İnanılmaz Yaşam Mucizesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    pilot kalem den oncesine kadar gayet guzel gelmiş konu. futur da yada saatten dolayi 10dk film arasi.
    devam.eder umarim?!
    izzmarit bunu yazdı

Bedeninde kendi hücresinden on kat kadar fazla mikrop hücresi bulunan canlılarız, insanı yüceltmeye gerek yok.. (:

aksine bu halde iken daha anormal yucelikte degil mi ? o.0

( 10 x normal hucre sayisi = mikrop hucresi sayisi ) = Rağmen görece kararli insan vucudu. ;) RitmFarbRacourci tarafından 30/Nis/14 08:52 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Selam beyler. 

Evrim teorisine karşı gelenler acaba Allah'ın, gökte veya katında yaratıp birden "hooop" dünyaya bıraktığını mı zannediyorlar? Evinizin karşısında bulunan ağacın tek bir yaprağını alıp laboratuvar ortamında inceleyince insanın yapısıyla benzer olduğunu görüyormuşuz. Sinek bile la, aynıymış düşünebiliyor musun? @izzmarit yetiş hoca :D 

- Ne yani yapraktan mı evrimleştik? 

Böyle itirazlar olabilir zaten konu o değil. Dinozordan hoooop, kuş oldu. Balık türlerinden karaya hooooop timsah oldu değil olay. İnsan yani homo sapiens ve tüm canlıların akraba olduğu. Bu da bizi ortak ataya götürebilir. 

Darwinist evrimi düşünerek Kuran ile bağdaştıramayız. Darwinist görüş naturalist-ateizm bi bakış açısıyla tüm bunların tesadüf ve zorunluluk olarak oluştuğunu söyler. 

Kuran'da aksine bir yaratıcının sebep olduğu vurgulanır. Bu iki kısasla elbette çelişir. 

• (Naturalist-Ateizm) > Her şey tesadüfi ve doğa gereği zorunluluk olarak olmuştur.
    • (Teizm) > Tüm bunların bir sebebi "Yaratıcı" vardır. 

Naturalist görüş tanrıya ihtiyacın olmadığını söyleyebilir, söylüyorda. 

Darwinist Evrim zıt Kuran'la, Evrimsel Biyolojiyi araştırabilirsiniz. Zira, Allah "De ki: «Yeryüzünde gezip dolaşın da, Allah ilk baştan nasıl yaratmış bakın. İşte Allah bundan sonra (aynı şekilde) ahiret hayatını da yaratacaktır.» Gerçekten Allah her şeye kadirdir." Ankebut - 20 diyor. 

Çıkıp gezmene gerek yok her şey internette var. Bi araştır ondan sonra fikir sahibi ol burada saçma saçma "E madem neden ölüyosunuz? Hadi açıklayın?" demeyin.

Ben Müslümanım, Ateistleri veya farklı inanışta olanları hiçbir şekilde savunmuyorum burada. Kendimce fikirlerimi sunuyorum. Yanlışlarım varsa düzeltin lütfen, bilgilenirim yani. Cübbeli Ahmet, bilmem ne hazretleri izleyenler böyle yorumlar yapar. Kıbrisi midir ne boksa, adam ölecek geberip gidicek "Bilime karşıyız" diyor. Bunu duyunca da tamamen bu fikri "İslam'a vurmak" yanlış olur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak: Kuran'da, yaratılış geçen her ayette Allah araçsal bir sebep kullanmıştır. Gökte yaratıp dünyaya atmadı :)

Fakat gidipte http://harunyahya.org/tr/pages/id/1874/kuranda-evrim-yoktur bunu okumayın :D 

Naturalist birinden değil Müslüman birinden Evrim Kuramı nedir öğreneyim azıcık diyorsanız: http://www.sinancanan.net.tr/2014/03/seminer-islam-toplumunda-din-bilim.html izleyebilirsiniz. 

