Akp Anayasası‘Na Hayır - Referandumda Oyum Hayır!
-
KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
-----------------------------
Free_Mans bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
neyi tartışıyorsunuzki :) evetinde hayırında kendi sebepleri var ben evet diyenleride anlıyorum hayır diyenleride
tayibi savunanlar dış poltikayı savunuyor doğrudur dışda iyi
sevmeyenler iç içde berbat ve berbat ötesi ülkenin durumunu şöyle özetleyim size ülke batmasın diye kemer sıkılıyor kemel bir açılırsa gider
araştırmadan konuşmayın bugün cari açık açıklandı hanginiz dinledi izledi yada okudu bilginiz var? cari açık nedir bileniniz varmıki? :) herkes kendi tarafından okursa kendi tarafından düşünür
birbirinizin kalbini kırmayın arkadaşlar alayının köküne kibrit suyu hiç biri sizi düşünmüyor bunu öğrenin artık siz ciğeri beş para etmez adamlar için kendinizi burda paralıyorsunuz onlar ise gününü gün ediyor a b fark etmez bütün hepsi aynı
-----------------------------Öhöm, bugün İsrail Hükümeti Türkiye'den özür diledi ve el koyduğu gemileri derhal iade ederek Türk tarafına tazminat ödemeyi kabul etti. Suriye ile Filistin'de Hamas Türkiye'nin arabuluculuğu olmazsa İsrail'le görüşmeyeceklerini çok kesin bir dille belirttiler. Öte yandan ABD başkanı Türkiye'nin İsrail karşısında istekleri nedeniyle İsrail'in zararlı çıkacağını söyleyerek Türkiye'nin koşullarını hafifletmesini rica etti. AB yönetimi ise Türkiye'nin kararlı ve ilkeli politikaları karşısında üretecek bir bahanesi kalmadığını artık Türkiye'nin bölgesel bir güç olarak AB üyeleri arasındaki haklı yeri almasını gerektiğini bildirdi.
Mesut Barzani kendisine ve bölgesel yönetime Irak Devleti nezdinde yapılan diplomatik girişimler sonucu Irağın Kuzeyinde bulunan tüm kedilerini Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim etme kararı aldıklarını söylerek bundan sonra biraz olsun rahatlamak istediklerini söyledi.
Birde bugün itibarıyla Sırbistan ve Türkiye arasında vize kaldırıldı.
İçde'n bir vatandaş ise sandık başına giderken anasını bilhassa yanına alarak oyunu kullanmaya gideceğinin altını çizdi.
-----------------------------bence sende ananıda al git hocam ;)
bu ülke önce çok mu güçlüydü? bunu söyle bana. tayyipten önce çok güçlü bir ülkeydide tayyip mi bu hale getirdi? diceksin osmanlı zamanında güçlüydük. Tamam yine güçlü oluruz ama sizde bu sefer şeriat geliyor şeriat geliyor diye kıçınızdan element uydurup safsata yaratıyorsunuz.
Şimdi söyle bana yukarıda o yazdıkların hangi zamanda vardı? söyle hadi? tayyipçi değilim hiç kusura bakma siyaseti sevmem ama iyi bilirim. Senin gibi öküzler yüzünden asıl bu ülke kalkınmıyor. Ne yapıyorsun? sadece konuşuyorsun. konuşmakla bi bok olmaz hoca. Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişi ne kadar parlak ki sen dalga geçer gibi şunu astık bunu kestik diye konuşuyorsun? Yaşın kaç? 10 sene öncesini hatırlıyormusun? anan baban devolasyon oldu diye oturup ağlıyordu borcumuzu nasıl ödicez diye. Hiç kusura bakma hocam. ben kimsenin yardakçısı değilim destekçisi değilim. beni destekleyen biriside yok. bu ülkede çalışırsan kazanırsın. ben adam gibi çalışıyorum kazanıyorum. kimsenin de torpiline ihtiyac olmadan. İşsizlik var diceksin biliyorum. Gel antalyaya. burada eleman arayan çok hoca. İllaki doğdugun yer değildir doydugun yerdir. Yada git başka şehre çalış. Kolay değil diceksin. haklısın. Şunu unutma bedava peynir sadece fare kapanında vardır.
bir şeye daha deynmek istiyorum. Milyonlarca üniversite mezunu var diyorsunuz hepside işsiz. E be kardeşim herkes devlet kapısına bakarsa aç kalır tabi. Her mesleğin alternatifi özel sektör var. Azıcık kıçını sıkacaksın çalışacaksın. alışmışız yan gelip yatmaya devlette bu yüzden o kadar üniversite mezunu işsiz. birde; sen kendini geliştirmediğin sürece istersen tıpı bitir neşter girsin bi tarafına yinede olmaz. bu böyledir.
