Yogun İstek Uzerine " Osmanlida , Turk Kelimesinin Degeri "
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
1903 bunu yazdı:
öncelikle, cumhuriyetin ilk yıllarında ve sonraki yıllarında açılmış olan kuran kurslarının kapatıldığı açık ve nettir.bunun tartışması yok.cehaletini daha fazla belli etme.
ikincisi.yazı baştan aşağı saçmalık.evet osmanlı ümmetçiliği benimsemiştir.ama Türklük her zaman asıl kimliktir.ordan burdan bulduklarını, Osmanlı'yı kötüye çıkarma amaçları saçmalıkları gelip burada paylaşma.git biraz ilber ortaylı oku.halil inalcık oku.ekmeleddin ihsanoğlu oku.vs.vs.
-----------------------------ben belirttigin isimleri tanimam . ben sadece buldugun kaynaklari bir yazida topladim . Isimlere takilmam kisacasi ...
Ben turkum , ama osmanlinin turk oldugu tartisilir ki kaynaklar ,osmanli sultanlarinin valideleri osmanlinin ust kademesininde ne kadar turk kaldigini gosteriyor.
Sen git Turk "hukumdar " unvani olan kagan , khan unvanlarini birak yerine Sultan , Sah(pad < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> isah) olan arap ve iran unvanlarini al. Evet osmanlinin kadar turk kaldigini gorebiliyoruz ..
-----------------------------zahahahahhaha
puhahhahaaaa
:DD:D:D::::D::D:D:D:D
o sayılan isimler tarihin babalarıdır.onları tanımam diyorsan bu konunun ciddi olmadığını kabul etmek ve silmek lazımdır...
-
Yabancı Mantelitesinin Altına Yatanlar şimdeden Bellı Oluyor Gibi
Farkına Var Alem Seni Göstersede Öcü Sen Türksün GÖster ki Ürksün.
Tamamen Siyonist vb. AYrılıkcı Güclerinin Makalelerinden
Türk-ü sütürk(azgın Türk) Evet Öyleyiz HEpisine Döşeyecegiz
Türk-bed lika(çirkin yüzlü Türk) Önemli Olan İç GÜzellik :SEtrak-ı bi idrak(anlayışsız,akılsız Türk) İşimize Gelmezse Öyle Davranırız varmı bi sorun ?
Nadan Türk(kaba,cahil Türk) Bu söz Egosuna yenik düsmüs ulkeler tarafından soylenmıs olabılır
Etrak-ı idrak
Türkler GElır Calar KApı Tak Tak
Türk Bed Likandan
Hem Önden Girer Hem Arkandan
Nadan Türk nadan Türk
Durma Bu Akıldan mahrumlara
Aban Türk aBan Türk
-
HolySeclorum bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
senin gibiler yüzünden milletinden de soğuyacak bu millet...
-----------------------------milletinden derken ?
gercekler bunlardir . Yobazlar yuzunden millet hem dininden soguyor , hemde turklugunden . Bari gercekleri soyliyelimde cakma cematci alperenlerde isin farkina varsin. ulkede ne kadar ateist turediginin farkindamisin bu cemaatci yobazlardan mutevellit !!!
Küçükken ateistler biyerine bişey mi yaptı hoca..Ateiszmin kötü bişey olduğunu nereden çıkardın da türemelerinden rahatsız oluyosun..
-----------------------------Yok , acikcasi cevremde bir kac ateist arkadas var , aileleri bunlarin din egitimine pek onem vermemis . Bu yonbazlara karisacaklari korkusuyla . Bu beni uzuyor . Turkler tarihinin hic bir zamaninda inancsiz olmadi . Inanci ugruna savastilar . Tarihte cok onemli ornekleri mevcut .
Mesela Atilla , Romaya davet edildiginde Papa LEO I ile gorusur , papanin elinde isanin sozde resmi vardir , atilla bunu sorar bu kimdir diye. Papa nin ona "bu tanrinin oglu" dediginde Atillanin papaya gulerek " Benim tanrim tektir, Tek olanin oglu nasil olabilir " dedigi rivayet edilir .
Avarlarla ilgili bir bulgar kaynadignda okumustum ,eski yunanlardan kalma tarihi kaynaklarda avarlarin savastan once atlarindan inerek tanriya dua ettikleri yazilmistir. bunlar Hz. Muhammed s.a.v. gelmesinden 3-4 asir once olan olaylardir .
Inancsiz turk milletinin ayakta durmasi zordur . Bu yobazlar yuzunden millet inancindan soguyor ...
-
HolySeclorum bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
gercekler bunlardir . Yobazlar yuzunden millet hem dininden soguyor , hemde turklugunden . Bari gercekleri soyliyelimde cakma cematci alperenlerde isin farkina varsin. ulkede ne kadar ateist turediginin farkindamisin bu cemaatci yobazlardan mutevellit !!!
