folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türk Mucit Mummer Yıldız Ve Sonsuz Enerji İcadı

Türk Mucit Mummer Yıldız Ve Sonsuz Enerji İcadı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    sittinsene bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Bakın söyledim inanmadınız, ne oldu?

Bu haberleri gördükçe Türk insanı kendindeki ışığı görüp yapmaya kalkıyor, bu forumda bile kaç kişi var. Takip eden "Sözde sonsuz enerji" konularını.

Termodinamiğin 1. ve 2. yasası tamamıyla bunlarla ilgilidir.

1-Enerji bir türden başka bir türe dönüşebilir ama toplam enerji miktarı sabit kalır.

2-Enerjinin niceliğinin yanında niteliğinin de dikkate alınması gerektigini ortaya koyar.Doğadaki hareketler enerjinin niteligini azaltan yönde gerçekleşir.

Newton'un formüllerindeki F=m.a'yı düşünün, yani 1kg cisme 1N kuvvet uyguluyoruz, 1m/s^2 ivmeleniyor, ve kuvveti kesiyoruz 1 saniye sonra, kestikten sonra sonsuza kadar o cisim 1m/sn hızla devam eder.

Gerçekte neden böyle olmuyor? kayıplar!..  Doğadaki hareketler enerjinin niteliğini azaltacak yönde işliyor, yani sürtünmeden ve ısı kayıplarından bahsediyoruz.

Adam bir emekli maaşına bulmuş bakın sonsuz enerjiyi, Biraz petrol için Irak'a onlarca milyar dolar savaş masrafı yapan Amerika'nın kafası çalışmıyordu buna değli mi? Ya da Cern'deki binlerce bilim adamının,emekli maaşına bu işi beceren yurdum insanından bulurdu 15-20 tane seri üretim, ohh mis gibi hemde sonsuza kadar bitme ayaklanma riski de yok. 

Teknik konularda katılmayacak kişilere net cevabım " Ne bilmediğinizi bile bilmeyecek kadar az şey bildiğinizin farkına varın."

Bu konuya daha fazla yazmıyorum,

Termodinamik üzerine fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem Yunus Çengel'in kitabıdır, nerdeyse tüm dünyada sözü geçen bir kitaptır, Mühendislik fakültelerinde 2 yarıyıl, genellikle 2. sınıfta okutulur. iyi derecede fizik,kimya,matematik bilmeden de termo hiçbir şekilde olmaz.

çok haklısın ama senin mantığın üzerinden gidilirse insanlık yerinde sayardı bugun kullandığımız birçok şey böyle meraklı insanlar sayesinde günümüze gelmedimi fizik kurallarının canı cehenneme bırak kurcalasınlar :)

Herhangi bir konuda herhangi bir şeyi geliştirebilmeniz için mevcut olan herşeyi bilmeniz gerekir. Literatür taraması bunun için var ve projelerde zorunlu olarak belirtiliyor zaten. Demem o ki böyle meraklı insanlar tarafından bulunmadı, sıfırdan başlayıp konuyla ilgili herşeye hakim insanlar tarafından ortaya çıktı. Örneğin einstein, tesla, planck, kepler, newton, archimet.. Günümüzde hawkings.

TV'de izliyorsunuz, amerika şunu üretti, rusya bunu üretti, atıyorum adamlar sesten 10 kat hızlı roket ürettiyse, bu yanıcı haznenin iç kaplamasındaki termal bariyer kaplamaların geliştirilmesiyle oldu, gövdesindeki kompozitlerin geliştirilmesiyle oldu. Yani demem o ki artık mevcut sistemlerin geliştirilmesi önemli, yeni şeylere ihtiyaç yok!.. Tüm dünya bunu yapıyor,

Farklı bir örnek ilgi alanım lazerler, Kocaeli üniversitesi uzaktan kaynak yapan makine icat etti ford'la birlikte, bence çok büyük bir buluştur, bilim dünyası adına da. TV'de neden görmediniz o konuya girmiyorum :)   , adamlar ne yaptı mevcut sistemi geliştirdi normalden 3 katlı hızlı üretim yapılıyor.