-----------------------------Öküz? Yaşın kaç? kıçımı sıkıcam? kendimi geliştiricem!
Üstelik tüm bunları bana daha Türkçe yazmayı bilmeyen birisi söyleyecek.
:) Anamı, eşimi dostumu yedi ceddimi alıp gideceğim!
Ah! Bir de "bir sığır gördüm kendisini derviş zanneden. "
-----------------------------(yaş = bilgi olmuyor)
-
Free_Mans bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
neyi tartışıyorsunuzki :) evetinde hayırında kendi sebepleri var ben evet diyenleride anlıyorum hayır diyenleride
tayibi savunanlar dış poltikayı savunuyor doğrudur dışda iyi
sevmeyenler iç içde berbat ve berbat ötesi ülkenin durumunu şöyle özetleyim size ülke batmasın diye kemer sıkılıyor kemel bir açılırsa gider
araştırmadan konuşmayın bugün cari açık açıklandı hanginiz dinledi izledi yada okudu bilginiz var? cari açık nedir bileniniz varmıki? :) herkes kendi tarafından okursa kendi tarafından düşünür
birbirinizin kalbini kırmayın arkadaşlar alayının köküne kibrit suyu hiç biri sizi düşünmüyor bunu öğrenin artık siz ciğeri beş para etmez adamlar için kendinizi burda paralıyorsunuz onlar ise gününü gün ediyor a b fark etmez bütün hepsi aynı
-----------------------------Öhöm, bugün İsrail Hükümeti Türkiye'den özür diledi ve el koyduğu gemileri derhal iade ederek Türk tarafına tazminat ödemeyi kabul etti. Suriye ile Filistin'de Hamas Türkiye'nin arabuluculuğu olmazsa İsrail'le görüşmeyeceklerini çok kesin bir dille belirttiler. Öte yandan ABD başkanı Türkiye'nin İsrail karşısında istekleri nedeniyle İsrail'in zararlı çıkacağını söyleyerek Türkiye'nin koşullarını hafifletmesini rica etti. AB yönetimi ise Türkiye'nin kararlı ve ilkeli politikaları karşısında üretecek bir bahanesi kalmadığını artık Türkiye'nin bölgesel bir güç olarak AB üyeleri arasındaki haklı yeri almasını gerektiğini bildirdi.
Mesut Barzani kendisine ve bölgesel yönetime Irak Devleti nezdinde yapılan diplomatik girişimler sonucu Irağın Kuzeyinde bulunan tüm kedilerini Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim etme kararı aldıklarını söylerek bundan sonra biraz olsun rahatlamak istediklerini söyledi.
Birde bugün itibarıyla Sırbistan ve Türkiye arasında vize kaldırıldı.
İçde'n bir vatandaş ise sandık başına giderken anasını bilhassa yanına alarak oyunu kullanmaya gideceğinin altını çizdi.
-----------------------------bence sende ananıda al git hocam ;)
bu ülke önce çok mu güçlüydü? bunu söyle bana. tayyipten önce çok güçlü bir ülkeydide tayyip mi bu hale getirdi? diceksin osmanlı zamanında güçlüydük. Tamam yine güçlü oluruz ama sizde bu sefer şeriat geliyor şeriat geliyor diye kıçınızdan element uydurup safsata yaratıyorsunuz.
