folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Gözümün Nuru kardeşim, Ark niyet yok olamazda islam hakkında Sorulan her soru düşünülen her şey kişiyi doruya bi adımda olsa yönlendirebilir, bu açıdan olaya bakılınca islami konu tartışmalarında kavgaya yer olmadığıda açıkca Vukuu bulacaktır, ne mutlu sanaki fikrini açıkca diyorsun ve Doğru olanı soruyorsun.

Açıklamaya çalışiyim Elimden Geldiğince bilgisi olan arkadaşlarında katkısını bekliyorum, Tabiki o zamanlardaki şartlar la Günümüz şartları bir değildir bu yaklaşım mantıken doğrudur, ancak sürekli surette İnsanların Din konusunda işin kolayına Sahtesine, şusuna yada busuna uydurarak Dini yaşadığına kendisini inandırma olayları Şeytanın ve vesveselerininde etkisi ile yinelenen bir gerçekliktir, ve bu gerçeklik Teknolojinin ve yaşam uygarlıklarının değişimini dinlememektedir, ayrıca Öte Dünyada Saatin, Cep Telefonun yada bu dünyada kişinin edindiği Mal Mülkün Zerre kadar Ehemmiyetinin olmadığınıda düşünürsek, şu Sonuç çıkmaktadır, Amaç İslam Ahlakını yeni nesillere sağlıklı olarak aşılamak, İslam büyüklerinin terbiyesi ile yetişmiş Vatanına Milletine Anasına Babasına Atasına Saygılı ve Bağlı Yozlaşmadan uzak bir gençlik yetişmesi içindir dersem umarım yeterli bir cevap vermiş olacağım. Saygılar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Bugün siz Türkçe okunsuz dersiniz, yarın bir azınlığımızda kendi dilinde okunmasını isteyecektir. Eğer herkez sizin gibi milliyetçilik duyguları ile hareket etse anarşi doğar. Bugün kürtçe yayın isteyenler belli bir müddet sonra sizin gibi tekrar kürtçe ezan isteyecektir. Bu çok doğaldır, isteyebilir. Ama her şeyin bir kuralı vardır ve o şekilde devam eder.

Sizin isteğiniz bir temennidir ve öyle kalacaktır.

Ya düzenin bir parçası olursunuz yada düzeni siz kurarsınız, ama siz bir parça olacaksınız.

Tabular yıkılamaz !

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Ey cemaati müslim, önce şunu bilelim tanrı ve allah ayrı ayrı kelimelerdir,günümüzde kullanılan tanrı kelimesi   çogul anlamda kullanılmaktadır yani demek istediğimi net açıklayamasamda şöyle anlata bilirim;gök tanrısı su tanrısı hava tanrısı civa tanrısı vs vs tanrısı , ama allah dedinmi tektir. yergök hava civa allahı   tek bir allah vardır allah tektir yani.

ama burda 8mm nin inancı sorgulanmaya başlanmış. 

önce bu arkadaşa gence saygı gösterip neden ezanın türkçe okunmasını istediğini anlamaya çalışmalı ve neden türkçe okunmadıgını öğrenmek istediğini anlamalıyız. neden türkçe okunmuyor bu anlatılmış .

ama bizde şunu anlamalıyız,8mm arkadaşımız bu konuyu polemik olsun yada maksat hit olsun diye açmamış bu kesin.

zira böyle olmuş olsa konuyu haksız oldugu yerlerde susmayıp laga luga konuşmalarla devam ettirirdi.

pek açıklayamadım farkındayım ama 8 mm yede bir nasihatim var.keşke ezan türkçe okunsun yerine ,herkes ezana uysun diye bir konu açsaydı.

neden arapça neden türkçe neden farsca ingilizce kürtce vs vs vs boşverelim kaçımız uyuyorki ezana ?

kısacası takılma türkçe veya arapca ,uyuyorsak sorun yok inanmıyorsak yine sorun yok öyle ya ha çagırmış imam ha bagırmış ne fark eder.

çocugun biri demişya pink floyd okunsun diye.(sen anladın)keşke aynı tepki ve hassasiyetini bu şekildeki mesajlara karşıda  görebilsem.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    rA bunu yazdı:
    -----------------------------

Bugün siz Türkçe okunsuz dersiniz, yarın bir azınlığımızda kendi dilinde okunmasını isteyecektir. Eğer herkez sizin gibi milliyetçilik duyguları ile hareket etse anarşi doğar. Bugün kürtçe yayın isteyenler belli bir müddet sonra sizin gibi tekrar kürtçe ezan isteyecektir. Bu çok doğaldır, isteyebilir. Ama her şeyin bir kuralı vardır ve o şekilde devam eder.

Sizin isteğiniz bir temennidir ve öyle kalacaktır.

Ya düzenin bir parçası olursunuz yada düzeni siz kurarsınız, ama siz bir parça olacaksınız.