Telefonlarda 1g varken de görüntüyü iletecek teknoloji mevcuttu malzeme olarak, 2g varken de, ama 3g'de görüntü aktarımı ortaya çıktı, 2g'deyken olmaz mıydı bu iş, tabi ki olurdu, ama görüntü yarım saat, ses 20 dakika gecikmeli olurdu. 146'dan internete bağlandığımız zamanlar online hd film izlemeyi hayal bile edemezdik değil mi? bakın internet gelişti adsl adsl2 vdsl, kablonet vs, artık mümkün(ttnetle değil :D )

Demem o ki dünyanın yeni icatlara ihtiyacı yok, sadece mevcut sistemler geliştirilmeli diye düşünüyorum. Enerji konusunda daha uzun yıllar temiz enerji kaynakları ve geri dönüşüm üzerine çalışılacağına inanıyorum.

Bu arada unutmadan meraklı genç(liseli) muridlerimize tavsiyem ilk önce ingilizce öğrenmelisiniz, dünya küçülüyor.Türkçe kaynak çok az, ve artık kimse eskisi gibi çevirmiyor. Lisede bana döve döve ingilizce öğreten hocama yıllardır dua ediyorum, hayatımda yaptığım en mantıklı iş ingilizce öğrenmek/geliştirmek.

Şahsi fikirlerimdir.

Edit: " karanlık madde diye birşey var, ama çok fazla araştırmadım. Metafizik alanına girer daha çok, orda kurallar felsefidir"

Kaan tarafından 28/Ağu/12 21:19 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    sittinsene bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Bu haberleri gördükçe Türk insanı kendindeki ışığı görüp yapmaya kalkıyor, bu forumda bile kaç kişi var. Takip eden "Sözde sonsuz enerji" konularını.

1-Enerji bir türden başka bir türe dönüşebilir ama toplam enerji miktarı sabit kalır.

2-Enerjinin niceliğinin yanında niteliğinin de dikkate alınması gerektigini ortaya koyar.Doğadaki hareketler enerjinin niteligini azaltan yönde gerçekleşir.

Newton'un formüllerindeki F=m.a'yı düşünün, yani 1kg cisme 1N kuvvet uyguluyoruz, 1m/s^2 ivmeleniyor, ve kuvveti kesiyoruz 1 saniye sonra, kestikten sonra sonsuza kadar o cisim 1m/sn hızla devam eder.

Gerçekte neden böyle olmuyor? kayıplar!..  Doğadaki hareketler enerjinin niteliğini azaltacak yönde işliyor, yani sürtünmeden ve ısı kayıplarından bahsediyoruz.

Adam bir emekli maaşına bulmuş bakın sonsuz enerjiyi, Biraz petrol için Irak'a onlarca milyar dolar savaş masrafı yapan Amerika'nın kafası çalışmıyordu buna değli mi? Ya da Cern'deki binlerce bilim adamının,emekli maaşına bu işi beceren yurdum insanından bulurdu 15-20 tane seri üretim, ohh mis gibi hemde sonsuza kadar bitme ayaklanma riski de yok. 

Teknik konularda katılmayacak kişilere net cevabım " Ne bilmediğinizi bile bilmeyecek kadar az şey bildiğinizin farkına varın."

Termodinamik üzerine fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem Yunus Çengel'in kitabıdır, nerdeyse tüm dünyada sözü geçen bir kitaptır, Mühendislik fakültelerinde 2 yarıyıl, genellikle 2. sınıfta okutulur. iyi derecede fizik,kimya,matematik bilmeden de termo hiçbir şekilde olmaz.

çok haklısın ama senin mantığın üzerinden gidilirse insanlık yerinde sayardı bugun kullandığımız birçok şey böyle meraklı insanlar sayesinde günümüze gelmedimi fizik kurallarının canı cehenneme bırak kurcalasınlar :)

Herhangi bir konuda herhangi bir şeyi geliştirebilmeniz için mevcut olan herşeyi bilmeniz gerekir. Literatür taraması bunun için var ve projelerde zorunlu olarak belirtiliyor zaten. Demem o ki böyle meraklı insanlar tarafından bulunmadı, sıfırdan başlayıp konuyla ilgili herşeye hakim insanlar tarafından ortaya çıktı. Örneğin einstein, tesla, planck, kepler, newton, archimet.. Günümüzde hawkings.

