Serigrafi (İpek Baskı) Yöntemiyle Evde Tshirt Basın
-
Çok güzel ayrıntılı anlatmışsın tebrik ediyorum , malzemeleri izmir den elde etmiş olman iyi oldu bende gider alırım aynı yerlerden :). Şu finaller bi geçsin ilgilenecem bunla.
Merak ettiğim 3 4 yıkamadan sonra kullanılamaz hale gelmez değil mi ? Desen silinir mi yani ?
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------
Çok güzel ayrıntılı anlatmışsın tebrik ediyorum , malzemeleri izmir den elde etmiş olman iyi oldu bende gider alırım aynı yerlerden :). Şu finaller bi geçsin ilgilenecem bunla.
Merak ettiğim 3 4 yıkamadan sonra kullanılamaz hale gelmez değil mi ? Desen silinir mi yani ?
-----------------------------Deseni çamaşır suyuyla zor siliyorum. Değil 3 -4 yıkama, 400 kere yıkasan pek bişey olmaz bence..
-
RockZs bunu yazdı:
Deseni çamaşır suyuyla zor siliyorum. Değil 3 -4 yıkama, 400 kere yıkasan pek bişey olmaz bence..
-----------------------------Sağol hocam çok güzel bir desen hazırlayıp 4 5 ayrı renkte tişörte basabilirsem kalıp hazırlama işinden tasarruf ederim sanırım.
-
Matchup bunu yazdı:
RockZs bunu yazdı:
Deseni çamaşır suyuyla zor siliyorum. Değil 3 -4 yıkama, 400 kere yıkasan pek bişey olmaz bence..
-----------------------------Sağol hocam çok güzel bir desen hazırlayıp 4 5 ayrı renkte tişörte basabilirsem kalıp hazırlama işinden tasarruf ederim sanırım.
-----------------------------Evet ama kalıpları yıkamak bile angarya bir iş matchup. İzmirdesin sanırım, zorlandığın bir yer olursa özel mesaj at, bir şekilde yardımcı olurum. Kolay gelsin. Ayrıca bisiklet konusundaki son mesajın için de buradan teşekkür etmiş olayım.
-
Dikkat çamaşur suyu seyreltik bir asittir.
aga çamaşır suyu bazik değilmydi -
wert bunu yazdı:
Dikkat çamaşur suyu seyreltik bir asittir.
aga çamaşır suyu bazik değilmydi
-----------------------------Kimyacı değilim ama asit diyenler de var. Kafam karıştı şimdi. Benim aklımda asit olarak kalmış ama ph12 ye yakın olduğundan baz olması gerekiyor sanırım ama ilginç birşey buldum bu konuda:
http://www.madsci.org/posts/archives/2006-08/1156827168.Ch.r.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sodyum_hipoklorit
-
olayı anladım ama
ipeğin aralarında ufak boşluklar var
o boşluklar dışındaki yerleri emülsüyonla kapatıyoruz(işte emülsüyonu sürüyoruz aldığımız çıktıdan yararlanarak desenimiz olacak yerleri boş bıraktırıyoruz)
sonra boyayı gezdiriyoruz boya o ipekteki ufak deliklerden geçiyor
tshirte yapışıyor
gerisi toplama temizle vsvsvs
aklıma geldi sanki renkli baskıda yapabiliriz
ama 8 tane çıktı almamız gerek
ps de deseni hazırladık
sonra cmyk moduna geçip
her bir kanalın baskısını alıp
her kanala kalıp hazırlayacan
cyan kanalına açıkmavi boya(aslında camgöbeği)
magenta kanalına mor
yellow kanalına sarı
key kanalına siyah karşılık gelecek şekilde boyayacan
-
final sonrası denenecekler arasına aldım :)
-
aklıma geldi sanki renkli baskıda yapabiliriz
ama 8 tane çıktı almamız gerek
ps de deseni hazırladık
sonra cmyk moduna geçip
her bir kanalın baskısını alıp
her kanala kalıp hazırlayacan
cyan kanalına açıkmavi boya(aslında camgöbeği)
magenta kanalına mor
yellow kanalına sarı
key kanalına siyah karşılık gelecek şekilde boyayacan.................................................................................................
SERİGRAFİ sistemde cmyk baskı hele ki ragle ile elle çekilecekse çok uzman olanlar bile yapamaz. çünkü ıslak üstü ıslak baskı zordur.
yada renkler üst üste gelmeyecek şekilde çok renkli baskı yapılır. ama dediğim gibi üstüste olmaz. yapamazsın
-
döküman süper olmuş. şimdi yurtta yapamayız ama evde denicem
ellerine sağlık hocam