Yogun İstek Uzerine " Osmanlida , Turk Kelimesinin Degeri "
-
Puahah burayı da baltalamışlar Maximuss da laf anlatmaya çalışıyo :DD
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------7714714 bunu yazdı:
-----------------------------
dediğin gibi olsa mehter marşında türk milleti değil arap milleti geçerdi.
-----------------------------Meheterene "Turk" kelimesi ne zaman ilave edilmis arastir
-----------------------------:) bende fatih yada kanuni zamanında yazılmış demedim.bunların yazıldığı zamanda osmanlı dönemi sonuçta.şimdide sana bi alıntı yapayım
Osmanlı tarihçisi ve Şeyhülislamı Hoca Sadedin, Tacü’t Tevarih adlı eserinde Osmanlı fetihlerini anlatırken “Türk yiğitleri”, “Zaferleri gölge edinmiş Türk askerleri” gibi ifadelerle Osmanlı askerlerini över. 17. yüzyıl tarihçilerinden Solakzade Mehmet Hemdeni de eserlerinde “Konstantiniyeyi feth eden Türk’ün oğlu” gibi deyimler kullanır. 16. yüzyılın en büyük tarihçilerinden Gelibolulu Mustafa Ali ise Kühn-ül Ahbar adlı eserinde “seçkin millet, güzel ümmet, Türk milleti” nitelemesi yapar.
Osmanlılar ilk dönemlerinde resmi yazışmalarını Türkçe yaptılar. Edebi ve bilimsel eserlerdeki Arapça ve Farsça etkisi Osmanlı'da giderek azaldı. Arapçanın üstün olarak düşünülebileceği zannından hareket edilerek Astronomi dalında Osmanlı zamanında yazılan eserler üzerinde yapılan dil araştırmasında; Örneğin; Osmanlı Astronomi Literatürü tarihine bakıldığında toplam 2286 astronomi eserinin, % 43'ü Arapça, %46'sı Türkçedir. Astronomi dalında 15. yüzyılda Türkçe verilen eserler %13 iken; 20. yüzyılda % 70'e ulaşmıştır. Matematik sahasında yazılmış kitapların %51'i Türkçedir. Coğrafya kitaplarının % 95'i Türkçedir. Tarih sahasında yazılmış kitapların %90'ı Türkçedir. Osmanlıca Türkçe dilbilgisi ve Türkçe sözcükler üzerine inşa edilmiş, Farsça ve Arapça kelime ve gramerlerin katıştığı Arap harfleriyle yazılan bir dildir.2. Murat döneminde Timurlular gibi kendilerinin de Türk olduğunu göstermek için, paralara ve toplara Kayı Boyu'nun tamgası (damga) vuruldu.
2. Murat döneminde Türkçe’nin ön plana çıkarıldığı ve Yazıcızade Ali’nin İbn Bibi’den çevirdiği ve ilaveler yaptığı “Selçukname” isimli eserde Oğuzlar ve Türklük anlatılır. Timur gibi Türklüklerini göstermek amacıyla 2. Murat dönemi ve Fatih dönemi Türk kimliğinin ön plana çıkarıldığı zamanlardır. 2. Murat döneminde dini, edebi, ahlaki, tıbbi, siyasetnameler, sözlük ve ansiklopedik eserler Türkçe’ye çevrilmiştir.
Avrupalıların 11. yüzyıldan bu yana Anadolu için kullanılan Türkiye sözcüğü, Osmanlılar için de kullanıldı. Avrupa haritalarında Osmanlı; Türk İmparatorluğu olarak gösteriliyordu. Padişah’a da Türk sultanı diyorlardı. Osmanlı’ya gelen seyyahlar “Türkiye’ye geldik” deyimini kullanıyorlardı.adı: Türkle 1603 yılında Richard Knolles’in yazdığı eserde Osmanlı anlatılmaktaydı. Kitabının rin Genel Tarihi. Kitabının ilk cümlesi ise: Türklerin muhteşem imparatorluğu çağımızın dehşeti” olarak başlıyordu. Avrupalılar Müslüman olan birisine “Türk oldu” diyorlardı. Uzun süre Osmanlı’da kalan ve kültüründen etkilenen seyyahlar “Türkleştikleri” suçlamasıyla hapse bile atılabiliyordu. 1500'lü yıllarda Avrupa’da “acaba bu sene Türkler ülkemize gelir mi” sorusu hep soruldu.
