folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 3 Mayıs Türkçüler Günü



3 Mayıs Türkçüler Günü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    sandman02 bunu yazdı

    benim anlamadığım şey İslamiyet le Türkçülük akımını nasıl bir tuttunuz mk

    kendisine muslumanim diyen birinin irk ustunlugunu savunmasiyla ilgili sanirim hocam :)

    bir arkadas 2 ayet paylasmis israilogullarinin ustun kilinmasiyla ilgili.. Kur'an dan kafaniza gore ayet alinip bu boyledir diyemezsiniz, o konuyla ilgili diger ayetleri bilmek lazim. Oncelikle ustunlukten kasit nedir? bazilarinin anladigi gibi irk ustunlugu mu yoksa baska bir sey mi? Zaten bu ayet ustunlugun ne oldugunu acikca gosteriyor

    (Ey insanlar! Sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere, kabilelere ayırdık. Allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olandır.) [Hücurat 13]

     

    Dogru yolda olan her insan, yanlis yolda olandan ustundur. Israilogullari gelen peygamberleri yalanlamadigi muddetce dogru yoldadirlar ve ustundurler. Islam ile irkciligi bagdastirmayin.

     

     

    Insanin elinde olmayan sebeplerle aldigi seyler ustun yapmaz, bu calisarak olur, ureterek olur, secerek olur. O yuzden turklerin ya da baska bir irkin hic bir ustunlugu yok. 

    Ancak insanlar elbette kavmini sevebilirler ve gurur duyabilirler. Ben de kavmimi seviyorum elbette ve benim icin en onemli sebep; islam'i dunyaya yaymalari, onun koruyuculugunu yuzlerce yil yapmis olmalari, liderlik yapmis olmalari yani islam'a hizmet etmis olmalari benim icin bir gururdur.. Araplarla konustugumda turk'um dedigimde daha farkli gozle bakiyorlar ozellikle tarihi suuru olanlar. 

    Onun disinda irkin zerre kadar bir degeri yok.. Bu sovenist yaklaslar 19. yuzyilda kalmis seyler ve zaten dunya bunun bedelini aci odedi..

    Benim dusturum; irkimi severim ama irkcilik yapmam. Onemli olan insan olabilmek, insan olamadiktan sonra %100 katiksiz türk olsa ne olur alman olsa ne olur.. cöpten farki olmaz benim icin

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    @unbalanced : ben olayım, SkynetX olsun çok basit olan bu mevzuyu uzuun uzuun detaylıca açıkladık ama, sonuç hüsran.

    özeti: ırkını sevmek ayrı, ırkçılık ayrı, "hem müslüman hem ırkçı olunmaz"

    neden diyecek olan müslamana açıklama da yaptık:

    çünkü müslüman olmak için imanın şartlarını kabullenmiş olmak lazım, o halde Kuran'ı kabullenmiş olmak lazım, Kur'an Hücurat suresi 13. ayette açıkça diyor ki (benzetme, çıkarım, görüş değil, başı sonu atılıp menfaate uyarlanmış ayet parçacığı değil !)

    يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ

    Ey insanlar! Muhakkak ki Biz, sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Ve sizi milletler ve kabileler kıldık ki, birbirinizi (soyunuzu, babalarınızı) tanıyasınız. Muhakkak ki Allah’ın indinde en çok kerim olanınız (ikram olunanınız, en şerefli olanınız), (ırk ya da soy olarak değil) en çok takva sahibi olanınızdır. Muhakkak ki Allah, en iyi bilen ve haberdar olandır.

    Atsız falan okuyan, ülkücü ortamlarda yetişen, bunca okuduğu kitap, girdiği sohbet ortamları ile Türk olmayı üstünlük olarak benimsemiş müslüman kardeşim, çelişkidesin, yanlıştasın, yanlış kaynaklardasın, yanlış ideolojilerdesin.. Üstünlük ancak takvadadır. Irkta değil. Ve müslümanlar ancak kardeştir ırk ile alakalı değil.

    Müslüman değilim ve "türk olmak üstünlüktür" diyen şahısa karşı ise sükut halindeyim, görüşüne katılmam ama saygı duyarım. tüm boyutlarıyla neden görüşüne katılmadığımı anlatacak ne donanıma sahibim, ne de zamana.

    muaythaist tarafından 05/May/16 08:17 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Webci58
    Webci58's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2012
    Erkek

    unbalanced - muaythaist hocam iyi hoş diyorsunuz ırkçılık dinimizde yok tabii ki kimse ırkına tenine göre ayırt edilemez, fakat kardeşlikte tek ölçüt din mi olmalı? öyleyse aşağıdaki resimdeki malum ırk bizim "kardeşimiz" mi? Bunlara sırf müslüman olduğu için kardeş diyecek misiniz cidden onu merak ediyorum. Benim için kardeşliğin tek ölçütü din değildir. Müslümandır, kimsenin vatanında toprağında gözü olmaz ekmeğini yediği ülkeye ihanet etmez o zaman eyvallah kardeşimdir.