Küçükken ateistler biyerine bişey mi yaptı hoca..Ateiszmin kötü bişey olduğunu nereden çıkardın da türemelerinden rahatsız oluyosun..
-----------------------------:)
-
ilginç şimdi bu konu neyi amaçlıyor. Türkçülük Osmanlı zmanaında geri tutuldu. Osmanlı battı. biz şimdi Türkçülük yapalım mı. beyler bayanlar milliyetçiliğin de artık bittiğini görmüyormusunuz. dünyanın neresinde miliyetçilik var ki şimdi. ve o milliyetçilik onu dünaynın süper gücü mü yapmış. yok . o zaman nedir bizim geçmişimizde milliyetçilik yapmamış olmamızın kötü tarafı. yapanlar terketmiş zararlı diye. biz zararını yapömadan görüp hiç yanaşmamışız.
şimdi Türkiyenin içinde bulunduğu durumda Kürt Türk ayrımını gündemden düşürmemek için , vatanı bölmek için fikirlerini böyle intişar ediyorlar. gelmeyelim böle oyunlara.
-
maximuss bunu yazdı:
1903 bunu yazdı:
öncelikle, cumhuriyetin ilk yıllarında ve sonraki yıllarında açılmış olan kuran kurslarının kapatıldığı açık ve nettir.bunun tartışması yok.cehaletini daha fazla belli etme.
ikincisi.yazı baştan aşağı saçmalık.evet osmanlı ümmetçiliği benimsemiştir.ama Türklük her zaman asıl kimliktir.ordan burdan bulduklarını, Osmanlı'yı kötüye çıkarma amaçları saçmalıkları gelip burada paylaşma.git biraz ilber ortaylı oku.halil inalcık oku.ekmeleddin ihsanoğlu oku.vs.vs.
-----------------------------ben belirttigin isimleri tanimam . ben sadece buldugun kaynaklari bir yazida topladim . Isimlere takilmam kisacasi ...
Ben turkum , ama osmanlinin turk oldugu tartisilir ki kaynaklar ,osmanli sultanlarinin valideleri osmanlinin ust kademesininde ne kadar turk kaldigini gosteriyor.
Sen git Turk "hukumdar " unvani olan kagan , khan unvanlarini birak yerine Sultan , Sah(padisah) olan arap ve iran unvanlarini al. Evet osmanlinin ne kadar turk kaldigini gorebiliyoruz ..
bahsettiğim isimler Türkiye'de tarih biliminin bir numaralı isimleridir.ismini, cismini ve kaynağını bilmediğin şeyi gelip paylaşman zaten ne derece tarih bilgisine sahip olduğunu gösteriyor.bu saydığım isimleri tanımaman ise çok vahim bir durum. -
bizi kendi özbenliğimizden soğutmak uzak tutmak için uydurulmuş safsatalar,zırvalardan başka bir şey değil
-
@ats30 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
1903 bunu yazdı:
Sen git Turk "hukumdar " unvani olan kagan , khan unvanlarini birak yerine Sultan , Sah(pad < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> isah) olan arap ve iran unvanlarini al. Evet osmanlinin kadar turk kaldigini gorebiliyoruz ..
-----------------------------zahahahahhaha
puhahhahaaaa
:DD:D:D::::D::D:D:D:D
o sayılan isimler tarihin babalarıdır.onları tanımam diyorsan bu konunun ciddi olmadığını kabul etmek ve silmek lazımdır...
@1903
-----------------------------Ilber ortayliyi bilirim , digerlerini bilmem .
Sana turk tarihi hakkinda bilgi ediniceksen
Kazim Mirshan ve bir tane kazak prof vardi ,adlarini unuttum . onlari oku . ummet popsu pohpohlayan cakma tarihcileri gec . Ornekleri mevcut :D
ama bir kayanaga bagli kalmak hata olur , ozellikle hunlar ve ogurlar hakkinda pricusun yanli tarihi kaynaklari mevcuttur .
e tabi sana gore Turk tarihi osmanlidan ibaret ise o ayri bir konu ...
-
maximuss bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------ben ben, ben onlardan birisiyim.
Onlar gibi müslüman olacağıma yunan çocuğu olim daha iyi lan...
-
ats30 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------valla "cemaatçi" kavramı heryere çekilebilir.bütün cemaatlerden söz edecek olursak o cemaatlerin islam a girmesine vesile olduğu insanların sayısı yanında senin ateist oldular diye iddia ettiğin kimseler arasında dağlar kadar uçurum olduğu kesin.
kraliçe elizabet vs bunlar cemaatler aracılığıyla islama girdiler sanırım...
yoksa Türkiye'de çıkıpta "cemaatlere hayır yaşasın ateizm" diye bir hareket görmedim ben.ha varsa o genelin değil kişilerin sorunudur.bu da konuyu şahsileştirmektir.basit düşünmektir...
-----------------------------İşte bu mesajdan sonra bu başlık tam bir geyiğe dönüşmeli...