Wing Tsun Hakkinda Bilmek İstedikleriniz
-
shadowboy bunu yazdı:
-----------------------------
Kung Fu nun en cok begendigim dali wus hu'dur :) ama 2 senedir shaolin kung fu yapmaktayim
-----------------------------
çöş hane böle ayala buzdolabı felan firlatanlardanmısın sen ? eheheh -
Yok Haji :D Senin dedigin anca filmlerde olur. Shaolin kung fu daki asil amac 5 hayvan kavramidir. bunlar :
Leylek, Kaplan, Yilan, Dragon ve Leopar'dir.
Her hayvanin kendine has tarzi vardir,
Leylek dengeyi temsil eder ve ana temasi tekmelerdir, Kaplan hizdir, Leopar Atakliktir, Yilan kitleme hareketleridir (yere alma, omuzunun ustunden calma vb..) ve dragon gucu temsil eder.
Ornek olarak eger matrix 1 filmini izlediyseniz, Neo nun lobby sahnesinde askeri binaya girince taramadan geciyor ve alarm caliyor. Onun yanian gelen polis uzerindeki metal esyalari cikarmasini istiyor, ve o sirada neonun avuc ici vurdugu teknik dragon teknigidir ve antemanlarda bire bir dovuslerde onun kullanilmasi yasaktir ;)
-
he annadım suu ayili bi film vardıı :) nedi o kung fu pambis dimi :) ehehehehheh
-
http://www.youtube.com/watch?v=veRtesXr9Rc&NR=1
örnek olsun diye bir video göstereyim dedim.
wing tsunda refleksler zamanla cok hizli bir sekilde gelisir.
antremanlari izlemeye gelenler, ilk gördüklerinde genelde dalga gecerler. bunlar ne yapiyorlar böyle diye.
ancak zamanla elde edilen hiz sasirticidir. -
yok hocam ya wallaha bizde bu bira göbeğinden sonra biraz zor o kadar :) hızlı refleks felan filan cıkartmak :) ehehehe ama acaip güzel bira içerim bak onlada benle kapisicak adam yoktur diim :) savasmialim sefiselim
-
hocam wing chun ile ilgilenenlere yeni çıkan IPMAN (grandmaster yipman) filmini tavsiye ederim orada wing chun o kadar güzel gösteriliyorki güzelde bir film..
bende wushu yapmak istiyorum ama türkiyede wushu yok denecek kadar az yerde var.. bu yüzden belki bende wing chun'a yönelebilirim.. wing chun savunma olarak muhteşem bi kung fu tekniği.. wushu ise saldırılarıyla öldürücü bi teknik.. bildiğim kadarı shaolin kung fu ile wushu aynı teknikti.. Jet Lee'nin Korkusuz - Yasak krallık gibi filmlerde gösterdiği teknik wushudur.. Jet Lee sağlam wushucudur ama kung funun bi çok tekniğini bilir o adamı izleyin yeter.. :D Ben kung fu konusunda çok hırslıyım ve adam gibi bi salon bulsam belki hayatımı bu spora adayacağım..
KUNG-FU STİLLERİ
- Shaolin Kung-fu
- Wing Chun kung-fu
- Tai Chi Chuan (çin yosaı olarak da bilinir)
- Praying Mantis Kung-fu
- Haing I Kung-fu
- Pa Kua Chuan Kung-fu
- Wu Tank Pai
- Hun Gar Kung-fu
- Choy-Li Fut
- Pak Mei Kung-fu
-Sil Lüm Kung-fu
-White Crane Kung-fu
-
Buraya dalga ve sidik yarıştırma amaçlı mesaj yazanları kınıyorum. Wing Chun (Wing Tsun) ölümcül bir spordur. Grandmaster Ip Man'ın Wing Chun dersi vermek istememesinin sebebi de buydu.. Ancak eşkiyaların artmasıyla öğretme ihtiyacı duymuştur. (Ip Man filmi Türkiye'de vizyona girerse -%100 girer çünkü Wing Chun'u en iyi Türkler yapıyor :)- bu konuları filmde görebilirsiniz)
Ben -abimin hesabından yazıyorum- Denizli Özel Servergazi Anadolu Lisesinde okuyorum.. Tarih Hocam Emrah Eker Wing Chun'da 6. derecededir - Si-Hing - Eşi Hale Eker ise Si-Je'dir - 3. derece
IP Man'ı izlerken belki göreceksinizdir, çeşitli dövüş sahnelerinin bir kaç tanesi haricinde Grandmaster IP Man %100 savunma uygulamıştır..
Wing Chun'u hafife almayın, Bruce Lee'yi adam sanmayın :) Çünkü Bruce Lee de Wing Chun öğrencisiydi :) (ÖĞRENCİSİYDİ !! :)) -
NOT: IP Man vizyona çıkmadı diye biliyorum, ama Tarih Hocamız bize alt yazılı olarak izletiyor :)
-
ip mani indirdim ben isteyen olursa bi ara upload ederim...şimdi biz escrima ogretiyor bunları yaptıkça artık diyo düşünmiceksiniz direk uygulacaksınız diyor tabi bunlar zamanla ve calısarak olacak diyor.
-
communist, bu spora niye başladın çok mu dayak yiyordun yoksa daha rahat adam mı döveyim dedin?
ikinci sorum sen bu spora başladıktan sonra hiç bir teknik bilmeyen "sokak serseri"lerinden dayak yedin mi?
-
tomannie bunu yazdı:
-----------------------------communist, bu spora niye başladın çok mu dayak yiyordun yoksa daha rahat adam döveyim mi dedin?
ikinci sorum sen bu spora başladıktan sonra hiç bir teknik bilmeyen "sokak serseri"lerinden dayak yedin mi?
-----------------------------Onun yerine gelecek makul cevabı ben vereyim: Wing Chun'u "serserilere" kimse öğretmez. Para için, sırf elalemi dövmek için öğreten Wing Chun Hocası sayılmaz, Wing Chun hocası olmak için Avcı Wing Chun Lisansı olması gerekiyor diye biliyorum..
Wing Chun zevk için kullanılmaz, Wing Chun zorda kalınca haklı durumdayken kullanılır.. Haksızsan ve Wing Chun kullanırsan, bir üst seviyelerindeki hocaların tarafından öğrencilikten atılırsın, bu da Wing Chun'da tamamen durman demektir..
Sanırım açıklayıcı olmuştur..
Ayrıca Grandmaster IP Man'a göre aptal sokak serserilerine Wing Chun tekniği kullanmak asıl aptallıktır, eşit şartlar yoktur..
Konuyla alakasız bir şey anlatmak istiyorum.. IP Man filminde IP Man 10 karateciyle dövüşüyor ve yarısından fazlası ölüyor :)