Kullanici Adi Ve Sifresi Bilinen Kisinin Msn Yazismalarinin Gecmisini Bulma Hakkinda !
-
bilişim suçları ekipleri yapabiliyor bu olayı ama nasıl yapıyorlar bunu bilmiyorum. eğer trojan yemediysen bilgisayarına yada log tutucu bir casus program yüklü değilse pc ye bulabilmesi mantıklı gelmiyor bana.
-
Arkadaşlar msn kayıtları 18 kayıt ay kayıt altında ve bunlara ulaşabilmenin 2 yolu war
1.si sosyal mühendislik
2.sağlam hakim savcı vs vs
hakim savcı karar çıkartır konuşmalar ms tarafından yollanır bu en bilinen yol
herkezin merak etti şey 1. yol onuda şahsen denedim işe yarıyo :) kısaca anlatıcam.
ceza davalarını herhangi bi vatandaşın izlemesi serbest mahkemelerde.Bazı davalarda msn kayıtları istenir(2-3 defa şahit oldum ) hakim aradaki olayı çözmek için bi karar ve felanca şahsın felanca şahısla arasındaki konuşmaları ister.sonra dosya yerine konur.davaca şahıs yada avukat kararı ms iletir onlarda kapalı zarf usulü adliyeye gönderir.sonra hakim açar okur.
burda yapmanız gereken dava bittikten sonra hakip açıp okuduktan sonra ( dava dosyalarına erişmek çok basit tarafım diyin dosyamı incelemek istiyom ve fotokopi çektircem demeni yeterli). neyse dosyayı elinize alıp fotokopileri çektirden sonra gidin eve msn adreslerini rötuşlayarak deiştirin sonra ms e gönderin hakim karaı gibi. ms adliyeye gönderdikten sonra gene aynı usul tarafım deyip dosyayı incelerken msden gelen kağıdı aşırtın :) hepsi bu :)
yöntem gerçektir 1-2 kez denedim ama adliye bilgisi yada hukuktan anlamayanlar denemesin 2 soru sorarlar cevaplayamassanız olcakları siz düşünün :)
saygılarla VEXTA
-
microsofta akrabaları vardır belki temizlikçi filan
-
simplite kullan güzel programdır
:D
http://www.secway.fr/us/products/simplite_msn/home.php
-
imkansız böyle bir şey geçmişe yönelik hiçbir şey çıkartamazlar ergenekonda çıkanlarda zaten kişilerin bilgisayarında ki kendi kaydettikleri olduğunu duydum msnplus vb ile yani böylebirşeyi yapamaz savcılık yoluyla bile olmaz mc bas bas bağırıyor asla kayıt altına alınmıyor diye ayrıca yukarıda arkadaşın anlattığı rötüşmötüşolayı hiçinanadırıcı gelmedi karatahta nickli arkadaşımız acaba ne der bu konuda kendisi avukat olduğu için
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------çok saçma.. bulmaları imkansız çünkü bütün logları tutan bi server olduğunu düşünürsek dünyada msn kullanan milyarlarca insan var ve buna hangi server dayanır.
ve sürekli uptade yapması gerekli ki bu da bilgisayarımızda farkedeceğimiz bir durumdur..
kısacası sanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğini..
mantık kuramadım.
-----------------------------yazıyı gönderirken kanımca upload çalışıyor :)0,5 kb ın fark edilmesi zordur. Bildiğim kadarıyla her sistemin yazılımın gizli bir loglaması var öyle tahmin ediyorum bunu güvenlik kuvvetleri kendileri istiyor bizzat tr olarak bakmayın cıa ve fbı bazlı bakın
-
VEXTA bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar msn kayıtları 18 kayıt ay kayıt altında ve bunlara ulaşabilmenin 2 yolu war
1.si sosyal mühendislik
2.sağlam hakim savcı vs vs
hakim savcı karar çıkartır konuşmalar ms tarafından yollanır bu en bilinen yol
herkezin merak etti şey 1. yol onuda şahsen denedim işe yarıyo :) kısaca anlatıcam.
