Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
musa-90 bunu yazdısunyy2003 bunu yazdı
hocam bundan 4 tane yapsan nasl olur
Ev ışıl Işıl olur ben bunu ufak tefek şeylerde kullanıcam örnegin televizyon, bilgisayar, odamın lambası yani çok ağır şeylerde değil ama yeter bana
mesela tv ye buzdolabına gibi büyük elektrikli aletlere bağlasan nasıl olur ki yada çam mak olmaz dimi motor çok akım ister anlamam o kadar elektrikden de
-
Castaway bunu yazdı
Hocam elektrikten anlamıyorum. Soru belki saçma olur ama kafada birşeyler canlanması için, bu zımbırtıyla ne tür aletleri sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyorsun şuanda ?
Hocam adam gibi tam sinüs bir invertör alıyorsun 500 watt 70 tl gibi birşey 500 watt a kadar ne istersen çalıştırabilirsin. 500 wattlık bir soba takarsın atıyorum 1 saatte biter akülerin yada bir 100 wattlık ampul takarsın 5 ssatte biter akülerin bu sana bağlı rüzgarın esmesine aküleri ne kadar sürede doldurduğuna baya çok etmen var ben baya uzun zamandır uğraşıyorum hala bilmediğim çok şey var bulunduğum bölgede şu an çok az bir rüzgar var rüzgarlar güçlensin rakamlarla o zaman konuşucam :)
-
sunyy2003 bunu yazdımusa-90 bunu yazdısunyy2003 bunu yazdı
hocam bundan 4 tane yapsan nasl olur
Ev ışıl Işıl olur ben bunu ufak tefek şeylerde kullanıcam örnegin televizyon, bilgisayar, odamın lambası yani çok ağır şeylerde değil ama yeter bana
mesela tv ye buzdolabına gibi büyük elektrikli aletlere bağlasan nasıl olur ki yada çam mak olmaz dimi motor çok akım ister anlamam o kadar elektrikden de
Televizyon sıkıntı değil ama buz dolabı, fırın olmaz yani olurda buzolabı atıyorun 1 saat çalışır sonra aküler biter sen bu aküleri 5 saatte doldurusun ama.
-
Hep aklımda olan işlerden birini yapmışsın Tebrikler benimde şu an tasarladığım bir fikir var mesela elektrikli bisikleti hiç sarja takmadan ve sarji bitmeden kullanmak
-
Mezantalac bunu yazdı
Hep aklımda olan işlerden birini yapmışsın Tebrikler benimde şu an tasarladığım bir fikir var mesela elektrikli bisikleti hiç sarja takmadan ve sarji bitmeden kullanmak
Ayrıntıları anlat fikrimizi sunalım ama bende çok uğraştım o mevzu ile ama işlem başarısız demek istediğim bilgilerimizi paylaşalım :)
-
Ben hep şunu merak etmişimdir, bunlara neden vites sistemi takmazlar yani hızlı rüzgar gelince zor dönüp çok elektrik üretsin. eğer bunun için yeterince dönmüyorsa kolları uzatılarak vitese geçip daha güçlü akım üretmek için kullanılamazlarmı?
-
Bir de şöyle advanced bir teknik varmış.
Elektroliz ile sudaki hidrojen ve oksijeni ayrıştırıp hidrojeni depolamak.
Tabi daha az güç elde ediyosun ama hidrojen kolay depolanabildiği için bütün gece çalışıp depolar sabah daha güçlü elektrik alabilirsin. Anlatınca çok zor gelmedi ama pratikte nasıl yapılır bilmiorum.
-
HolyOne bunu yazdı
Ben hep şunu merak etmişimdir, bunlara neden vites sistemi takmazlar yani hızlı rüzgar gelince zor dönüp çok elektrik üretsin. eğer bunun için yeterince dönmüyorsa kolları uzatılarak vitese geçip daha güçlü akım üretmek için kullanılamazlarmı?
Evet olabilir mantıklı PIC kullanıp belki yapılabilir şu hıza geldimi şu vitese geçir bence çok verimli olur ama yapması karıık olur malum dişli sistemleri devrenin programlanması benim gibi tek kişinin işi değil yani :)
-
HolyOne bunu yazdı
Bir de şöyle advanced bir teknik varmış.
Elektroliz ile sudaki hidrojen ve oksijeni ayrıştırıp hidrojeni depolamak.
Tabi daha az güç elde ediyosun ama hidrojen kolay depolanabildiği için bütün gece çalışıp depolar sabah daha güçlü elektrik alabilirsin. Anlatınca çok zor gelmedi ama pratikte nasıl yapılır bilmiorum.
Bu sistemle uğraştım ufak çaplı ama hidrojenle oksijen yan yana depoluyken rahat uyunmuyor :) Youtubede videolar var basit yapı bir ara el atıcam ürettiğim elektrikle elektroliz yapıp gaz üretcem oh tüp gazda bedavaya geldi :)
-
hocm invertor kaç para onu yazmayı unutmuşun ayrıca büyük dişli küçük dişli vs işlerine girmeyi düşünüyormusun.