Şimdi söyle bana yukarıda o yazdıkların hangi zamanda vardı? söyle hadi? tayyipçi değilim hiç kusura bakma siyaseti sevmem ama iyi bilirim. Senin gibi öküzler yüzünden asıl bu ülke kalkınmıyor. Ne yapıyorsun? sadece konuşuyorsun. konuşmakla bi bok olmaz hoca. Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişi ne kadar parlak ki sen dalga geçer gibi şunu astık bunu kestik diye konuşuyorsun? Yaşın kaç? 10 sene öncesini hatırlıyormusun? anan baban devolasyon oldu diye oturup ağlıyordu borcumuzu nasıl ödicez diye. Hiç kusura bakma hocam. ben kimsenin yardakçısı değilim destekçisi değilim. beni destekleyen biriside yok. bu ülkede çalışırsan kazanırsın. ben adam gibi çalışıyorum kazanıyorum. kimsenin de torpiline ihtiyac olmadan. İşsizlik var diceksin biliyorum. Gel antalyaya. burada eleman arayan çok hoca. İllaki doğdugun yer değildir doydugun yerdir. Yada git başka şehre çalış. Kolay değil diceksin. haklısın. Şunu unutma bedava peynir sadece fare kapanında vardır.
bir şeye daha deynmek istiyorum. Milyonlarca üniversite mezunu var diyorsunuz hepside işsiz. E be kardeşim herkes devlet kapısına bakarsa aç kalır tabi. Her mesleğin alternatifi özel sektör var. Azıcık kıçını sıkacaksın çalışacaksın. alışmışız yan gelip yatmaya devlette bu yüzden o kadar üniversite mezunu işsiz. birde; sen kendini geliştirmediğin sürece istersen tıpı bitir neşter girsin bi tarafına yinede olmaz. bu böyledir.
-----------------------------Öküz? Yaşın kaç? kıçımı sıkıcam? kendimi geliştiricem!
Üstelik tüm bunları bana daha Türkçe yazmayı bilmeyen birisi söyleyecek.
:) Anamı, eşimi dostumu yedi ceddimi alıp gideceğim!
Ah! Bir de "bir sığır gördüm kendisini derviş zanneden. "
-----------------------------pardon türkçe yazmayı bilmeyen derken? yazdıklarımı anladığına göre ya sende bizdensin yada ben hakkaten türkçe yazıyorum az uz okuma yazmanla anladın :) hocam sen 7 sülaleni değil bence atalarının mezarlarınıda al git ;)
-
haa birde yaşımı çok merak etme büyüğüm :) haaaa birde. türkçem sana göre kıtmış ya. gel ben sana okudugum kitapları göstereyim hayatında görmediğin lan bu ne dediğin yada dilinin dönmediği kelimeleri göstereyim bu da mı türkçe dediğin. ayrıca kusura bakma hocam ama bunu övünmek yada sırf sana laf sokmak için demiyorum senin yaşın kadar benim okumuşluğum vardır. liseye kadar olan kısmını saymıyorum
edit: üçte ikisi diyelim :) senin yaşına bağlı :)) ben seni tahminen 13-14 yaş grubu aralığına soktumda :)
-
KaptanMagaraAdami demiş ki :)
kıçımı sıkıcam. bence sen bi türkçe kursuna falan git. sıkıcam değil o sıkacağım :) google de aratınca başka bişey çıkıyor :)))
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
y4r4m4z bunu yazdı:
bizim millet okumaktan aciz galiba?ya referandumu kim yapmışsa yapmış,oku öğren ona göre karar ver ortalıkta hay huy edipde milletin zihnini bulandırma. kimse kusura bakmasın ama aslında burda yapılanda bir nevi suç. ben neye evet demişim neye hayır demişim kime ne?neden daha referandum gelmeden böyle mimleme yapar gibi yada milleti çelmek ister gibi serzenişte bulunurlar insanlar... yok o parti şöyleymiş yok bu parti böyleymiş.aç kaldık diye dert yanan sahtekarlarımı ararsın,vay en Atatürkçü benim nidalarınımı.hepsi gösteriş hepsi riya...
Sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mısın, yoksa Uganda Cumhuriyeti'nde mi yaşıyorsun ?
Halkın gerçeklerini dile getirenlere nasıl riyakar dersin ? Atatürk'ü ilkelerine sahip çıkmakda senin gözünde riyakarlıksa hocam sen kendini kendi ellerinle boğki gelecek nesillerin oksijenini tüketme. Birde, evet mantık bu işte sizde - aman oldu bittiye gelsin, nolcak ki hadi oldu bitti bak ben yaptım oldu...
