İnanılmaz Yaşam Mucizesi
-
Bartimaeus bunu yazdıattackatak bunu yazdınessaj bunu yazdı
hoca çok vaktim yok kısa cevaplar vericem.
3-) simetrinin olduğu yerde evrimden bahsedilmez. bugün simetrisi olmayan bir tek canlı söyle bana?
http://www.briancoad.com/Species%20Accounts/pmaximafig.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Uca_pugnax
insanda da kastedilen simetri yok.. en basiti kalbin konumu.
ayrica simetriyle evrimin ne alakasi var?
-
izzmarit bunu yazdıBartimaeus bunu yazdıattackatak bunu yazdınessaj bunu yazdı
hoca çok vaktim yok kısa cevaplar vericem.
3-) simetrinin olduğu yerde evrimden bahsedilmez. bugün simetrisi olmayan bir tek canlı söyle bana?
http://www.briancoad.com/Species%20Accounts/pmaximafig.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Uca_pugnax
insanda da kastedilen simetri yok.. en basiti kalbin konumu.
ayrica simetriyle evrimin ne alakasi var?
Yeaa işte tanrı yoksa ve evrimle oluştuysak simetrinin oluşması için bir sebep yok felandır.
O değil PM'den birşey sorduk hiç takmıyon bizi = )
-
Bazı fikir ve önermelere cevaplar.
Yorum: kuran derken kuran ın tek cümlesinde değil tefsirinde aramak lazım.
Cevap: - Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil (Hz. Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (Kur’an) indirdik. (Nisa suresi, 174. ayet)
- İşte size Allah’tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur’an) gelmiştir. (Maide suresi, 15. ayet)
Ortada apaçık bir kitap varken tefsire yönelmek ne diye? Burada bir bakıma yaratıcının kelamını hiçe saymış olmuyor musun? Dinin terazisi çok hassastır.
Yorum: Allah ın en büyük mucizelerinden biri
Cevap: Bu çok garip bak. Sanki Allah akrabası da, Allah'ın en büyük mucizelerinden biri demiş. Bu ne samimiyetsizliktir böyle. Tanrı milyarlarca canlı yaratıyor. Güneşi, atmosferi, toprağı, suyu, 100lerce elementi, sürekli genişleyen ve genişledikçe içine çöken tam anlamıyla sonsuz olmayan bir evren yaratıyor ve sen insanın var oluşuna Allahın en büyük mucizelerinden biri diyorsun. Harbiden de komşun heralde senin.
Yorum: Şimdi Yahudilik indi değil mi ilk? Demekki olmamış, tanrı becerememiş çünkü sonrasında Hristiyanlık geldi. Yine olmadı ve en son Müslümanlık geldi? Neden? Tanrı deniyor mu? Ya da deney mi yapıyor? Tanrı dener ya da deney yapar mı?
Cevap: Bir hadise göre 125 bin peygamber varmış. Kuranda yalnızca 25 adet peygamber ismi geçiyor. Bu 25 peygamber'in hepsi ya bir din getirdi ya da öncekine eklemeler yaptı. Yani sadece tek tanrılı inanışa göre 125 bin peygamberden kaba taslak 10bin din çıkar. Bence ortada kesin bir deney var.
Yalnız kafamı karıştıran nokta, her şeye gücü yeten kudretli varlık (yaratıcı) yani her şeyi bilen gören, duyan kudretli varlık, tamam kendisini kanıtlama, ben buradayım deme çabasında ama bunu neden doğrudan söylemiyor ki? Hani kalkıp gelsin misafirimiz olsun anlamında söylemiyorum. İnsanlık 10 milyon yıldır var. Ben şayet Tanrı olsam insanlar bana inansın ama sık sık peygamber göndermiyim, dini sürekli upgrade etmiyim düşüncesinde olsam, kurarım dünyanın merkezine ilahı bir tapınak, koyarım bir tane de kutsal kitap. Kitaba da mühür koyarım yaksalar da değişseler de orjinali bozulmayacak şekilde kalsın diye. O zaman belli olur ak koyun kara koyun.
Yorum: Şeytan neden karşısındaki tanrıya karşı gelecek kadar aptal? Adem havva neden ona inanacak kadar aptal? Elma muhabbeti.
