Nükleer Enerji Teknolojisi İle İlgili Ne Düşünüyorsunuz?
-
garga bunu yazdı:
-----------------------------
wikiden: France nuclear power 78.8%, the highest percentage in the world
Fransanin elektrik enerjisi %80 nukleerden elde ediliyor ve dunyada 1.
bu itlerin bir bildigi elbetteki vardir...
-----------------------------Değerli dostum
Yeni 50 yıllık enerji kaynakları ve kullanımı planlanmasında Fransa Nükleer kullanımına son vererek yenilenebilir enerji kaynakları kullanma ve yapma yönünde karar almış bununla birlikte denizlerde rüzgar tribünleri tarlaları oluşturmaya başlamıştır...
Böylece evet haklısın vardır o itlerin bir bildiği boşuna kendi eski santrallerini kakalamaya çalışacakları ülkelerde lobi çalışmaları yapmıyorlar :)
Sağolsun Yılmaz Özdil Kardeşim de sanki beni dinliyor mübarek yeni yazısı da tam konuya uygun buyrun;
Kaktüs
16 Mart 2011 Çarşamba 02:05yozdil@hurriyet.com.tr -
Hoca iyi hoşta verdiğin örnekler komik
ispanyayla italya zaten kendileri kapattı şimdide italya tekrar kuruluma başladı bildiğim kadarıyla
yani gelişimini tamamladıktan sonra kamuoyu baskısını durdurmak üzere atılmış adımlar bunlar
italya zaten avrupada nükün babası sayılabilecek ülkelerden biri
yunanistanı pek tr yanında gelişmiş sayamayacağım,
diğerleride dünya arenasında Tr ile çok farklı kulvarlarda ülkeler
Şöyle bir yazı buldum
biraz göz atın derim
http://www.davetci.com/d_soylesi/g_soylesi_ayozemre_2.htm
-
Soru : Nukleer enerjiye kim karsi cikar?
Cevap : Akli olan kimse karsi cikmaz.
Peki nedir bu yaygara? Kisaca HES leri kurup isleten sirketlerin gelirlerinin azalacagi korkusuyla basinda bir takim satilik kopeklere yedirdikleri paralar vasitasiyla insanlari karsi cikmaya zorluyor.
HES ler sanildigi kadar doga dostu falan degildir. Bir kere milyonlarca ton beton ve celik kullanacaksiniz, Daha sonra baraj golu yukseldikce cevresindeki doga yi da sular altinda birakarak dogal yasami ve bitki ortusunun anasini bellemektedir.
Turkiye de Elektrik ne kadar bilmiyorum ama burada evdeki herseyimiz elektrikle, aydinlatma, isinma, yemek falan hersey elektrikle calisiyor. Aylik gelen elektrik faturasi 50tl birsey ki benim maasimin (tl ile yazarsak) yaklasik 120 de 1 ine tekabul ediyor.
Turkiye de asgari ucret 600tl diyelim, aylik 4tl ye butun ihtiyaclarinizi karsilamak istemezmisiniz?
Cevap evet ise o zaman nukleer enerji en dogru olanidir.
Kaldiki Ruzgar enerjisi, ruzgar olmadigi zaman atil bir yatirimdir.
Dalga enerjisi, Turkiye deki en buyuk dalga boyu yarim metreyi gecmez. Avustralya olsaydik o zaman amenna, avustralya da deniz her mevsim dalgalidir.
Komur ile elektrik uretimi baslibasina sorun. Elektrik uretmek icin kac milyon ton komur yakiliyor, beki bu kadar komurden cikan Karbondioksit nereye gidiyor? Komurun kulleri ne oluyor? Madenden komur nasil oraya geliyor. Hepsi ayri bir sorun.
Turkiye, cahil, bilgisiz, serefsiz, o... cocugu politikacilar yuzunden herseyde oldugu gibi nukleer enerjide de zamanin diyemiyorum yuzyillarca geridedir.
Tipki, tren de oldugu gibi, Japonya da artik manyetik trenler kullaniliyor.
Gotu boklu cin bile mermi tren kullaniyor.
