folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yaradılışçıların Usanmadan Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları

Yaradılışçıların Usanmadan Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Primat Tek Hücreli Bir Canlıdır Yanılmıyorsam,

http://tr.wikipedia.org/wiki/Primat

Ehhem, Tamam Hocam, Anladım Benim Söylemde Evrensel Büyüklükte Fark Oluşturmuş Bu Nokta İtibari İle. :)

Abi sende tek bir cümleyle tüm canlıların kardeşliğini ortaya koymuşsun resmen :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    sniperscope bunu yazdı
    GusFring bunu yazdı

Ne kadar açıklama yapılırsa yapılsın bir yaradılışçı her zaman bu soruları sormaya devam eder. Canlı kanıtlarını tbt'de de defalarca gördük.

Konu dine saldırmak değil bilimsel bilgi aktarımı yapmaktır. O yüzden ban suçu işlediğimi sanmıyorum. Modlar bu ince ayrıma dikkat eder umarım.

http://arsiv.ozgurdusuncehareketi.org/

Bilgi paylasimi iyidir. Verdigin linkte epey konu okumama ragmen tek gorebildigim. Olabilir, yapabilir...vs gibi hep afaki cevaplar.

Bir sey ya vardir, ya yoktur. Ya olmustur, ya olmamistir.

Evrimcilerin hic sevmedigim noktasi da iste burada basliyor. Daha kantilanmamis birseyi illaki kanitlanmis ve %100 emin bir sekilde insanlara anlatmalari.

Hocam evrimin var olduğu bir gerçektir, onyüzbinmilyon tane kanıtı vardır.

İsmine halen 'evrim teorisi' denmesinin sebebi ise, mekanizması açıklanırken şu an için çok net olmayan kısımların var olmasıdır. Oldukça çeşitli canlı gruplarının moleküler ve organizma düzeylerinde evrimlerini incelemek kolay bir iş değil ve her şey mükemmel olarak bilinmediği sürece bunun adı teori olarak kalmaya devam edecektir, çünkü bilim böyle bir şeydir. Özetle, evrimin var olduğu bir gerçektir, sadece mekanizmasını tamamen çözmek biraz daha vakit alacak.

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

o zaman bu camileri kim yaptı haa? sorarım size.

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    swordfish bunu yazdı

İnsan maymundan geldiyse maymun neden var ?

Ya bu soru hep sorulur, siz de haklısınız, hep o dört ayak üstünde maymunken ayağa kalkıp insan haline gelinişi gösteren illüstrasyonun suçu.

Doğrusu şöyle: İnsan maymundan gelmedi, yani maymunlar günden güne değişip gelişip ayağa kalkıp insan olmadı. İnsan ile maymunun ortak atası var.

Şey gibi düşünebiliriz, ahşap bir merdiven ile bir masa olsun. Masa büyüyüp uzayıp merdiven olmuyor ama ikisi de ahşap, bir yerde uzaktan kuzenler. İkisinin de ortak bir atası var, ağaç.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

Ya bu soru hep sorulur, siz de haklısınız, hep o dört ayak üstünde maymunken ayağa kalkıp insan haline gelinişi gösteren illüstrasyonun suçu.

Doğrusu şöyle: İnsan maymundan gelmedi, yani maymunlar günden güne değişip gelişip ayağa kalkıp insan olmadı. İnsan ile maymunun ortak atası var.

Şey gibi düşünebiliriz, ahşap bir merdiven ile bir masa olsun. Masa büyüyüp uzayıp merdiven olmuyor ama ikisi de ahşap, bir yerde uzaktan kuzenler. İkisinin de ortak bir atası var, ağaç.

Ayak Üstü İnsana Dönüşme Hade Tamamda, Peki Gerizekalı Maymun, İleri Zekalı İnsan Olmuş Buda Mı Bir Şeyler Çağrıştırmaz Anlamıyorumki.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    ShockMan bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

Ayak Üstü İnsana Dönüşme Hade Tamamda, Peki Gerizekalı Maymun, İleri Zekalı İnsan Olmuş Buda Mı Bir Şeyler Çağrıştırmaz Anlamıyorumki.?

