folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hepinizin İçinde Bir Adolf Hitler Var(Peki Bu Nasıl Oldu?)

Hepinizin İçinde Bir Adolf Hitler Var(Peki Bu Nasıl Oldu?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

buiyimi bunu yazdı:
    -----------------------------

KrypT bunu yazdı:

Bana hangi konularda bir faşistten daha üstün olduğunu söyleyip aydınlatır mısın genç?

faşist olmamak bir faşistten üstün olmaya yeter tek başına

Faşizmin kralını yapıyorsun şu an.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

dünya sizin gibilerin eline kaldığı için böyle kötü bi yer

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Neyse bi çay koyim bari...

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya şimdi ben adamın faşist karşıtlığına bir şey demiyorum. Faşizm bence de saçmalığın daniskası (Bunu faşizm ve ırkçılığı karıştırmadan sölüyorum). Lakin adamın faşizme karşı öne koyduğu şey hümanizm. Benim gözümde hümanizm, faşizmden daha düşük. O yüzden faşizme karşı hümanizm argümanını aklamanı istiyorum. Böyle vurucu olsun diye Nihat Hatipoğlu süslemeleriyle değilde, yalın bir şekilde düşüncelerini anlat bize idealist genç.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Faşistlik-Milliyetçilik ayrımını yapamamış, Faşist sözcüğünü önüne gelen herşeye aşağılayıcı bir terim olarak küfür gibi yapıştıran, Faşizm ya da başka ideolojiler hakkında üç beş okuduğu ve ya kulaktan dolma bilgilerle yorum yapan -hadi tüm bunları siktirettim- hangi düşünceye sahip olursa olsun, başka bir insanı kendinden farklı düşünüyor diye acımasızca yargılayan/aşağılayan/dışlayan insanları açık ve net olarak söyleyeyim "gerizekalı" olarak görüyorum. Kimse üstüne alınmasın sözüm de kimseye değildir. Ama benim için en önemli kriter bu. İnsanlar ne düşünürse düşünsün karşısındakine ve onun düşüncelerine saygı göstermediği, belli sınırlar içinde düşüncelerini en adil kelimelerle tartışamadığı sürece hiçbir sosyal-siyasi ideoloji ne de insanlık bir yere varamayacak. Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Televizyon falan izlemiyorum. Irk bilinci kandan gelir televizyondan değil! Birinci sırada yüce liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ikinci sırada Adolf Hitler.

:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Olm humanist olun biraz, tamam Freud cinsellik, saldirganlik demis ama Mevlana var, Yunus Emre var... Secim meselesi kisacasi, bize cek ordan bir ortaya karisik ;)

vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Ephesus bunu yazdı:

Desteklemese bile Faşizm ve Milliyetçilik arasındaki ince çizgiyi kavrayamamış bir gencin daha tipik atarları olarak adlandırdığım bir konu. Kim nasıl adlandırırsa adlandırsın. Benim için böyle bir anlam içeriyor.

hay ağzını andriana lima öpsün senin :F 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Milliyetçilik akım olarak eskimeye başladı. bu bir ihtiyaç değil. fransız ihtilaliyle dünya gündemine profesyonel ideoloji olarak yerleşmiş. daha önceden de mesela

Türkler topraklarını birleştirmeye çalışmış kavimler varmış vs ama tam anlamıyla devlet ideolojisi haline gelmesi fransız ihtilali sonrası halk ayaklanmaları sonrası

kurulan devletlerde yaşanmıştır. Sanılmıştır ki sadece milliyetçilikle ülke bir bütün olur ve parçalanmaması için mücadele verilir. Yüzyıllardır da bu zaman zaman

kanıtlanmıştır ancak günümüz dünyası bir değişim yaşıyor ve bu değişimden elbette ki milliyetçilik de etkilenecektir. Ha milliyetçiliğin antitezi komunizmdir de

diyemem. Bize hep böyle yansıdı zira soğuk savaşlar döneminde geçti bir çoğumuzun ömrü.

Mühim olan "Değerler"dir. Bu değer illa ki ideoloji olmak zorunda değil. Örneğin bir devlet zayıfladığında Osmanlı gibi son dönemlerinde ne denese ollmuyor.

Osmanlıcılık, Türkçülük, Ümmetçilik vs. Hepsi denenmiştir ancak hala günümüzde de yaşadığımız problemleri görürsek ideolojik olarak tam oturmuş sindirilmiş bir

şey söz konusu değil halkımız için. Çelişkilerle doluyuz. Bir şeyler yapıyoruz da sorgusuzca yapıyoruz. Adeta modern çağın içinde skolastik düşünce bizi sarmalamış.

En güzeli ilk çağlardaki filozoflara dönüp bakmak özgürce sorgulamak. Bahsettiğim ideolojik eğitimle verilen robot üreten milli eğitim veya diğer modern ülkelrinki gibi değil.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:

Neyse bi çay koyim bari...

alıntıdır :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 11595 Toplam Mesaj: 95