Ha keza otomotiv endustrisinde, silah sanayinde, demir-celik endustrisinde, hammadde isleme teknolojisinde....vs vs her alanda sinifta kaldik. Ve beyinsiz siyasiler yuzunden kalmaya devam ediyoruz.
Sizleri bilmem ama cin'in mermi tren yapmasi, kendi aracini uretmesi, kendi savas ucagini(kopya veya degil) uretmesi..vs benim zoruma gidiyor. Bu ibneler daha dune kadar sumuklu bocek, kedi, kopek, fare yiyorlardi.
Japonya nin istediginiz herhangi bir noktasina trenle gidebilirsiniz. Trenler ucak gibi konforlu, iclerinde internet, tv, otomatik satis makineleri..vs hersey var. Turkiye de ne var? mavi tren oda kaza yapti asiri suratten.
Peki bizde ne var? yalan, dolan, kapkac, rusvet, cinayet, mafya. Kimsenin kimseye saygisi yok, herkes ben merkezci. Musamaa yok, anlayis yok, onur ,haysiyet zaten neredeyse kalmamis. Para icin insanlar(!) 12 yasinda oz kizlarini satiyor. Oz babasini olduruyor.
Futbol denilen sey ile insanlari uyutup aptallastirdilar.
Son bir sey diyecegim, Nukleer santraller gelismislik duzeyini belirler.
Yaw neyse konusmayayim, konustukca sinirlerim bozuluyor. Turkiye'nin halini gordukce cidden uzuluyorum.
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
ispanyayla italya zaten kendileri kapattı şimdide italya tekrar kuruluma başladı bildiğim kadarıyla
yani gelişimini tamamladıktan sonra kamuoyu baskısını durdurmak üzere atılmış adımlar bunlar
Şöyle bir yazı buldum
biraz göz atın derim
Güzel kardeşim sen anlamazdan mı geliyorsun yada anlamıyor musun ?Verdiğim örneklerin komik olan tarafı nedir ?
italya 1987 de halk oylaması ile var olan tek santrali kapattı şimdiler de Berlusconi amca enerji yatırımı için kendine kaynak olarak tekrar nükleer santral açma çabalarında ve 15 haziran da tekrar referandum yapacaklar eger referandum olumlu olrsa 2015 de santral için adım atacaklar ama bilinçli italyan halkı bu referandum da da Berlisconinin eline gerekeni verecek zaten biraz italyan komuoyundan haberin varsa görürsün... Güncel nükleer santral noktalarının olduğu dünya haritaları mevcut internette biraz ararsan bulursun...Şu an İtalya nükleer enerji üretmeyen tek G8 ülkesi...
Almanya kademeli olarak tüm nükleer santrelleirini kapatma kararı almış ve uygulamaya İspanya tüm nükleer santrallerini kapatmaya 2006 senesinde başlamışken tekrar sorayım örneklerimin komik olan tarafı neresi ?
Diğerleri dediğin ülkeler Türkiyeden farklı kulvarlarda haklısın en azından ekonomik olarak bile bize tur bindiren ülkeler başka kulvarlarda koştukları ortada...
Ve savunma için verdiğin linkde ki adam kendini savunma derdinde çernobil faciasından sonra araştırma komisyonunda sahte rapor sonucu hakkında açılan 400 şimdiler de de buna eklenen 50 davada... Adamın mesleği Nükleer enerji sen hangi esnafın '' abi benim malım kötü '' diyerek pazarlama yaptığını gördün ?
O adam Kemal Sunalın flimlerinde hacı bir ev sahibi karekteri var hani ' Allaaaa şükür, Allaaaaa şükür'' diye türlü hokkabazlık yapan işte o karekterden gram farkı olmayan biri... Sen de koy onun cebine 100 bin $ sen ne istersen onu söylesin...
Ve Sniperscope
önce farklı fikirlere saygı duyarak tartışmaya katıl; burada kimse Nükleer santral isteyenlere aptal, salak yakıştırması yapmaz iken senin '' Aklı olan karşı çıkmaz'' diyerek hakaret etmen pek şık bir giriş olmadı...
