folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çin Restoranı Tecrübem ( Merak Edenler İçin )

Çin Restoranı Tecrübem ( Merak Edenler İçin )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bu saatte açılacak konu mu hocam bu ? Karnım acıktı. :) 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

aman yarabbi... sonra dedimki iyiki patates kızartması var :D 

bunlar nedir amanın.. amanın.. yemem böyle şeyler :D hele o çorbanın içinde ne yüzüyor öyle.. amanın :D

tavuk hocam. yemediğin bişi degil :)

@Mustafa

işten yeni geldim anca napam :)

PanxeR tarafından 13/Ağu/14 02:16 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

İstanbul'dasın sanıyordum. Buralarda da hiç gözüme çarpan bir yer yok. İstanbul'da bir yer bilen var mı peki ?

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

İstanbul'dasın sanıyordum. Buralarda da hiç gözüme çarpan bir yer yok. İstanbul'da bir yer bilen var mı peki ?

malesef hocam ama çin restoranlarının menüsü birbirine yakındır neredeyse aynıdır temiz bir yere gitsen kafi. menüde fiyat yazsın yeter.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ara sıra gidiyorum Çin ve japon restoranlarına. Türk Mutfağı üzerine yok bunu kabul ediyorum. 

Ancak farklı mutfaklardan ara sıra tatmanin bir zararı yok.

Çin restoranında istanbulda favorim china stix ve pf changs restorantlari. 

Çubuklara yemek mi yenir demeyin. Klasik çatal istersiniz. Mevcut. 

Tavsiyelerim;

Noodle çeşitleri (tavuklu, vejeteryen veya dana eti ile deneyin.)

Dynamite Shripms (karides mükemmel) bunu mutlaka deneyin hafif acısı ile harika.  En sevdigim bu.

Mongolian beef (Moğolistan usulü soslu tane tane dana eti)

Hot & Sour Soup (farklı bir çorba,  yukarida paylaşılan çorba )

Yemekler hafiftir, ekmek yoktur, doyurucudur, sağlıklıdır,  Türk yemeklerine zerre kadar benzemez. 

Ilk kez denediginizde muhtemelen korkarak yersiniz. Genellikle böcek türevleri yediklerini sananlar var. İşte bunlar hic bu mutfağı denemeyenler...

Yapılacaklar listenize ekleyin ve hayatınızda 1 kez bile olsa denemenizi tavsiye ederim.

(Pf changs pahalıdır,  china stix biraz daha ucuzdur. Ancak pf changs daha kaliteli.)

http://www.pfchangs.com.tr/

http://www.chinastix.com.tr

Pf changs sadece etilerde var.

Chinastix etiler ve cihangirde mevcut.

Cihangir fiyatları daha uygun.  Paket servisi de var.

opusdei tarafından 13/Ağu/14 02:40 tarihinde düzenlenmiştir

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyTiFix
    AyTiFix's avatar
    Erkek

kesinlikle gitmeyi dusunmesemde en azindan kulturlenmis olduk. tesekkurler hocam.

Yasasin Turk mutfagi :)

"Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirlere kurşun işlemez"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    hocam başlığı görünce, kesin şüşi yediler diye girdim çatalla ye çatalla diyecektim emme nirdaaa ben böyle bir yer bilmezdim çin lokandalarını bayağı güzel menüler "bir gün çin restorandıra arkadaşlarımla gittiğimde çin çubuklarını bırakıp (veya tekiyle) çatal isteyerek şüşiyi yiyip kültür trollüğü yapmayı planlıyorum" 

akmarky tarafından 13/Ağu/14 02:46 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ben çubuklara alışığım hocalar evde de ara sıra yerdim onlarla. fakat çatal bıçakla da diyebilirsiniz size kalmış.

neden bilmiyorum ama çubukla yediğimde daha bi tatmin edici oluyor , zaten tüm porsiyonlar ( çorbalar hariç tabi ) çubukla yiyebileceğiniz

şekilde hazırlanmış dogal olarak. salatalar bile uzun uzun kesiliyor ki dolayıp alabilesiniz diye.

Tamam bizim mutfağımız bambaşka da bizim mutfağımız sağlık konusunda fransız mutfağı ile yarışır. elin çinlisi 100 yaşına kadar yaşıyor bizde millet 60 ında kalp krizi biraz da düşünmek lazım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

inanmayın beyler bu gece 3:00 göbek lobisinin adamı.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

şaka maka bende özendim sandalyeden düşücem :)

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 10376 Toplam Mesaj: 76