ceza davalarını herhangi bi vatandaşın izlemesi serbest mahkemelerde.Bazı davalarda msn kayıtları istenir(2-3 defa şahit oldum ) hakim aradaki olayı çözmek için bi karar ve felanca şahsın felanca şahısla arasındaki konuşmaları ister.sonra dosya yerine konur.davaca şahıs yada avukat kararı ms iletir onlarda kapalı zarf usulü adliyeye gönderir.sonra hakim açar okur.
burda yapmanız gereken dava bittikten sonra hakip açıp okuduktan sonra ( dava dosyalarına erişmek çok basit tarafım diyin dosyamı incelemek istiyom ve fotokopi çektircem demeni yeterli). neyse dosyayı elinize alıp fotokopileri çektirden sonra gidin eve msn adreslerini rötuşlayarak deiştirin sonra ms e gönderin hakim karaı gibi. ms adliyeye gönderdikten sonra gene aynı usul tarafım deyip dosyayı incelerken msden gelen kağıdı aşırtın :) hepsi bu :)
yöntem gerçektir 1-2 kez denedim ama adliye bilgisi yada hukuktan anlamayanlar denemesin 2 soru sorarlar cevaplayamassanız olcakları siz düşünün :)
saygılarla VEXTA
-----------------------------Simdi Vexta arkadasimizin soyledikleri benim bildiklerimle ortusmuyor.
Microsoft kayit tutmuyoruz diyor ama bircok adli vakada msn konusmalari geri getiriebiliyor. Simdi bunlar bilgisayardaki kayitlar diyelim bu adamlarin benim bilgisayarima erismeleri sonra beni dinlemeleri, yok efendim trojan atmalari felan mumkun degil msn kayitlarimin gecmisi icin iddaya girmedim ama bunun icin her iddaya girerim , soyledigim insanlarin birkaci zaten benim musterim , bu adamlarin bilgisayarlarina ben bakiyordum onceden, bilgi seviyelerini gayet iyi biliyorum. Bu yuzden trojan olayi soz konusu bile degil ha zengin adamlar birine bir sekilde yaptiriyor olabilirler , ozel trojan yazdirmis olabilirler felan filan ama simdilik bunlar konu dahilinde degil.
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------çok saçma.. bulmaları imkansız çünkü bütün logları tutan bi server olduğunu düşünürsek dünyada msn kullanan milyarlarca insan var ve buna hangi server dayanır.
ve sürekli uptade yapması gerekli ki bu da bilgisayarımızda farkedeceğimiz bir durumdur..
kısacası sanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğini..
mantık kuramadım.
-----------------------------
Bende oyle dusunuyorum yani bu serverlar bizim elimizde olsa bile dusunsenize milyonlarca insanin ( 1 milyondan fazla kisi msn kullaniyor sanirim ) her kisinin en az 2 msn adresi var hemen hergun yazismalar yapiliyor. Buna hangi server dayanir ?
-
ne bir milyonmsn kllanıcısı türkiyede 8milyon internet kullanıcısı var resmikayıtlarda bunn en az 7milyonun msn adresi yoksa ne olayım bu sadece türkiyede dünyaya genelleyince düşünemiyorum rakamı
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
ne bir milyonmsn kllanıcısı türkiyede 8milyon internet kullanıcısı var resmikayıtlarda bunn en az 7milyonun msn adresi yoksa ne olayım bu sadece türkiyede dünyaya genelleyince düşünemiyorum rakamı
-----------------------------ne 7 milyonu beaaa :D
herkez en az 5'er tane adres açıyor ahuna moyum.
7*5= 35 mlyon'dan fazla kayıt wardır :D
-
28 milyon msn kullanicisi sadece turkiyede imis arkadaslar .
Buyrun kaynak: http://www.turkcebilgi.net/haberler/ekonomi/msnde-dunya-ikincisi-olduk-259929.html
Ben zaten milyonlarca dedim, yani bu onyüzbin milyon da olabilir ( eski bir reklamdan geldi aklima benim yasimdakiler bilir :) )
Yalniz konumuz bu degil , konu hakkindaki yorumlarinizi alayim.