İkinci olarak dikkat ederek tüm postları okursan Nükleer karşıtı olanların, HES'lere de karşı olduğunu görürsün tekrarlamak da fayda görüyorum; Nükleer istemeyenler YENİLENEBİLİR enerji savunuyor ne HES, ne termik, ne de nükleer santral istemiyoruz... Hepsinin doğaya ve insana zararı olduğunu düşünüyoruz...
Rüzgar tribünlerinin rüzgar olmadığında atıl olmayan modelleri var rüzgar ilk hareketi sagladıkda sonra kendisini rüzgar olmasa bile besleyebilen bataryalarla kesintisiz enrji üretebilmekte, Yeni gelişmeler dahil olmak üzere bu konuda tekrar bilgilerini tazelemeni tavsiye ederim.
Dalga enerjisini konuya ben dahil etmedim ve verimli değil haklısın, benim önerdiğim sistem deniz akıntısı + Santrifrüj = Tünel Tribünler bir nevi HES projesinin denize batırılmış tünel hali suyu tutmak için baraja ihtiyaç yok proje zaten suyun içinde...
Dalgadan enerji üretimini hafife alma Sidney limanında çok aşırı dalga olmayan hatta dalgakıranın arkasında kalan ufak bir tesis iile Sidneyin çevre aydınlatması ve her akşam opera binası ile gökdelenlerin üzerinde yaptıkları lazer ışık showlarının enerjisini karşılıyorlar bu show için kullandıkları enerji İstanbulun bir gecelik enerji miktarı...
Çin öyle börtü böcek yiyiyorlar diye hafife alınacak bir güç değil dünya ekonomisi adamların elinde hatırlarsan Amerika bile restleşmekden kaçındı o senin tıfıl bulduğun Çin ile...
Sana katıldığım noktalar var biri politikacılara olan yaklaşımın, diğeri bu güzelim ülkemizin durumu. Cennet vatanımızı cehenneme çevirmek için haldır haldır çabalayan üç kuruşluk menfaat için geleceğimizi, zenginliklerimizi çar-cur eden zihniyete olan düşüncelerin benim için de farklı değil...
-
@ozsar07:
Oncelikle kimseye aptal veya salak demedim, orada kullandigim anlami "dusunmek isteyen veya Dusunebilen" Yoksa fikirlerimiz bagdasmiyor diye kimseye aptal veya salak dedigim yok.
Simdi demissinki, nukleer e karsi olanlar HES e de karsi termik santralede karsi. Simdi herseye karsi olursak veya bahsettigin gibi ruzgar, dalga veya sizin deyiminizle yenilenebilir enerji ile nereye ne kadar enerji aktarabilirsin?
Diyelimki Antalya da bu sistemi kurduk ne guzel calisiyor peki dogubeyazit a ne yapacagiz? deniz cekemeyecegiz, Enerjiyi dogubeyazit a nakil etmeye kalksak %50 si yolda kaybolur.
O zaman oturup mum yakalim (Gerci mum yapmak icin bile enerji gerekiyor), telefonlari kapatip guvercinle haberleselim.
Isteyin veya istemeyin, sevin veya sevmeyin. Dunya enerji kitligina dogru gidiyor.
Turkiye'de biz ne yapiyoruz. Rusya'dan dogalgaz alip elektrik uretiyoruz. Kendi ciakridigimiz komuru fransaya satip, yine fransadan komur ithal ediyoruz. ORman hic bahsetmiyorum. siyasi pustlar oy ugruna ormanlarin anasini bellediler.