Osmanlı zamanındaki saray tarihçileri Osmanlı Hanedanı'nı Oğuz Han’a ve Orta Asya’ya bağlarlar. Bu eserlerde; Osmanlılar, Oğuz neslinden ve Kayı boyundandır. Osmanlı Tarihi, Türk Tarihinin bir parçası olarak ele alınır. Örneğin; Şehzade Cem Sultan oğluna “Oğuz Han”, 2. Beyazıd oğluna “Korkut” adını vermiştir. -
AmoR bunu yazdı:
-----------------------------hayret "."'dan baska , konulara yorum yazabilme yeteneginde varmis .
buna bile saygim var senin acindan
-
7714714 bunu yazdı:
----------------------------Osmanlı tarihçisi ve Şeyhülislamı Hoca Sadedin, Tacü’t Tevarih adlı eserinde Osmanlı fetihlerini anlatırken “Türk yiğitleri”, “Zaferleri gölge edinmiş Türk askerleri” gibi ifadelerle Osmanlı askerlerini över. 17. yüzyıl tarihçilerinden Solakzade Mehmet Hemdeni de eserlerinde “Konstantiniyeyi feth eden Türk’ün oğlu” gibi deyimler kullanır. 16. yüzyılın en büyük tarihçilerinden Gelibolulu Mustafa Ali ise Kühn-ül Ahbar adlı eserinde “seçkin millet, güzel ümmet, Türk milleti” nitelemesi yapar.
-----------------------------Görmezden gelirler ve alıntı yapıp cevaplamazlar :) Belki ben bu postu attım diye burunları yanar da rezil olduklarını kabul ederler.
-
7714714 bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------7714714 bunu yazdı:
dediğin gibi olsa mehter marşında türk milleti değil arap milleti geçerdi.
-----------------------------Meheterene "Turk" kelimesi ne zaman ilave edilmis arastir
-----------------------------:) bende fatih yada kanuni zamanında yazılmış demedim.bunların yazıldığı zamanda osmanlı dönemi sonuçta.şimdide sana bi alıntı yapayım
Osmanlı tarihçisi ve Şeyhülislamı Hoca Sadedin, Tacü’t Tevarih adlı eserinde Osmanlı fetihlerini anlatırken “Türk yiğitleri”, “Zaferleri gölge edinmiş Türk askerleri” gibi ifadelerle Osmanlı askerlerini över. 17. yüzyıl tarihçilerinden Solakzade Mehmet Hemdeni de eserlerinde “Konstantiniyeyi feth eden Türk’ün oğlu” gibi deyimler kullanır. 16. yüzyılın en büyük tarihçilerinden Gelibolulu Mustafa Ali ise Kühn-ül Ahbar adlı eserinde “seçkin millet, güzel ümmet, Türk milleti” nitelemesi yapar.
Osmanlılar ilk dönemlerinde resmi yazışmalarını Türkçe yaptılar. Edebi ve bilimsel eserlerdeki Arapça ve Farsça etkisi Osmanlı'da giderek azaldı. Arapçanın üstün olarak düşünülebileceği zannından hareket edilerek Astronomi dalında Osmanlı zamanında yazılan eserler üzerinde yapılan dil araştırmasında; Örneğin; Osmanlı Astronomi Literatürü tarihine bakıldığında toplam 2286 astronomi eserinin, % 43'ü Arapça, %46'sı Türkçedir. Astronomi dalında 15. yüzyılda Türkçe verilen eserler %13 iken; 20. yüzyılda % 70'e ulaşmıştır. Matematik sahasında yazılmış kitapların %51'i Türkçedir. Coğrafya kitaplarının % 95'i Türkçedir. Tarih sahasında yazılmış kitapların %90'ı Türkçedir. Osmanlıca Türkçe dilbilgisi ve Türkçe sözcükler üzerine inşa edilmiş, Farsça ve Arapça kelime ve gramerlerin katıştığı Arap harfleriyle yazılan bir dildir.
2. Murat döneminde Timurlular gibi kendilerinin de Türk olduğunu göstermek için, paralara ve toplara Kayı Boyu'nun tamgası (damga) vuruldu.
2. Murat döneminde Türkçe’nin ön plana çıkarıldığı ve Yazıcızade Ali’nin İbn Bibi’den çevirdiği ve ilaveler yaptığı “Selçukname” isimli eserde Oğuzlar ve Türklük anlatılır. Timur gibi Türklüklerini göstermek amacıyla 2. Murat dönemi ve Fatih dönemi Türk kimliğinin ön plana çıkarıldığı zamanlardır. 2. Murat döneminde dini, edebi, ahlaki, tıbbi, siyasetnameler, sözlük ve ansiklopedik eserler Türkçe’ye çevrilmiştir.
Avrupalıların 11. yüzyıldan bu yana Anadolu için kullanılan Türkiye sözcüğü, Osmanlılar için de kullanıldı. Avrupa haritalarında Osmanlı; Türk İmparatorluğu olarak gösteriliyordu. Padişah’a da Türk sultanı diyorlardı. Osmanlı’ya gelen seyyahlar “Türkiye’ye geldik” deyimini kullanıyorlardı.adı: Türkle 1603 yılında Richard Knolles’in yazdığı eserde Osmanlı anlatılmaktaydı. Kitabının rin Genel Tarihi. Kitabının ilk cümlesi ise: Türklerin muhteşem imparatorluğu çağımızın dehşeti” olarak başlıyordu. Avrupalılar Müslüman olan birisine “Türk oldu” diyorlardı. Uzun süre Osmanlı’da kalan ve kültüründen etkilenen seyyahlar “Türkleştikleri” suçlamasıyla hapse bile atılabiliyordu. 1500'lü yıllarda Avrupa’da “acaba bu sene Türkler ülkemize gelir mi” sorusu hep soruldu.