Lan gene küfredecek gene banlancam, bu kadar ot bir hayat olamaz insanda ya - benim oyumdan kime ne - evet kime ne , ne b.k yiceksen ye sen zaten lazım değilsin , derdimiz milleti neye oyvereceği konusunda bilinçlendirmek sen zaten kafayı otomatikmen bağlamışsın tayyip babana.
sizin gibilerin birgün sırtından geçinmeye çalıştığınız o eşsiz komutan Atatürk karşısına çıktığınızda ne halt yiyeceğini merak ediyorum...
ordada vay biz senin getirdiğin eşitliğe dayalı Cumhuriyeti anladık diyebilecekmisiniz bilemiyorum.çünkü bunu diyebilmek için evvela aç kaldığınızda karşı tarafın neler hissetiğini anladığınızda vay ben aç kaldım batsın bu hükümet dememeyi öğrenmesi lazım. ekmeğinize yağ sürerlerse hükümete körü körüne bağlısınız siz.
madem kime oy vereceğim sana lazım deil neden bütün herkese hitaben bu başlığı açtın.senin demokrasi anlayışın bu olduğu sürece senin getirdiğin hükümetin bi halta yaramasına aklım varmıyor zaten.
siz önce gidin demokrasi nedir onu öğrenin...
2 ağır söz etmekle sana batan lafları çıkarma çabana da diyecek birşey bulamıyorum.zaten senin gibilerin anladığı tek dil o.ben değilde asıl sen yaşamalısın ugandada..
ben tayyip delisi falan deilim, adam gibi bir parti olsa ona oy vermeye razıyım... -
Free_Mans bunu yazdı:
KaptanMagaraAdami demiş ki :)
kıçımı sıkıcam. bence sen bi türkçe kursuna falan git. sıkıcam değil o sıkacağım :) google de aratınca başka bişey çıkıyor :)))
-----------------------------Hocam,
Bir fikrin(iz) varsa söyle(yin) konuşalım. İkili sidik yarışına girmeye ne gerek var ne de burası yeri. Senin Türkçe kullanımın maalesef yanlış. "kıçımı sıkıcam" lafı ve diğerleri senin yazından alıntıdır.
Fikirlerini tasvip etmem mümkün değil; ama onca sene mürekkep yalamış biri olarak siz genç insanlara bir katkım olsun isterim.
Tüm iyi niyetimle diyorum ki kavramsal bakımdan yoğun bir karışıklık içindesin ve bunları dile getirebilecek düzeyde Türkçe bilgisinden yoksunsun.
Bana özelden ulaşmak istersen sana fikirlerini nasıl dile getirebileceğin ve fikirlerini kavramsal bir tutarlılıkla nasıl ifade edebileceğin konusunda yardımcı olmak isterim.
-
Thelordmax bunu yazdı:
Böyle propaganda yapacak seviyeye nasıl geliyorsunuz ? Üşenmemiş grup bile açmış helal olsun..
Bu bir parti seçimi mi ki sen kalkıp referandumun hayır/evet tezgahını açmışsın.
Sanane arkadaş ? bu benim hür iradem değil mi ? İster yes derim ister no..
Heryerde aynı kafa. "hükümet yaptıysa yanlıştır" anlayışla hiçbir yere varamazsınız.
Baktın düzgün giden atılım var, bunu değerlendir. Bu hükümete yapılmış bir destek değil.
Sizin gandi diye tabir ettiğiniz elemandan akıllı yargı bağımsızlığı var. Eğer gerçekten tehlikeli bir durum olsa engellerdi
Ve referanduma gidilmezdi.
Sen kafanı yorma böyle şeylerle...
12 eylülden sonra artık yemez darbeder falan.. Yapsınlarda görelim.
+ -
Konunun açılış şekli birilerinin terchine müdahale etme, telkin etme izlenimi oluşturuyor hoca.
Zaten genel görüşler çok zor değişiyor, direk siyasi tercihleri tartışma mevzusuna dönünce olay hiç içinden çıkılmıyor.
Aslında tartışmadan çok sayfalarca anlamsız atışma şekline dönüşebiliyor.