Hocam tam anlamadım ya yorgunum çok :D şey mi demek istedin acaba, "madem ortak atamız var, neden biri evrimleşip ileri zekalı oluyor da diğer tür gerizekalı kalıyor?" bi altyazı geçiversene ((:

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

Hocam tam anlamadım ya yorgunum çok :D şey mi demek istedin acaba, "madem ortak atamız var, neden biri evrimleşip ileri zekalı oluyor da diğer tür gerizekalı kalıyor?" bi altyazı geçiversene ((:

Biraz Öyle Biraz Değil, Ben Şahsen Maymundan Evrimleştiiğimize İnanmıyorum, Velevki İnandım, Zekamızı Nasıl Geliştirdikde Onlar Gerizekalı Kaldı Buna Dikkat Çekmeye Uğraştım.. Umarım Yorgun Halinize İşkence Olmamışımdır.. Yani Anlatabilmişimdir..  :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    ShockMan bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

Biraz Öyle Biraz Değil, Ben Şahsen Maymundan Evrimleştiiğimize İnanmıyorum, Velevki İnandım, Zekamızı Nasıl Geliştirdikde Onlar Gerizekalı Kaldı Buna Dikkat Çekmeye Uğraştım.. Umarım Yorgun Halinize İşkence Olmamışımdır.. Yani Anlatabilmişimdir..  :)

Yok hocam teşekkür ederim nezaketin için ama nolursun bi daha oku ya, tam da bu söylediğini söyledim bak ben:

"İnsan maymundan gelmemiştir."

Evrim, insan maymundan evrimleşti demiyor. Maymun ve insanın ortak atası var diyor.

izzmarit tarafından 06/Kas/12 11:10 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

Yok hocam teşekkür ederim nezaketin için ama nolursun bi daha oku ya, tam da bu söylediğini söyledim bak ben:

"İnsan maymundan gelmemiştir."

Evrim, insan maymundan evrimleşti demiyor. Maymun ve insanın ortak atası var diyor.

Anladım, Maymun Ve İnsanın Ortak Atası Var Demekte Ne Anlama Geliyor, Tüm Türlerin Tek Bir Yerden Türediğini Ve Farklılaştığını Söyler Böyle Bir Söylemi Desteklemem İçin Kesin Kanıt İsterim, Bu Teoriye Kanıt Bulmakta Tüm Evrendeki Gizemi Çözmek Kadar Zor Bir Eşdeğer Sunuyor Bizlere... 

Neticeye Gelirsek, İnsan Ve Maymunun Ortak Atadan Gelmesi Bana Bilimsel Bir Zırvalık Gibi Geliyor..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    swordfish bunu yazdı

Birincisi insanlar maymundan gelmedi veya maymundan türemedi. Bu Adnan Oktar yalanı, neymiş efendim evrimciler 'insanlar maymundan geldi'' diyorlarmış gibilerinden salak saçma açıklamalar ve yalan yanlış dolu kitaplar vs.

Senin sorun havada kalıyor biraz ama sen de bana şunun izahını yap lütfen;

1800'lerde ve 1900'lü yılların başında insanları salgınlarla mahveden mikroplar yani mikroorganizmalar hala var değil mi? bu konuda hem fikir miyiz? Yani kolera veya benzeri salgın tehlikesi hala mevcut değil mi? Evet.

Peki koleranın tekrar salgın hale geldiğini farzet, o 1900'lerde üretilen ilaçlar aynı şekilde bileşik haline getirilse işe yarayacak mı? Hayır. Çünkü o mikroorganizma dediğin şey zamanın zehirlerine karşı kendini yeniliyor ve evrimleşiyor. Aynı şey grip aşıları için de geçerlidir. Bir senin gribal enfeksiyon sebebi mikropları bir sonra ki sene aynı aşı vurulsa bile hasta etmeye ve yaşamaya devam ediyor.

Bizim peder Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalıştı. Bilenler vardır, İzmir'de ki müdürlük binası eski salahanelerin oradadır. Bayraklı deresi, etrafta ki fabrikaları da katarsak lağım fareleri için bulunmaz ortam. Çocukken hatırlarım, kilere dadanmasınlar diye etrafa zehir atarlardı. Ölenler oluyordu tabi ki, ama daha güçlü bünyeye sahip fareler yaşamaya devam etti. Biyolojik olarak güçlü gen sahiplerinin genetik aktarımı devam etti. Aradan 15 sene geçti; basit bir hesapla (farenin üreme sıklığı 24 günde bir olduğuna göre biz bunu ayda 1 kere olarak baz alacağız) 15 yıl x ayda 1 kez doğurduğuna ve bir yılda 12 ay olduğuna göre 15 x 12 = 180,,

Yani o zehirden kurtulan farenin 170 veya 180. kuşağı ile karşı karşıyayız ve artık istersen siyanür kullan zehir olarak (siyanür abartı tabi :)   ) hayvanlar ölmüyor. Neden fare örneği verdim biliyor musun? Farelerin yapısı şaşırtıcı şekilde insanlara benzer.

İnsanda ki 170-180 nesili takip etmek neredeyse 1000 sene gerektirirken farelerde bu süre 10 sene bilemedin 15 sene ve fareler bile bazı değişkenlere göre evrimleşiyorlarsa; yani bazı özelliklerini güçlendirip, işe yaramayan özellikleri de zamanla köreliyorsa aynı durum pratikde insanlarda da olabilir.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 11268 Toplam Mesaj: 110