folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Müzige Duyarlı Led Yapımı (Resimli)

Müzige Duyarlı Led Yapımı (Resimli)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nightmare07
    nightmare07's avatar
    Erkek

bu sene dersler gereği paraelel port led ve transistörlerle çok uğraştık güzel bir fikir ama bazı yanlışlar var yapılan yorumlarda

1- bir yerde denmişki 12voltu ver istediğin renkte istediğin kadar led bağla bu yanlış bir yorum çünkü ledlerin herbirinin optimum çalıştığı gerilim farklı örneğin gün ışı led denen parlak beyaz led 3-3.3 V da optimumdur  12V lik bir kaynak kullanılıyor yani 4-5 tane beyazled optimum yanar hatta 6 da iyi yanar(yapılan çalışmadaki parlak mavide aynı değerdedir zaten)  ama led sayısı arttırılırsa parlaklık düşer tam tersine led sayısı azaltılırsa yada düşük gerilimli ledler takılırsa ledler yanabilir(bozulmak anlamında yanmak)

2- tip31 transistör denmiş anladığım kadarıyla her türlü npn transistörü kullanabiliriz ama unutulmaması gereken transistörü yanlış bağlarsanız yada ses çıkışınızın gerilim değeri bir şekilde yüksekse transistör yanabilir

birde AC220 ile çalıştırmak isteyen arkadaşlara önerim elektronik marketlerde adaptörler en kalitesizi5 liradan başlayan fiyatlarla bulunuyor ordan bulabilrisiniz adaptör ve çalıştırırsınız.

yanlışım varsa düzeltin birilerine yanlış birşeyler göstermemiş olalım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

süpermiş en kısa zamanda yapıcam

biz de music box yapmıştık

http://www.fpga4fun.com/MusicBox.html

verilog yerine vhdl speaker yerine buzzer kullanmıştık ama baya eğlenceliydi :D

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SnowDrop
    SnowDrop's avatar
    Erkek

çizzik

ben küçükken 5 yaşındaydım lan bu kadar açık ve net.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

müridler az önce elektronikçilere gttim bi türlü bulamadılar tip31 transistör den başka yolu yokmudur bunun bi yardım etseniz :S

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

Clostridium bunu yazdı:
    -----------------------------

bunları bulabiliceğimiz yer söle bide sana her gece dua okiyim (:

(kadıköy de)

GOLD Bilgisayarın karsısında yazıcıoğlu iş  hanı na girmen yeterli

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Farklı renkleri istenilen sıra yada ritm ile yakmak için tek aklıma gelen yöntem mikrokontrolör,

yılbaşı ağaçlarındaki ışıkların mantığı nedir ordaki gibi yapılabilinir belki?

Birde benim anlamadığım telefondan yada müzikçalardan çıkan erkek jak'ı doğrudan buna bağlarsak müziği nereden duyacağız?

Hoparlör bağlamak istesem transistörün solunamı sağınamı bağlayacağım yoksa direk jak çıkışınamı?

2,5Voltluk ledlere 12Volt verirsek ledlerde sorun çıkmazmı?

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nightmare07
    nightmare07's avatar
    Erkek

enesshn18 bunu yazdı:

müridler az önce elektronikçilere gttim bi türlü bulamadılar tip31 transistör den başka yolu yokmudur bunun bi yardım etseniz :S

@kafkafkaf

Birde benim anlamadığım telefondan yada müzikçalardan çıkan erkek jak'ı doğrudan buna bağlarsak müziği nereden duyacağız?

Hoparlör bağlamak istesem transistörün solunamı sağınamı bağlayacağım yoksa direk jak çıkışınamı?

2,5Voltluk ledlere 12Volt verirsek ledlerde sorun çıkmazmı?

kendi bilgisayarımda değilim o nednele çizerek gösteremiyorum ama cevaplarınızı şöyle vericem

enesshn18  sorusuna cevabım şekildeki gibi bağlayacaksan npn transistörlerden herhangi biri işini görecektir npn transistör lere örnek aklıma ilk gelen bc239 kesin bulursun

kafkafkaf sorusu için

şimdi ilk olarak jack çoğaltılarla 2 ye bölebilirsin çıkışı sanırım bu sorun halledildi

hoparlör bağlayamazsın ledlerin yerine çünkü jackten gelen sinyal transitörün anahtarlama yapmasını sağlıyor yani ledlerin olduğu devreyi dolaşmıyor o sinyal (benim anladığım bu)

3.soruna cevabım şu eğer 2.5lik kullanırsan toplamları 12 yada biraz daha fazla olacak sayıda led koyman yeter yani 2.5+2.5+2.5+2.5+2.5=12.5   ---> 5 led optimum olarak yanar yada 2-3 tane koyacaksan eğer 2.5lik devreden 20mA geçicek şekilde bir direnç koyarsın onunda örneği şu olur 3*2.5=7.5   12-7.5=4.5 V=i.R den 4.5/0.020=220ohm luk bir direnci ledlerin sonuna(- uç önerilir ) eklersin sorunun olmaz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

çizik =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Güzel bir şey de mümkün değil ben yapamam Elektrik okuyan arkadaşa yaptıracaz mecbur :D

Kendine İyi Bak ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

eletronikten pek fazla anlamam ama bu transistörün mantıgı aslında mekanik rölelerin yaptıgı şeyle aynımı...?

:) mutluyum, huzurluyum
Toplam Hit: 30368 Toplam Mesaj: 148