folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ezan "Türkçe" Okunsun.

Ezan "Türkçe" Okunsun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    FaTHeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Fistandantilus bunu yazdı:

insanların dini duygularını sömürmeye başarılı bir örnek..

Bence Çok Hoş Bir Yazı İdi Bide Şunu Söylerim İşyerinde Bu Tür Olaylar Bazen Ceyran Eder Adam Diyoki Ben Anlamıyorum Anlamadığım Şeyi Neden Dinlim Sorarım

Şimdi Bu Türkçe Olmasını İstiyenlere Kaçı Namaz Kılar Kaçı Camiye Gideri Bugün Türkçe Olsun Diye Yırtınanlar Yarın Çan Veya Hiç Okunmasın

Derler İpin Ucunu Kaçırdınmı Bir Daha Yakalayamazsın.Zamanında Türban Çıkmıştı İşte Kuranda Yazmıyor Diye Kutsallığı Yok Diye Peki Sorarım İçki Haram Deniyor Kuranda Bugün Bakıyorsunuz Avrupayı Solladık Neredeyse Tüketimde...

ben türkçe ezan konusunda yorumda bulunmadım o yazı hakkında başarılı bir dini sömrüen zihniyetin eseri olduğunu söyledim. Beni ilgilendirmiyor ezan filan. alkol konusu da muamma. demek ki müslümanlarında kendi içlerinde inanç farklılıkları oluyor

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Dilimize sahip cikmadan yanayim.Fakat ezanin orjinal olarak kalmasi daha dogru olur bence.Zaten turkceside pek hosuma gitmior.. 

The king is bleeding.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    FaTHeR bunu yazdı:

insanların dini duygularını sömürmeye başarılı bir örnek..

Bence Çok Hoş Bir Yazı İdi Bide Şunu Söylerim İşyerinde Bu Tür Olaylar Bazen Ceyran Eder Adam Diyoki Ben Anlamıyorum Anlamadığım Şeyi Neden Dinlim Sorarım

Şimdi Bu Türkçe Olmasını İstiyenlere Kaçı Namaz Kılar Kaçı Camiye Gideri Bugün Türkçe Olsun Diye Yırtınanlar Yarın Çan Veya Hiç Okunmasın

Derler İpin Ucunu Kaçırdınmı Bir Daha Yakalayamazsın.Zamanında Türban Çıkmıştı İşte Kuranda Yazmıyor Diye Kutsallığı Yok Diye Peki Sorarım İçki Haram Deniyor Kuranda Bugün Bakıyorsunuz Avrupayı Solladık Neredeyse Tüketimde...

ben türkçe ezan konusunda yorumda bulunmadım o yazı hakkında başarılı bir dini sömrüen zihniyetin eseri olduğunu söyledim. Beni ilgilendirmiyor ezan filan. alkol konusu da muamma. demek ki müslümanlarında kendi içlerinde inanç farklılıkları oluyor

Kuranı Kerim Tüm Müslümanlara İnmedimi Kardeşim Senin Benim Ayrılıklarımı Olur Kuranda Yazıyor...

Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?”(Maide, 5/90-91 

Dİyor Şimdi Ben İçki İçene Müslüman Değil Demiyorum Ama Çıkıpta İnanç Farklılığı Demen Yanlış..İçki Haramdır İçende Günaha Girmiş Olur... 

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek

Bu Konu Artık Kapansın Bence Çünkü Herkez Bilip Bilmeden Konuşuyor Bende Dahil Olmak Üzeri Kaçımız Din Üzerine Bi Ders Gördük Bilmiyorum Ama

Bence Çogumuz Bilmiyoruz Bu Konularda Gerideyiz Onun İçin Bence Tartışılacak Konu Değil Bu Son SÖzün 

Din Akılla Sorgulanamaz Sorgulanırsa Din Dİye Birşey KAlmaz... 

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    podilusi
    podilusi's avatar
    Erkek

Şimdi, hangi iktidar gelse ona yağ yakan, hatta öyle ki yağ yakarken ağzından sular akan birinin, birilerine (ki unutmayalım ki bu ülkede yazı yazabiliyorsa bunu Atatürk'e borçlu) hakaretlerle dolu yazısından alıntı yapmak yerine neyi neden istiyoruz ya da istemiyoruz şeklinde güzelce fikrimizi yazsak daha iyi olmazmı?

Kaldı ki hakarete, senin avatarındaki askerin başında bulunan Büyük Önder'in taraftarlarıyla başlıyor.(Bu ne yaman çelişki)  

Bu mu dur, kutsallarımız üzerine tartışma seviyemiz? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

valla yorumları okumadım ama herkes kendince haklı yorumlar yapmıştır mutlaka.

diyeceklerim kısa ve öz. 

islam, sosyal bir dindir. 

Namaz kılarsınız, tek başına kılabileceğiniz gibi topluluk halinde yani cemaat olarakta kılabilirsiniz. Hatta cemaat olarak kılınan namaz daha makbuldur.

Zekat verirsiniz. Hiç tanımadığınız birisi olabiir sakıncası yoktur yeterki zekatın şartları o kimsede bulunsun. Fitre, sadaka vs. sadaka-i cariye hepsi aynı.

Oruç tutarsınız. Ramazan ayında, sabah ezanı ile başlar akşam ezanı ile biter. Bir şehir nüfusunun tamamı aynı anda başlar aynı anda bitirir.