Aycıca Şimdi biri de Anayasa Değiştirilmesine Evet, Akp'ye de Evet, Hepsine Evet diye konu açar.
Sonra o konuda böyle karışınca, yönetim haklı olarak siliyor ikisini de.
Sonra şöyle bir şey de diyebiliyorlar: Şu kullanıcı ("Ceza") aynı konuyu açtı saatlerce bi şey olmadı, bizimki iki dakkada gitti...
Yani önemli bi konu aslında ama bırakalım herkes inandığına doğru bildiğine tercihini kullansın.
-
Ben akp nin nesine gıcık oluyorum biliyormusunuz?
Yaptığı icraatlara değil, kendi isteklerine başka kılıflar uydurup halkı kandırma politikasına ben gıcık oluyorum... Bu özelleştirmedir, ıvırdır zıvırdır eninde sonunda olacaktı. Ne yazıkki kapitalist bir dünyada yaşıyoruz.
-Ama tutupta gül tarlalarının halka açılması, gül yetiştiriciliğinin desteklenmesi deyip oradaki köylüye dağıtılacağına ıspartadaki hazine arazilerinin akp yandaşı firmalara dağıtılmasına karşıyım. Buralarda iş sektörü yarattık deyip köylüyü asgari maaşa ucuz iş gücüne talim ettirmesine karşıyım.Köylü şehirlinin efendisidir sözüne ithafen ananıda al git e karşıyım.
-Parkların bahçelerin çiçeklerle süslenmesine karşı değilim, sırf tayyibin gelini çiçek firması sahibi diye 29 mart seçimlerinden hemen önce istanbulun parklarını bahçelerini allahın kışında çiçekle doldurmalarına karşıyım.
-Zonguldakta kömür çıkarılmasına karşı değilim, sen oralara gereken önemi vermediğin için oradaki işletmecilerin sırf maliyet giderleri azaltmak uğruna, para sevdasına güvenlik önlemi almamasına ve buna "hatamız vardı" diyeceğine "madencinin fıtratında var" deyişine karşıyım... Oradaki 3 aylık bebeğin babasının ekmek parası uğruna o madenden çıkamamasının sebebinin denetimsizlik olmasına karşıyım... (Ayrıca hızlı demir yolu da demişlerdi ilk seferde raydan çıkardılar...)
-İzmir sırf akp ye oy vermiyor diye bozoğlu inşaat firmasını zora sokup metronun bitirtilmemesine karşıyım. Halbuki şu an kıbrısta Cratos adında 5 yıldızlı bir otel yapmakla birlikte açılışına jenifer lopezi getirtecek kadar paraları olan bir firmaydı...
-Bakü-Ceyhan boru hattının ucunda hazine arazisine karşılık atv yi damadına peşkeş çektirmesine karşıyım.
Vel hasıl kelam akp nin güzel birşeyi yine kendi çıkarları doğrultusunda evirip çevirip sonrada halka sunmasına karşıyım!... Tayyip birşeyi adam akıllı yapsın ya bunda da durum budur desin ve buna halk kanaat getirsin, inanın ölesiye kadar başbakanlık, hatta cumhurbaşkanlığından inmez. Ama halkın güveni yok artık. Başbakan olduktan sonra servetini bukadar katlayan kaç kişi görmüştür bu memlekette sormak gerek...
Bu referandumda da cuntacilar deyip kendi kapatma davası olursa kapatamasınlar diye uğraşmasına karşıyım. ELbetteki bizde cuntanın cumhuriyet rejimimizi enaz 10 sene geriye götürdüğüne ve haksız yere insanlar asıldığı için karşıyız lakin bu fikirleri amaç edinmeyen bir anayasanında içinin boş olduğu kanaatindeyim. Bu söylemlerle orduyu yıpratmalarınada karşıyım çünkü bunca sene ordu irticanın karşısında duran en büyük engeldi. Şimdi tek partili iktidarla birlikte ordunun halkın güvenini nasıl kaybettiğini görebiliyormusunuz? Ve bundan nemalananların nasıl örgütlenme yoluna gittiğini ve biz burada kahrolup içimiz yanarken birilerinin nasıl şakşakçılık yaptığının farkındamısınız?
AKP Anayasasına HAYIR.
-
EVET