Cevap: Şahsi görüşümdür. Direttiğim ya da sonuna kadar savunabileceğim bir görüş de değildir. Bana kalırsa cennet yerinde de bir tür parti gibi bir şey var. Hani akpsi mhpsi gibi. İktidar olan kendi kurallarını koyuyor. Belki de bundan ötürü kuranda da sık sık biz diyor. Şeytan kurban oldu hatta. Anlaştılar diğerleriyle birlikte, iktidara karşı gelelim insanlara secde etmeyelim diye şeytan etmedi diğerleri etti. Sattılar bunu. Hatta sırf adını kötülemek amacıyla da şeytan dediler.
Not: Satanist falan da değilim.
Son not: Bir kaç tane daha yazacağım şey vardı gözümden kaçmış. Olalala
-------
Sonradan eklemeler
Tnrsk'nin şu yorumu hoşuma gitti:
şu inançlı arkadaşlar kendilerine şunu sormuyo mu acaba,tanrıya ulaşmak bu kadar kolay mı,bi coğrafyada doğmşussunuz islama göre büyütülmüşsünüz bu şekilde yaşıyosunuz,size öğretilenlerin üzerine hiç bişey katmadan veya çok az şey katarak ve bu şekilde yaşayarak cennete gitmeyi arzuluyosunuz,bu kadar basitmi kurtuluşa ermek eğer varsa tabi,tanrı nedir,gerçekten varmı,yokmu bunu sorgulamayı düşünmeyi bile büyük bi günah olarak görmek bana çok saçma geliyo
bana sordu neden inanmıyosun diye,inanmıyorum demedim var da olabilir yok da olabilir dedim,arıyorum sorguluyorum dedim,peki sen nasıl inanıyosun diye sordum, cevabı,herkes inanıyo tabiki allah var oldu,ve ilişkisini kesti benimle ne kadar saçma değilmi :)
Cevap: Tanrıyı sürekli insancıllaştırıyoruz ya, bu konuda da insancıllaştıralım bakalım. Hoca sizlere 20 tane soru veriyor ve finalde bunların arasından çıkacak diyor. Sorular da oldukça kazık ama iyi be yırttık anasını satim geçtik bu dersten diye seviniyorsun. Sonra sınav zamanı geldiğinde sorulara bi bakıyosun, hocanın dedikleriyle alakası yok. En insancıl dürtülerden biridir bak bu. Hem o hoca profili hem de öğrenci profili. Bence kesin bu işte bir bityeniği var.
1049 tarafından 05/May/14 16:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Haymatlos bunu yazdı
Yorum: Şeytan neden karşısındaki tanrıya karşı gelecek kadar aptal? Adem havva neden ona inanacak kadar aptal? Elma muhabbeti.
Cevap: Şahsi görüşümdür. Direttiğim ya da sonuna kadar savunabileceğim bir görüş de değildir. Bana kalırsa cennet yerinde de bir tür parti gibi bir şey var. Hani akpsi mhpsi gibi. İktidar olan kendi kurallarını koyuyor. Belki de bundan ötürü kuranda da sık sık biz diyor. Şeytan kurban oldu hatta. Anlaştılar diğerleriyle birlikte, iktidara karşı gelelim insanlara secde etmeyelim diye şeytan etmedi diğerleri etti. Sattılar bunu. Hatta sırf adını kötülemek amacıyla da şeytan dediler.
Cevabın bahsettiğin durum için OK. Kabulumdur. Ama Durum öyle değil. Ortada mutlak bir güç olarak TANRI var. Partilik ve ya iktidarlık bi durum yok hacı. Seni birşey yarattıysa -yaratanla konuştuğuna göre varlığından şüphe duymaman lazım- ve o yaradan sana birşey yapmanı söylüyorsa kibirli olsan dahi mal değilsen yapacaksın aga, ben yaparım; herkes yapar, ötesi yok.
