folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Şimdi arkadaşlar Namaz da da Kültürümüze dilimize Sahip çıkıyoruz Estentenelerini gündeme getiren arkadaşlarım, Sizlere tek bi söz ile sesleniyorum konu netleşecek, her kes ayrı dilde okusa namazı buna ayrı makamda gerekecektir, namazın makamı arapçaya uygundur, buna ek olarak, sen kürtçe bilmiyorsun Güney doğuya geldin diyelim Ezan Kürtçe okunduğunda nasıl hissedersin, tuhafına gidecektir mutlaka, Ezanın Tek tip kılınmasındaki amaç Uzayda bile haberi ezandan olmayan Nel Amstrong un sesini duyduğunda bu ezan olmalı demesini sağlamak, makamını duyan her kesin okunan ezandır diye düşünmesini yada demesini sağlamaktır, yani tek olması faydalıdır Görüşündeyim.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    LCFR bunu yazdı:
    -----------------------------

İlk satırın kadar anlamsız ve basıt bir cumleyı haklısın abakusle talıme baslayan bebeler bıle yapamazdı.Örnek olmamıs derdını anlatamamıssın.

Neyı bılıp bılmedıgımı ne kadar cabuk anlamıssın ne zekısın boyle,

Sana ogretecek bırseyım yok,ogreneceksen sen ogreteceklerın pesınden kos,ne kulhanbeyıyım ne de senın arkadasın karsı yoruma alerjın varsa ne gerekıyorsa yap unuttum bıle.

Bılmedıgım bır dını gecmıs degıl,bılmek ıcın emek sarfettıgım ve yıllar verdıgım bır dını gecmıs.Arap ideolojısı dedıgınle ısım olmaz dını boyuttakı tek begendıgım,benımsedıgım ,uyguladıgım tarıhtekı ecdadımın durus ve uygulama seklıdır.Neye neden ınandıgımı da senın bu kafayla anlamana ımkan yok zaten.

Evet ben ınanıyorum

Okudugumu ve ogrendıgımı zannedıyorum hala da fırsat buldukça ogrenmeye calısıyorum

Dinlemem gereken cok kısıden dınledım zaten ama sen de dogruyu anlar da ogrenmeye baslarsan senı de dınlerım

Gercekten bu anlama konusunda samımı olduguna ınansam senınle boyle bır polemıge gırmezdım ama samımıyetıne ınanmıyorum inanmamakta da haklı oldugumu dusunuyorum tercume etmeye zorlama kendını yapamazsın,hazır emek verılmıs kalıtelı tercumeler var onları oku yorulma, gercekten okumak ıstıyorsan tabı kı

Tabıkı sende ıstedıgın gibi anladıgın dılde oku anlat ama farklı dusunenlere de sacma fıkırlerını empoze etmeye çalısma

bılıyorsun kı laık bır ulkede yasıyoruz

Boş adamın tekisin.

O kadar boş adamsın ki anlamadığın dini anlamaya çalışıyorum diye gidişatı iyi olmayan bir cümle yazarak vaziyeti belirtiyorsun zaten.

Neyi anlıyorsun? Neyi savunuyorsun bana? Sen arap ideolojisini savunmuyorsan ne diye sırf yazmak için zıt bir düşünce savunuyorsun? Türkçe olmasını isteyip anlamamızı sağlamayı istemek nerenize batıyor ki?

Ben burada din karşıtı bir fikir mi empoze etmeye çalışıyorum yoksa güzel olan dinimi arapça karmaşasından kurtarıp kendi dilimde anlayıp-anlatmak içinmi uğraşıyorum? Sen ilk önce burayı anlamalısın. Algılamalısın. İnsan 31 yaşına gelse de algılama mekanzması gelişmeyebilir. İçgüdüsel davranıp düşebilir. Sen tam da bu noktada seyrediyorsun.

Bana inanmak yada inanmamak senin seçimin ama ben senin hocaların gibi falcı değilim. Yani işim inanç tacirliği değildir.

Demek istediğim senin bana inanmak gibi bir derdin olmamalı benim de seni inandırmak.

Akıl sana verilen en büyük mucizedir.