TV'de izliyorsunuz, amerika şunu üretti, rusya bunu üretti, atıyorum adamlar sesten 10 kat hızlı roket ürettiyse, bu yanıcı haznenin iç kaplamasındaki termal bariyer kaplamaların geliştirilmesiyle oldu, gövdesindeki kompozitlerin geliştirilmesiyle oldu. Yani demem o ki artık mevcut sistemlerin geliştirilmesi önemli, yeni şeylere ihtiyaç yok!.. Tüm dünya bunu yapıyor,

Farklı bir örnek ilgi alanım lazerler, Kocaeli üniversitesi uzaktan kaynak yapan makine icat etti ford'la birlikte, bence çok büyük bir buluştur, bilim dünyası adına da. TV'de neden görmediniz o konuya girmiyorum :)   , adamlar ne yaptı mevcut sistemi geliştirdi normalden 3 katlı hızlı üretim yapılıyor.

Telefonlarda 1g varken de görüntüyü iletecek teknoloji mevcuttu malzeme olarak, 2g varken de, ama 3g'de görüntü aktarımı ortaya çıktı, 2g'deyken olmaz mıydı bu iş, tabi ki olurdu, ama görüntü yarım saat, ses 20 dakika gecikmeli olurdu. 146'dan internete bağlandığımız zamanlar online hd film izlemeyi hayal bile edemezdik değil mi? bakın internet gelişti adsl adsl2 vdsl, kablonet vs, artık mümkün(ttnetle değil :D )

Demem o ki dünyanın yeni icatlara ihtiyacı yok, sadece mevcut sistemler geliştirilmeli diye düşünüyorum. Enerji konusunda daha uzun yıllar temiz enerji kaynakları ve geri dönüşüm üzerine çalışılacağına inanıyorum.

Bu arada unutmadan meraklı genç(liseli) muridlerimize tavsiyem ilk önce ingilizce öğrenmelisiniz, dünya küçülüyor.Türkçe kaynak çok az, ve artık kimse eskisi gibi çevirmiyor. Lisede bana döve döve ingilizce öğreten hocama yıllardır dua ediyorum, hayatımda yaptığım en mantıklı iş ingilizce öğrenmek/geliştirmek.

Şahsi fikirlerimdir.

Edit: " karanlık madde diye birşey var, ama çok fazla araştırmadım. Metafizik alanına girer daha çok, orda kurallar felsefidir"

Yazdiklarinin cogu dogru hak veriyorum fakat soyle bir durumda var gunumuzde teknoloji elektrigin bulunmasiyla hizli ilerledi eger elektrik kesfedilmeseydi belkide insanoglu farkli birsey bulacakti fakat seninle ayni gorusu savunanlar sayesinde elindekini gelistirmekle yetindi ve bana kalirsa teknoloji tikanma noktasina geldi  insanlarin yeni seyle ihtiyaci var fizik kanunlarida zamani geldiginde degisebilir aynsitayn da insan yanilabilir :)

Telefondan yaziyorum yazim hatasi olabilir

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    Creature19s bunu yazdı
    rushOut bunu yazdı

mühendislik adı altında konuşan arkadaşlara söylüyorum evet o karacahil bir emniyet amiri sırf inancı doğrulutsunda bi işin peşini bırakmayıp uğraşmış didinmiş ve kendince bir çalışma meydana getirmiş. O kara achil gerizekalı adamın yaptığını düşündüğünü yada idealini ve o gaye ye ulaşmak çin sarfettiği akıl ve zamanı hiçe sayan siz moranlara soruyorum nara atmayı bırakta madem mühendissin hakkını ver işin elin kara cahil emniyet amirleri bile en azından bişiler yapıyor. 

Anlatmak istediğim olay sadece şudur yapılmaya çalışılan şeyin kim ve ne şekilde yapıldığına değilde sarfettiği gayret azim ve emelleri dorultusunda yapmış ve amacına ulaşmış kara cahil bir emniyet amiri olarak düşünün ve bunu saygı duyarak veyahut hakaret etmeyerek dile getirin.

Hocam bende mühendislik öğrencisiyim 3 yıl termodinamik okudum, Yunus Çengel kitaplarıyla sabahladım. Sana katlıyorum. Neden dersen;

Evet ortada bulunmuş bir kanun olabilir ama bu o kanunun hatalı ya da eksik belki yanlış olamayacağı anlamına gelmez. Şüpheci olmakta fayda var. 

Çoğu mühendislik öğrencisinin ya da mezununun sorunu "Tunnel Vision" yani bizim tabirimizle at gözlüğü. Çizilmiş çerçevelerin dışına çıkmakta zorlanıyoruz. Sonra belki de bu işe tutkusunu vermiş uğraşmış ortaya sıfırdan bir "şey" çıkartmış bir adama cahil diyebiliyoruz. 

