Çin Restoranı Tecrübem ( Merak Edenler İçin )
-
Bilen biliyor zaten AVM içinde çalisiyorum. Her gün fast food yemekten gına geldi artık bir deneyeyim dedim girdim çin testoranına. Şimdi doğruya doğru garsonları ve restorant sahibi çok iyi adam sırf onlar için gidilir o kıvamda yani. Ortam ferah havalandırma çok iyi ( hele bu sıcakta ) ayrıyetten avm de magazada çalistiğim için personel menüsü ve tüm alkolsuz içeceklerde %50 indirim yapıyorlar. Neyse durumu geçtik şimdi gelelim tecrübeme.
Şimdi gelelim menüye. Örnek bir personel menüsü ( 12 TL ) soslu tavuk , çin salatası ( uzun uzun kesilmiş salatalık ve havuç ) sebze ve yumurtalı pilav. Gerçekten doyurucu ve lezzetli değer yani.
Benim için çin restoranının en güzeli Acılı ve Ekşili çorba ( Denemeden çıkmayın 8-10 tl bişi ) çok çok acı degil korkmayın ama acı :)
ekşisi de tam kıvamında mükemmel.
Dana etli nodle ( 12 TL ) aslında ev de yaptıgımız makarnadan çok çok aman aman bir farkı yok , fakat gerçekten lezzetli. Dana eti yerine ara sıra tavuklusunu da deneyebilirsiniz. Tabi neli olursa olsun içinde bolca sebze var.
Televizyonda ve filmlerde bol bol adını duydugunuz o meşur acı sos ( recep ivediğin yediği hani ) WASABI ( wasabi )
şimdi bu acıyı merak ediyorsunuz tabiki bende ediyordum nasıl bir acı ki ölürmüyüm acaba diye ?
Olayın özü şu arkadaşlar bu acı bizim acısoslarımız veya biberlerimiz gibi dili yakmıyor , hatta hiç yakmıyor dile bir gram etkisi yok , tadı lezzetli. Ancak olay nerde? Direk genzinizi ve damağınıza etki ediyor nefesinizi kesiyor ve acı birden yakıyor. Biber acısından çok ev hardalı veya acı hardal yiyen olduysa bilirler hardal acısı gibi. Neredeyse hiç bir fark yok , hardal acısı çok yediğimden wasabi bana çok etki etmedi :)
Onun dışında daha denemedim ama 2 önemli ürün daha var. Pekin ördeği ( 50 tl 2 kişilik ) ve Kızarmış dondurma.
Onları da test ettiğimde yazacagım. Başka merak ettikleriniz olursa buraya yazarım.
-
Burgerking e dönerciye dünya para ödüyoruz zaten , 2 kuruş daha verin adam gibi yemek yiyin derim ben.
Yedikten sonra pişman kalkmıyorum masadan. Midem kötü olmuyor. Şişmiyorm.
Ayrıca 1 gram ekmek yemeden doyuyorsunuz.
-
Doğrudur güzeldir iyidir temizdir ama önyargı var hocam. Ben beyti sarma veya iskender ya da lahmacun yemeye devam edeyim. Size afiyet olsun.
-
x DrKill bunu yazdı
Doğrudur güzeldir iyidir temizdir ama önyargı var hocam. Ben beyti sarma veya iskender ya da lahmacun yemeye devam edeyim. Size afiyet olsun.
hocam benim koyduklarım menünün %10 undan azı. Tamam beyti , iskender , lahmacun bende seviyorum yiyorum. Ama ne kadar sağlıksız oldugunu hepimiz biliyoruz yedikten sonra artık beynim midem sinyal veriyor acısı ilerde çıkacak diye. Lezzetli ama mutlu kalkmıyorum.
Diğer bir taraftan ise arada birkaç tl fark ile hem beynim hem midem hem dilim keyif alıyor.
Bizim yemeklerimizde o kadar hamur o kadar yağ var ki bildiğin saf kolestrol.
Mümkünse bir arkadaşın ile denemeni öneririm hocam yanlız belki zor olur.
-
Biz gidersek bunların iki katını mı ödüyoruz
-
yok hocam fiyatlar yazdıgım sizin de verdiğiniz fiyatlar sadece içeceklerde %50 indirim yapıyorlar. kola 4 tl bize 2 den verio yani.
-
hocam şu portakallı pekin ördeğinin tadı nası bişe merak ediyorum doğrusu :)
-
50Tl pekin ördeğine verilmez. Ama bu şirin şeylere verilir.
-
Hangi şehirde ve hangi AVM'desin hocam ? Yemeğe çıkalım ?
-
-
aman yarabbi... sonra dedimki iyiki patates kızartması var :D
bunlar nedir amanın.. amanın.. yemem böyle şeyler :D hele o çorbanın içinde ne yüzüyor öyle.. amanın :D