Onu kullan lütfen.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    LCFR bunu yazdı:
    sen konu hakkında cok bır bırıkımın oldugunu mu zannnedıyorsun cocuk,ben yazdıklarına nazaran sadece kulaktan dolma bır bılgı bırıkımın olduguna ve ne oldugunu dahı bılmedıgın bır ıdeolojının sozlerını tekrarladıgına ınanıyorum dunyada bazı seyler sembolıktır ve sembollerı oldugu gıbı kabul edersin. Arapça ezan okunmasının Turk mılletıne bır zararı yoktur senın olmayan Turk'luk gururunu zedelemez ,asıl senın gıbı bır avuc sozunun nereye gıttıgını bılmeyen sahsıyetler yuzunden koca bır ımparatorluk coktu bu senın sozlerının kaynagı o zamanlardan baslar cunkı bu konuların sonu senın bıldıgınden daha karanlıktır.Yorum yazmama gelınce genelde tartısılan bır konuya cogunluga sahıp bır dusuncenın yorum yazmasından daha dogal bır sey yoktur burası babanın cıftlıgı ıse soyle bılelım bır daha yazmayız ve gırmeyız.

O bahsettiğin imparatorluk senin gibi düşünmeyi sevmeyen(yada yetisi olmayan)ve düşünenlerden nefret eden, sadece ondan bundan duyduğu ile idare edenlerin yarattığı salakça sembollerden battı. Birde 8mm burayı kendi çiftliği kullanma gibi bir harekete girdiğini görmedim. düşünceside bence  çok olumlu. ve o düşüncesini bizlere aktarmaya çalışıyor.ç Ayrıca hoşuna gitmeyen bir düşünceye kendi menfi düşüncelerinle cevap verebilirsin. Burası net alemi.burada herşey özgür. asan kesen yok. düşünceler özgür. insanlar içindekileri özgürce haykırabiliyor. dışarıdaki mahalle baskısı olmaz birader burda. gerçi bize mahalle baskısı sökmezde! ;) "akıllı ol, aklını alırız" deriz yobaza!!!

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Arkadaşlarım birbirinizin kalbini kırmanın bi anlamı yok, lütfen ama rica ediyorum kavga etmeyin, kırıcı cümle ile bişiyi öğretemezsiniz kimseye, şimdi bi gerçeklik vardırki onu önce ortaya koymalıyız zannımca, birincisi arap kültürü enjekte olmamaktadır namaz Ezanının Arapça olmasından, oysa olayı şu şekilde düşünmemiz gerekmektedir.

Allah Teala Hz. Muhammed (S.A.V) 'a Görev ihşasını bu mübarek diyarlardan vermişti, ve o mübarek diyarlardaki dilde bizim için mübarek kılınmıştır, zira Kuran o dilde gelmiştir, bizim o dilede Saygılı oluşumuz Allaha ve onun uygun gördüklerine Boyun eğdiğimiz anlamındadır, Ezanın Tek Tip olmasında her hangi bir sakıncada yoktur, Kısacası Boşu boşuna birbirinizin kalbini kırmayın.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LCFR
    LCFR's avatar
    Erkek

canımı sıkmaya basladın cok bos sun ve ne konustugunu bılmıyorsun sen dınden once edep ogren cocuk

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Tabi,

bu senin düşüncen ona da saygım var.

Yanlız birdaha çocuk lafını kullanmamanı öneriyorum. İnsanların konuşmalarından dolu mu yoksa boş mu anlaşılır ama "çocuk" -ki senin kullandığın anlam içerisinde ne anlatamaya çalıştığını çok rahat anlayabiliyorum, yapma hoş kaçmıyor.

Bazen insanın verecek cevabı da olmayabilir, onu da anlarım.

Zaten anlamadığın birşeyi savunmak ta doğru olmazdı.

Konu ile ilgili düşüncen var ise lütfen katıl.

Yoksa konuyu dağıtma.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    shockman bunu yazdı:

Arkadaşlarım birbirinizin kalbini kırmanın bi anlamı yok, lütfen ama rica ediyorum kavga etmeyin, kırıcı cümle ile bişiyi öğretemezsiniz kimseye, şimdi bi gerçeklik vardırki onu önce ortaya koymalıyız zannımca, birincisi arap kültürü enjekte olmamaktadır namaz Ezanının Arapça olmasından, oysa olayı şu şekilde düşünmemiz gerekmektedir.