Daniel-Koo tarafından 30/Nis/14 09:32 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

@Agustos

Bakış açına göre insanın ne olduğunu tartışabiliriz o zaman. Ne tam olarak insandır? İnsan hücresi bir şey. Mikroorganizma başka bir şey. Sayıca mikroorganizma hücresi, insan dediğimiz canlının üstünde kendi hücresinden epey fazla sayıdaysa, bunlara combo insan mı diyoruz? Ruh falan ne oluyor bu arada, o mikroorganizmaların da mı içine kaçıyor? Peki senin kolunu kestik. Bir kolunu, iki kolunu. Sonra bacaklarını kestik. Hala sensin, değil mi? Sindirim kanalını komple çıkardık, yerine sentetik materyal koyduk. Kalbini çıkardık, yerine pompa taktık. Hala sen misin? Nereye kadar sensin? Bitkisel hayata falan da girdin mesela, gözlemlenebilir şekilde düşünmüyorsun? Nereye kadar?

Diyeceğim şu ki, insanı abartmayın. Öyle mucizevi komplike falan da değiliz. Basit prensiplere uygun bir hayat sürüyor bedenimiz.

Daha önce bir yerlerde kalp çok önemlidir ikinci beyindir diyen olmuş bu arada, kalp kan pompalamanın ötesinde hiçbir işlevi olmayan, oldukça primitif bir organdır, hiçbir özelliği yoktur. Aksine, ikinci beyin benzetmesi yapılan şey midedir.

Onun dışında canlılığın en küçük yapıtaşı hücredir diyen olmuş. Hatalı. Virüsleri komple gözardı etmiş oluyorsunuz ki esas onlar müthiş şeyler. Birkaç bin hücrenin biraraya gelip iyi anlaşıp görev paylaşımı yapıp tembel tembel takılması değil, iki tane virüsün, hiçbir şeyleri olmadan gelip bu hücre topluluğunu mahvedebilmesi muhteşem. Canlılıktan bahsederken lütfen virüslerimizi yok saymayın.

Evrime de maymun geldi insan oldu olarak bakmayın artık. Evrim bir hücrenin temel özelliği. Gündelik hayatında yaşadıklarını geçip daha büyük bir örnek vermek istiyorum. Endosymbiotic teori diye bir şey var mesela. Hani hayvan hücrelerinde mitokondri, bitki hücrelerinde kloroplast falan var ya. Onların bir zamanlar bakteri olduğunu, zaman içinde hayvan ve bitki hücrelerinin içine taşındığından söz edilir. Bu işte hardcore hücre evrimidir. http://en.wikipedia.org/wiki/Endosymbiotic_theory

Yani insan hücresi dediğiniz şeyin içinde bile insandan bağımsız takılan, olmasa hücrenin yaşayamayacağı bakteri kökenli yapılar var. İnsan hücresi dediğimiz şeyin bile yüzde yüzü insan değil, bırak organizma üstünde yaşayan mikroorganizmaları.

Onun dışında erkek fetüsün gelişimi falan bir şeyler demiş unbalanced. O muhabbeti komple anlamadım. Yalnız kaburgayla gebeliğin hiçbir ilgisi yok, anladıklarımdan çıkardığım sonuçla onu söyleyeyim.

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    Daniel-Koo bunu yazdı

Selam beyler. 

Evrim teorisine karşı gelenler acaba Allah'ın, gökte veya katında yaratıp birden "hooop" dünyaya bıraktığını mı zannediyorlar? Evinizin karşısında bulunan ağacın tek bir yaprağını alıp laboratuvar ortamında inceleyince insanın yapısıyla benzer olduğunu görüyormuşuz. Sinek bile la, aynıymış düşünebiliyor musun? @izzmarit yetiş hoca :D

Aşırı doğru, zira genetikte model organizma Drosophila melanogaster'dir. Meyve sineği (: Bu minik üstünde yapılan aşırı çok araştırma sayesinde insan ile ilgili daha derinlere bakabiliyoruz.

http://whyevolutionistrue.files.wordpress.com/2011/03/mwedrosophilamelanogaster00001.jpg

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sen hala biyolojinin b'sini bilmeyen adamlarla evrim mi konuşuyorsun? Boşver bir şveps aç.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    KrypT bunu yazdı

Sen hala biyolojinin b'sini bilmeyen adamlarla evrim mi konuşuyorsun? Boşver bir şveps aç.