Edit:
Yukarıdaki yorumum da eksiklikler var. Eğer söz konusu tanrı "mükemmel" değilse; başka bir deyişle basit olarak gerizekalı ise, aptal saptal şeyler yaptırıyorsa isyan söz konusu olabilir. Bizim durumumuzda mükemmel tanrı söz konusu, bu durumda dediklerim geçerli.
nessaj tarafından 05/May/14 16:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdı
ne güzel evrimleşmişiz :D
-
nessaj bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
Cevabın bahsettiğin durum için OK. Kabulumdur. Ama Durum öyle değil. Ortada mutlak bir güç olarak TANRI var. Partilik ve ya iktidarlık bi durum yok hacı. Seni birşey yarattıysa -yaratanla konuştuğuna göre varlığından şüphe duymaman lazım- ve o yaradan sana birşey yapmanı söylüyorsa kibirli olsan dahi mal değilsen yapacaksın aga, ben yaparım; herkes yapar, ötesi yok.
Edit:
Yukarıdaki yorumum da eksiklikler var. Eğer söz konusu tanrı "mükemmel" değilse; başka bir deyişle basit olarak gerizekalı ise, aptal saptal şeyler yaptırıyorsa isyan söz konusu olabilir. Bizim durumumuzda mükemmel tanrı söz konusu, bu durumda dediklerim geçerli.
dostum adam zaten kendi şahsi görüşümdür demiş. o kadar yazı yazdım sana. hatta okumadan bu kadar neden saçmaladığın için fırça da attım. dikkatini çekmedi mi? hala saçmalıyorsun ve hatta kendini süperzeka gösterip olayı hakaret noktasına getiriyorsun.
bak söylüyorum. Haymatlos arkadaşta bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama o da okumamış. bu yaptığı yorumdan bile belli oluyor. (kötü niyetli söylemiyorum arkadaşım.)
nessaj, orta da bir elma yok. Adem cennet'den de kovulmadı. Cennet diye geçen yerde ihanet vb.. olmaz. Kovulduğu yer de herşeyin bol olduğu ve kendisine bir zorluk olmadığı için öyle geçiyor. (tevratta da bu böyledir). ruh'dan bahsedilmiş, böyle bir şey yok. ruh kelimesinin anlamı başkadır. bir nevi emirdir. örnek vermek gerekirse gelen vahiy de ruhdur, verilen emir de ruhdur.
bildiğin çoğu şey yanlış. mesela azrail diye bir melekten bahsedilmiyor. canı almaya tek melek gelmiyor. bildiğin imanın şartları yanlış çünkü Muhammed peygamber harici, İsa'ya, Musa'ya Davud'a vb.. peygamberlere ve onlara indirilene de iman edip, peygamberlerin hiçbirini diğerinden ayırmaman gerekiyor. ilkokulda derslerde gördüğün herşeyi unut. tv lerde hacı/hocayım diyen herkesin söylediklerini unut. Kuran'a göre din alimini geçtim imam bile yoktur arkadaşım. tek rehber Allah'dır. o yüzden sana Kuran'ın ilk kelimesini söylüyorum. OKU.... okumadan konuşursan, sadece saçmalarsın. okuyan adamı da kendine güldürür ve kendinle alay ettirirsin...
edit: sana değil ama merak eden arkadaşlar için şunu da ekleyeyim. iblisin insanlar üzerine aşıladığı en büyük hilelerden biri, kıyamet günü insanların ruhlarının diriltileceğidir. iş öyle değil. ruh kelimesini unutun. Allah, insanların kendilerini diriltecektir. bu çok fazla ayette geçer.
attackatak tarafından 05/May/14 17:01 tarihinde düzenlenmiştir -
attackatak bunu yazdı
dostum adam zaten kendi şahsi görüşümdür demiş. o kadar yazı yazdım sana. hatta okumadan bu kadar neden saçmaladığın için fırça da attım. dikkatini çekmedi mi? hala saçmalıyorsun ve hatta kendini süperzeka gösterip olayı hakaret noktasına getiriyorsun.
bak söylüyorum. Haymatlos arkadaşta bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama o da okumamış. bu yaptığı yorumdan bile belli oluyor. (kötü niyetli söylemiyorum arkadaşım.)
