Evrime Karşı Savunulan Yaratık: TRİLOBİT
-
mettoman bunu yazdı:
-----------------------------türü ne söyleseydin bizde baksaydık
-----------------------------Benim de bir bilgim yok ki böcek hakkında (ya da herneyse). wiki sayfası http://tr.wikipedia.org/wiki/Trilobitler .
-
alexfarrow bunu yazdı:
-----------------------------evrim safsatadan ibaret bence.herhangi bir ilmi yada ilahi etki olmadıkça dna nın
değişmesi imkansız.
-----------------------------mutasyon
-
Bence yaratılışçıların temel algı hatası ki bence yaratılışçıların demek yanlış olur, adnan hocacıların demek lazım, ara geçiş formlarının yarım yamalak birşeye benzemeyen kusurlu birşey olmalarını beklemeleri. Yani ara geçiş formu neden böyle kusursuz birşey olamasın. Neden o da ara geçiş formu olamasın. Bu arada ben evrim konusunda kararsızım.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------Bence yaratılışçıların temel algı hatası ki bence yaratılışçıların demek yanlış olur, adnan hocacıların demek lazım, ara geçiş formlarının yarım yamalak birşeye benzemeyen kusurlu birşey olmalarını beklemeleri. Yani ara geçiş formu neden böyle kusursuz birşey olamasın. Neden o da ara geçiş formu olamasın. Bu arada ben evrim konusunda kararsızım.
-----------------------------Evrim basitten komplex yapıya geçişi savunur hocam. (Bunu yarım yamalak da olsa biliyorum bak :D)
-
kaynak ?
mümkünse ingilizce yada almanca
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------Bence yaratılışçıların temel algı hatası ki bence yaratılışçıların demek yanlış olur, adnan hocacıların demek lazım, ara geçiş formlarının yarım yamalak birşeye benzemeyen kusurlu birşey olmalarını beklemeleri. Yani ara geçiş formu neden böyle kusursuz birşey olamasın. Neden o da ara geçiş formu olamasın. Bu arada ben evrim konusunda kararsızım.
-----------------------------harun yahyacı falan değilim.
ama tamamı öyle yarım yamalak birşey olmalı demiyorum zaten.
ama bin tane bile böyle yarım yamalak birşey yok. sorun o zaten. hiç yok.
-
gayet de evrimleşmiş türlere de sahip bir ailedir.
görsel örnekleri ve safsata yerine 2-3 dk ayırıp okunması için link : http://www.trilobites.info/trends.htm
onun dışında trilobitler hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadan yine evrim hakkında fikir sahibi olunmuş arkadaşlar gözlemlenmeye başlamış.
trilobitler için de küçük çaplı bilgiler verecek olursak ilk göründükleri tarihler bundan 526 milyon yıl öncelerine (erken kambriyen dönemi) dayanır. son görüldükleri tarih de bundan 250 milyon yıl öncelerine (permiyen dönemi) dayanır. 270 milyon yıllık yaşam süreleri vardır ki bu 500 milyon yıldır bozulmadan duruyor safsatasını doğrudan yerle bir eder. bundan 250 milyon önce zaten ortadan kaybolmuş bir canlı için 500 yıldır aynı demek saçmadır.
trilobitler pek çok yaşam tarzı benimsemiştir. kimisi plankton yiyicisi olmuştur, kimisi parazit takılmıştır ve içlerinden Olenidae familyasına ait olan kesim evrimleşerek sülfür yiyen bakterilerle simbiyotik bir yaşam birliği oluşturmuştur.
paylaştığın görselde belirtilen özelliklerin bir harun yahya safsatası olduğu da nettir ne yazıkki hocam. çünkü trilobitlerin 6000 mercekli göz sadece "kusursuz yaratıcıya saygı duyanların" değil bilim adamlarının da dikkatini çekmiş ve üzerinde yapılan onca araştırmayla belirli dönemlerde evrildiği gözlemlenmiştir.
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------kaynak ?
-----------------------------Neyin kaynağı? ilk yazıda iki adet sonra yorumlarda da bir adet link verdim. Okumadığına bahse girerim!
-
yunusları ve balinaları düşünürssek
bu hayvanlar denizde yaşamasına rağmen
kara için el uygun olan akciğer solunumu yapıyorlar
yunusların veya balinaların niye solungaçları yok
niye bu hayvanların arada çıkıp nefes almaları gerekiyor
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------kaynak ?
-----------------------------buyur hocam harun yahya ile ilgisi yoktur, amerikadaki bir bilim enstütisinin çalışmaları
http://www.intelligentdesignnetwork.org/
ayrıca prof. Michael Behe nin Darwin's Black Box, kitabını okuyabilirsin