folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?

Kadınlar Kazandı Turkiye Kaybetti Bu Konuda Tahribat Ne Dedi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Uzuzun uzadiya yazdim sildim yazdim sildim neden sidik yarışına sokuyorsun insanları temalı yazıyı fakat sonunda sir müridimizin yazdıklarını okuyunca bu konunun daha ileri gideceğini düşünmediğimden vazgeçtim gerekli tüm açıklamları yapmış.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

irem27 bunu yazdı:
    -----------------------------

Sizlere bu gun avukat bir bayanin kanunlari nasil degistirdigini ve TC kanunlarinin vermedigi hakki nasil tahribat felsefelerinden birisi olan kaplumbaga ornegindeki gibi de alindigini da anlatacagim .Sene 1997 yine bir yasa cikiyor nedir bu , kadinlar kocalarinin soyadlarini almak istemiyorlar ama buna hayir deniliyor , ancak soyadinizi adinizin yanina alip mutlaka kocanizin soyadini almalisiniz . Bu durumda AIHM (Avrupa Insan Haklari Mahkemesi) 'ne bir basvuru yapiyoruz , gerekcemiz Avrupa Insan Haklarini Ihlali olsun , leyhimize bir karar aliniyor ve boylece kadinlar eger isterlerse sadece kendi kizlik soyadlarini kullanabilecekler oluveriyor .AIHM mahkemesi  gerekce olarak da ''sadece kizlik soyadinin kullanilmasina izin verilmemesi ayrimciliktir''demistir.

Turk hukumeti savunma olarak ''uygulama aile birligini koruma amaci guden bir gelenegin yansimasidir'' desede AIHM bu laf kalabaligini kabul etmedi , davayi kaybeden Turkiye mahkeme masraflarini bile odedi ,Boylece Turk kadinlari bir kez daha AB 'ye girmis oldular .

Anayasanin temmuzda degistirilen 90.maddesi yasalarla uluslararasi sozlesmeler celisirse uluslararasi sozlesmelerin uygulanacagini ongoruyor ... Yani mahkemeler bu maddeyi gerekce gostererek,kadinlarin dogrultusunda karar verebilecek.

Bir baska ornege bakalim , 1990 lara baktigimizda TMK nin 159.cu maddesine gore evli kadinlara,ev disinda calisabilmek icin kocalarindan izin alma zorunlulugu getirmekteydi.1980'lerden sonra baslayan kadin hareketinin cabalariyla bu madde 1990 senesinde Anayasa Mahkemesinin karariyla iptal edildi ve bu zorunluluk ortadan kalkmistir.

Turkiye'de 1920 yilinda henuz kadinlar Hukuk fakultesine kabul etilmezken Sureyya Agaoglu bu okula kabul edilmek icin israr etmis ve sansini zorlamis,uc kadin arkadasi ile birlikte Hukuk fakultesine kayit yaptirmayi basarmis ve yurt disinda yine bu alanda egitimini surdurmustur.

Şəkil:Sureyya%20Agaoglu.jpg

Sureyya Agaoglu , Turkiye'nin ilk kadin avukati ve kadin haklari savunucularindan birisi.Olunceye kadar avukat olarak calismis ve Yeni Turkiye Partisindan siyasete atilip milletvekili secilmistir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCreyya_A%C4%9Fao%C4%9Flu

Erkeklerin odasi =

dağınık%20oda%20resimleri

Kadinlarin odasi =

Ne dersiniz biz yasa duzenlemelerini ,hukuk kurallarini sizlerden daha iyi yapamazmiyiz ? Bu konuda Turk kadininin basarilaridan gurur duyuyormusunuz ? Yoksa 1920 lerde izin verilmedigi gibi kadinlarin hukuk okumasi yasaklanmali ve gelecekte de kanunlari yalnizca erkekler mi koymalidir ?

burası feminizim damarlarını kabartacagın yer degildirbu 1 ayrıca neyin trbindesiniz onu anlıyamadım gitti alt taradı soyadı evliligimden önemli mi ki  budad 2 son olarakda bosuna ugrasmayın erkegin dogusundan itibaren tanrının erkeklere verdigi güc ve kuvvet yüzünden kadınlar her zaman 2. planda kalıcaktır

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Ben aslında tebrik etmek istiyorm, konudan dolayı değil bu kdr erkeği karşısına almaya cesaret edebildiği için..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

CyberAngel bunu yazdı:

Her başarılı erkeğin arkasına sığınmış bir kadın vardır."Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözü bile ezikliğin göstergesidir.Dünyadaki kadın erkek nufusu eşit diye biliyorum.Hatta kadınların nufusu daha fazla.Ama en başarılı işlerin başında erkekler vardır.Daha düne kadar sizin iş alanlarınız bile kısıtlıydı.Beni yargılama, ayrımcı değilim.Ama bir kıyaslama yapılıyorsa açık ara erkek üstündür.Dünyayı erkekler yönetir... 

