Çin Restoranı Tecrübem ( Merak Edenler İçin )
-
Bu saatte açılacak konu mu hocam bu ? Karnım acıktı. :)
-
mRBerkay bunu yazdı
aman yarabbi... sonra dedimki iyiki patates kızartması var :D
bunlar nedir amanın.. amanın.. yemem böyle şeyler :D hele o çorbanın içinde ne yüzüyor öyle.. amanın :D
tavuk hocam. yemediğin bişi degil :)
@Mustafa
işten yeni geldim anca napam :)
PanxeR tarafından 13/Ağu/14 02:16 tarihinde düzenlenmiştir -
İstanbul'dasın sanıyordum. Buralarda da hiç gözüme çarpan bir yer yok. İstanbul'da bir yer bilen var mı peki ?
-
NaZi_ bunu yazdı
İstanbul'dasın sanıyordum. Buralarda da hiç gözüme çarpan bir yer yok. İstanbul'da bir yer bilen var mı peki ?
malesef hocam ama çin restoranlarının menüsü birbirine yakındır neredeyse aynıdır temiz bir yere gitsen kafi. menüde fiyat yazsın yeter.
-
Ara sıra gidiyorum Çin ve japon restoranlarına. Türk Mutfağı üzerine yok bunu kabul ediyorum.
Ancak farklı mutfaklardan ara sıra tatmanin bir zararı yok.
Çin restoranında istanbulda favorim china stix ve pf changs restorantlari.
Çubuklara yemek mi yenir demeyin. Klasik çatal istersiniz. Mevcut.
Tavsiyelerim;
Noodle çeşitleri (tavuklu, vejeteryen veya dana eti ile deneyin.)
Dynamite Shripms (karides mükemmel) bunu mutlaka deneyin hafif acısı ile harika. En sevdigim bu.
Mongolian beef (Moğolistan usulü soslu tane tane dana eti)
Hot & Sour Soup (farklı bir çorba, yukarida paylaşılan çorba )
Yemekler hafiftir, ekmek yoktur, doyurucudur, sağlıklıdır, Türk yemeklerine zerre kadar benzemez.
Ilk kez denediginizde muhtemelen korkarak yersiniz. Genellikle böcek türevleri yediklerini sananlar var. İşte bunlar hic bu mutfağı denemeyenler...
Yapılacaklar listenize ekleyin ve hayatınızda 1 kez bile olsa denemenizi tavsiye ederim.
(Pf changs pahalıdır, china stix biraz daha ucuzdur. Ancak pf changs daha kaliteli.)
Pf changs sadece etilerde var.
Chinastix etiler ve cihangirde mevcut.
Cihangir fiyatları daha uygun. Paket servisi de var.
opusdei tarafından 13/Ağu/14 02:40 tarihinde düzenlenmiştir -
kesinlikle gitmeyi dusunmesemde en azindan kulturlenmis olduk. tesekkurler hocam.
Yasasin Turk mutfagi :)
-
hocam başlığı görünce, kesin şüşi yediler diye girdim çatalla ye çatalla diyecektim emme nirdaaa ben böyle bir yer bilmezdim çin lokandalarını bayağı güzel menüler "bir gün çin restorandıra arkadaşlarımla gittiğimde çin çubuklarını bırakıp (veya tekiyle) çatal isteyerek şüşiyi yiyip kültür trollüğü yapmayı planlıyorum"
-
ben çubuklara alışığım hocalar evde de ara sıra yerdim onlarla. fakat çatal bıçakla da diyebilirsiniz size kalmış.
neden bilmiyorum ama çubukla yediğimde daha bi tatmin edici oluyor , zaten tüm porsiyonlar ( çorbalar hariç tabi ) çubukla yiyebileceğiniz
şekilde hazırlanmış dogal olarak. salatalar bile uzun uzun kesiliyor ki dolayıp alabilesiniz diye.
Tamam bizim mutfağımız bambaşka da bizim mutfağımız sağlık konusunda fransız mutfağı ile yarışır. elin çinlisi 100 yaşına kadar yaşıyor bizde millet 60 ında kalp krizi biraz da düşünmek lazım.
-
inanmayın beyler bu gece 3:00 göbek lobisinin adamı.
-
şaka maka bende özendim sandalyeden düşücem :)