Allah Teala Hz. Muhammed (S.A.V) 'a Görev ihşasını bu mübarek diyarlardan vermişti, ve o mübarek diyarlardaki dilde bizim için mübarek kılınmıştır, zira Kuran o dilde gelmiştir, bizim o dilede Saygılı oluşumuz Allaha ve onun uygun gördüklerine Boyun eğdiğimiz anlamındadır, Ezanın Tek Tip olmasında her hangi bir sakıncada yoktur, Kısacası Boşu boşuna birbirinizin kalbini kırmayın.

Arap yarımadasına inan Kuran-ı Kerim arapça olmasaydı da ingilizce olsaydı bunu araplar anlayabilirmiydi.?

Neden tam bu noktada çok ufakta olsa bir zihin muhakemesi yapmıyor sunuz?

Bunun saygıyla ne alakası var arkadaşım.

Sırf okunuşu etkileyici diye dinlemek ama hiçbirşey anlamadan inanmak mı Allah'ın istediği

Yoksa

Anlayıp-anlatmak ve dininin güzelliğini anlayarak hissetmek midir?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LCFR
    LCFR's avatar
    Erkek

sana cevap yazıyordum baktım kı yenı cevabın gelmıs vazgectım sıldım degmez duvara  vurdum farklı ses gelıyor ama senden gelmıyor yahu gorende amma da dınıne duskun der senın ıcın ama alakası yoktur emınım.

Madem bu kadar ıstıyorsun cık evının balkonuna basla okumaya^^tanrı uludur.........^^tatmın et kendını dıkkat etde asagıdan tas atıp kırmasınlar kafanı namazdada basla turkce konusmaya olsun bıtsın bu ıs hadı sabaha az kaldı sabah namazından basla

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zinar3535
    zinar3535's avatar
    Erkek

konu ezanın türkçe okunması fakat farklı noktalara çekilmiş gibigörünüyo ezanın namaza davet olduğunu aklı selim olan her insan düşünebilir yada öğrenmiştir öğrenmemiş ise akıl gibi büyük bir nimetten yoksundur yada öğrenmişde başka yerlere çekiyo ise fitneliği benimsemiş fesatlık çabasındadır...

şuara suresi nde

10. Onu (Kuran-ı) Arapça bilmeyen birine indirmiş olsaydık. (198)
  11. Böylece onlara okusaydı, yine ona iman edecek değillerdi. (199)
  12. hangi dilde indirsede yaratan; inanmak istemeyen zaten inanmayacağını iman etmeyeceğini söylüyo

sonra hangi yüzyılda yaşıyoruz siz böyle kavgalara tutşuyosunuz bilinçsiz toplum okumayı sevmeyen araştırmayı sevmeyen toplumun unsurları birbirinize kızmak hakaret etmek yerine gugıla yazsanız gerçekleri göreceksiniz ama ayette dediği gibi yaratan türkçede olsa almancada olsa inanmayacaklardı zaten Kuran-ı Kerim in mealleri var arkadaşlar kendi dilinde anlaman için yazmış alimler okumayı denesene yurdum insanı tefsir leri okumayı denesene

ZİNAR KERE ZİNAR
Reply With Quote Alıntı yap
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thebaby
    thebaby's avatar
    Erkek
    ya arkadaşlar tutturdunuz bir türkce okunsun yahu şurda iki program kodlamak için okadar programlama dili öğreniyorsunuz allahın bu evreni onun yüzü suyu hürmetine yarattım dediği bir peygamberinin konuştuğu ,allahu tealanın kuranı kerimde kullandığı bir dil olan arapçaya laf ediyorsunuz kısacık bir ezanı türkce okunsun diye tutturdunuz allah aşkına şurada ezanın türkçe okunmasını isteyenlerden kaçtanesi namaz kılıyor ezan dinliyor yapmayın allah aşkına bu konulara milliyetçilik duyguları karıştırmayalım o kadar dünyalık işlerle uğraşıyorsunuz bir iki sayfa yerinmi türkçesini öğrenemiyorsunuz!!
  • Toplam Hit: 46972 Toplam Mesaj: 317