L-Carnitine Yağ Yakmak İçin Yararı/Zararı Var Mı ?
-
Çift
LaNCeLoT tarafından 26/Şub/25 10:11 tarihinde düzenlenmiştir -
LaNCeLoT bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Eski bir eczacı olarak sana birşey sormak istiyorum.
Bende B12 ve Ferritin alt sınırına çok yakın. Bana iyi bir ilaç önerin var mı?
Talasemi taşiyicisi olabilirsin, iyi ve dikkatli bir dahiliye'ciye kan testi yaptırt.
Memleketin neresi?
B12 kolay, ferritin dusuklugu onemli bir durum. Kanındaki oksijen de azalır ferritin verimsizse. Riskli şeyler
Bir sebebi olmasa dusuk olmazlar, yine de folik asit dene madem hap onerisi istedin.
B12 için;
Et yiyorsan ve B12'in düşükse karaciğer fonksiyonlarında sorun olabilir. -
zamanında kullanmıslıgım var , diyetten baskası yalan
-
Kaan bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıPikacu bunu yazdı
Eski bir eczacı olarak sana birşey sormak istiyorum.
Bende B12 ve Ferritin alt sınırına çok yakın. Bana iyi bir ilaç önerin var mı?
Talasemi taşiyicisi olabilirsin, iyi ve dikkatli bir dahiliye'ciye kan testi yaptırt.
Memleketin neresi?
B12 kolay, ferritin dusuklugu onemli bir durum. Kanındaki oksijen de azalır ferritin verimsizse. Riskli şeyler
Bir sebebi olmasa dusuk olmazlar, yine de folik asit dene madem hap onerisi istedin.
B12 için;
Et yiyorsan ve B12'in düşükse karaciğer fonksiyonlarında sorun olabilir.Karadeniz tarafındanim.
Et yemiyorum. Karaciğerde yağlanma varmış.
-
l-carnitine ateroskleroz yapar.Kilo vermek istiyorsan crossfit-calisthenics ve ağırlık çalışman lazım.Dana gibi vücut geliştirme yapmayın tavsiyemdir
-
Kreyzi bunu yazdıErastoX bunu yazdı
dukan diyeti yapmıştım 40 günde 83 ten 68 e düştüm
sonra diyeti bırakmıştım 75 e geri çıktı vücut
sonra yavaş yavaş 68 e düştü
sonra spora başladım şuan göbek herşey yok oldu 78 kiloyum
hızlıca baktım yapılası bir diyetmiş protein ye diyor özetle daha ne olsun :D
ne yaptın nasıl yaptın kaynak filan paylaşabilir misin hocam bakayım bu işe. sözlükte genel eleştiri diyet sonrası çok hızlı kilo alımı olmuş hep.
kitabını okudum hocam
diyeti bırakınca ani kilo alımı oluyormu evet ama geri gitti bende hepsi
easy diyet zaten istersen 1kg ye ama protein olsun diyo
-
konuyla alakalı olarak buraya yazayım
daha önce dukan diyeti ile bir ayda aç kalmadan 10 kg vermiştim ve göbektede yüzümde de küçülme oldu ancak her diyette aynı sıkıntıyı yaşıyorum biraz güzel kilo verince ödül verip diyetten ödün verince herşey bozuluyor.
1.5 sene önde dahiliyeye gittim insulin direnci şüphesi ile ve öyle çıktı bana insulin direncim olmasından dolayı ilaç kullanmadan diyet ve sporun çok zor kilo verdireceğini bu ikisinin yanında birde matofin xr 500 mg almamı reçete ile yazdı
bu ilaç anti diyabetik diye geçiyor ne işe yarar kandaki glukoz seviyesini düşük tutuyor ve diyet ile birleştiğinizde ani insulin salınımı ile şekerinizin düşüp bir anda acıkmanızı engelliyor ve şekerin karaciğer tarafından yağa dönüşüp depolanması yerine hücreler tarafından yakılmasına olanak sağlıyor
ben ve bir kaç arkadaşım ( onlarda dahiliye doktorunun önerisi ile ) ilaç ve diyete aynı anda başladık ve ben bu sefer 3 haftada 12 kg verdim ve deliler gibi açıkmadım sıkıntı ise tüm anti diyabetik ilaçlarda olduğu gibi yan etkiler
vücut ilaca alışması 1-2 ay sürüyor ve alışıncada ideal kilonuza gelene kadar ( doktor ömür boyu da verebilir bu kişiden kişiye değişir ) ilacı bırakmadan her gün kullanmanız gerekiyor en büyük sıkıntı aşırı gaz ve ishal ve ani wc ihtiyacı oluyor vücut alışma dönemini atlatınca bu geçiyor ancak ara verirseniz yine baştan oluyor.
ben 2. çocuk gelince evde ve işte tüm yeme düzenim bozulunca bırakmak zorunda kaldım.
ancak yeniden düzenimi kurup başlayacağım.
buradan tüm kilolulara sesleniyorum
Homa-Ir testi yaptırın ve bu testi yaptırmadan diyet spor vb girişmeyin önce vücudunuzu tanıyın.
https://www.memorial.com.tr/tani-ve-testler/insulin-direnci-testi-homa-ir
tüm devlet hastanelerinde yaptırabilirsiniz sağlık ocakları yapmıyor.
değeriniz yüksek çıkarsa size diyetisyen tavsiye edecekler sakın devlet diyetisyenine gitmeyin
hamileyede 20 yaşa da 40 yaşada aynı diyeti verip sizi bezdiriyor.
