Çin Restoranı Tecrübem ( Merak Edenler İçin )
-
solucan gibiler :D
-
soslu tavuğu ve çorbayı beğendim diğerlerini midem kaldırmadı gibi.
-
doğrusun hocam benim fastfood kültürüm yok
bi menüye 20-30 tl veriyosam o garson masaya gelecek =)
izmirde var bi kaç çin restaurantı bi ara gideyim ne varmış yıllardır gitmedik
-
teşekkürler hocam güzel bi konu olmuş, ilk fırsatta deneyeceğim :)
-
Ben bir kere japon mutfağına gittim gitmez olaydım amk tavuklu,yosunlu çorba içtim daha doğrusu 2 kaşıkdan sonra bıraktım :D
-
Ben Pekin Ördeği yemiştim bir seferinde. Deli etmişlerdi beni.
Et yemeğinin içinde ananasın ne işi var la ? yahni bu bildiğin. ördek pastası değil ki. :)
-
bu çin yemeği değil ki :)
çin yemeği ile alakası yok bunların :)
-
opusdei bunu yazdı
Ara sıra gidiyorum Çin ve japon restoranlarına. Türk Mutfağı üzerine yok bunu kabul ediyorum.
Ancak farklı mutfaklardan ara sıra tatmanin bir zararı yok.
Çin restoranında istanbulda favorim china stix ve pf changs restorantlari.
Çubuklara yemek mi yenir demeyin. Klasik çatal istersiniz. Mevcut.
Tavsiyelerim;
Noodle çeşitleri (tavuklu, vejeteryen veya dana eti ile deneyin.)
Dynamite Shripms (karides mükemmel) bunu mutlaka deneyin hafif acısı ile harika. En sevdigim bu.
Mongolian beef (Moğolistan usulü soslu tane tane dana eti)
Hot & Sour Soup (farklı bir çorba, yukarida paylaşılan çorba )
Yemekler hafiftir, ekmek yoktur, doyurucudur, sağlıklıdır, Türk yemeklerine zerre kadar benzemez.
Ilk kez denediginizde muhtemelen korkarak yersiniz. Genellikle böcek türevleri yediklerini sananlar var. İşte bunlar hic bu mutfağı denemeyenler...
Yapılacaklar listenize ekleyin ve hayatınızda 1 kez bile olsa denemenizi tavsiye ederim.
(Pf changs pahalıdır, china stix biraz daha ucuzdur. Ancak pf changs daha kaliteli.)
Pf changs sadece etilerde var.
Chinastix etiler ve cihangirde mevcut.
Cihangir fiyatları daha uygun. Paket servisi de var.
işte tamda koyu yaptığımdan dolayı denemekten korkuyorum
aslında çin kore japon o kültürleri çok seviyorum yemek programlarını izledim. nhk da
öyle şeyler karıştıryorlar ki tuzluya şeker şekerli birşeye sebze. mesela olmadık şeye sulu yemek yapıyor falan...
buna rağmen en azından rameni denemek isterim
ancak şu böcek merakları biraz düşündürüyor.:((
ve hep çinde Türk lokantası açıp parayı kıracaksın. korede bir Türk lokantası açmışlar adam ne zengindi varya.hınca hınç doluydu. koreliler çok sevmişler.
arkadaşlar harcanmayın burada gidin orada lokanta falan açın. cidden süper iş fikri size.
resimler süper insanın iştahı kabarıyor
denk gelirsem bir yerde , içeri bir dalmayı planlıyorum. ama ailem gelmez. bizimkiler köfte adana şiş falan tayfasından
-
çooook pahalıymıs hocam. nudle ve o sarı toplar var ya acı ve şekerli olan.ben ondan alıorum ikisine 13 tl fln veriorum.yada o sarı toplardan bide patates.patatesle daha iyi gidiyor.
-
Men in black 3 deki çin restoranı gelir hep aklıma,