folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?

Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Selamlar,

Kafa dagitmak icin hobi amacli bir blog hazirligi yapiyorum. Aklimda olan seyler var ama size de sormak istedim, bilimsel tarzda ne tip konular olsa ilgi ceker? Sizin merak ettiginiz, bu nasil oluyor, hadi bunu da aciklayin dediginiz bir seyler var mi?

Amacim hit almak parayi kirmak vesaire degil, bildigim seyleri yazarak vakit gecirmek. Bana da okuyana da keyif vermesini umit ediyorum.

Tesekkurler (:

izzmarit tarafından 25/Oca/16 19:50 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Selamlar,

Kafa dagitmak icin hobi amacli bir blog hazirligi yapiyorum. Aklimda olan seyler var ama size de sormak istedim, bilimsel tarzda ne tip konular olsa ilgi ceker? Sizin merak ettiginiz, bu nasil oluyor, hadi bunu da aciklayin dediginiz bir seyler var mi?

Amacim hit almak parayi kirmak vesaire degil, bildigim seyleri yazarak vakit gecirmek. Bana da okuyana da keyif vermesini umit ediyorum.

Tesekkurler (:

Sen yazarsan her zaman olduğu gibi okurum, sıkmıyorsun yazılarında :)) bazen saatlerce yazdıklarını okuyorum bilirsin. Anlatımın hem eğlenceli hem faydalı.

Hit olayına gelirsek hit te lazım tıklarız :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

İnsanların seçtikleri arkadaşlar, sevdikleri şeyler ve kullandıkları kelimeler arasında ki ilişkiyi ve patternin araştırması var mı?

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

-galaksiler, solucan delikleri, kara delikler, dunyanin etrafindaki manyetik alan, ay, gunes ve gezegenlerin donus hizlari vb. uzay bilimleri

-istatistigin geldigi nokta, gelecegi tahmin vb. estimation methods

-zamanda yolculuk icin simdiye kadar yapilan calismalar, olabilitesi, cons and pros

-isinlanma olayi, telepati, telekinezi, boyut degistirme bilimsel aciklamalari

-robot teknolojisinin, yapay zekanin ulasacagi sinirlar

simdilik aklima gelenler bunlar, umarim dogru anlamisimdir

mizahi tarafından 25/Oca/16 20:04 tarihinde düzenlenmiştir

All I need is a possibility.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

Bilim ütopya dergisi geldi aklıma hangi konularda iyisin bunu bilmiyoruzki 

Bence bi yerden basla ☺

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

İnsanların seçtikleri arkadaşlar, sevdikleri şeyler ve kullandıkları kelimeler arasında ki ilişkiyi ve patternin araştırması var mı?

sandmanim tam emin degilim ama sanirim data mining buralara kadar uzaniyor. data mining calisan arkadaslarim linguistic bolumundeki arkadaslarla birlikte birseyler yapiyorlar. psikolojiden de birileri katilacakti aralarina. cok ilginc bir konu aslinda. 

All I need is a possibility.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

sandmanim tam emin degilim ama sanirim data mining buralara kadar uzaniyor. data mining calisan arkadaslarim linguistic bolumundeki arkadaslarla birlikte birseyler yapiyorlar. psikolojiden de birileri katilacakti aralarina. cok ilginc bir konu aslinda. 

social data mining, network teorisi, psikoloji ve sosyoloji ben bir girim dedim buraya beni aşar diyip geri çıktım abi. Ha birde machine learning tabii dil yaşayan bir şey olduğundan öğrenmesi lazım

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Cok guzel fikir, @FireX'in de cok guzel bir sitesi var, gormediysen bir bak. Son vermis ama neden bilmiyorum.

http://www.bilimsehri.com

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

https://eksisozluk.com/ogrenildiginde-ufku-iki-katina-cikaran-seyler--2593151 burada çok güzel şeyler paylaşılıyor. fikir vermesi açısından bakmanı tasiye ederim.

mrkps tarafından 25/Oca/16 20:24 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Ooo simdiden sahane oneriler gelmis ((: 

Ruim cok tesekkur ederim sana zaten yazdikca zorla tiklatmayi dusunuyordum (((:

@mizahi Cok dogru anlamissin hocam sagol notumu aldim.

@Rmk hocam sen ucundan kiyisindan herhangi bir cesit bilime dokunan seylerden salla gelsin. Mumyalama tekniklerinden viral evrime astrofizikten bilissel teknolojilere hayvan davranislarina uyusturucuya hastaliklara kriptografiye yelpaze genis epey en kotu kitap karistiririm benim de hosuma gider.

@sandman Yanit vermiyorum ilerde link aticam :p

@ampul siteye bakayim firex'i de severim (: ama oneri vermeden kurtaramazsin sen.

@mrkps Tesekkur ederim bookmarkladim ((:

^_^

izzmarit tarafından 25/Oca/16 20:29 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek

Godaddy de sınırsız hostingim var, hosting e para vermek istemezsen veya bulamazsan Pmle siteni eklerim.

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
Toplam Hit: 10722 Toplam Mesaj: 85
bilimsel yazı bilimsel makale popüler bilim