Dune kadar bizim is alanimiz kisitliydi , kisitlayan kimlerdi ? kadinlarin Hukuk okumasina karsi cikip bu is alanini kisitlayan da yine kadinlarmiydi ? Ustelik burada kadin erkek ustunlugunu tartismiyoruz , kanunlarin erkekler tarafindan yapilmasinin dogru olup olmadigini ve diger konulari tartisiyoruz , eger kadin mi erkek mi ustun diye bana sorulsaydi birbirinin yapamadigini yapabilme ozellikleri oldugunu kabul ederdim ama bir not verseydim erkeklerin bir cok konuda guclu ve ustun oldugunu ben bile soylerdim , cunku doga boyle calisiyor , bir cok canlinin erkegi daha guzeldir , bakin bir horoza bir de tavuga yada bakin bir disi bir de erkek aslana .. Erkegin guclu ve ustun olmasi erkeklere yonetme hakkini taniyor madem neden dunyada surekli kan dokuluyor neden surekli savas var aclik var .. Erkeklerin kadinlardan daha guclu olmasi herseyi daha iyi yapabildiklerini gostermiyor.

Cocukken sizi bir erkek dovse bile anne dersiniz , bir annenin korumasi asla bir babanin korumasi gibi olmaz , korksaniz bile anne dersiniz , gun gelir buyursunuz ve annenizin sefkatli kollarindan ayrilip savaslar cikartip onlara katilip baska anne evlatlarini,anneleri oldurursunuz . Bir kadin gibi dusunmenizi bekleyemem size nasil anlatayim , erkeklerin yonettigi dunyada kan var savas var hersey var ama yonetimler kadinlarin elinde olsa bunlarin hic birisi olmaz,bizler savasmayiz kan dokmeyiz cunku ne kadar buyurse buyusun bir kadinin o anac yuregi asla degismiyor ...

Her basarili erkegin arkasina siginmis degil o , her basarili kisinin olmasi gereken pozisyona birisi coktan coreklenmis de onu yerinden kaldirmak icin ugrasiyoruz , cekeliyoruz gelmiyor ,seni birisi cagirdi diyoruz kalkmiyor,bu manzarayi goren birileri de uzaktan basarili erkege siginmis kadini gorduklerini zannediyorlar :)

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Vücudundaki kılları mütemadiyen aldırmak zorunda değilsin. Bıyıkların utanç degil, çogu zaman övünç kaynağıdır. Beş günlük tatil için ufak bir çanta yeter. Her kavanozu tek basina açma kabiliyetine sahipsindir. Tazelemek zorunda olduğun bir makyajin olmadigi için zırt pırt tuvalete gitmezsin. Kilo aldığında dostların sana acıyarak bakmaz. Ayakkabılarının topuğu ve tırnağın asla kırılmaz, çorabın kaçmaz. Göbegin bile bir çekicilik unsuru olarak sunulabilir. "Bu göbek değil sevgilim, aşk halkasi".. İş görüsmelerinde kalça ve göğüslerinin güzelliği hiç önemli degildir. Pişireceğin hayvanı kendin avlayabilecek güçtesindir. Duş yapman ve giyinmen en fazla on dakika sürer. Gereksiz eşyaların bulunduğu bir çantayı taşıma alışkanlığın yoktur. Ceketini alıp çıkarsın. Beşli paket halindeki donlarin fiyati, tek bir sütyenin ki kadardır. 40 yaşına da gelsen kimse evde kaldığını iddia edemez. Çişinle italyanca "Seni Seviyorum" yazabilecek kadar kabiliyetlisindir. Yüzündeki tüm renkler orijinaldir ve ne silince, ne yağmurda, ne de ağlayınca çıkmaz. Sokakta muz yemen hiç ayıp sayılmaz, Magnum yerken etiketi saklamak zorunda kalmazsın. Bira şişesini açacak kullanmadan açmanin en az beş yolunu bilirsin. Sohbet ettiğin insanlar bakışlarını göğüslerine dogru kaydırmaz. Her zaman tek parça mayo giyersin Karşı cinsle eşit olduğunu kanıtlamak için adanmış ömür süren hemcinslerin yoktur. Kahvehaneler, stadyumlar, genelevler, sırf senin daha keyifli bir hayat sürmen için vardir. Topuklu ayakkabı gibi bir şeyin üstünde hokkabazlik yapmak zorunda degilsin...