((: bi nevi fotosel görevi. sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa d:

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

((: bi nevi fotosel görevi. sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkacak karanlıklar aydınlığa d:

hqdefault.jpg%20%28480×360%29

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Valla 100 yıl sonra, 200 yıl sonra, eninde sonunda olacak yani. Ama sen veya ben, dogmatik öğretiler dışında her türlü eğitime kendini kapatmış insanlara temel öğretecek değiliz. Okullar, üniversiteler bile yapamazken.

Bu arada daha önce farketmediğim, Süphan Hoca'nın bana "hakkaten" dedirten tavsiyesine uysun herkes bence. Belki bana yakın bir konu olduğu için daha önce gözümden kaçmış ama burada evrim bilmeden evrim tartışan arkadaşların evrimi öğrenmeden önce bilim felsefesi okumasını tavsiye ediyorum.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    izzmarit bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

sen içerideki lambanın ışığını gösterip duruyorsun millet seni dışarıya çağırıyor güneşi gör diye.

"Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar,   ama bardağın dibinde sizi bir yaratıcı beklemektedir."

Çoğu arkadaşında takıldığı gibi ben ölümsüzlük sorusunu bilimsel açıklayın diye değil mantıksal açıklayın diye sordum.

öyle dalmışsınız ki;  tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan çıkar meselesine çevirmişsiniz.

bilimin yetmediği yerde mantığı , mantığın yetmediği yerde bilimi kullanırsın.

sizlerin yaptığı tek yönlü beslenme olmuş.

Her iki şekilde düşünmeye davet ediyorum sizleri :)

Bende müslümanım ama  annem babam müslüman oldukları için değil gerçekten üzerine oturup düşündüm.

diğer dinleri çok ayrıntılı değil ama araştırdım. islamın içinde anlam veremediğim şeyler oldu hatta bazen saçma gelen şeyler ..

ama hemen bu kötü deyip bırakmadım sonunda saçma dediğim şeyin çok mantıklı açıklamaları olduğunu keşfettim.

ben önceki mesajımda olaylara genel bakın derken işin sırrı bunda diye söyledim:

bu bir puzzle parçası. eline alıp ne saçma diyemezsin.

taşları yerine koy resmi bütün görmeye çalışın. sizler elinize bir parça alıp tartışıp duruyorsunuz.

şöyle bir örnek vereyim . düşünün bir komşunuz var: 

her gördüğünüzde suratınızı ekşitiyorsunuz.

arkasından konuşuyorsunuz duyduğunu bilerek

siz düşseniz kaldırmak istediğininde iteliyorsunuz

size birşey ikram ettiğinde  alıp yiyor ama hiç teşekkür etmeyip üstüne hakaret ediyorsunuz diyelim

bu komşu sizi severmi evine davet eder mi?

doğal olarak hayır...

Allah a da böyle yaklaşıyor sonrada varlığını hissetmeyi bekliyorsunuz. hiç olurmu?

soru sormayın öğrenmeyin demiyoruz.

önemli olan cevap değil doğru soruyu sorabilmektir..

http://www.youtube.com/watch?v=aLm3BpxV3qM

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Kurtcebe bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Pilot kalemin nasıl olduğunuda yazalım mı?

hadi yine şanslısın bak bu videoyuda tesadüfen buldum

aklıma sen geldin hemen ekledim :)))

http://www.youtube.com/watch?v=GX5hlZlytIc

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 18025 Toplam Mesaj: 162