları yakalayın, tuttuğunuz yerde öldürün. İşte böylelerinin üstüne gitmeniz için size açık bir izin ve kuvvet verilmiştir."""
Ben bundan şunu anlıyorum;
Senin gibi düşünmeyeni önce senin gibi olmaya çağır, yok kendi değerlerinden vazgeçemeyip bir de sana oyun yapıyorsa kesip biçebilirsin izin veriyorum.