     


    Frontend Dev.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    @Webci58 ihanet eden kardeşinin islami kurallara göre devlet adına idamına kadar cezalandırılma şekilleri mevcut.

    Bak her müslümanım diyen kardeşindir denmiyor, müslümanlar kardeştir deniyor.

    Çünkü her müslümanım diyen müslüman değildir. kalptekileri şahsın kendisinden de çok Allah (cc) bilir.

    Müslümanlığı yaşayan, zaten ihanet etmez, sözünün eridir, dürüsttür, vefalıdır, çalmaz, hakka girmez.. 

    Cehalette zirveyi yaşayan günümüz müslümanlarından numuneleri teker teker çıkartıp bunlar mı kardeşimiz diye sormaya gelirse mevzu, utanırız..

    Bak bu konuyu bu husustaki yaramıza ithafen açtık: http://www.tahribat.com/forum/tesadufen-denk-geldigim-hatip---nouman-ali-khan-218364

    muaythaist tarafından 05/May/16 09:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Webci58
    Webci58's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2012
    Erkek

    @muaythaist hocam musait bir zamanda izleyeceğim benim de ilgimi çekti, fakat benim anlatmak istediğim mesela resimdekiler o pankartı açmasa çarşaflı olduğu için kardeşimiz diyecektik. bu herkes için geçerli o nedenle günümüzde sadece müslümanım dendiğinde kardeş demekten ziyade diğer hususları da göz önünde bulundurmak ve tanımak gerekir diye düşünüyorum. Bazı kesimlere kardeş demek için extra bi gözlem yapmak gerekiyor benim için çünkü malumunuz büyük bir çoğunluğu maalesef ihanet içerisinde bu nedenle ister istemez ön yargı oluşuyor.  

     

    Webci58 tarafından 05/May/16 10:07 tarihinde düzenlenmiştir

    Frontend Dev.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    @Webci58 haklısın hocam, bizi hep dini kullanarak içimizden vurmuşlar zaten. uyanık olmak lazım. sorgulamak lazım..

    müslümanlar kardeştir derken, her müslümanım diyene kapıları ardına kadar açın, hoşgeldin kardeşim diyin, sonra nasıl taklaya geldiğinizi seyredin demek istemedim =))

    müslümanlar kardeştir. e muhatabın müslüman olup olmadığını ya da müslümanlığı ne ölçüde yaşadığını, maksatını ve niyetini de mümkün mertebe sorgula zaten..

    geçtim tanımadığın şahısları öz kardeşinden yamuk yiyen, dolandırılan, miras davasına öldürülen birsürü insan var..

    diğer türlüsü tedbirsizlik olur.

    muaythaist tarafından 05/May/16 10:13 tarihinde düzenlenmiştir

    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglar99
    caglar99's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ekim/2005
    Erkek

    Türk var müslüman, Türk var hristiyan, Türk var şaman vs vs....

    Turancılığın sözlük anlamından çok içeriği önemlidir. Oda şudur ki ;

    Bütün Türkler kendi ırkından olanı kabul etmelidir ve kabul etmeyede mecburdur. Ha hristiyan olana, şaman olana, yahudi olana, vs olana islamiyet tebliğ edilmelidir. İslama katılmazsa kendi bileceği iştir. Müslüman olmayan bireyin Türk ırkından dışlanacağı anlamına gelmez. Türklük seçilemeyen birşeydir. Fakat DİN şahsın kendi seçimi ile sonradan olur.

    Sonuç olarak Türklük herkese nasip olacak birşey değildir. İslamiyeti kabul etmiş Türk veya Hristiyan olan Türk daha üstündür diye birşey yok. Turancılık anlayışı ile Din konusunu bir tutamazsınız.

    Bütün Türk ırkı birleşerek tek ülke oluşturulacak buna TURAN denilecek. Dini ne olacağı önemli değil. Sonuçta bütün dinlerin ortak bir paydası var. "Öldürmek, zina etmek, hırsızlık, vs vs" kötü şeyler Hristiyanlıkta , Yahudilikte , İslamiyette hatta ve hatta Şamanizm de bile GÜNAHTIR ! 

