İnanılmaz Yaşam Mucizesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Cennette işlerin nasıl ilerlediğini nereden biliyorsun? Tanrı bizi neden test ediyor? Omnipotent bir varlığın bizin sevgimize, ibadetimize ihtiyacı mı var? Eğer yoksa biz tanrı için sadece vakit geçirme aracı mıyız? Tanrı bizim sorunlarımız hakkında ne hissediyor/düşünüyor sence? 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilip öldürülünce tanrının bu konudaki görüşü ne olabilir? Diyelim ki evet herkesn bir derdi var. Bazıları inanılmaz acı ve dertlerle sınanırken, bazıları minör sorunlarla ömürlerini geçirmelerindeki karar mekanizması nedir? Çok daha basit alternatifleri varken bütün bu teatral gösterinin sebebi nedir?

Başka konudan,

izzmarit bunu yazdı

Ya ben tanrı olsam yaratmam hiçbir şey. Niye yaratayım abi canım mı sıkılıyor, egomu mu tatmin etmem lazım? Bi de böyle labirent koymuş falan uslu olursak şirinleri görücez, yoksa cıss. Ne gerek var yani? Canlı yaratmak aşırı amaçsız bir şey. Ayrıca kaynak israfı. Bi sürü ruh, paso yığıyorsun bunları sağa sola, bunun ini cini meleği var insanı hayvanı bitkisi var, hepsi bi değişik bi acayip. Sonra bi de öbür tarafta dizmesi falan var. Aşırı gereksiz, amaçsız bir eylem yaratma eylemi. Ya da ille oyuncak lazım diyorsam ben olsam mutlu bi hayat verirdim hepsine, sadist miyim lan? Ben yaratıyorum, sonra bi de acaba inanacaklar mı diye bakıyorum falan. Arada peygamberle falan dürtüyorum insanları "o tabak biticek bak" diye tehdit eden anne gibi.

Komple gereksiz ya.

(:

Çüksüz sikti, götü tutup kaçın amk

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya işte insani algılarla dediğine çıkıyor sonuç. O zaman diyorlarki "Sen insan olduğun için böyle düşünüyorsun, halbuki Allah'ı anlayamayız." ya da "God works in mysterious ways". Ama tanrı ile ilgili ellerindeki tüm materyal o kadar insancıl ki... İstediğin bir şey olmadı diye sinirlenip ceza vermek aşırı insani bir davranış mesela. Ya bu çok ufak bir örnek anladın sen işte. Diyeceğim şu, din kavramı  (tanrı kavramı demiyorum çünkü farklı şeyler) birbirine düğüm olmuş çözülemeyen çelişkiler yumağı. Bazılarına yetebilir, inanabilirler. Bu anlaşılabilir bir durum. En azından ben anlayabiliyorum yani. Ancak, tam tersi görünüşe göre anlaşılamıyor.

Çekişmeyi hep tanrı/din karşısında Ateizm olarak yansıtıyorlar ama dünya tarihinde 2400 küsür tanrı var ve günümüzde 20'den fazla majör spiritüel inanış var.

Edit:Ben ateist değilim bu arada. Ateizm'de gördüğüm yanlışlar ve çelişkiler üzerine de tartışabilirim. Ama asıl nokta beni ateist olarak yaftalamadan önce şunu belirtmek istemem; kategoriler kelimelerden ibaret ve kimsenin herhangi bir kategoriye dahil olma zorunluluğu yok.

krypt tarafından 01/May/14 13:22 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    KrypT bunu yazdı

Ya işte insani algılarla dediğine çıkıyor sonuç. O zaman diyorlarki "Sen insan olduğun için böyle düşünüyorsun, halbuki Allah'ı anlayamayız." ya da "God works in mysterious ways". Ama tanrı ile ilgili ellerindeki tüm materyal o kadar insancıl ki... İstediğin bir şey olmadı diye sinirlenip ceza vermek aşırı insani bir davranış mesela. Ya bu çok ufak bir örnek anladın sen işte. Diyeceğim şu, din kavramı  (tanrı kavramı demiyorum çünkü farklı şeyler) birbirine düğüm olmuş çözülemeyen çelişkiler yumağı. Bazılarına yetebilir, inanabilirler. Bu anlaşılabilir bir durum. En azından ben anlayabiliyorum yani. Ancak, tam tersi görünüşe göre anlaşılamıyor.

Çekişmeyi hep tanrı/din karşısında Ateizm olarak yansıtıyorlar ama dünya tarihinde 2400 küsür tanrı var ve günümüzde 20'den fazla majör spiritüel inanış var.

