Yaradılışçıların Usanmadan Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları
-
Logo da çok sağlam
-
peki neden 100.000 yıl önce yaşamış bir canlının fosili günümüzde de hiç değişmeden bulunuyor? evrim varsa o canlıların o dönemde farklı olması gerekmez mi ?
-
-
benim anlamadığım evrim teorisine karşı çıkanlara cahil, dinci, yobaz vs. vs. deniyor... hemen saldırıya geçiliyor. diğer yandan evrimi kabul edenler ise, çağdaş ilerici bir zihniyet sahibi gibi gösteriliyor. evrim teorisi şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlabilir bir teori olmadığı sürece kabul etmem. ve kafamda da soru işaretleri var. ama öbür taraftan evrim olasılığı da var.
benim en basit şüphem şudur; evrim herşeyi tesadüfe bağlarken ben milyarlarca yıldır süregelen bu sistemin tesadüf eseri olmasını imkansız görüyorum.
şimdi evrimci arkadaşlar: "gerici yobaz" demeden cevap verirlerse sevinirim.
-
Evrim teorisinin sağlaması evrimin artarak devam etmesidir. Yani insandan sonra yeni bir ırk türemesi gibi... Yüzlerce türden yüzbinlerce türün oluşması lazım. Evrimin bir yerde durması diye birşey olamaz. Evrim=pff
-
Balık tutmayı anlatıyoruz hala inatla balık isteyenler var.
-
RhiFaT bunu yazdı
benim anlamadığım evrim teorisine karşı çıkanlara cahil, dinci, yobaz vs. vs. deniyor... hemen saldırıya geçiliyor. diğer yandan evrimi kabul edenler ise, çağdaş ilerici bir zihniyet sahibi gibi gösteriliyor. evrim teorisi şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlabilir bir teori olmadığı sürece kabul etmem. ve kafamda da soru işaretleri var. ama öbür taraftan evrim olasılığı da var.
benim en basit şüphem şudur; evrim herşeyi tesadüfe bağlarken ben milyarlarca yıldır süregelen bu sistemin tesadüf eseri olmasını imkansız görüyorum.
Hocam o olaylar tesadüf değil.
Şöyle açıklayım. Bazı olayların olma ihtimali 1/100.000.000 diyelim.
Fakat dünyada yüzyıllar boyunca devam eden o olayın denenme sürekliliği olduğu için eninde sonunda denk geliyor.
Yani 100.000.000 milyon toptan farklı renkte olanını yüzyıl boyunca deneyerek denk getirip bulabilirsin. -
The-ExTaCy bunu yazdıRhiFaT bunu yazdı
Fakat dünyada yüzyıllar boyunca devam eden o olayın denenme sürekliliği olduğu için eninde sonunda denk geliyor.
Yani 100.000.000 milyon toptan farklı renkte olanını yüzyıl boyunca deneyerek denk getirip bulabilirsin.tamam peki güzel söyledin biliyorsun ki dünyanın, ve canlıların dengesi çok hassas 100 milyon yıl içinde 10 milyon tesadüf içerisinden tüm türleri yok edecek bir olay olma olasılığı da var. ki o olay da olduğu anda zaten diğer denemelere gerek yok canlı ırkı yok olmuş olur. sizin söylediğiniz bir varsayım ama benim söylediğim daha güçlü bir varsayım.
kaldı ki şu an canlı ırkı bu denliyse olayların tesadüf olmama olasılığı çok daha güçlü bir varsayım.
hangisi mantıklı ?
ayrıca eğer canlılar devamlı bir evrim içerisinde ise neden sadece insan ırkı beynini kullanabiliyor ve düşünebiliyor. şu anda kendimizi hayvanlarla kıyasladığımızda hayvanların çok çok daha ötesinde bir beyine sahibiz. eğer evrim varsa ve devam ediyorsa en azından insan aklına az da olsa yakın bir tür daha olması gerekirdi ama yok sadece insan var. diğer canlılar düşünemiyorlar sadece içgüdüsel yaşıyorlar...
bu bile başlı başına evrim teorisinin çok sağlam temeli olmadığını gösteriyor bana.
-
RhiFaT bunu yazdıThe-ExTaCy bunu yazdıRhiFaT bunu yazdı
Yani 100.000.000 milyon toptan farklı renkte olanını yüzyıl boyunca deneyerek denk getirip bulabilirsin.tamam peki güzel söyledin biliyorsun ki dünyanın, ve canlıların dengesi çok hassas 100 milyon yıl içinde 10 milyon tesadüf içerisinden tüm türleri yok edecek bir olay olma olasılığı da var. ki o olay da olduğu anda zaten diğer denemelere gerek yok canlı ırkı yok olmuş olur. sizin söylediğiniz bir varsayım ama benim söylediğim daha güçlü bir varsayım.
kaldı ki şu an canlı ırkı bu denliyse olayların tesadüf olmama olasılığı çok daha güçlü bir varsayım.
hangisi mantıklı ?
ayrıca eğer canlılar devamlı bir evrim içerisinde ise neden sadece insan ırkı beynini kullanabiliyor ve düşünebiliyor. şu anda kendimizi hayvanlarla kıyasladığımızda hayvanların çok çok daha ötesinde bir beyine sahibiz. eğer evrim varsa ve devam ediyorsa en azından insan aklına az da olsa yakın bir tür daha olması gerekirdi ama yok sadece insan var. diğer canlılar düşünemiyorlar sadece içgüdüsel yaşıyorlar...
bu bile başlı başına evrim teorisinin çok sağlam temeli olmadığını gösteriyor bana.
Ben 100milyon sen 10milyon deyince daha güçlü bi varsayım söylemiş olmuyosun.
Ki dünyaya göktaşı düşüp canlıların çoğunu yokediyor, buzdevrine giriyor vs var öyle olaylar.
Tüm canlılar zekidir dostum. Hatta en zeki canlı insan değildir. Kuşlar zeki olmasa kendine nasıl yuva yaparlar?
1 kuşun yaptığı yuvayı ömür boyu uğraşsan sen yapamazsın. Ama o kuş da bina inşa edemez.
Senin diğer canlılardan daha zeki olmanı düşünmenin sebebi iletişimde ileri ve anatomik olarak alet üretmeye uygun bi canlı olman.
Senin kollarını ve dilini kesersek senin de bi koyundan farkın kalmaz. -
Keyr00t bunu yazdı
Burada yazan yaratılış sürecini tamamen çöpe atmıyorum.Doğruluk payı olabilir illa Allah herşeyi tak diye yaratacak diye bişe yok sistemin başlaması için bir şey yapmış daha sonra herşey evrim süreciyle gerçekleşmiş olabilir.
Bu bana herşeyi pat diye yaratmasından daha kudretli geliyor.Her canlıyı tek tek yaratmaktan ziyade öyle bir sistem yaratmış olsunki bir hücreden yola çıkarak alem oluşsun.Çok daha şık duruyor :)
"Sizi merhalelerden [aşamalardan] geçirerek O yarattı.( Nuh 14)" Allah zaman ve mekandan münezzehtir.O yüzden her şeyi tak diye yaratmış olması bildirilen ilme daha paralel düşer.
Tak derken bile zamanın kısalığını kastettiğimi farkettim.Yani insan zamansız ve mekansızlığı idrak edemez.Beyni böyle yaratılmıştır.
HuwelAsK tarafından 06/Kas/12 15:30 tarihinde düzenlenmiştir