-
türkiyenin sıkıntı duyması, radyasyona maruz kalan tarım ürünlerinin dünyanın dört bir yanına özellikle de türkiyeye gönderilmesi olacak..
radyasyonlu çay,suşi gibi :)
hidroelektrik enerji için heryerde baraj gibi yataklar olmayabilir, kuruması gibi... farklı denge profilleri vs.. (3)
rüzgar enerjisi için iskandinav ülkeleri ve birkaç bölge haricinde yararlanılamaz (2)
güneş enerjisi her bölge için söz konusu olamaz.. ancak ekvator ve ortakuşak yerlerde işe yarar (2)
nükleer enerji her anlamda büyüleyici bir kaynaktır ama öyle depremle yıkılabilecek yerlerde kurulmamalı... mesela uzayda üretim yapılabilir.. (5)
manyetizma enerjisi bana göre nükleerden daha iyi bir enerjidir.. ama daha kullanmak için teknolojik olarak daha gerideyiz... (4)
-
HanDsomE bunu yazdı:
Dünyada şu ana kadar kaç tane nükleer santral patladı ? Çernobil.. Herşeyin ölüm riski vardır. Uçak düştü diye uçağa binmeyen varmı. Yada otobüs kaza yaptı diye otobüse binmeyen. Artk buda temel ihtiyac bir ülke için
-----------------------------Hacı çok güzel özetlemiş olayı, başka söze ne hacet?
-
bu nükleer enerjiyi çok isteyenler arkadaşlar merak ediyorum nükleer enerji atıkları için neler düşünüyorsunuz?
ülkeyi çöp edip yaşanmaz hale getirdikten sonra ülkenin büyümesinin ne önemi olacak? ya da belli bir bölgeyi yaşanmaz hale getirmek o bölgede yaşayan insanlara yapılan bencillik degil midir?
-
ozsar07 bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
Şöyle bir yazı buldum
biraz göz atın derim
Güzel kardeşim sen anlamazdan mı geliyorsun yada anlamıyor musun ?Verdiğim örneklerin komik olan tarafı nedir ?
italya 1987 de halk oylaması ile var olan tek santrali kapattı şimdiler de Berlusconi amca enerji yatırımı için kendine kaynak olarak tekrar nükleer santral açma çabalarında ve 15 haziran da tekrar referandum yapacaklar eger referandum olumlu olrsa 2015 de santral için adım atacaklar ama bilinçli italyan halkı bu referandum da da Berlisconinin eline gerekeni verecek zaten biraz italyan komuoyundan haberin varsa görürsün... Güncel nükleer santral noktalarının olduğu dünya haritaları mevcut internette biraz ararsan bulursun...Şu an İtalya nükleer enerji üretmeyen tek G8 ülkesi...
Almanya kademeli olarak tüm nükleer santrelleirini kapatma kararı almış ve uygulamaya İspanya tüm nükleer santrallerini kapatmaya 2006 senesinde başlamışken tekrar sorayım örneklerimin komik olan tarafı neresi ?
Diğerleri dediğin ülkeler Türkiyeden farklı kulvarlarda haklısın en azından ekonomik olarak bile bize tur bindiren ülkeler başka kulvarlarda koştukları ortada...
Ve savunma için verdiğin linkde ki adam kendini savunma derdinde çernobil faciasından sonra araştırma komisyonunda sahte rapor sonucu hakkında açılan 400 şimdiler de de buna eklenen 50 davada... Adamın mesleği Nükleer enerji sen hangi esnafın '' abi benim malım kötü '' diyerek pazarlama yaptığını gördün ?
O adam Kemal Sunalın flimlerinde hacı bir ev sahibi karekteri var hani ' Allaaaa şükür, Allaaaaa şükür'' diye türlü hokkabazlık yapan işte o karekterden gram farkı olmayan biri... Sen de koy onun cebine 100 bin $ sen ne istersen onu söylesin...
Ve Sniperscope
önce farklı fikirlere saygı duyarak tartışmaya katıl; burada kimse Nükleer santral isteyenlere aptal, salak yakıştırması yapmaz iken senin '' Aklı olan karşı çıkmaz'' diyerek hakaret etmen pek şık bir giriş olmadı...
İkinci olarak dikkat ederek tüm postları okursan Nükleer karşıtı olanların, HES'lere de karşı olduğunu görürsün tekrarlamak da fayda görüyorum; Nükleer istemeyenler YENİLENEBİLİR enerji savunuyor ne HES, ne termik, ne de nükleer santral istemiyoruz... Hepsinin doğaya ve insana zararı olduğunu düşünüyoruz...