nessaj, orta da bir elma yok. Adem cennet'den de kovulmadı. Cennet diye geçen yerde ihanet vb.. olmaz. Kovulduğu yer de herşeyin bol olduğu ve kendisine bir zorluk olmadığı için öyle geçiyor. (Mesela Tevratta böyle geçmez.). ruh'dan bahsedilmiş, böyle bir şey yok. ruh kelimesinin anlamı başkadır. bir nevi emirdir. örnek vermek gerekirse gelen vahiy de ruhdur, verilen emir de ruhdur.
bildiğin çoğu şey yanlış. mesela azrail diye bir melekten bahsedilmiyor. canı almaya tek melek gelmiyor. bildiğin imanın şartları yanlış çünkü Muhammed peygamber harici, İsa'ya, Musa'ya Davud'a vb.. peygamberlere ve onlara indirilene de iman edip, peygamberlerin hiçbirini diğerinden ayırmaman gerekiyor. ilkokulda derslerde gördüğün herşeyi unut. tv lerde hacı/hocayım diyen herkesin söylediklerini unut. Kuran'a göre din alimini geçtim imam bile yoktur arkadaşım. tek rehber Allah'dır. o yüzden sana Kuran'ın ilk kelimesini söylüyorum. OKU.... okumadan konuşursan, sadece saçmalarsın. okuyan adamı da kendine güldürür ve kendinle alay ettirirsin...
Hocam okudum okumasına da aslında kitapta da tam olarak kimin nereden kovulduğu (cennet yahut başka bir yer) isim belirtilmediği için bilinmeyen tek yer olarak aklıma cennet geldi. Şayet kovulma olayı cennette yaşanıyorsa, bu cennetin mantığına aykırılık olur gerçi. Eğer cennette yaşanmıyorsa da o zaman başka bir yer var.
Çevirilerin bazılarında: Allah, “Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun. Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin üzerinedir” dedi. derken bazılarında oradan kısmının yanında parantez içinde (cennetten) yazıyor. Belki de beni bu yanılgaya düşürmüştür.
-
attackatak bunu yazdınessaj bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
Edit:
nessaj, orta da bir elma yok. Adem cennet'den de kovulmadı. Cennet diye geçen yerde ihanet vb.. olmaz. Kovulduğu yer de herşeyin bol olduğu ve kendisine bir zorluk olmadığı için öyle geçiyor. (Mesela Tevratta böyle geçmez.). ruh'dan bahsedilmiş, böyle bir şey yok. ruh kelimesinin anlamı başkadır. bir nevi emirdir. örnek vermek gerekirse gelen vahiy de ruhdur, verilen emir de ruhdur.
Onun ki şahsi görüşte bizimkisi ne hacı? Adam gibi tartışıyoruz işte. Kimseye de hakaret ettiğim yok allaha şükür. Güya ben okumadan saçmalıyorum, sen okumuş olmana rağmen saçmalıyorsun ben sana birşey diyomuyum? Demiyorum.
Elma muhabbetinin kaynağını bilmiyorum ama sanırım ya hadisler ya da önceki kutsal kitaplardır. Kuran'da geçmiyor elma muhabbeti sanırım, ben hatırlamıyorum en azından ayrıca umursamıyorum. Mesele elma değil çünkü, şeytanın adem'le havva'yı keklemesi.
Hacı bak son yorumumu yapıyorum, bunu oku gerisini siktir et.
İnsanlar malesef aynı veriden farklı sonuçlara ulaşabilecek kafa yapısına sahipler, samimi olarak kararlarının doğru olduğunu düşünseler bile aynı veriyi farklı yorumluyolar, gerizekalı olduğundan ve ya değil, sebebi mühim de değil.
Senle ben aynı bilgileri alıyoruz, sen samimi olarak allah var diyosun, ben de muhtemelen yok diyorum.
Örnek vermek gerekirse sen o sorulara cevap verdiğini varsayıyorum ben de veremediğini varsayıyorum. Benim sorularım sana yetersiz geliyor, senin cevapların da bana...
Sonuç. İnsanlar bu noktada verdiği kararlar yüzünden yargılanamaz; yargılanılmamalı, hele o mekanizmayı sağlayan tanrı hiç yargılamamalı.