Edit:Ben ateist değilim bu arada. Ateizm'de gördüğüm yanlışlar ve çelişkiler üzerine de tartışabilirim. Ama asıl nokta beni ateist olarak yaftalamadan önce şunu belirtmek istemem; kategoriler kelimelerden ibaret ve kimsenin herhangi bir kategoriye dahil olma zorunluluğu yok.

Şahsi özetim olsun, bir ateistten bir müslümana:

"Temelde ikimiz de aynıyız. Ben sadece senden bir tane daha fazla dini reddediyorum. Sen, diğer bütün dinleri neden reddettiğini anladığında, benim de neden seninkini de reddettiğimi anlayacaksın."

@Hanni :D ban yiyeceksin benim yüzümden

izzmarit tarafından 01/May/14 13:33 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Senin Allah a bakış açın yanlış baştan. Biz dünyaya imtihan için geldik. herşeyin cennette gibi ilerlemesini bekleyemeyiz.

En zengin dediğin insanların bile dertleri var. dünyada bir kişi göster çok rahat olan?

fakirsindir ama  zengin olan hastadır

gözün bozuktur ama bir yerlerde birinin gözü görmüyordur

sen dersin ki neden tekerlikli sandalyedeyim ama düşünsen yatağa mahkumlar var

hep başımızı yukarı kaldırıyoruz en iyilere bakıp bana vermedi diyoruz.

istersen bugün herheangi bir hastanene gidip koridorlarda dolan, dışarıda yanından hoplayay zıplaya geçenlerin haricinde insanlarda olduğunu göreceksin

acı çekmiş ve neden ben diye sormuş olabilirsin. bu sadece sen sormuyorsun.

ama insan bitmemiş bir hikaye şuanki duruma göre değerlendirme.

bir anda herşeyin değişmesi beklenemez. sabretmen lazım.

fırındaki yemeğe bakıp niye hemen yemiyorum bu kötü aşçı denmez.

Ben zenginlikten fakirlikten bahsetmedim. Dükkanım var, arabam var bir sürü aksilikten dolayı 60 000 TL borcum var ama aç gezmiyorum ödeniyor bir şekilde. Çadırda yatsam da keşke kafam rahat olsa. Benden daha kötü durumdakiler beni ilgilendirmez onların haline bakarak şükredecek biri değilim. İmtihan ediliyorsak imtihan edilmeyi ben mi seçtim. Seni yaratıyorum bak dünyada bombok bir hayat yaşacayacaksın ama sabah akşam şükredip ibadet edersen cennete gideceksin diye bana sordu mu. İster yaksın ister kazığa oturtsun her şeyi geçtim 10 yaşındaki çocukla cinsel ilişkiye girmeye izin veren bir dine inanmak sapıklıktır.

Sabretmek lazım demişsin sabret sabret nereye kadar. 6-7 yaşımdan beri sabrediyorum yaş oldu 30. Bir 25-30 sene daha böyle gidecek ondan sonra da geberip gideceğiz zaten. Ayrıca ben neden ben diye sormuyorum. Başkaları adına da soruyorum. Ufacık kızların, çocukların suçu neydi tecavüze uğruyorlar. Neden insanlar kışın sokakta evsizlikten donarak ölüyor. Neden milyonlarca aç insan var. Ve bu kadar haksızlık oluyorken neden kötülük yapanlar hiçbir zaman cezasını çekmiyor. Gücü mü yetmiyor yoksa yukarıdan 10 yaşındaki kızın tecavüze uğramasını izlemek hoşuna mı gidiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    KrypT bunu yazdı

Cennette işlerin nasıl ilerlediğini nereden biliyorsun? Tanrı bizi neden test ediyor? Omnipotent bir varlığın bizin sevgimize, ibadetimize ihtiyacı mı var? Eğer yoksa biz tanrı için sadece vakit geçirme aracı mıyız? Tanrı bizim sorunlarımız hakkında ne hissediyor/düşünüyor sence? 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilip öldürülünce tanrının bu konudaki görüşü ne olabilir? Diyelim ki evet herkesn bir derdi var. Bazıları inanılmaz acı ve dertlerle sınanırken, bazıları minör sorunlarla ömürlerini geçirmelerindeki karar mekanizması nedir? Çok daha basit alternatifleri varken bütün bu teatral gösterinin sebebi nedir?

güzel sorular ancak bu bahsettikleriniz kuranda zaten bahsedilmiş oradan biliyorum.

ama kuran derken kuran ın tek cümlesinde değil tefsirinde  aramak lazım.

