Son Dakika: Harclar Kaldirildi
-
evet acısını nerden çıkaracaklar diye beklerken geldi bugün acı haber, yeni kayıt yaptıracaklar için sakarya üniversitesi iibf 2. öğretim harç ücreti 607 lira iken 877,50 TL'ye yükseltilmiş, hayırlı olsun !
-
beyler harç ve katkı payı olarak ben 500 tl yatırıyodum şimdi harçlar kalktı 400 tl yatırcam fazla bi olay yok yani boşuna sevinmeyelim, ortalama 100 tl bi kalkış söz konusu
-
FireOfHeaven bunu yazdı
beyler harç ve katkı payı olarak ben 500 tl yatırıyodum şimdi harçlar kalktı 400 tl yatırcam fazla bi olay yok yani boşuna sevinmeyelim, ortalama 100 tl bi kalkış söz konusu
Genel esaslar
MADDE 2 – (1) 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 4 üncü ve 11 inci maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, Devlet tarafından karşılanır.
-
gençler harçlar kalkmamış :) devletin ödenen harçlardan aldığı pay kesilmiş :) yani sadece o kısmı çıkıcak kalan kısmı gene ödenecek harç olaraktan :D kimsede "harçları kaldırıyoruz" derken böyle bi detay vermemişti :)
-
MaviGozluDev bunu yazdı
gençler harçlar kalkmamış :) devletin ödenen harçlardan aldığı pay kesilmiş :) yani sadece o kısmı çıkıcak kalan kısmı gene ödenecek harç olaraktan :D kimsede "harçları kaldırıyoruz" derken böyle bi detay vermemişti :)
örnekle açıklarmsın beynim inanmayı red ediyor:D
error verdim :D
deja-vu tarafından 30/Ağu/12 01:39 tarihinde düzenlenmiştir -
deja-vu bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
hani atıyorum 100 TL veriyodun ya harç olarak , bunudna atıyorum 20si devlete 80 i okula gidiyodu ya ihtiyaçlarını karşılasın diye, heh o 20 lira kalkmış işte şimdi :Dhayırlı uğurlu olsun güle güle tepe tepe kullanırsınız :D
-
MaviGozluDev bunu yazdıdeja-vu bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
hani atıyorum 100 TL veriyodun ya harç olarak , bunudna atıyorum 20si devlete 80 i okula gidiyodu ya ihtiyaçlarını karşılasın diye, heh o 20 lira kalkmış işte şimdi :Dhayırlı uğurlu olsun güle güle tepe tepe kullanırsınız :D
kaynak var mı hocam? böyle bir şey skandal olur. yanılıyor olmayasın
-
ellife bunu yazdıkroo bunu yazdı
*m buldu kıllsını istiyor.
abi aynı bölümün 2. öğretimini okuyanlar ile 1. öğretimini okuyanlar arasında fark olması lazım değil mi? illa o bölüm olsun istiyorsan ödeyecen. etrafımda birsürü 2. öğretim var harcı verip öğlene kadar yatıyorlar. 1. öğretimle aynı hocadan ders alıyorlar. 2. öğretim harcı yarıya inerse 300 verip öğlene kadar yatarım sabah gidenin suçu ne? fark olması lazım. iyi oldu bence.ya sen ne güzel düşünmüşsün bak biz bunu düşünemedik çok haklısın biz kıçımızı devirip yatıyoruz. sonra da canımız isterse okula gidiyoruz hocalar da bize özel yurt dışından getiriliyor pamuklara sarılıp sarmalanmış.. hiç gerizekalı muamelesi de yapmıyorlar zaten. sırf keyfimizden ikinci öğretim olup o harcı ödüyoruz özel okula da gitme imkanımız var ama yok biz şehir dışındaki ikinci öğretimi tercih ediyoruz çünkü evde kıçımızı devirip yatamıyoruz yurtta yatıcaz. SENİN BEN BEYNİNİ SEVEYİM.
bacım orda ne yazıyo normal olarak kazanamamışsın. üni sana 2. öğretim diye bir imkan sağlamış. eğer illa da bölümü okumak istiyorsan paranı alırım diyo.
beynini severim. -
konpi bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıdeja-vu bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
kaynak var mı hocam? böyle bir şey skandal olur. yanılıyor olmayasın
valla skandal mı değilmi bilmyiorum tam olarak.. herhangi bi yere kayıt yaptırmadığım içinde yaşayarak ecrübe etmedim henüz ama İstanbul üniversitesi Sosyoloji bölümüne kaydolmaya giden birinden duyduğum aynen buydu.. 350 liraymış harç, devletin aldığı payı almamışlar okulun payını katkı payı kitap ve sınav ücreti vs gibi sbeplerle hala almaya devam ediyolarmış.. 300 lira almışlar harç olarak. yani sadece devletin payı alınmıyomuş artık.
MaviGozluDev tarafından 30/Ağu/12 02:13 tarihinde düzenlenmiştir
edit : arayın bi okullarınızdan öğrenin bence hacılar. -
Sadece katkı paylarını kaldırdıklarını herkes yazıyor. Böyle iyiliğin omua goyulmazda ne edilir... Sevindirdiler boş yere.