Yogun İstek Uzerine " Osmanlida , Turk Kelimesinin Degeri "
-
böyle bi saçma yazı dha olamaz...hocam demişsinki bütün üst kademeler yabancılıştrlmş bunun nedeni lise kitaplarında bile yazmaktadır...fatihin sadrazamı olan candarlı halil paşanın soyu fatihten önce bir kaç kuşaktır sadrazamlık yapmıştr,bu yzden fatih osmanlı hanedanının yanında yeni bi türk ailesinin gelişmesini ve hanedan gibi sadrazamlığın babadn oğula geçip ilerde devlet üzerinde hak istemelerini engellemk istemştr...diğer yazdıklarına(ordan buldan kopyaldıklarına) cevap bile wermeye gerek yok hocam...
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
@ats30 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
1903 bunu yazdı:
öncelikle, cumhuriyetin ilk yıllarında ve sonraki yıllarında açılmış olan kuran kurslarının kapatıldığı açık ve nettir.bunun tartışması yok.cehaletini daha fazla belli etme.
ikincisi.yazı baştan aşağı saçmalık.evet osmanlı ümmetçiliği benimsemiştir.ama Türklük her zaman asıl kimliktir.ordan burdan bulduklarını, Osmanlı'yı kötüye çıkarma amaçları saçmalıkları gelip burada paylaşma.git biraz ilber ortaylı oku.halil inalcık oku.ekmeleddin ihsanoğlu oku.vs.vs.
-----------------------------ben belirttigin isimleri tanimam . ben sadece buldugun kaynaklari bir yazida topladim . Isimlere takilmam kisacasi ...
Ben turkum , ama osmanlinin turk oldugu tartisilir ki kaynaklar ,osmanli sultanlarinin valideleri osmanlinin ust kademesininde ne kadar turk kaldigini gosteriyor.
Sen git Turk "hukumdar " unvani olan kagan , khan unvanlarini birak yerine Sultan , Sah(pad < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> isah) olan arap ve iran unvanlarini al. Evet osmanlinin kadar turk kaldigini gorebiliyoruz ..
-----------------------------zahahahahhaha
puhahhahaaaa
:DD:D:D::::D::D:D:D:D
o sayılan isimler tarihin babalarıdır.onları tanımam diyorsan bu konunun ciddi olmadığını kabul etmek ve silmek lazımdır...
@1903
-----------------------------Ilber ortayliyi bilirim , digerlerini bilmem .
Sana turk tarihi hakkinda bilgi ediniceksen
Kazim Mirshan ve bir tane kazak prof vardi ,adlarini unuttum . onlari oku . ummet popsu pohpohlayan cakma tarihcileri gec . Ornekleri mevcut :D
ama bir kayanaga bagli kalmak hata olur , ozellikle hunlar ve ogurlar hakkinda pricusun yanli tarihi kaynaklari mevcuttur .
e tabi sana gore Turk tarihi osmanlidan ibaret ise o ayri bir konu ...
-----------------------------''ummet poposu pohpohlayan çakma tarihçiler''
yazık..
-
Benim diyarbakırda mahalleden bir kaç arkadaşım var fatih sultan mehmet kürt diyor :D
Bu konuda da bu adam en az onlar kadar saçmalamış :D
G.tünden element uydurmuş.
Şimdiki aşırı türkçü oluşumlar bile osmanlı sancağını sembol olarak kullanıyor adamın dediğine bak :D
-
HaYVaN bunu yazdı:
Benim diyarbakırda mahalleden bir kaç arkadaşım var fatih sultan mehmet kürt diyor :D
Şimdiki aşırı türkçü oluşumlar bile osmanlı sancağını sembol olarak kullanıyor adamın dediğine bak :D
-----------------------------her iddanin belirli kaynagi , yazari mevcut :D
derdini onlara anlat .
gorunen koyde klavuz istemez .
padisahlar , sultanlar hepsi yabanci hristiyan yada musevi avrupa kokenli annelerdendi ve bu yuzden turk degillerdi .
sadrazamlar desen hepsi devsirmelerden ( bulgar, sirp , makedon , yunan , romen ) tureme .
kesin olarak assaglanan Turk milleti
istediginize inanin :D serbestsiniz ... gercekler kabak gibi ortada.
@1903
ben o cumlemi ilber ortayli cin soylemedim . Ilber ortaylinin kariyeri bellidir .
benim o sozu kimler icin kullandigimi iyi biliyorsundur .
-
Osmanlı arması ve sancağı.
Günümüzün en milliyetçi partileri.
-
maximuss bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------her iddanin belirli kaynagi , yazari mevcut :D
derdini onlara anlat .
padisahlar , sultanlar hepsi yabanci hristiyan yada musevi avrupa kokenli annelerdendi ve bu yuzden turk degillerdi .
sadrazamlar desen hepsi devsirmelerden ( bulgar, sirp , makedon , yunan , romen ) tureme .
-----------------------------Bunun nedeni hemen her Türk devletini yine başka bir Türk devleti veya başka bir elinde belli bir güç olan Türk ailesinin son vermesi olabilirmi acaba?
Saray entrikaları suikastler vs.