3 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zaten Allah tan korkmayan yapıyor.

bizde bunların bitmesi için Allahtan korkan kuldan utanan adamlar istiyoruz. bu sözümle hemen yine alınganlık yapamayın.

nüfus cüzdanında her islam yazanı müslüman mı zannediyorsunuz siz. atesitlerde ne yazıyor? senin annnen baban islam yazdırdı belki ama atesitsin

yeni duydum ilginizi çeker belki atesitler derneği kurulmuş ve isterseniz nüfus cüzdanına ateist yazdırabiliyorsunuz. ölüm işleriylede ilgileneceklermiş sizlere hayırlı olsun.

ama kim gider yaptırır bilemiyorum. çünkü tartışmaya gelince savunuyorsunuz inancınızı ama kimse bilmesin istiyor çoğu.

buda ayrı bir gariplik insan inancından utanırmı.

Allah zaten yapılmamamıs gerekenleri söylemiş onu yapıp sonrada yaptım işler neden kötü demek çok yanlış olmuyormu

mesela içki içmeyin diyor. niye?

içki uyuşturucu maddeler insanın doğru karar verebilme yetsini elinden alıyor. şarhoş 2 metre adamı,  küçük bir çocuk kandırabilir.

içki içip sonra sahoş kafa birşeyler yapınca suçu başkasında aranıyor.

geçen konularda bir atesit şöyle söylemişti aklımda kalmış buradan bir şahıs:

atesit kendi kurallarını koyar diğer dinciler kitaptaki kurallara demişti. bu yüzden özgürmüş

3 yaşındaki çocuğada tecavüz eden kendi kuralını koyan kişi işte

futurist tarafından 01/May/14 13:55 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Ben hep şöyle düşünmüşümdür,

Tanrı bizim düşünebileceğimiz hiç bir oluşum olgu mantık kişiselleştirme sıfatına yakın değildir kendide benim hiçbir dengim benzerim yoktur demiş.

O halde bizim 1 le 0 la çalışan mantık sistemimiz tanrının mantık sistemiylede alakası yoktur. Yani hep örneği verilen küçük çocuğa tecavüz örneği insan mantığına aykırı bişey bu tanımlamadan iyi kötü safları ayrılır.

Ama biz hep bahsederiz yaşamın anlamsızlığından gereksizliğinden çünkü her daim 1 le 0 var akıp gidiyor beynimizde. Peki tanrının mantık sistemi 1 ile 0 arasındamı? Ortak ahlak anlayışına sahip tek yönümüz iyi ve kötü 1 ile 0 onun dışında maddeye indirgediğimiz şeyler bizim mantık anlayışımızla onunki ayrı boyutta yani 0.101010101101010 diye sonsuz kavram çıkartılır ama bizim algımız dışında. O yüzden hiç bir zaman mantıkla ilgili din hakkında ahkam kesmedim.

@Daniel-Koo

Yeryüzüne dağılım, annesiz babasız olma darwinist evrimi bırak bu günkü modern evrim kuramıylada çelişir, ozaman insan hariç tüm canlılar bir düzen içinde tarihsel süreçte evrim ağacındaki gibi evrilmiştir insan istisnadır dersin yada bu günkü insanda 3 insan türünün karışımı olararak yeryüzüne yayılmış dersin.

Zodiac tarafından 01/May/14 14:22 tarihinde düzenlenmiştir

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Birincisi sorularıma cevap vermedin. Şimdiye kadar yazdığın her şey Kuran'da yazıyor ama onları açıklama gereği duyarken, benim sorularımda aynı gereği duymayıp topu Kuran'a attın.

İkincisi tipik olarak ad hominem sataşmalarına başvurdun.

Sosyal canlılar olarak sosyal yaşamın zorululuklarından olan kurallar dahilinde yaşıyoruz. Bu kuralları kabul etmek iki şekilde mümkündür; birincisi ilahi dersin ve absolüt sayarsın, ikincisi kuralları anlar ve benimsersin. Örneğin üç yaşında bir çocuğa Tanrı yasakladığı için tecavüz etmemek veya iğrenç bir davranış olduğu için tecavüz etmemek gibi. Bana sorarsan ikincisi daha samimi.

Senin mantığını özetleyelim.

Bir adam 3 yaşında çocuğa tecavüz ediyor -> Müslümanlıkta yasak olduğu için bu adam müslüman değil -> Ateistin biri Ateistler kendi kurallarını koyar dediği için ve bu adam kendi kuralını koyup bu çocuğa tecavüz ettiği için ateistler de 3 yaşındaki çocuğa tecavüz edebilir.

