folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?

Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

bu Türklük kemiği var diyorlar kafada bir kaç yere baktım ama anatomi bilimindeki yerini merak ediyorum, birde emin çapa demişti 3d yazıcılarla organ basımı buna baktım ama türkçe çok az kaynak var özellikle bu 2. si çok ilginç geliyor bunu böyle bir yazı dizisi gibi yapsanız güzel olabilir nasıl bastıklarından bahsetmiyorum nasıl mümkün olduğunu merak ediyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Soruları burdan toplayıp yanıtları makale şeklinde orda mı yayınlayacaksın? Blog gibi mi olacak yoksa bir soru-cevap scripti mi düşünüyorsun?

Bu arada yazar olarak da destek vermek isterim bu harekete. 10 taneden daha fazla değil kaliteli Türkçe bilim portali. Onların da çoğu global yayınların birebir çevirileri olmaktan öteye gidemiyor vs. Özgün bir şeyler çıkacaksa ve desteğe ihtiyacın olursa dürtebilirsin.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

up

ingilizcen çok iyi yabancı kaynakları çevirip yayınlasan bile alır başını gidersin.

aklımada birşey gelmiyor sonra  gelirim biraz bakın istersen

Garip Ve Bir O Kadar Da İşe Yarayacak Site Çeşitleri

Türkce Kaynak Eksikliği Olan Konular?

futurist tarafından 25/Oca/16 23:41 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Kadınları anlatsana aslında. Biz erkekler kadınları anlamakta cidden sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda bize yardım eden bir blog neden olmasın ? Neyi neden yaptığınızı bilimsel olarak açıklayan bir blog ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

Kadınları anlatsana aslında. Biz erkekler kadınları anlamakta cidden sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda bize yardım eden bir blog neden olmasın ? Neyi neden yaptığınızı bilimsel olarak açıklayan bir blog ? 

Kadinlari kimse anlatamaz. 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Quantum entanglement' i bilale anlatır gibi anlatır mısın ?

Bi de neden oksijen biraz anlatsana :D Başka atmosferlerdeki havayı solusak belki ölmücez ama döt korkusuna deneyemiyorlar ?

Çünkü bunu kavonoza koyayım da dünyada inceleyim olayı yok sanırım atmosferler için ?

ozgunlu tarafından 26/Oca/16 00:39 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

@futurist, izzmarit kafa dagitmak ve hobi amacli oldugunu soylemis ve hit-para pesinde olmadigini acikca belirtmis, ne ima ettigini seziyorum dikkat et :)

@mRBerkay, @PathfindeR00 kadinlari kadinlardan ogrenmeye calismak yapilabilecek en buyuk hata, kadinlarin soylediklerinden degil yaptiklarindan ogrenin. Ayrica kadinlarin soyledikleri dogru olsaydi bile izzmarit fikir alacaginiz son kadin olmali, cunku kadinlarin tahminen %0.01 i izzmarit gibidir, yani pek ise yaramaz onun verecegi bilgiler :D futurist daha mantikli.

Kadinlarin anlasilamamasinin sebebi mantiksal dusunme kapasitelerinin olmasina ragmen gunluk davranislarinda duygularinin daha on planda olmasi, o anda ne hissediyorlarsa onu dogru kabul etmeleri ve ona gore davranmalari.  Bu da tutarsiz gorunmelerine sebep oluyor (ruh hali cok sik degisir), mesela bir kadin sizinle dis macunu yuzunden kavga ediyorsa sorun kesinlikle dis macunu degildir. Bunlari evrimsel psikolojiyle ilgili biraz arastirma yaptigim icin soyluyorum yoksa 10435342 tane sevgilim oldugu icin degil.

Kadinlari elde etmek icin yapmaniz gerekenler, sumuklu bir beta gibi davranmamak, agirlik calismak, duzgun giyinmek, onceligi kendine vermek ve kendini gelistirmek vs. Kadinlara sorarsaniz size sunu soyleyeceklerdir, sen cok iyi bir insansin, eminim aradigin kadini bulacaksin sabret, bu halinle mukemmelsin sakin degisme vs vs. Ama kendileri nerde bir pic var gidip onunla yatacaktir :D

Kisacasi kadinlarin soylediklerinden degil yaptiklarindan ogrenin. Ayrica iliskiye en az yatirimi kim yaparsa kontrol en cok onda olur, ayrilik durumunda en az zarari da o gorur, gidipte "anneme senden bahsettim cok super bir kiz kesin onla evlen dedi" gibi laflar etmeyin kadinlara karsi.

Konuyu cok dagittik aziz ve pek muhterem muride hanim kusura bakma :D

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek

kara delik,beyaz delik, solucan delikler

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    UTHO bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı

Kadinlari kimse anlatamaz. 

Kadınları sen anlamlandıramazsın. Onlar sana isterlerse çok güzel anlatırlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

rastgele (random) seçim yapmak mümkün müdür ?

BlackApple tarafından 26/Oca/16 00:57 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 10726 Toplam Mesaj: 85
bilimsel yazı bilimsel makale popüler bilim