folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Wing Tsun Hakkinda Bilmek İstedikleriniz

Wing Tsun Hakkinda Bilmek İstedikleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CommunisT
    CommunisT's avatar
    Erkek
    InfZer bunu yazdı:
    -----------------------------

Wu Shu, Kung Fu nun gerçek adıdır diye bir şey yok. İkisi de çin orijinli dövüş sanatlarının genelleştirilmiş ismi olarak geçer. Yoksa bir sürü değişik alt dal mevcuttur.

Wing Chun a dandik diyebilmek için öncelikle gidip bir Wing Chun ustasının ağzını kırman gerekir, ki hangisi daha etkili görelim :)

Ayrıca Wing Chun un yanlışım yoksa dünyada şu an en iyi çalışanı Emin Boztepe dir. Salih Avcı yı da ilk kez duyuyorum, o kadar önemli biri olmasa gerek.

Ebmas sistemi de çeşitli yerlerde çeşitli sistemlere öğretiliyor. Ayrıca polis, asker bu sistemleri bilse de blmese de o kadar önemli değil. Onlara daha çok JuJitsu, Aikido tarzrı sistemler uygun. Yoksa kore nin bi yerindeki polislerde ordaki bir sistemle eğitiliyor. Tayland da Muay Thai ile vb.

Dediğim gibi, evrensel şekilde belirlien iyi sanat yoktur. Bunu uygulayan adamın ustalığına ve çalışkanlığına bağlıdır. O yüzden lütfen diğer dövüş/savunma sanatlarına bok atmayalim :)

Salih Avci konusunda bir aciklama getireyim, alman özel timi (SEK) ni egiten kisi.
    Avrupada gayet medyatik diyebiliriz.
    Onun disinda yazdigin tüm cevaplarda fikir birligindeyim.
    Konunun tekrardan gündeme geldigini yeni gördüm, ondan pek ilgilenemedim. tskler cevaplarin icin.

Bitimsiz bir ko$udur ya$am
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

AnTiSoZeL bunu yazdı:
    br jiu jutsuyu nerede nasıl çalışıyorsunuz ? ufc Türkiye ye gelirmi talep varmı

aynen şu dövüş sanatı bir gelsin hemen gidicem yok türkiyede abi nerede aradıysam yok :W 

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

mma (ufc) internetten istanbulda salonu olduğunu gördüm. ama nasıl bir yer bilemiyorum.

ben de yapmak istiyorum da çok beklicem sanırım yaygınlaşmasını. 

edit :

İTÜde varmış, biraz önce forumlarında gördüm. aylık 120 liraya 10 aylık bir kurs veriyorlarmış.

daha fazla bilgi bulursam eklerim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trk
    trk's avatar
    Erkek

Olay cok basit. En iyi dövüs sanati Wing Tsun veya en iyi dövüs sporu Muay Thai diye birsey demek mümkün degil.

Herzaman sporcunun kendisine bagli birsey.
    Programlama da oldugu gibi, en iyi programlama dili diye birsey söz konusu degil. Programci kendini hangi dilde gelistirebiliyor, hangi dile hakim.

Ama Wing Tsun icin sunu ekleyebilirim.  Cogu hocalar cok astronomik fiyatlara resmen kazikliyorlar. Wing Tsun'a verilen para belki baska birseye verilmiyordur.
    Wing Tsun'da kademe kademe yükselebilmek icin sinavlar olur, bu sinavlarda yaklasik ödedigin aylik ücrete denk geliyor.

Sorun burada degil aslinda, eger ögrencilikten cikipta profesyonel dereceye (rütbeye) gectigin takdirde her sinav icin cok astronomik fiyatlar ödemek zorunda kaliyorsun. Bunlarda yaklasik 500 Euro'dan basliyor. Buna en iyi örnek EWTO.

Onun disinda WT kesinlikle bos degildir, sabir ve zaman gerektirir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

cimbomlu_15 bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:
    Emin Boztepe bu sanatı yemiş,içmiş,aşmış,pek bi güzel

Emin Boztepe Sifu - Salih Avcı'nın öğrencisi diye biliyorum, yanlışsa düzeltsin biri.

fazlasıyla yanlış

ikisi de ayrı ustalar.

emin boztepe  genç yaşta (ve daha usta değilken) büyük bir wing tsun ustasını yenerek adından söz ettirmiştir   -  william cheung

dünyanın herhangi bir yerinde onun büyük bir usta olduğunu kabul etmeyen biri çıkarsa onda art niyet aramak gerekir.

salih avcı hakkında ise fazla bilgim yok. bilen arkadaşlar yazabilir.