Herşey geçtik sen hiç erkek hastalıkları uzmanı diye bir kavram duydun mu? :D

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

irem27 bunu yazdı:

Dune kadar bizim is alanimiz kisitliydi , kisitlayan kimlerdi ? kadinlarin Hukuk okumasina karsi cikip bu is alanini kisitlayan da yine kadinlarmiydi ? Ustelik burada kadin erkek ustunlugunu tartismiyoruz , kanunlarin erkekler tarafindan yapilmasinin dogru olup olmadigini ve diger konulari tartisiyoruz , eger kadin mi erkek mi ustun diye bana sorulsaydi birbirinin yapamadigini yapabilme ozellikleri oldugunu kabul ederdim ama bir not verseydim erkeklerin bir cok konuda guclu ve ustun oldugunu ben bile soylerdim , cunku doga boyle calisiyor , bir cok canlinin erkegi daha guzeldir , bakin bir horoza bir de tavuga yada bakin bir disi bir de erkek aslana .. Erkegin guclu ve ustun olmasi erkeklere yonetme hakkini taniyor madem neden dunyada surekli kan dokuluyor neden surekli savas var aclik var .. Erkeklerin kadinlardan daha guclu olmasi herseyi daha iyi yapabildiklerini gostermiyor.

Cocukken sizi bir erkek dovse bile anne dersiniz , bir annenin korumasi asla bir babanin korumasi gibi olmaz , korksaniz bile anne dersiniz , gun gelir buyursunuz ve annenizin sefkatli kollarindan ayrilip savaslar cikartip onlara katilip baska anne evlatlarini,anneleri oldurursunuz . Bir kadin gibi dusunmenizi bekleyemem size nasil anlatayim , erkeklerin yonettigi dunyada kan var savas var hersey var ama yonetimler kadinlarin elinde olsa bunlarin hic birisi olmaz,bizler savasmayiz kan dokmeyiz cunku ne kadar buyurse buyusun bir kadinin o anac yuregi asla degismiyor ...

Her basarili erkegin arkasina siginmis degil o , her basarili kisinin olmasi gereken pozisyona birisi coktan coreklenmis de onu yerinden kaldirmak icin ugrasiyoruz , cekeliyoruz gelmiyor ,seni birisi cagirdi diyoruz kalkmiyor,bu manzarayi goren birileri de uzaktan basarili erkege siginmis kadini gorduklerini zannediyorlar :)

ow rilıy ? şimdi sana 2 cevap vereceğim 2 side ayrı güzel,

1- kadınlar kan dökmez anaçtır vs , bkz. ırakta ki afganistan da ki kadın amerikan askerleri, esirlere işkence yapan vs 

2- varsayalım anaçtır, al işte sana söylediğimiz işe duygularını karıştırma olayında ki hata misal, adamın biri ailesi var geçindiremediği için çalıyor , hop ne yaptık kadın anaç vah tabi haklısın beraat ? 

hayır zannediyorsun ki kadınlar başa geçse savaşlar olmıyacak vs şakamısınız ya hu. merkel diye bi kadın var clinton diye bi kadın var ki suriye konusun da gördük hiç şiddet yanlısını olmadıklarını (!)

2 şekilde de mantıklı olmuyor. bir de her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardırı aynı senin anlattğn gibi yorumladım diğer yorumumda ve bunun bir eksi oldğnuda dile getirdim. 

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

CAgAtAy bunu yazdı:

Herşey geçtik sen hiç erkek hastalıkları uzmanı diye bir kavram duydun mu? :D

Cunku kadinlari siz hasta ediyorsunuz :)) [Erkek hastaliklari uzmani var,Uroloji] Sicak suyu kapagina tuttugunuz yada ters cevirip vurdugunuz her kavanoz acilir,kalin cildinizde ise yaramayacak makyaj tazeleme derdiniz nasil olsun siz o sirada uc tel sacinizi bir o yana bir bu yana yerlestirmek icin ugrasiyorsunuz, tatil icin valizlerde de coluk cocuk sizin arkanizi topluyoruz bir de ne cok valiz var diyorsunuz :)Topuklu giyemezsiniz yurumeyi beceremezsiniz ,tirnak buyutemezsiniz stresten yersiniz,corabiniz kacmaz hayvan olusu gibi kokan corabinizdan kacilir ,ovundugunuz biyiklarinizla da yogurt yer aynaya bakarsiniz sonra da nerde suslu bayan gorseniz gozlerinizi alamazsiniz :)

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

konu başlığı ayrı, giriş gelişme sonuç ayrı, amaç ayrı, anlatılmak istenen apayrı? amacın ne senin? ayrıca sekreter misin?

ZzZzZzZ...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Böyle saçma bir konu ve içerik görmedim şimdiye kadar.Bakalım daha neler göreceğiz.Hayır kadın hakları gibi hassas ve önemli bir konuya değinmişsin okuyayım dedim ama ben şu erkek halimle senden çok daha iyi savunurdum ve iyi bir yazı yazardım.İşte bu yüzden kadınlar hep ikinci planda kalıyor.Verdiğin örneklere,karşılaştırdığın kısımlara bak.Komik..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

onu bunu bilmemde artık şı amk ab mahkemesinin aldığı kararlar bizi bağlamamalı kesinlikle

israile laf atıyoruz ama 7m lik israil s.klemiyor yahu bizde yapabiliriz artık

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
Toplam Hit: 20681 Toplam Mesaj: 158