Bu mantıktaki rezaleti göremiyor musun? Her şeyden önce birisi İslami kurallara uymadığı zaman dinden çıkıyorsa hiç biriniz Müslüman değilsiniz. Eğer durum böyle değilse ve belirli durumlarda çıkıyorsa bile, olayı düşünürken ve hatta gerçekleştirirken bile hala Müslüman. Yanlış yapanı bizden değildir diye dışlamak yerine bu adam Müslüman olduğu halde bu duruma geliyorsa demek ki dinle alası yok diyebilirsiniz ama işinize gelmiyor. İnsanlar İslam'dan önce de berbat veya iyi davranışlarda bulundular, İslam'dan sonrada bulunmaya devam ediyorlar. Süpriz!

Başka bir nokta ise teknik olarak İslam'da çocuk yaşta kızlarla nikah kıymak mümkün. Bence bu da iğrenç bir davranış. Bir şey, ne kadar iğrenç olursa olsun, İslam'i kurallar dahilinde olduğu için kabul edilebilir midir?

Ayrıca senin "Ateistler 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edebilirler o yüzden istemiyoruz" mantığın, kusura bakma ama çok üzücü ve rezil. Lütfen inanışını temsil edermiş gibi konuşma, çünkü biliyorum ki bu sitede Müslümanlar'ın arasında bu kadar düşük seviyede mürit yok fazla. Eğer diğerleri de senin bu fikrini paylaşıyorsa bir daha bu siteye adımımı atmam. Tahribat.com'dan daha fazlasını beklerim şahsen. Gerçekten korkunç yani çok kötü. Bir insanın böyle düşünebilmesinden ben utandım ya.

krypt tarafından 01/May/14 14:21 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Bir arkadaşa yakın zamanda attığım bir liste. C/P

1. Mükemmel tanrı neden dünyaya sırayla 3 din yollayarak ilk ikisinin değiştirilmesine izin verdi ve müslüman doğanları avantaja soktu? neden sınav olduğu iddia edilen dünya da adalet yok. eğer adalet olsaydı hristiyan doğanların %99 ı hristiyan olmazdı. NET. Müslüman doğmayan herkesin acayip bir handikapı var. 

2. Mükemmel tanrı neden dünyayı yarattı, insanları ve iradesini yarattı. Ve ellerine adam gibi bir delil vermeden kendisine ibadet etmesini istedi? Kısaca durup dururken bir sürü insan yaratıp kendisine kanıt yetersizliği dolayısıyla inanmayanları (sonsuz)cehenneme sokma girişiminde bulundu? Kendi yarattığı iradesi bozuk çalışmıyor diye yaratılırken dahi kendisine sorulmayan insanları kafası basmadığı bir sınava (misal ben o sınavdan geçemiyorum, ve kararımda samimiyim) tabi tuttu? Merhametli, sevecen, insancıl tanrı böyle birşey yapmaz. 

3. Evrim. 

4. Mükemmel tanrı neden geniş anlamlı bir kuran ortaya çıkararak mezhepleri oluşturmuştur ? Kültür farkı demeyin gözünüzü seveyim. 

5. Kurandaki enteresan ayetler. Ahzab 50, 53 - Tahrim 5... Ya cidden bunları tanrının yazdığını nasıl kabulleniyorsunuz?

6. İslamda kölelik, cariyelik, cihad... İnsanlık dışı şeyler. Dönemin şartları deme, kuran evrensel olmalı.

7. Kuran'daki inanması mümkün olmayan hikayeler. Nuh tufanı (milyonlarca canlı problemi) (çöken windows'u yedekleri alıp recovery etme), musa'nın denizi ortadan iki yarıp içinden geçmesi (hadi OK) ve firavunun bunu görmesine rağmen onu takip etmesi (bu OK değil usta). 

8. Şeytan neden karşısındaki tanrıya karşı gelecek kadar aptal? Adem havva neden ona inanacak kadar aptal? Elma muhabbeti.

9. Neden allahın varlığına dahil hiçbir kanıt yok. Sakın çiçekler böcekler deme, onlar tanrının (sözdekanıtıdır allahın değil. 

10. Nasıl oluyor da iki farklı insan mantığı kendinden emin ve samimi bir biçimde allah var veya yok diyebiliyor? Ortada adil bir sınav varsa herkesin samimi olarak ulaştığı sonuç "allah var" olmalı değil mi?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

dün gece çocuk yaptım 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek

oha.

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake. benim ben olduğuma inanmayan murat çömez'e selam olsun :)
Toplam Hit: 18026 Toplam Mesaj: 162