Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?
-
turuncu mercimeğe neden kırmızı mercimek deriz
-
Genetikle ilgili birşeyler yazsan aslında iyi olur. Hem senin alanın. İnsanların yanlış bildiği şeyler var, genetik deyince herkes hormonlu domates düşünüyor artık:) interstellar ve marslı filmleri kafamda ilginç fikirler canlandırmıştı. Belki sende izlemişsindir.
Hem bu bölümü okumak isteyen gençlere yol göstermiş olursun:)
-
Ben hala mmpi yapacam. Sen yaz, şizofren fikirler gelir illa ki.
-
Dünya dönüyorsa, hava taşımacılığı neden vardır ? :)
-
Selamlar.
Bilimsel şeyler ve merak edilen bütün herşeyi bu listelerde bulabilirsiniz.
-
bilimsel anlamda herşeyi biliyormusun ki ? peki bilmediğin yerden soru gelirse nolucak ? özgün yazı olmadıktan sonra, alanında uzman kişilerce cevaplanmadıktan sonra çok bişey ifade etmez bence.
-
@Lotus bildim ya cok bebis bir insan bu. Bi tur bakinayim iyi hatirlattin.
@abdullahazad aman basima vlog falan cikarma :D ona niyetim de enerjim de vaktim de yok.
@rmk guzel fikir atlantis mu kaf dagi agartalilar vb. bir combo yapilir.
@mrberkay hocam cevreni degistir, sana bunlari sorduran kizlari hayatindan cikarinca kendine geleceksin :D
@akmarky not aldim hocam cok tesekkurler.
@JPriest hani boyle "proje" gibi bakilabilecek, portal olabilecek buyuk bir ise girismek istemiyorum aslinda. Dedim ya is gibi gormek istemiyorum, daha cok hobi olsun yazmasi da okumasi da zevkli olsun, sorumluluk bindirip eziyete cevirmeyeyim. Blog dusunuyorum, site ustunden soru soracak olan varsa yorum ya da formdan yurusun dedim. Siteyi canlandirip elini yuzunu duzelteyim konuk yazar olarak her zaman beklerim efendim ((:
@futurist linklere simdi bakamadim mobilim ama not aldim, bakacagim, cok tesekkur ederim ((:
@pathfinder00 aslinda fizyolojinin (hormon vb.) toplumsal cinsiyet algisini nasil sekillendirdigi ve algilanma bicimleri gibi seyler hos olur, guzel fikir (:
@ozgunlu anlatirim tabii, tamamdir (((:
@ampul rica ederim canim kafana gore dagit (:
@Black o la la ((:
@bosluk Soyle bir fikir yurutulebilir belki.. Mercimek tarimi ilk kez yapilan bitkilerden biri, hatta ilki oldugu soyleniyor, insanlar bu bitkiyi cok ama cok uzun zamandir taniyor, yiyor, yetistiriyor. Yakin doguda, bizim buralarda gorulmus ilk. Kirmizi sozcugu de bize arapcadan, arapcaya sanskritceden gecmis bir sozcuk, o da cok uzun bir suredir kullaniliyor. Turuncu kelimesi ise dilimizde nispeten cok yeni, tdkya gore ilk kez 1300lu yillarda kullanilmis. Turuncunun adini aldigi turunc bitkisini tanimamiz da nispeten yakin bir zamanda gerceklesmis cunku narenciyenin ilk goruldugu yerler uzak dogu, dolayisiyla bizim buralarda uretimine baslamasi icin cok vakit gecmis. Bu sekilde, kirmizi kelimesini ve mercimegi cooook zamandir biliyorduk. Turuncu kelimesini dilimize sokmamizin gecikmesi ve benimseyemememiz de turuncla gec tanismamiza baglanabilir belki (:
@akustikelektrik Evet evet aklimda direkt gdo falan var zaten. Asiri bilgi kirliligi var devamli bir seyleri protesto etmek moda oluyor. Iyi olur bu.
@Taruz Sen yapana kadar ufakliga yapilma yasi gelecek artik insaf, hadi (((:
@aliosmansert "Survivora gonullu katilanlar" ya da "koc burcunun bilmediginiz on ozelligi" gibi mi o_O sen cok yanlis gelmissin.
@Dos_attach bilmedigime bilmiyorum derim hocam ne olacak her seyi yanitlama anlasmam var da puanim mi dusecek :D ayrica soru cevap olmayacak zaten blog olacak, ben buraya guzel fikir duser diyerek sorunuz fikriniz var midir diye sordum ki epeyce de dustu.
Gozden kacirdigim varsa kusura bakmayin mobilim seyh sagolsun kor oldum.
-
...
@Robinson Hocam genetikciyim, DNA diye karalamaya kalkarsam herkes icin uzucu olur :D
Elinden geleni ardına koyma, madem bu konuda bilgin var aydınlat bizleri ışığınla, :)
-
Ben mesela senin gibi harika bir insanın, bilim kadınının oluşumunun rastgele olmayacağı,oluşamayacağı noktasında bilimsel bir kanıt arıyorum.
Rastgele olamayacağı konusunda beynimi koşullandırıp yaradana dönüyorum.Bunun bilimsel bir açıklaması var mı acaba?
Evrim bu noktada eksik kalıyor, inanmıyorum.Yada daha üstün bir güç doğrultusunda evrim olabilir gibi yorumlamalara dalıyorum.
Yani kontrol altında sistematik gelişen, doğru noktalarda gereksinimler karşısında ortaya çıkan bir evrimleşmeden bahsediyorum.
-
BlackApple bunu yazdı
rastgele (random) seçim yapmak mümkün müdür ?
Buna +1 basiyorum. Secim yapmaktan ote, evrende rastgelelik gercekten var midir? Daha da ayrintili olarak determinizm'i hem felsefi olarak hem de quantum seviyesinde inceleyebilirsin.
Mesela initial condition ayni oldugu surece sistem hep ayni sonucu mu uretir, aslinda su anda bu yaziyi yazacagim zaten biliniyor muydu, bunu yazmak zorundayim cunku 13 milyar yil onceki intial condition ve fizik yasalari benim bunlari yazmami mi ongoruyor? Modern kader kavramina kadar goturebilirsin :)
Ayrica "genetic switch" ler ile ilgili bir yazi yazarsan cok bahtiyar olurum. Bunlarin ne yaptigini biliyorum ancak asil merak ettigim nasil yaptiklari.