L-Carnitine Yağ Yakmak İçin Yararı/Zararı Var Mı ?
-
selamlar cümleten. bu 4.hafta olacak düzenli spora başladım haftanın dört günü artık şu göbekten kurtulmak istiyorum. geçen mart temmuz arası yaklaşık bi 15 kilo verdim yarım yamalak spor ve diyet ile ancak göbek yerinde kaldı. şu an 4 gün bozmadan düzenli gidiyorum.
p.tesi: gögüs, arka kol
salı: sırt, ön kol
perşembe: bacak
cuma: omuz
her spora başlamadan önce 5dk yürüyüp 5dk koşuyorum ısınmak için. spor bitiminde 20-30dk enerjime bağlı olarak koşu bandını full eğime getirip yürüyorum.
şeklinde bir program çıkardı hoca enerjim kaldıkça mekik vs yapıyorum üstüne. ayrıca her sabah evde şu "30 günde baklava karın kasları" adlı program var onu uyguluyorum karın egzersizleri için. ekmeği vs kestim. bi kahvaltı bi akşam yemeği düzenine döndüm. abur cubur yok denecek kadar azalttım. ilerleme yok diyemem ama her göbeğe ve gögüse baktığımda siksen bu erimez diyorum.
hocayla ilk hafta muhabbet ederken protein yardımcı olur mu diye sorduğumda l-carnitine önermişti yağ yakımı için. netten araştırdım, bi kaç arkadaşa sordum herkes farklı yorum yapıyor. kimisi plasebo diyor, kimisi faydalı diyor. 2-3 ay kullanmayı düşünüyorum ama bünyeye kalıcı bir zararı var mı emin olmadan girmek istemiyorum bu işe.
sormak istediğim bu programla birlikle l-carnitine takviyesi alsam mı yoksa hiç bulaşmasam mı bu işlere ? ayrıca program bana uygun mu değil mi bilen müridlerden tavsiyede alsam fena olmazdı. spor hocası öyle eğitimli filan değil alaylı. zaten küçük bir yerde yaşıyorum çok fazla opsiyonda yok 3-5 salon var ve hepsi aynı kapıya çıkıyor.
-
İşe yaramaz bulabilirsen Yohimbine al.
-
Kreyzi bunu yazdı
selamlar cümleten. bu 4.hafta olacak düzenli spora başladım haftanın dört günü artık şu göbekten kurtulmak istiyorum. geçen mart temmuz arası yaklaşık bi 15 kilo verdim yarım yamalak spor ve diyet ile ancak göbek yerinde kaldı. şu an 4 gün bozmadan düzenli gidiyorum.
p.tesi: gögüs, arka kol
salı: sırt, ön kol
perşembe: bacak
cuma: omuz
her spora başlamadan önce 5dk yürüyüp 5dk koşuyorum ısınmak için. spor bitiminde 20-30dk enerjime bağlı olarak koşu bandını full eğime getirip yürüyorum.
şeklinde bir program çıkardı hoca enerjim kaldıkça mekik vs yapıyorum üstüne. ayrıca her sabah evde şu "30 günde baklava karın kasları" adlı program var onu uyguluyorum karın egzersizleri için. ekmeği vs kestim. bi kahvaltı bi akşam yemeği düzenine döndüm. abur cubur yok denecek kadar azalttım. ilerleme yok diyemem ama her göbeğe ve gögüse baktığımda siksen bu erimez diyorum.
hocayla ilk hafta muhabbet ederken protein yardımcı olur mu diye sorduğumda l-carnitine önermişti yağ yakımı için. netten araştırdım, bi kaç arkadaşa sordum herkes farklı yorum yapıyor. kimisi plasebo diyor, kimisi faydalı diyor. 2-3 ay kullanmayı düşünüyorum ama bünyeye kalıcı bir zararı var mı emin olmadan girmek istemiyorum bu işe.
sormak istediğim bu programla birlikle l-carnitine takviyesi alsam mı yoksa hiç bulaşmasam mı bu işlere ? ayrıca program bana uygun mu değil mi bilen müridlerden tavsiyede alsam fena olmazdı. spor hocası öyle eğitimli filan değil alaylı. zaten küçük bir yerde yaşıyorum çok fazla opsiyonda yok 3-5 salon var ve hepsi aynı kapıya çıkıyor.