Rüzgar tribünlerinin rüzgar olmadığında atıl olmayan modelleri var rüzgar ilk hareketi sagladıkda sonra kendisini rüzgar olmasa bile besleyebilen bataryalarla kesintisiz enrji üretebilmekte, Yeni gelişmeler dahil olmak üzere bu konuda tekrar bilgilerini tazelemeni tavsiye ederim.
Dalga enerjisini konuya ben dahil etmedim ve verimli değil haklısın, benim önerdiğim sistem deniz akıntısı + Santrifrüj = Tünel Tribünler bir nevi HES projesinin denize batırılmış tünel hali suyu tutmak için baraja ihtiyaç yok proje zaten suyun içinde...
Dalgadan enerji üretimini hafife alma Sidney limanında çok aşırı dalga olmayan hatta dalgakıranın arkasında kalan ufak bir tesis iile Sidneyin çevre aydınlatması ve her akşam opera binası ile gökdelenlerin üzerinde yaptıkları lazer ışık showlarının enerjisini karşılıyorlar bu show için kullandıkları enerji İstanbulun bir gecelik enerji miktarı...
Çin öyle börtü böcek yiyiyorlar diye hafife alınacak bir güç değil dünya ekonomisi adamların elinde hatırlarsan Amerika bile restleşmekden kaçındı o senin tıfıl bulduğun Çin ile...
Sana katıldığım noktalar var biri politikacılara olan yaklaşımın, diğeri bu güzelim ülkemizin durumu. Cennet vatanımızı cehenneme çevirmek için haldır haldır çabalayan üç kuruşluk menfaat için geleceğimizi, zenginliklerimizi çar-cur eden zihniyete olan düşüncelerin benim için de farklı değil...
-----------------------------hacı adam bilimsel cevapları gayet açık net patlatmış, neyin ne olduğundan bahsetmiş eğer bilimsel olarak bu verilen bilgileri çürütebiliyorsan o zaman tartışırız yoksa burdan ona buna bk atarak tartışma yapacaksak adamın karakteriyle iş hayatıyla özel hayatıyla falan yargılayacaksak hiç konuşmaya gerek yok ben kuru söze bakmam icraate bakarım varsa kaynakların koy okuyup öğrenelim öyle militan çemkirmelerle haklı çıkacağını zannediyorsan yanılıyorsun.
Örneklerin gayette komik
zamanında nüke kullanmış nükün ekmeğini yemiş ülkeler şimdi santralleri yenileme amacıyla kapatıyorlar sende gelip burda yok almanya kademeli kapatıyor falan diyorsun
bahsettiğin ülkeler zamanının nüke babası, noldu da birden bire bütün halk çevrevci çıktı? birde bana kapatıyorlar bıdı bıdı diyorsun burası komik,
ayrıca son kamuoyu yoklamalarında italyan halkının %58 i nükleere olumlu bakmakta,
Nükleer olmadan sanayi gelişmez nükleer zorunluluktur, buna hala yok biz rüzgar gülüyle yapacaz yok güneş enerjisi falan fıstık diyorsan bu ayrıca komiktir
Pespembe bi dünya herkes ister ama buna mecburuz elalem çatır çatır enerji üretiyorsa bununla sende hala doğalgaz taşıyacam yok güneşten enerji elde edecem demen olayı tam anlamıyla göremiyor olduğunun kanıtıdır
ayrıca almanların kapattığı falan yok aksine kullanım sürelerini uzattılar daha yeni
yapmış etmiş olmuşla olmuyo bu işler
-
diamonique bunu yazdı:
Nükleer enerji Türkiye gibi bir kutup ülkeye şart. Mesela Ugandaya kurmaya gerek olmayabilir ama bize şart. Tabi Türkler yapmasın, yabancı şirketler yapsın. Hatta japonlar yapsın. Nükleer bir olaydan dolayı öleceksem, japonlar gibi asil bir milletin yaptığı hata sonucu ölmeye razıyım.
-----------------------------asilliği geçtim tsunami olmasa reaktörlerde sorun bile çıkmıycaktı :| ibneler sağlam yapıyo harbi harbi :D Asian Ruleeezzz