Ve herşeyden önce Osmanlı bizim tarihimizdir.Ancak kesin bir Milli Türk devleti değildir.Çünkü Osmanlı bir imparatorluktur.İmparatorluklardan milli kimlik bekleyemezsiniz.
-
her iddanin belirli kaynagi , yazari mevcut :D
derdini onlara anlat .
hocam bidha oku ş yazdığımı istersen!böyle bi saçma yazı dha olamaz...hocam demişsinki bütün üst kademeler yabancılıştrlmş bunun nedeni lise kitaplarında bile yazmaktadır...fatihin sadrazamı olan candarlı halil paşanın soyu fatihten önce bir kaç kuşaktır sadrazamlık yapmıştr,bu yzden fatih osmanlı hanedanının yanında yeni bi türk ailesinin gelişmesini ve hanedan gibi sadrazamlığın babadn oğula geçip ilerde devlet üzerinde hak istemelerini engellemk istemştr...diğer yazdıklarına(ordan buldan kopyaldıklarına) cevap bile wermeye gerek yok hocam...
-
HaYVaN bunu yazdı:
Osmanlı arması ve sancağı.
Günümüzün en milliyetçi partileri.
-----------------------------bana ne partilerden ?
bunlar hakkinda ne dememi bekliyorsun ? Atsiz dan sonra milliyetciligi nerelere cektiklerini gormuyormusun ? Bozkurt sembolunu putperestlik diye kaldiranlarda bu cakma milliyetcilerdi , turkes milliyetcileri .
mutlu olucaksan
sonrasinda Turkes rahmetli oldu , sira milliyetci gorusun dagitilmasina gelmisti . bunu daha turkesin cenazesinde yaptilar. Bir gurup Nemutlu turkum diyene diye bagirirken , bir gurup tekbir getirmeye baslamisti . Yani milliyetcilik gorusu parcalandi . Mhp adi altinda bahcelinin milli gorusu ve BBP adi altinda alperenci daha yobaz yapidaki milliyetci gorus olustu .
RP (refah ) - SP (saadet) partilerinin savundugu milli gorusunde Erdogan tarafindan yikilmasina ne kadar benziyor, ki bunlarin hepsi 4-5 yil sonra yeni kurulacak olan AKP ye yariyacakti . ilginc ...
( ecevitinde olup, solcularin kusmesi gibi Turkiyede %30 luk kullanilmayan bir oy kaybina yol acicakti 2002 ve 2006 secimlerinde )
herneyse konu dagilmasin . Osmanli Turk degildi . Daha Ataturk olmasa senin konusacagin dil arapca-farsca kirmasi bir dil olucakti . Bahsettigin seye bak ...
-
sonrasinda Turkes rahmetli oldu , sira milliyetci gorusun dagitilmasina gelmisti . bunu daha turkesin cenazesinde yaptilar. Bir gurup Nemutlu turkum diyene diye bagirirken , bir gurup tekbir getirmeye baslamisti . Yani milliyetcilik gorusu parcalandi . Mhp adi altinda bahcelinin milli gorusu ve BBP adi altinda alperenci daha yobaz yapidaki milliyetci gorus olustu .
RP (refah ) - SP (saadet) partilerinin savundugu milli gorusunde Erdogan tarafindan yikilmasina ne kadar benziyor, ki bunlarin hepsi 4-5 yil sonra yeni kurulacak olan AKP ye yariyacakti . ilginc ...
( ecevitinde olup, solcularin kusmesi gibi Turkiyede %30 luk kullanilmayan bir oy kaybina yol acicakti 2002 ve 2006 secimlerinde )
herneyse konu dagilmasin . Osmanli Turk degildi . Daha Ataturk olmasa senin konusacagin dil arapca-farsca kirmasi bir dil olucakti . Bahsettigin seye bak ...
türklük olmadanm müslümanlığın tek başına anlamı yok müslümanlık olmadan da türklüğün anlamı yok..ikisi bir bütün ...bugünkü mhp bbp gbi siyasi partiler tek başına müslümanlıkla veya türkçülükle bi güç elde edemez.
..hla osmanlıının türk olmadığını savunuosn böle bi saçmalık olamaz osmanlı devletten önce beylik iken anadolu selçuklularının dağılmasıyla ortaya çıkmıştır peki anadolu selçukluları türk değilmydi....eed süreç içinde padişahlar yabancı larla ewlnmş ama bunun bi önemi yok baba türk sonçta ülkeyi yöneten türk oğlu türktr ...
demişssin ki osmanlıda arapca farsça konuşuluyodu bırakta konuşulsun be hocam bi imparatorluktan bahsedyrz...atatürk olmasydı eed böyle dewam edeblrdi ama atatürk olmuş ve milli bi devlet kurmuş milli bi devlettede tek bir dil wardır....sonuç olarak osmanlı TÜRK tür....yani ne uydurrsan uydur boş...
-
Zaten 2 satır yazı bulan kendini bilim adamı zannedip olur olmadık büyük iddalar ortaya atıyor : )
Aslında evet Osmanlı Türk değildi,Fransız fransız değildi,Araplar arap değildi.Senin bu yazdığın zırvaları gören cahil adamlarda görüp sacma sacma Osmanlı Türk değildir diye sağda solda atıp tutacak.