İradenden ötürü tebrikler hocam.
Bu girdiğin yol uzun bir yol. Acelen varsa zaten hiç bulaşma çünkü acele ile elde edeceğin sonuçlar sana yol su elektrik olarak ileride gelecektir.
Benim bilgim L-Carnitine enerji vericidir, performans arttırıcıdır. Yağ yakımını hızlandırdığını bilmiyorum ben.
Benim yine de önerim sana şu olacaktır, "summer body" yapma gibi bir düşüncen yoksa zamana sal, yavaş yavaş eze eze erit o yağları, alttaki kasların da gelişsin sertleşsin, bir süre sonra üstten o yağ örtüsü kalkınca Egea motoru değil de Ferrari motoru çıksın altından :D
Ben öküz gibi yiyip öküz gibi ağırlık kaldırıyordum 2016 ve 2021 yıllarında gittiğimde, hiç bir zaman fit vücudun olsun, 6-packlerim olsun adonisimi göstereyim kafasına girmedim o yüzden takviye ürünlerden yana pek bilgim yok. He tavuk patates anlarım o işlerden :D
-
Hocam bende 2 yıldır aralıksız spor yapıyorum, göbek bendede var bundan tek kurtuluş yolu sıfır şeker tüketiceksin vücuduna soktuğun karbonhidrata dikkat etmen lazım. Karın kası çalışmak falan eritmiyor bilgin olsun.
-
yaşam tarzını bu şekle getirmedikçe olacak iş değil spor. ona göre yaşayacaksın, yediğin içtiğin yattığın saat gittiğin saat ona göre olacak. diğer türlü bi süre yapıyorsun, sonra bırakıyorsun ve eski haline geri dönüyorsun. hiçbir şey kallmıyor.
bende tekrardan geçen hafta başladım. 2 sene once çok düzenli bi hayatım vardı, işe git, işten sonra spor, yemek gibi. bu düzen bozulunca sporda bozuldu.
-
Ketojenik diyeti araştır, ben üç kere yaptım üçünde de direkt göbekten gitmeye başladı. IF'le (Intermittent fasting/aralıklı oruç) birlikte ve sporla harika üçlü oluyor. Ben de yüzmeye gidiyordum o dönem. Zaten iki öğün yiyormuşsun, ekmeği kesmişsin, muhtemelen keto sınırlarındasın. Herkeste farklı oluyor bu diyet mevzuu, deneyerek kendine en uygununu bulabilirsin.
L-Carnitin konusunda fikrim yok ama yağ yakmak için keto yaparsan gerek kalmayacağınız düşünüyorum.
Not: boy kilo yaş falan da verirsen dahja kolay fikir verebilir insanlar. -
abi 7 gun ne yedigini bi yazsana.
-
Atlas bunu yazdı
Hocam bende 2 yıldır aralıksız spor yapıyorum, göbek bendede var bundan tek kurtuluş yolu sıfır şeker tüketiceksin vücuduna soktuğun karbonhidrata dikkat etmen lazım. Karın kası çalışmak falan eritmiyor bilgin olsun.
Bende öyle hissettim kendi denemelerinde hayvan gibi karın çalıştım dört yaptım ama göbek gitmedi
Ve o gün gittim tam ekmek (fırından yeni çıkmış) arasına kavurma birde şişe kola açtım hayat buymuş dedim
Diet yaparken ellerim filan titremeye başlamıştı salak saçma bir güç kaybı yaşamıştım bir daha diet yapmadim
-
Keto sınırlarına yaklaşmak ve ketojenik diyeti gerçek anlamda yapabilmek çok sağlam irade ister.
karbonhidrat tüketimini 0 a çekmeniz gerekiyor ki vücut ketosize girsin.