Osmanlı zamanındaki saray tarihçileri Osmanlı Hanedanı'nı Oğuz Han’a ve Orta Asya’ya bağlarlar. Bu eserlerde; Osmanlılar, Oğuz neslinden ve Kayı boyundandır. Osmanlı Tarihi, Türk Tarihinin bir parçası olarak ele alınır. Örneğin; Şehzade Cem Sultan oğluna “Oğuz Han”, 2. Beyazıd oğluna “Korkut” adını vermiştir.
-----------------------------Avrupalilarin turkiye demesi olayi baska , avrupalilar 2-3 yuzyilda avrupadaki hunlarin topraklarina Turikiq q(ia anlaminda) dedikleri bilinir .
bazi edebiyatcilarin turkluk kelimesini yasatmaya calismalari olucaktir elbette. Osmanliya kafa tutan Turk evladi Koroglu gibi .
II. muratin bunu yaptigini bilmiyordum . Ek bilgi oguzlarin kayi boyunun tamgasi "IVI" dir.
" 2. Murat döneminde dini, edebi, ahlaki, tıbbi, siyasetnameler, sözlük ve ansiklopedik eserler Türkçe’ye çevrilmiştir. "
bu osmanlidaki arap ve pers dili hayranligini gosterir , ayrica osmanlinin ilk edebi eserleri tabiki turkce olucaktir . Turk osman bey tarafindan kurulan bir birlikti .
ama turk olamaktan sonradan cikti . iki mesaj once yazdim bunu ...
-
maximuss bunu yazdı:
AmoR bunu yazdı:
-----------------------------hayret "."'dan baska , konulara yorum yazabilme yeteneginde varmis .
buna bile saygim var senin acindan
-----------------------------Anaa ayaküstü bize de salladı 2 tane :D
Herif otomatiğe bağlamış herkese giydiriyo kaçın :D
-
doğrusunu söylemek gerekirse yazının tamamını okumadım. ama yazılanlar arasında gözüme çarpan tarihi bir belge görmedim. varsada görmedim. Cumhuriyet Devrinde olan bi yazarın bi dergide yazdığı yazı belge midir? Cumhuriyet devrinde Cumhuriyet için Osmanlı kötülenmiştir. Bu halkın Cumhuriyete daha çabuk ısınması için her devletin yaptığı bir şeydir. buraya kadar bir sorun yok. Ama bunları şu şöyle demiş deyip dediğine dair kaynak belge göstermezsen karışır.
Bi aksilik olmazsa Şimdi bu haftasonuna kadar bu yazdıklarına cevaben ve üstüne bir çok daha bilgiyi, Tarihi belgelerle göstermeye çalışacam. Biraz sidik yarışına dönecek ama sen başlattın :)
-
sirpence bunu yazdı:
doğrusunu söylemek gerekirse yazının tamamını okumadım. ama yazılanlar arasında gözüme çarpan tarihi bir belge görmedim. varsada görmedim. Cumhuriyet Devrinde olan bi yazarın bi dergide yazdığı yazı belge midir? Cumhuriyet devrinde Cumhuriyet için Osmanlı kötülenmiştir. Bu halkın Cumhuriyete daha çabuk ısınması için her devletin yaptığı bir şeydir. buraya kadar bir sorun yok. Ama bunları şu şöyle demiş deyip dediğine dair kaynak belge göstermezsen karışır.
Bi aksilik olmazsa Şimdi bu haftasonuna kadar bu yazdıklarına cevaben ve üstüne bir çok daha bilgiyi, Tarihi belgelerle göstermeye çalışacam. Biraz sidik yarışına dönecek ama sen başlattın :)
-----------------------------buyur :)
sende kaynaklarini paylas bizde gorelim . osmanlinin turk olmadigi kabul edilen bir gercek . Turk tarafindan kuruldu ama sonradan turklugunu yitirdi . ilk yazidada bu belirtilmistir :)
-
maximuss bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------buyur :)
sende kaynaklarini paylas bizde gorelim . osmanlinin turk olmadigi kabul edilen bir gercek . Turk tarafindan kuruldu ama sonradan turklugunu yitirdi . ilk yazidada bu belirtilmistir :)
-----------------------------tamam işte bende böyle olmadığını anlatmaya çalışacam inşallah.
-
burada atıp tutanlar şu kelimelerin anlamını biliyormu
imparatorluk
ulus devlet
ulus üstü devlet
devşirme