-
Haymatlos bunu yazdıattackatak bunu yazdı
Hocam okudum okumasına da aslında kitapta da tam olarak kimin nereden kovulduğu (cennet yahut başka bir yer) isim belirtilmediği için bilinmeyen tek yer olarak aklıma cennet geldi. Şayet kovulma olayı cennette yaşanıyorsa, bu cennetin mantığına aykırılık olur gerçi. Eğer cennette yaşanmıyorsa da o zaman başka bir yer var.
Çevirilerin bazılarında: Allah, “Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun. Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin üzerinedir” dedi. derken bazılarında oradan kısmının yanında parantez içinde (cennetten) yazıyor. Belki de beni bu yanılgaya düşürmüştür.
abi Kuran apaçıktır. tefsir gerektirmez. Parantez olmadan okumak gerekiyor. yaşar nuri'de sıfır parantez var. Kuran'da cennet diye geçiyor ama herşeyin bolluk için de olduğu yerin tasfiri olarak o kelime kullanılmış. Tevrat'da okudum ben biraz. Tevrat'da Adem'in bulunduğu yeri dahi tarif ediyor. Adem'i kandıran iblisin, sonradan yılan haline getirildiği vb.. yazıyor. (sebebi: insana ihanet için, insanlar onun kafasını ezsinler diye vb..)
-
nessaj bunu yazdıattackatak bunu yazdınessaj bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
Edit:
Onun ki şahsi görüşte bizimkisi ne hacı? Adam gibi tartışıyoruz işte. Kimseye de hakaret ettiğim yok allaha şükür. Güya ben okumadan saçmalıyorum, sen okumuş olmana rağmen saçmalıyorsun ben sana birşey diyomuyum? Demiyorum.
Elma muhabbetinin kaynağını bilmiyorum ama sanırım ya hadisler ya da önceki kutsal kitaplardır. Kuran'da geçmiyor elma muhabbeti sanırım, ben hatırlamıyorum en azından ayrıca umursamıyorum. Mesele elma değil çünkü, şeytanın adem'le havva'yı keklemesi.
Hacı bak son yorumumu yapıyorum, bunu oku gerisini siktir et.
İnsanlar malesef aynı veriden farklı sonuçlara ulaşabilecek kafa yapısına sahipler, samimi olarak kararlarının doğru olduğunu düşünseler bile aynı veriyi farklı yorumluyolar, gerizekalı olduğundan ve ya değil, sebebi mühim de değil.
Senle ben aynı bilgileri alıyoruz, sen samimi olarak allah var diyosun, ben de muhtemelen yok diyorum.
Örnek vermek gerekirse sen o sorulara cevap verdiğini varsayıyorum ben de veremediğini varsayıyorum. Benim sorularım sana yetersiz geliyor, senin cevapların da bana...
Sonuç. İnsanlar bu noktada verdiği kararlar yüzünden yargılanamaz; yargılanılmamalı, hele o mekanizmayı sağlayan tanrı hiç yargılamamalı.
hocam din konusunda kulaktan doğmanın dışına çıkamıyorsan yorum bulunmaman gerekiyor. eğer istiyorsan din konusunun dışına çıkalım ve Allah'ın varlığı üzerinden konuşalım.
her etki, tepkiyi doğrurur. bu fiziğin en temel kuralıdır. bilim, etkinin sonucunda ki tepkiyi hesaplamak ve/ya tepkiye yol açan etkiyi bulmak içindir. bu durumda sen yaşadığın sürece bir cevap bulamayacaksın. çünkü bu durumda mantık gereği hiçbir zaman ilk etkiye ulaşılamayacaktır. beyinlerimizin mantığına göre evren hakkında her cevap, ardından yeni bir soruyu getirecektir. Allah'ın yaratmasında ki hikmette işte burdadır. ilk etki...
edit: din konusunda konuşacaksak ona ulaşacaksın. Çünkü ondan geldin, ona döndürüleceksin. Sen de, ben de, o da... kimimizin defteri sağ elimize verilecek, kimimizin ki sola. Allah hepimize sağ elden almayı nasip etsin... din hakkında binlerce kitap, milyonlarca uydurulmuş şey var. oysa okunacak tek kitap var ve herşey onun için de ayrıntısıyla var..
attackatak tarafından 05/May/14 17:29 tarihinde düzenlenmiştir