Hacca gidilir yüzbinler kabe etrafında tavaftadır.

Kurban bayramında aynı gün kurbanlıklar adanır Allaha. 

Diyeceğim bir birliktelik, bir eşgüdüm hakimdir. Sosyallik vardır. 

Şimdi bütün bir islam coğrafyasında dilleri ve ırkları farklı çeşit çeşit kavimlerde bu ezan arabi dilde okunur.

İngiliz oyunlarıyla bölündük, parça parça olduk. Bırakın bari soydaşlarımız olmasa bile dindaşlarımızla artık tek kalan bu bağımız menşeine uygun olarak kalsın.

Ayrıca islam ülkesinde yaşayıp, müslümanım diye gezinen %99 herkes arapça bilmese bile ezanın anlamını bilir. Ezanın arapça olması neremize battı ki? 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    podilusi bunu yazdı:

Şimdi, hangi iktidar gelse ona yağ yakan, hatta öyle ki yağ yakarken ağzından sular akan birinin, birilerine (ki unutmayalım ki bu ülkede yazı yazabiliyorsa bunu Atatürk'e borçlu) hakaretlerle dolu yazısından alıntı yapmak yerine neyi neden istiyoruz ya da istemiyoruz şeklinde güzelce fikrimizi yazsak daha iyi olmazmı?

Bu mu dur, kutsallarımız üzerine tartışma seviyemiz? 

Şimdi Bişi Diyecem Sonra Atatürk Düşmanı Diyorlar Biz Cumhuriyetten Önce Yazı Yazamıyormuyduk Daha Doğrusu Yazmayı Atatürkmü Öğretti Kaldıki Türkçeye

Laf Atanda Yok Nerden Çıkarıyorsun Bunları Anlamak Mümkün Değil...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    TugrulBaba bunu yazdı:

diyeceklerim kısa ve öz. 

Namaz kılarsınız, tek başına kılabileceğiniz gibi topluluk halinde yani cemaat olarakta kılabilirsiniz. Hatta cemaat olarak kılınan namaz daha makbuldur.

Zekat verirsiniz. Hiç tanımadığınız birisi olabiir sakıncası yoktur yeterki zekatın şartları o kimsede bulunsun. Fitre, sadaka vs. sadaka-i cariye hepsi aynı.

Oruç tutarsınız. Ramazan ayında, sabah ezanı ile başlar akşam ezanı ile biter. Bir şehir nüfusunun tamamı aynı anda başlar aynı anda bitirir.

Şimdi bütün bir islam coğrafyasında dilleri ve ırkları farklı çeşit çeşit kavimlerde bu ezan arabi dilde okunur.

İngiliz oyunlarıyla bölündük, parça parça olduk. Bırakın bari soydaşlarımız olmasa bile dindaşlarımızla artık tek kalan bu bağımız menşeine uygun olarak kalsın.

Ayrıca islam ülkesinde yaşayıp, müslümanım diye gezinen %99 herkes arapça bilmese bile ezanın anlamını bilir. Ezanın arapça olması neremize battı ki? 

Bak Yaşça Benden Büyüksün Çuğu Konuda Son Noktayı Koyacak Açıklamalar Yapıyorsun(En Çokta O Siyaset Zamanında) Zihniyet Değişmedigi SÜrece Konuşmanın ANlatmanın Birşeylerin Değiştirmeye Çalışmanın Hiçbir Anlamı YOktur...Adam Namaz Kılmaz Gelir Ezana Sataşır Yok Neden Arapça Kardeşim Git Sor Namaz Kılan Kaçı Bundan Rahatsız Ben Senin Zevkine Göre Ezanı Çeviremem Dediğim Gibi İpin Ucu Bir KEre Kaçarsa Bir Daha Yakalayamazsın...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    podilusi
    podilusi's avatar
    Erkek

E yuf yani.

Yazardık tabi, alıntı yaptığın vatandaş gibi yazardık.

İngilizlere yağ yakardık, yunanlılara yağ yakardık. Yağ yakarak yazacak birilerini bulurduk elbet.

Ama burda herhalde ezan Türkçe olsun olmasın tartışmasını yapmazdık. Çünkü ezan kalmazdı zaten.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acirci
    acirci's avatar
    Erkek
    TugrulBaba bunu yazdı:

diyeceklerim kısa ve öz. 

tugrulbaba haklısın ... En güzel yaklaşım senden çıktı walla gine farkını gösterdin büyüksün :) şimdi ezan arapça olmasıyla neden türkçemiz bozuluyor hiç anlam veremedim kaldı ki ezandan türkçemize giren kelimelerde yok demişler anlamını bilmiyoruz . biz değilmiyizki doğdumuzda daha ismimiz konurken kulamıza ezan okunan ? az çok hepimiz anlamını biliyoruz dünyanın neresine giderseniz gidin ezan arapçadır ben ingilizce almanca okunuyor diye hiç duymadım duyan oldumu hiç ? Türkçe okunsa nolur hiç bişey olmaz ama alışkanlıktan olsa gerek atd alırmıyız bidaha sanmam! gine namazını kılma isteyn kılar istemeyen kılmaz ama Tugrulbaba nın dedigi gibi evrensel sosyal bir din islam böyle örümcek düşüncelerle bişey yapamayız !!!

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. M.KEMAL ATATÜRK
Toplam Hit: 46973 Toplam Mesaj: 317