Bu konu tekrar canlansa güzel olacak ama.

Bu arada geçen zaman içerisinde ben de wing tsun'a başladım Bursa'da.

Bazı teorik yanlışlarımı da düzeltip öğrenme imkanım oldu. 

@ciprix

wing tsun için geçersiz demişsin ama bunu diyerek sanırım bazı federasyonların tanımadığını kastetmişsin.

(dünyanın sallamadığı hatta çinde bile birçok grubun sallamadığı kung fu federasyonları)

ben de bu sisteme geçersiz dediğini zannederek kısa bir mesaj yazdım.

ama bundan fazlasıyla alınıp bana uzun uzadıya veriştirmişsin.

tahmin ediyorum ki bir yanlış anlamadan çıktı olay. cevap vermeye lüzum görmüyorum.

tüm konuyu okuyanlara not : 

kendi adıma bilmediğim kısımlardan hiç bassetmedim veya az söz ettim ama özellikle birkaç arkadaş öyle şeyler sallamış ki bilmeyen biri okusa çok yanlış şeyler öğrenecek. en çok gözüme çarpan isim ise cimbomlu_15. o kadar fazla mesajı var ki hangisine cevap vereceğimi bilemedim ve cevaptan tamamen vazgeçtim.

okurken dikkatli okumanızı ve bazı mesajlarda "tamamen yanlış" bilgilerin yer aldığını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SyspioniC bunu yazdı:
    en iyi savunma sanatı hangisi oluyo ?
    savunma seviş

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek
    hacım bu seninde bahsettiğin noktalara nasıl vurulacağı na dair bilgi verirmisin...bayıltmak için veya öldürmek için de olabilir :D

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

MaQneToR bunu yazdı:

AnTiSoZeL bunu yazdı:
    br jiu jutsuyu nerede nasıl çalışıyorsunuz ? ufc Türkiye ye gelirmi talep varmı

aynen şu dövüş sanatı bir gelsin hemen gidicem yok türkiyede abi nerede aradıysam yok :W 

arkadaş o kadar aramana gerek yok bu iş muaythai + güreşlede yaparsın bunlarda türkiyede mevcut......... bu işi yapanlar(free fighting)  muaythai+ jijutsu çalışmış adamlar  : ) mma çalışcağın yerde bu ikisini birleştirmeyi öğrenirsin ben jiu jiutsu falan bilmem gördüğün gibi yazılışınıda yanlış yazmışım yerde kafa bacak kol kitlemeleri falan öğrenmen lazım yerde uygulanacak teknik çok,, özel çalışma gerektirir. türkiye de dövüşleri yok eğitimini verecek yok mu heralde var birol topuz veriyor galiba kickboks.tv topuz fight akademi falan araştırırsan bişeyler bulursun

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

CommunisT bunu yazdı:

Merhabalar,
    forumda dönem dönem hep dövüs sanatlari ve dövüs sporlari üzerinde durulmustur.
    Wing Tsun üzerine sormak istediginiz sorulari belirtin, elimden geldigince yanitlamaya calisacagim.
    Sekiz seneden beri wing tsun yapmaktayim, yaklasik bir seneden beridirde egitimini veriyorum.
    Yanlis anlasilmalari engellemek icin, hava civa derdinde oldugumdan dolayi degil, olayin felsefesini ve deneyimlerimi ilgilenenlerle paylasmak icin böyle bir konu actim.

Ek olarakta brazilya jiu jiutsu`su yapmaktayim. Bildiginiz kadaryila UFC nin temel dövüs sporudur. Eger ilgilenen olursa bu konu hakkindada bilgi alisverisi yapabiliriz.

rastgele

hojam istanbulda avrupa yakasında ikamet ediyorum, wing tsun üzerine düzenli eğitim alabileceğim salon önerebilirmisin?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

shaolin kung fu ya baktım da yapılır mı o ya

http://www.metacafe.com/watch/662438/shaolin_kung_fu/ 

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
Toplam Hit: 30606 Toplam Mesaj: 84