    Hala anlamayan gerizekalılar var bu yüzden sıkıntı çekiyoruz....

     

    Edit: Sonradan yazı ekledim.

     

    caglar99 tarafından 05/May/16 15:10 tarihinde düzenlenmiştir

    Caglar.Boss
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @Webci58, hocam olaya biraz yanlis yaklasiyorsun. Osmanli zamaninda suriye bir vilayetti bugun 4 ulke seklinde zuhur buldu.. Yine osmanli zamaninda kurdistan kelimesi gecer, ancak suriye vilayeti gibi bir vilayet ya da eyalet degil bolge ismidir. Nasil sen bugun anadolu diyince bir ulke ya da baska bir sey anlamiyorsan, mezopotamya denilince bir sey anlasilmiyorsa kurdistan kelimesi de kurtlerin ekseri olarak yasadigi bolgenin adidir ve bu adin soylenmesinde bana gore sakinca yoktur. ANCAK;

    Birileri bunu ülke olarak adlediyorsa ve vatani bolmek amacindaysa o zaman ister turk ister kurt ister ermeni kim olursa olsun karsi cikilmasi lazim. Islam'da vatan mudafasi savas sebebidir, birileri sizi yerinizden yurdunuzdan ediyorsa o zaman savunmak zorundasiniz. Bu durum da boyle. O resimdekiler kimdir necidir bilmiyorum ama ulkeyi bolme amacli kurdistan soylemi gelistirmislerse elbette karsi cikilmasi gerekiyor. ama kastettikleri sadece bolgenin adiysa bir sorun gormuyorum. Daha once anadolu topraklarina da rum diyari deniyordu hatta mevlana celaddin rumi denir, anadolulu celaleddin anlaminda ama orada bir rum devleti yok o bolgenin ismi boyle. 

    @caglar99, icinde islamiyet barindirmayan bir seyin zerre miskal onemi yoktur. Ugandali bir musluman, hristiyan ya da ateist turkten 1000000 kat evladir benim icin. Ugandali kisi benim kardesim olur, ayni irktan geldigim kisiyi ise sadece insan oldugundan dolayi sevgi beslerim baska bir vasfi olmaz.  Dini sadece zina etmeme, adam oldurmeme gibi anlamissan vay senin haline..  

    Ustunluk yalnizca insanin takvasindadir, irk, cinsiyet, boy, guzellik ivir zivir onemli degil. Bu takva kavrami da bu dunya icin degil Allah katinda olan bir kavramdir. Ama yine de hicbir irkin hic bir irk uzerinde bir ustunlugu soz konusu degildir. Her irktan pislikler de vardir cok temizler de vardir. Ha dersen sadece turkler birlessin boyle bir idolumuz var anlayis gosterilir, tabi ki utopya olarak gorurum ama birileri bu irk ustun bu irk bilmem ne derse o zaman yanlis yapar bana gore.

    Kisacasi mezar kazdirip kafatasi olcen zihniyete tukureyim.. 

     

     

     

     

    unbalanced tarafından 05/May/16 15:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    @Webci58, hocam olaya biraz yanlis yaklasiyorsun. Osmanli zamaninda suriye bir vilayetti bugun 4 ulke seklinde zuhur buldu.. Yine osmanli zamaninda kurdistan kelimesi gecer, ancak suriye vilayeti gibi bir vilayet ya da eyalet degil bolge ismidir. Nasil sen bugun anadolu diyince bir ulke ya da baska bir sey anlamiyorsan, mezopotamya denilince bir sey anlasilmiyorsa kurdistan kelimesi de kurtlerin ekseri olarak yasadigi bolgenin adidir ve bu adin soylenmesinde bana gore sakinca yoktur. ANCAK;

    Birileri bunu ülke olarak adlediyorsa ve vatani bolmek amacindaysa o zaman ister turk ister kurt ister ermeni kim olursa olsun karsi cikilmasi lazim. Islam'da vatan mudafasi savas sebebidir, birileri sizi yerinizden yurdunuzdan ediyorsa o zaman savunmak zorundasiniz. Bu durum da boyle. O resimdekiler kimdir necidir bilmiyorum ama ulkeyi bolme amacli kurdistan soylemi gelistirmislerse elbette karsi cikilmasi gerekiyor. ama kastettikleri sadece bolgenin adiysa bir sorun gormuyorum. Daha once anadolu topraklarina da rum diyari deniyordu hatta mevlana celaddin rumi denir, anadolulu celaleddin anlaminda ama orada bir rum devleti yok o bolgenin ismi boyle. 

