Müzige Duyarlı Led Yapımı (Resimli)
-
hocam bu transistörü nerden temin edebilirim? Eski bi bilgisayar üzerinde var mıdır? Ya da transistör olmadan yapamaz mıyız? :)
-
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bu transistörü nerden temin edebilirim? Eski bi bilgisayar üzerinde var mıdır? Ya da transistör olmadan yapamaz mıyız? :)
-----------------------------Bu sorunun cevabını bende bekliyorum. DonanımHaberde fln da sordum alamadım hala cevabı :)
Elektronikçi dışında NEREDEN BULABİLİRİZ ? -
maxxis39 bunu yazdı:
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------Bu sorunun cevabını bende bekliyorum. DonanımHaberde fln da sordum alamadım hala cevabı :)
Elektronikçi dışında NEREDEN BULABİLİRİZ ?
-----------------------------aynen elektronikçiye sordum yok dedi. Led işi yapan bir yer vardı oraya sordum orada da yok :S :S
-
Bu haftasonu uğraşacam :) malzemelerde sıkıntı olmaz inş. bulabilirsem hepsini ne ala :)
-
hocam transistörleri televizyon tamircilerinde bulabilirsnz belki. Ben bulunduğum yerde sordum ama yok dediler istersen getirtiriz dediler. getirticem bende :D koskoca yerde bitek bende olcak :P :P
-
O aradığınız transistörü eğer elinizde eski kullanmadığınız Powersupply varsa çok rahat bir şekilde bulabilirmişsiniz çünkü içinde varmış ?
-
Jubei bunu yazdı:
O aradığınız transistörü eğer elinizde eski kullanmadığınız Powersupply varsa çok rahat bir şekilde bulabilirmişsiniz çünkü içinde varmış ?
-----------------------------hocam daha temin bi powersluppy açtım hemde baya eski :D :D hangisi hangisi :D :D
@$edit : buldum :D
-
az önce 5+1 in çıkışına bağladım transistör bulamadım bende direk bağladım bütün hoporlörü söktüm son ses açtım artıyı :D lambalar teker teker dumanlaşmaya başladı :D yandı çoğu lamba D:
-
1 adet 10K'lık direnc takmanızı öneririm ledleri yakmanızı zorlaştırır :) tip31 yerine herhangi bir npn transistörde işinize yarıyabilir.
-
bunuda yapcm şu yaz okulundakı vızeler bı bıtse :D