Mantıksız şeyler de ortaya çıkabiliyor ama unutmamak gereken şey insanların hayal güçlerini ne derece kullanabildikleri. Bu adam mühendis olsaydı emin olun şu anda mühendis kimliği ile gezenlerden milyon kat faydalı olabilirdi.

Edit: Sınırsız enerji muhabbeti bence de ütopya ama önemli olan denemeye devam etmek. Bu denemeler enerki üretiminin verimini arttıracaktır.

İşte sonra da ülkemizde böyle mühendisler yetişiyor.

Bu adam mühendis olsaydı!.. olsaydı arkadaş, olmamış ama ya da olamamış. Enerji üretiminin verimini nasıl arttırıyor bir söyle de biz de öğrenelim.

Çok basit hocam sınırları zorlayarak. Araştırmaya denemeye devam ettikçe gelişme kaçınılmazdır. Bu kadar kompleksli olmanıza gerek yok.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    sittinsene bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    sittinsene bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Şahsi fikirlerimdir.

Yazdiklarinin cogu dogru hak veriyorum fakat soyle bir durumda var gunumuzde teknoloji elektrigin bulunmasiyla hizli ilerledi eger elektrik kesfedilmeseydi belkide insanoglu farkli birsey bulacakti fakat seninle ayni gorusu savunanlar sayesinde elindekini gelistirmekle yetindi ve bana kalirsa teknoloji tikanma noktasina geldi  insanlarin yeni seyle ihtiyaci var fizik kanunlarida zamani geldiginde degisebilir aynsitayn da insan yanilabilir :)

Telefondan yaziyorum yazim hatasi olabilir

Kardeşim elektrik antik yunanda bulundu :) elektrik kelimesi de yunancadan gelir, bu sebeble birçok dilde ortak kelimedir, 17. yüzyıla kadar varlığından haberdardı herkes, araştırdılar, ve geliştirildi o tarihten sonra.. Yani o da sonradan pat diye bulunan birşey değil. Einstein'ın da yanılabilir tabi, bu sebeple onlar teori, kanun değil.

Ben milliyetçi bir vatandaş olarak, Türkiye'ye en büyük katkının "yurtdışında üretilen ve ülkemize satılan, katma değeri yüksek ürünlerin Türkiye'de üretiminin" sağlayacağını düşünüyorum.Bize 1000€'ya satılan kartların maliyeti 20-30€, arada bu kadar fahiş kâr var.

Ülkeye katkı için böyle enterasan şeyler bulmanıza gerek yok,

Bakın temel ihtiyaçlardan birkaç örnek vereyim(Konunun da aqoyduk bu arada:)

Kalıp çeliği, türkiye'de üretimi yok,bir de övünürüz şöyle iyiyiz demir-çelik'te böyle iyiyiz, hani? asıl ihtiyacın paslanmaz çeliği üretemiyorsun, demirin kilosunu 1 dolardan satıp, içine birkaç şey koyuyolar 7-8€ya kakalıyolar.

Rulman,vidalı mil, rulmanlı araba, rayları.. 100€ bir metre ray, 2kg ya gelir ya gelmez.

Servo motor, enkoderi, sürücüsü

PLC'ler

bu örnekler saymakla bitmez arkadaşlar,kızgınlığım kimsenin şahsına değil burdaki genç muridler benim yaptığım hataları yapıyor ona kızıyorum, gereksiz o kadar şey öğrendim ve uğraştım ki zamanında, boşa harcadığım zamanlara şimdi yanıyorum. Örneğin hack'le çok uğraşmıştım, networkingle de, server2008'de çok şeye hakimim, ama ne yazıkki geçtiğimiz 2 yıldır sonraki hayatımda hiç işe yaramadı ve yaramayacak. Burda eski muritlerden var beni tanıyan, kafa kafaya verip çok gereksiz işler yaptığımız olmuştur(7-8 sene önce), şimdi her ne kadar görüşmesekte. Gereksiz bilgiden, uğraştan kaçınmalı. Hobi olarak ilgilenirsin orası ayrı, biri bağlama çağlar, biri pic'le devre yapar led yakar.

Edit: http://www.tahribat.com/Forum-Adam-Devirdaimi-Kesfetmiste-Haberimi-Yok-163885/1/

Kaan tarafından 29/Ağu/12 00:47 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

.

Inferius tarafından 09/Şub/13 05:01 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 11240 Toplam Mesaj: 66