Kolay Yakin Dövus Taktikleri .
-
Hocalar Hacilar Haci olmaya hazirlananlar size bir soru sormak istiyorum.
Ben baya zayif gucsuz kassiz bir vucuda sahibim fazla guc gerektirmeyen bildiginiz dövus hareketleri varmi kendimi savuna bilecegim taktikler simdiden tesekkurler videolu yada resimli olursa daha iyi anlarim.tekvandoya gidicektim ama bulamadim :(
-
wing chun hocam.
-
taktigin kolayi olmaz teknigi olur, dovuste de gucsuzlere yer yok baska mesgaleler bul mesela yasadigin yerin dilini ogrenmek gibi
-
hojucuk bunu yazdı
taktigin kolayi olmaz teknigi olur, dovuste de gucsuzlere yer yok baska mesgaleler bul mesela yasadigin yerin dilini ogrenmek gibi
Ögreniyorum Ama burda cok diklenen kisiler var. Yarin bir gun bisi olursa kendimi savunmak istiyorum
hem ben birde. guclulukle alakali olmadigini dusundum
erdibaba06 tarafından 04/Eyl/13 09:54 tarihinde düzenlenmiştir -
bicak , biber gazi , elektro sok cihazi falan tasi
-
Lisede reyiz mi olacan herkesi yakından dövüp ?
-
Savunma sporu tavsiye edememde şunu tavsiye ederim.İlk çakan olmak ilk vuruşu yapamasan bile sürekli adamdan saldırı bekler şekilde uyanık olmak çok önemli.Adamla dövüşürken mümkün olduğunca kontrollü yumruk at elini sağa sola savurma rastgele.
Bu arada sana Finliler mi dikleniyor? Bildiğim kadarıyla onlar sessiz sakin insanlardır.
-
Şimdi dövüş derken saldırı amaçlı mı savunma amaçlı mı istiyorsun. Savunma amaçlı bir dövüş tekniği istiyorsan eğer krav maga öğren.
-
ilk çakan olmak avantajlıdır ++
Pratik olarak adamın boğazına(gırtlağına doğru) elini dümdüz vaziyette serçe parmağının olduğu taraf önce çarpacak şekilde,oldukçe sert yani hızlıca vurursan,birkaç saniye nefesi kesiliyor.Karşısında biraz zor olur ama hafif çapraz tarafındaysan çok işe yarar.O arada artık kaçarmısın,yoksa kafa göz dalarmısın bilemem =) aynı şekilde boğazını sıkar vaziyette elini sertçe boğazına çarptırırsan o da benzer etki yapar.Ayrıca burun da hassas organdır,ilk yumruğu buruna atabilirsin.
Not: mecbur kalmadıkça kavga etme :)
-
yok abi o iş yaş sen vücut ölçülerini tam yazmadığın için net birşey söyleyemiyorumda, 80-90 kilo bir adamı öyle iki teknik öğrenerek aşağı alma ihtimalin yok ne kadar sert vurursan vur adamı daha çok sinirlendirmekten başka hiç birşey yapamazsın , ki yaşında küçük önerim kısa vadede biber gazı edinmen, ve boks kickboks mma gibi bir spora yazılıp beslenmeni arttırıp vücut hacmini ve kas miktarını arttırman, ve bu arada kimseden geri çekilme gir her kavgaya bırak dövsünler ölmezsin merak etme
-
benim tanıdığım adamlar var dotadaki huskar gibi damage yedikçe güçleniyor. o teknikler her adama sökmez o teknikleri yedirebilmen için seninde güçlü olman gerekir. teknik öğrenip güçlü olmasamda adama havada 10 takla attırırım diye düşünme güç yoksa teknik hiçbir halta yaramaz.