-
Takviyeye gerek yok hocam. Denklemi dogru kurmak, kilit nokta. Standar saglikli ama kilo fazlasi biraz/epey olan birisi oldugunu varsayarak ilerlersek:
1- Enerji sistemlerini anlamak( fosfajen, anaerobik glikoliz ve oksidatif) burada kilit nokta oksidatif(aerobik)sistem): karbonhidrat, yag ve proteinn enerjiye donusumu daha cok burada konusuruz, ayrica proteinlerin devreye girmesini istemeyiz... uzun karmasik bu kismi. kilo vermeye donersek ---> betaoksidasyon, vucudun enerji(atp) uretim surecinde maksimum oranda yag asitlerini kullandigi noktayi bulman grek(Fatmax). Salonda yuksek agirlik altinda mesela neredeyse bu oran sifira yakindir(abartiyorum ama ciddi anlamda dusuk) :D
Fatmax'i lab ortaminda nokta atisi bulabiirsin ama bu maliyetli ve daha cok performans sporculari icin gerek duyulan bir is, kabaca formulu dokecek olursak sedanter ve saglikli birisi icin :
a) max kalp atis hizi(HRmax) hesaplama: HRmax = 220 - yas
b) Fatmax nabiz araligini hesaplama: Burada HRmax'in %60-65'i, yag oksidasyonunu max oldugu nabiz araligini genel verir diyebiliri.
FATMAX = HRmax * 0.60 ve HRmax * 0.65
Orn: 40 yasinda oldugunu varsayarsak HRmax = 220-40 = 180 bpm
Fatmax araliklari :
Alt: 180 * 0.60 = 108 bpm
Ust 180 * 0.65 = 117 bpmBu aralikta baslangicata kondisyon durumna gore 25-30 dk ama ideal olan 45 - 90 dk araliginda egzersiz yapman. (Tempolu yuruyus, kosu bandi, bisiklet, agirlik, sex... hepsi dahil). Bence haftada 3 defa 1er saatlik bu aralikta vakit gecirirsen bir sure sonra farki gorursun. Tabi farki gormek icin bu amaca uygun diyeti de eksik etmemek gerekir.
2- Bir tane akilli saat al, muthis ozellikleri olmasina gerek yok "Garmin Runnerxxx' serileri veya Decathlon'un HR olcen ve antrenman/HR zonelarini gosteren saatleri yeterli. Gogus bandi olmasi tercihtir, daha dogru olcum yapmasi icin. Yukaridaki nabiz araliklarinda kalarak aktivite yapmak icin bir saat sart.
3- Egzersizden yarim saat - bir saat once bir fincan kahve icmek daha mantikli l-carnitin yerine. Oradaki mekanik l-carnitin kandaki yag asitlerini mitokondriye tasinmasinda ise yarar, mitokondriye tasinan bu yag asitleri betaoksidasyona ugrayacak enerjiye donusur...cafein metabolik hizi artirir, yag asitlerinin serbest birakilmasinda bir rol oynar...ikiside yag asitleri ile iliskilidir ama farkli parametreleri gozetmek gerekir, mekanigi karmasik aslinda, mitokondrinin uretim kapasitesi mesela ! sen tirlar dolusu serbst yag asidini mitokondriye tasiyabilirsin ama mitokondri doygunluga ulasirsa, tirlar fabrikanin onunde beklemek zorundadir...bu kismi basitce boyle geciyorum ama l-carnitine para vermek yerine kaliteli ihtiyacin olan baska seylere ayir o butceyi.
4- Salonda agirlik kaldir, iyidir ama zayiflmak icin degil, kuvvet kazanmak, biraz fit gorunmek icin :)
5- Ozet : Nabiz araligini bul, 30-45-60-90 dakika civarinda o aralikta takil. Diyeti eksik etme. Nabiz saati yar ve yardimcin olsun( RTE sesiyle)
-
Beyler diyet işinin sırrı şeker ve su,
Şeker yemeyeceksiniz, bir damla bile yapay şeker vücuda girmeyecek. Ilk 5 gün Porsiyonu iyice küçültüp mideyi kuculteceksiniz. Bol bol suyu ihmal etmeyin. Sonra düşük kalori devam.
Şeker dengenizi bozuyor ertesi günü açlık krizi yapıyor. Acikmanin em büyük sebebi budur.
Ayi gibi olduğumu gördüğümde diyet yaparım, 10kg verip sonra ağırlık kaldırırım. Totalde 4 ayda mermi gibi olurum. Bu da beni 6-7 ay idare eder. Sonra tekrar şişmeye başlarım.
Önemli bilgi!
