Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
süpermişş tebrikler..
enerji-sa ya rakip mu-sa
-
Reis Çeşme'de Alaçatı'ya yakın bir yerde mi ikamet ediyorsun?O tarafın rüzgarı bol,bereketli de.Tebrik ederim,çok güzel olmuş.
-
Hocam peki bununla ben akü doldurmak istemiyorum, normal elektriğime destek olsun istiyorum yani bu 1 wat üretiyorsa ben 5 wat tuketiorsam bununla 4 watt elektrik parası ödiyim istiyorum.
Bunu nasıl yaparız? nasıl bir devre ile bunun urettiği gücü normal kulandığım elektriğe destek olarak ekleyebilirim ?
Eğer öle bi imkan varsa solidworksde çizeyim hemen çakma parçalar değil orjinal parçalar kullanarak üretiym =)
HolyOne tarafından 22/Eyl/13 13:03 tarihinde düzenlenmiştir -
ben de sırf elektrik üreten araç gereç icat etmek için babama her gün dil döküyom illede tıp diyo başka da bişey demiyo
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam peki bununla ben akü doldurmak istemiyorum, normal elektriğime destek olsun istiyorum yani bu 1 wat üretiyorsa ben 5 wat tuketiorsam bununla 4 watt elektrik parası ödiyim istiyorum.
Bunu nasıl yaparız? nasıl bir devre ile bunun urettiği gücü normal kulandığım elektriğe destek olarak ekleyebilirim ?
Eğer öle bi imkan varsa solidworksde çizeyim hemen çakma parçalar değil orjinal parçalar kullanarak üretiym =)
çift taraflı sayaç gerekli, detaylar için araştırmak gerek
-
HolyOne bunu yazdı
arkadaşın yaptığı sistemi ev tesisatına enteğre etmek imkansız fakat istenir ise:
uygun çıkışlı bir tribünden gelen enerji inverter ile yükseltilip bir güç kontrol rolesi ile ev tesisatına kublaj yapılarak ek güç olarak kullanılabilir ama çok stabil bir sistem olmayacaktır.
bunun yerine evde bulunan linyerlerin gücü hesap edilip (örn:aydınlatma linyeleri) şebekeden ayrılıp bu sisteme aktarılabilir istenirse bir bypas şalteri ile güç tribündenyada şebeden çekilebilir. -
syklops bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
çift taraflı sayaç gerekli, detaylar için araştırmak gerek
Syklops arkadaşım yanlış anlamışın arkadaş devlete elektrik veriyim demek istememiş :) Ben 1 wattı üreteyim ama kullandığım 5watt demiş, 4 wattını devletten alayım yani günümüzdeki şekilde elektriği kullanayım demiş. Sistem basit 2 farklı şekilde yapabilirsin.
1.Bu üretiğin atıyorum 1 watlık kısmını evinde sadece aydınlatma için kullanırsın.Diğerleri şehir elektrigini kullanır.Dİyeceksin peki aküler boşaldı peki ben karanlıkta mı kalcağım :) tabiki hayır basit bir akım kontrol devresi kuracaksın akünün atıyorum voltajı 10 volta düştüğünde bir role yardımıyla cat diye lambalara şehir elektrigini verecek sonra küler dolduğunda tekrar akülerden aydınlatma olacak.Aynı UPS de ki durumun tam tersi olacak nasıl ups de elektrik gidince akülerden enerjiyi veriyor bu şekilde...
2.Sağlam bir inverter alacaksın 3000 w 10000 w gibi bilmiyorum en fazla ne var.evin girişine takacaksın.Bütün evdeki cihazlara vereceksin elektriği aynı role sistemini kuracaksın aküler boşaldımı direk şehir elektriği kullanacak doldumu tekrar akülerden alacak enerjiyi.
Sistem bu ama ben 1. sini kullanıcam maliyeti çok düşük ve evde siğorta panelinde aydınlatma için sigortadan ayrınmış bir panel var.Tabi bunları hesaplaman lazım mesela benim evde 12 adet lamba var tasarruflu lamba olarak düşünürsek 12 x 25 watt =300 watt lık bir invertör ile bütün evin aydınlatmasını sağlayabilirsin birde fiyat vereyim 500 watlık bir invertör 70 - 80 tl arasında piyasada. Ama tasaruuflu ampul değilde normal ampul olarak düşünürsen 12 x 100 watt = 1200 wattlık bir invertöre ihtiyacın var oda 200 tl ile 300 tl arası değişiyor piyasada bu hesaplada tasarruflu ampul ile normal ampul arasında ne kadar dağlar kadar enerji farkı olduğunu gördük...
-
Ephesus bunu yazdı
senin gibi herife bi şirket arka çıksın türkiyede elektrik sanayiinde devrim yapar. devletin yarı fiyatına satsa yine kara geçer alır yürür amk. helal olsun hocam.
Yok be hocam Türkiye'de böyle işler yok Ama yurt dışında olsam kesin değer görürdüm :)
-
ffjoness bunu yazdı
süpermişş tebrikler..
enerji-sa ya rakip mu-sa
Aynen aynen bir daha ki rüzgar jeneratörünü bakıma aldığımda kanatlara yazayım Mu-Sa Enerji Yatırım Kalkındırma Sanayi Yatırım A.Ş diye :) Şirketin adı tamam geriye ufak bir sorun kaldı para :)
-
musa; yanlış anlamadım, benim dediğim durumda ürettiğini direk şebekeye veriyorsun ihtiyaç fazlasını satıyorsun, ve ya ihtiyacın kadarını şebekeden çekiyorsun, ekstra bir şeye gerek yok, aydınlatmaları rüzgardan diğerlerini şebekeden gibi bir durum yok.