Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?
-
Ben şahsen bu gibi tartışmaları gereksiz buluyorum. Evlenmek istediğiniz, sevdiğiniz kişinin soyadını taşıyor olmak birileri için neden bu kadar rahatsız edici oluyor anlayamıyorum. Dahası, başvurulan yer AİHM. AİHM'e giden konuları bir inceleyin bakalım. Türkiye, "aile yapısı" diyor, AİHM dinlemiyor. Neden? Avrupa'da Türk aile yapısı tarzında bir yapı yok da ondan. Pek çok açıdan onlara garip gelen şeyler bizde normal ve açıklaması da var. Dahası Soyadı Kanunu, Atatürk zamanında çıkarılmış bir kanundur. Vermek istediğim pek çok örnek dilimin ucuna geliyor ama konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum.
Ben insanların hakkını aramasına karşı değilim elbette. Eğer Türkiye'de yasal olarak elde edemediği bir hakkı var ise elbette uygun gördüğü her tür mahkemeye gitmesi doğal hakkıdır. Ama AİHM'e giden çoğu konu, ya Türkiye'nin siyasi yapısı ile ilgili oluyor, ya aile yapısı ile ilgili... Örnekler çoğaltılabilir. Ben yalnızca, bu gibi "Türkiye'ye has" konuların AİHM tarafından anlayıp dinlenmeden yanıtlanmasını "saçma" buluyorum.
Bu mesajı yeni bir polemik yaratmak için söylemiyorum, sakın yanlış anlaşılmasın. Yalnızca kendi fikrimi belirttim.
-
odanın dağınıklığı yada topluluğu ile insan mı seçilir, ayrıca insan hakları ne alaka? konuyu açan arkadaşa soyadı bile vermemek lazım :) :P
-
Al bende sana bir karşılaştırma yapayımda gör.
Kızların Bilgisayar Kullanımı
Erkeklerin Bilgisayar Kullanımı
-
AIHM ne basvurup kazanan hic Türk erkeği yok mu peki.?
-
SARI bunu yazdı:
-----------------------------Al bende sana bir karşılaştırma yapayımda gör.
-----------------------------hocam lütfen doğru resim gönder o dalgasına olmuş bana allah aşkına wamp server kullanan bir kız göster yaşa bakmadan evlenme teklif edicem
-
ankaraya gelde tanıştırayım.
-
Kadınlar da kanun yapamaz mı diyorsun ya bence birçoğu yapamaz. Çünkü kadınlar daha çok duygusal düşünmeye yatkındır. Kararları alırken duygularına yenik düşme ihtimalleri daha yüksektir. Kıskançlık, hırs gibi duygular özellikle çok baskındır ki kız arkadaşım yurtta kendisine arkadaş bulamıyor bir türlü hepsi kompleksli diyor. Ama bu söylediklerim hiçbir kadın kanun yapamaz anlamına gelmiyor. Aslına bakarsanız feministim diyen bayanların 90% 'ından daha fazla feminist biriyim (erkek olmama rağmen). Özetle; mantıklı düşünebilen, karar verirken duygularına yenilmeyen her kadın da erkekler gibi belki daha iyi kanun yapabilir.
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------SARI bunu yazdı:
-----------------------------Al bende sana bir karşılaştırma yapayımda gör.
-----------------------------hocam lütfen doğru resim gönder o dalgasına olmuş bana allah aşkına wamp server kullanan bir kız göster yaşa bakmadan evlenme teklif edicem
-----------------------------ahahaha bilgisayarın adı caner, kız bilgisayarımı o :)
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Erkeklerin odasi =
Kadinlarin odasi =
Ne dersiniz biz yasa duzenlemelerini ,hukuk kurallarini sizlerden daha iyi yapamazmiyiz ? Bu konuda Turk kadininin basarilaridan gurur duyuyormusunuz ? Yoksa 1920 lerde izin verilmedigi gibi kadinlarin hukuk okumasi yasaklanmali ve gelecekte de kanunlari yalnizca erkekler mi koymalidir ?
-----------------------------buraya kadar taktir ederek okudum buradan sonra konun ne ciddiyeti ne de anlamı kaldı benim için
gereksiz bir feminist duygular içerisine girmişsin
kalın yazan yeri başka kadınlar yapabilir güzel şekilde de gerçekleştirebilir ama senin yapamayacağın kesin
bunuda belirteyim yazının alıntı yaptığım kısmı olmasaydı seni destekleyen bir mesaj atardım konuya
ayrımcılığa karşı çıkarken yaptığın ayrımcılıktan bile haberin bile yok
birde bu olaya pozitif ayrımcılık diyorlar :|
-
Tamam da müridem.. Bu erkekleri kadınlar yetiştiriyor inian ki..
İş hayatımda da bir çok kadın tanıdım.. ister amirim ister memurum olarak.. hepsi de ayakta işiyordu..
Ben sana daha bişi demeyim..