Tabular yıkılamaz !

kimse o dilde bu dilde isteyemez istese de bu istek yerine getirelemez çünkü anayasa tarafından korunmaktadır türkçe bu konuda.

daha önce de belirttim.. türkiye cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür ve türkçe bilmek zoruyndadır... bilmiosa kendi ayıbıdır, herkesin okula gitmesi için onlarca kapmanya var biraz gayret etmek lazım. Türkçe olur sorun biter bi daha da tartışılmaz.

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Erkek

arkadaşlar bizler müslümanız dimi(elhamdulillah) vede Türk'üz afrikaya geziye çıktık ( dilimize yabacı bir ülke olarak kabul edebilirsiniz) namaz vakti geldi farkında değilsiniz başladı ezan okunmaya ve sen bunu yöre halkının kendi dilinde anonsudur zannettin vede zannedebilirsin. ve orada kaldığın sürece namaz mevzusunda sıkıntı yaşaya bilirsin. islam derken yalnız türkün müslümanlığını değil ülkene gelmiş bulunan turistin de müslümanlığını düşüneceksin. yok ben böyle anlıyorum diye başkasının anlamayışını sağlamak gibi bi hakkımız olduğunu zannetmiyorum   

hayırlı tartışmalar

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarizmaTurk
    KarizmaTurk's avatar
    Erkek
    Ezan İçerik Olarak Zaten Namaza Bir Çağrıdan Başka Birşey Değildir. Bunu Bililiyor Olmamız Yeterlidir. Hangi Müslüman Okunanın Ezan Olduğunu Anlamaz?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Erkek
    senin dilinden anlamayan müslüman

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

öncelikle SawIV arkadaşıma katılmakla birlikte diyecek 1 2 sözüm var ::::

önce şu ince noktaya iyi bakalım

“Lâilaheillallah” lâfını “Tanrı’dan başka tanrı yoktur tapacak” diye çeviremezsiniz. Buradaki lâ- ön-takısı “münezzeh olma, üzerinde ve dışında olma” anlamına gelir. Tercümesi gayrı-mümkün olan mucizevî bir kelimedir.

Örnek mi: Amerika’da bol rastlayacağınız “homeless” zavallılar için “bîmekân” yâni “yersiz yurtsuz” diyebilirsiniz. Ama “lâmekân” deyince, “yerden de yurttan da münezzeh olma” anlaşılır ki, mistik ve dinî bir mefhumdur.

ve şu konuşmaya bakın ve ne kadar doğru olduğunu görün konuşmayı yapan kişi Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik  olup uludağ üniversitesi rektörünün bu yönde yaptığı açıklamaya karşı vermiştir

“Ezan bütün Müslümanların evrensel sesidir. İslâm’ın evrensel simgesidir. Tüm insanlığın, bütün Müslümanların mesajı, bütün insanlığa bu evrensel çağrı ile ulaşıyor. Bir Arnavut Malezya’ya gittiği zaman, bir Endonezyalı Türkiye’ye geldiği zaman, ezan ile namaz vaktini anlar, câmiye gider. Böyle bir işâreti, böyle bir evrensel değeri illâ ki bir milletin diline çevirmeye gerek yok. Bir değerin özünü, tüm insanlığın anladığı ortak mesajı değiştirmeye kimin gücü yetebilir? Onun bozulamayacak bir gerçek olduğu, tüm âlimler, tüm bilim adamları tarafından kabûl edilmiştir.

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek

eğer türkçe okununca ilahi davete katılıp camiye gidecekseniz baş üstüne :) yok eğer türkçe okununcada gitmeyecekseniz polemik yapmayın arapça gibi haz vermezz .

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    LeonidaS bunu yazdı:

jannissary bunu yazdı:
    223 mesajdan sonra hala eskisi gibi okunduğna göre daha fazla tartışmaya gerek yok gibime geliyor...
    eğer herşey böle çözülseydi ne kolaydı yaşamak.

bizde burda kaç posttan sonra ezan türkçe okunuca muhabbeti yapmıyoruz sadece fikirlerimizi ve tezlerimizi belirtiyoruz. ayrıca doğrular tartışarak bulunur.

aman ne mühim... ben arapça okunmasını istiyorum,çünkü öyle alıştım,ayrıca arapça okunan ezanında anlamını biliyorum

eğer anlamamaktan yakınıyorsanız buyurun öğrenin türkçesini arapça okununca anlamış olursunuz.. bu kadar zor bişey

değil.. yok amacınız dini yozlaştırmaksa bilemem.. arap kültürü felan diye zırvalamış herkes sadece şunu söyleyeyim;

din evrenseldir indiği hali bellidir ırka ülkeye millete göre değiştirmek abestir. ezanın orjinali arapçadır,arapça kabul

görür ve en güzel makamda arapça halidir bana göre,dinlememek isteyen kulağını tıkasın madem. ayrıca ezan üstünden

milliyetçilik güdecek kadar ince düşünen insanlarmış gibi bi hava vermenize gerek yok. herkesi biliyoruz allaha şükür..

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
Toplam Hit: 46968 Toplam Mesaj: 317