    @caglar99, icinde islamiyet barindirmayan bir seyin zerre miskal onemi yoktur. Ugandali bir musluman, hristiyan ya da ateist turkten 1000000 kat evladir benim icin. Ugandali kisi benim kardesim olur, ayni irktan geldigim kisiyi ise sadece insan oldugundan dolayi sevgi beslerim baska bir vasfi olmaz.  Dini sadece zina etmeme, adam oldurmeme gibi anlamissan vay senin haline..  

    Ustunluk yalnizca insanin takvasindadir, irk, cinsiyet, boy, guzellik ivir zivir onemli degil. Bu takva kavrami da bu dunya icin degil Allah katinda olan bir kavramdir. Ama yine de hicbir irkin hic bir irk uzerinde bir ustunlugu soz konusu degildir. Her irktan pislikler de vardir cok temizler de vardir. Ha dersen sadece turkler birlessin boyle bir idolumuz var anlayis gosterilir, tabi ki utopya olarak gorurum ama birileri bu irk ustun bu irk bilmem ne derse o zaman yanlis yapar bana gore.

    Kisacasi mezar kazdirip kafatasi olcen zihniyete tukureyim.. 

     

     

     

     

    şu son yazdığın olmamış.. işeyeyim demeliydin hocam.


    Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Boş zamanlarımda kafatası ölçüp papua yeni gineli öldürüyorum. Bizim bahçe ceset dolu zaten.

    Hiç bişey beceremezsem tarikattaki konularıma bakabilirsiniz diğer tüm ırkları aşağılıyorum

    Müslüman da değilim zaten. Kopuz çalıp kımız içiyorum

    Hala ata binip ok atıyorum mesela

    Yeraltı örgütlerimiz var şamanik ayinler yapıp dmtyle kafa buluyoruz. 

    Ya hu. Siz nesiniz Allah aşkına? Irkçılık hakkında kaç kitap okudunuz, islamiyet hakkında bizden ne kadar çok inançlı olduğunuzu nasıl ispat edebiliyorsunuz?

    Nasıl ki nasyonelizm milliyetçilikle eş değer değildir, racism ile de Türk ırkçılığı bir değildir. Asabiyetçilikle ırkçılığı bir tutan insanlar, Arabın Araba üstünlüğü yoktur sözünü baz alırken her nasılsa işyerlerindeki yahut askeriyedeki ast-üst ilişkisine de tek bir zerre birşey diyemiyor.

    Örnekleri artırmaya gerek yok lafın tamamı aptala anlatılır.

    Lakin unbalanced'ın C# konusunda benden daha bilgili olmasını, bu alanda benden daha üstün olmasını ben yadırgamıyorum. Unbalanced ın C# mevzu bahis olduğunda Tanrı'nın takvasına değer vermesi gibi takvasına da bakamam. 

    Aynı şekilde söz konusu Millet kavramı olunca, yapılan katliamlara, tarihsel ahlak düsturuna, devlet kurma yeteneğinden savaşma kabiliyetine, kazandığı zaferlere ve biçok konuya baktığımız zaman tıpkı C# örneği gibi Türk ırkı üstündür diyebiliyorum.

    Tanrı'mın da bana bundan dolayı öfkeleneceğini zannetmiyorum. Çünkü benim ırkım O'nun dinine her dönem hürmetperver olmuştur ve Türk milletinin İslamiyete kattığı katkıyı hiç bir millet becerememiştir.

    Bunu da geçelim,

    Kafatası ölçme mevzunda Atsız'ın kadınların hamileliğinde kullanılan aletle kafatası ölçüp kendi dostları arasında espriler yapması onun kafatası ölçtüğünü değil espri yaptığını gösterir.

    Atsız'ı anlamak için nfk nın tüm milliyetçilere geçirdiği kitaptaki kıssaları okumak yerine kendisinin mektuplarını okumalısınız.

    Kaldı ki bugün Kürşat isminden tutun da tarihinizdeki okuduğunuzda övündüğünüz bi çok şeyi bu şahıs çalışmalarıyla ortaya koymuştur.

    Velhasılı, buraya din ile ya da konuyla alakasız şeyler yazan herkesin açtığı herhangi bir konuda dinde bu yoktur diyeceğim.

    Gerçekten de dinde c# yoktur Unbalanced hocam! Yanlış yoldasın gel iman et maazallah... (Kur'an da C# geçmiyor, seyit hacı yakup rüstem inandan işittim Hz. Peygamber yasaklamış)

    Komik komik şeyler işte...


    iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 11638 Toplam Mesaj: 106
3 mayıs türkçüler günü