Diyet yaptığınızda yağ hücreleriniz ölmez, çekirdekleri durur. Siz yağ hücresindeki besinleri tüketip küçülürsunuz. Diyeti kötü bir şekilde birakirsaniz eskisinden daha kilolu olursunuz. Maalesef Diyeti 2 yil yapmadan da o hücreler ölmez. Tek yol liposuction.. Bu da deri altina yapılabilir. İç organlarin arasındaki yağlara yapacak bir şey yok.
120 kiloysaniz, diyet yapip 80e inseniz ve bu diyeti 2 yil uygulamazsaniz kesinlikle geri kilo alırsınız. Eskisinden de beter olur. 120kg için atıyorum 2500kalori sizi zayıflatırken 80e indiğinizde 1800kalori sizi zayıflatacak. Gitgide zorlaşacak. Yaglanirken limitinizi bilin, bazı şeylerin geri dönüşü çok çok zor.
-
ComputerWolf bunu yazdı
Takviyeye gerek yok hocam. Denklemi dogru kurmak, kilit nokta. Standar saglikli ama kilo fazlasi biraz/epey olan birisi oldugunu varsayarak ilerlersek:
1- Enerji sistemlerini anlamak( fosfajen, anaerobik glikoliz ve oksidatif) burada kilit nokta oksidatif(aerobik)sistem): karbonhidrat, yag ve proteinn enerjiye donusumu daha cok burada konusuruz, ayrica proteinlerin devreye girmesini istemeyiz... uzun karmasik bu kismi. kilo vermeye donersek ---> betaoksidasyon, vucudun enerji(atp) uretim surecinde maksimum oranda yag asitlerini kullandigi noktayi bulman grek(Fatmax). Salonda yuksek agirlik altinda mesela neredeyse bu oran sifira yakindir(abartiyorum ama ciddi anlamda dusuk) :D
Fatmax'i lab ortaminda nokta atisi bulabiirsin ama bu maliyetli ve daha cok performans sporculari icin gerek duyulan bir is, kabaca formulu dokecek olursak sedanter ve saglikli birisi icin :
a) max kalp atis hizi(HRmax) hesaplama: HRmax = 220 - yas
b) Fatmax nabiz araligini hesaplama: Burada HRmax'in %60-65'i, yag oksidasyonunu max oldugu nabiz araligini genel verir diyebiliri.
FATMAX = HRmax * 0.60 ve HRmax * 0.65
Orn: 40 yasinda oldugunu varsayarsak HRmax = 220-40 = 180 bpm
Fatmax araliklari :
Alt: 180 * 0.60 = 108 bpm
Ust 180 * 0.65 = 117 bpmBu aralikta baslangicata kondisyon durumna gore 25-30 dk ama ideal olan 45 - 90 dk araliginda egzersiz yapman. (Tempolu yuruyus, kosu bandi, bisiklet, agirlik, sex... hepsi dahil). Bence haftada 3 defa 1er saatlik bu aralikta vakit gecirirsen bir sure sonra farki gorursun. Tabi farki gormek icin bu amaca uygun diyeti de eksik etmemek gerekir.
2- Bir tane akilli saat al, muthis ozellikleri olmasina gerek yok "Garmin Runnerxxx' serileri veya Decathlon'un HR olcen ve antrenman/HR zonelarini gosteren saatleri yeterli. Gogus bandi olmasi tercihtir, daha dogru olcum yapmasi icin. Yukaridaki nabiz araliklarinda kalarak aktivite yapmak icin bir saat sart.
3- Egzersizden yarim saat - bir saat once bir fincan kahve icmek daha mantikli l-carnitin yerine. Oradaki mekanik l-carnitin kandaki yag asitlerini mitokondriye tasinmasinda ise yarar, mitokondriye tasinan bu yag asitleri betaoksidasyona ugrayacak enerjiye donusur...cafein metabolik hizi artirir, yag asitlerinin serbest birakilmasinda bir rol oynar...ikiside yag asitleri ile iliskilidir ama farkli parametreleri gozetmek gerekir, mekanigi karmasik aslinda, mitokondrinin uretim kapasitesi mesela ! sen tirlar dolusu serbst yag asidini mitokondriye tasiyabilirsin ama mitokondri doygunluga ulasirsa, tirlar fabrikanin onunde beklemek zorundadir...bu kismi basitce boyle geciyorum ama l-carnitine para vermek yerine kaliteli ihtiyacin olan baska seylere ayir o butceyi.
4- Salonda agirlik kaldir, iyidir ama zayiflmak icin degil, kuvvet kazanmak, biraz fit gorunmek icin :)
5- Ozet : Nabiz araligini bul, 30-45-60-90 dakika civarinda o aralikta takil. Diyeti eksik etme. Nabiz saati yar ve yardimcin olsun( RTE sesiyle)
bi bakayım abi bu konuya. normal mi band var kolumda ama hiç nabza bakmıyordum. takip edeyim ama koşu bandına çıktığımda kalbimin hızlı attığını hissediyorum tabi sırılsıklam terlemem eksik olmuyor. saat düşünüyordum bahanesi olsun bu gerçi garmin'lerin fiyatlar çok ucukmuş ama mudail bi şey bulunur illa.