Şeker, ekmek, paketli gıdalar, pirinç, baklagiller, patates vb hepsini kesmeniz gerek.
yani low-carb yapmanız gerekmektedir.
40gr ı geçmemesi ( üst sınırı ) kabul edilir.
L-cartitine kullanımı bazı durumlarda tavsiye edilir bazı durumlarda tavsiye edilmez. Sonuç olarak vücutta ki büyüme hormonlarını tetiklenmesine bir miktar yardım ediyor. Bunun avantajı kas büyümeleri evet ama dezavantajlarıda var.
Kanıtlanmış yöntem ; kalori açığı verirseniz zayıflamaya başlarsınız. Bu siyah ve beya gibi net bilgidir.
günlük almanız gereken kalori diyelim ki 1800.
siz 900 ile günü tamamlarsanız ve bunu 30 gün yaparsanız 1. Gün kilonuz ile 30. Gün kilonuz arasında gözle görülür fark olacaktır.
-
dönüşler için herkese teşekkür öncelikle. toplu cevap vermeye çalışayım.
boy 192 kilo 91.5 (akşam spor öncesi tartıldım) şu an. şubatın başında sporda 95 ölçtüler ama akşam iş çıkışı gitmiştim ve öncesinde ev taşıma işlerinden dolayı full hazır ve hamur tükettiğim bi 20 gün olmuştu bu yüzden sanırım hızlı verdim gibi oldu bu 1 ayda.
sabah 10 gibi kahvaltı yaparım. 3 yumurta bazen omlet bazen haşlama bazen ev yapımı kavurma ile yapıyorum fix. yanına yoğurt, peynir, zeytin ve varsa domates salatalık ekliyorum başka bir şey yok. bu akşam etli nohut, pilav ve turşu yedim spor sonrası misal.
kahvaltı menüm bu 1 aydır değişmedi pek. 1-2 kez eşim evdeyken yanına patates ekledik o kadar. akşam yemekleri de bu ayarda geçiyor. dışarıdan istemeyi bıraktık 1 kez tek fast-food istedik aşırı canım istiyordu o da midem bulandı sonunda yola geliyorum dedim :D
günlerim ve saatlerim hep fix işten dolayı. 4 buçukta çıkıyorum spora gidiyorum eve gelip sofraya oturma 7yi buluyor +-15dk.
bu son 1 haftadır aşağıdaki uygulamayı indirdim orta zorluk programını uyguluyorum her sabah kahvaltı öncesi. tabi görsellerdeki gibi bir şey beklemiyorum bu programla bırak 30 günde siksen 3330 günde bile olmaz farkındayım :D ama egzersizin zararı olmaz diye düşünerek buna başladım.
https://play.google.com/store/apps/details?id=sixpack.sixpackabs.absworkout&hl=tr
--
ketojenik olayını duymuştum ama detayları bilmiyordum bi araştırayım yapabileceğim bir şey ise denemekten zarar gelmez.
göbeği eritmeyi kafaya koydum ya 34 yaşındayım ilk kez bu kadar kendimi zorlayıp şartlıyorum. aslında şu kadar ayda bitecek diye acelemde yok ama haziran ortası gibi nasip olursa bebek bekliyoruz. sonrasında belli bir süre vakit ayırıp spora gitmek zor olacak diye tahmin ediyorum. elimden gelenin fazlasını bu vakte kadar yapmaya çalışıyorum. gözle görülür ciddi bir fark elde ettikten sonra sonrası için yine motivasyon olacaktır bu.
carnitine için yorumların hepsini okudum siktir ettim onu da anladığım kadarıyla elzem bir şey değil. hazır ramazanda geliyor bozmadan devam edecem planlara bakalım sonucu ne olacak.
-
dukan diyeti yapmıştım 40 günde 83 ten 68 e düştüm
sonra diyeti bırakmıştım 75 e geri çıktı vücut
sonra yavaş yavaş 68 e düştü
sonra spora başladım şuan göbek herşey yok oldu 78 kiloyum