Akp Anayasası‘Na Hayır - Referandumda Oyum Hayır!
-
EVET'çi arkadaşlarımız ;
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, ekonomimizde bir düzelme sağlanacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, şımardıkça şımaran Kürtçü ve PKK yandaşları dağdan inip paşa paşa ceza çekecekse; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, saklanan 17 milyon işsiz kardeşimize azda olsa bir iş imkanı doğacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, gerçek bir demokrasi anlayışı ve kişisel halkların demokratip standartlarda korunması sağlanacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
Ama,
Bunların hiç biri olmayacaı gibi;
* AKP, 8 senelik hükümet süresi boyunca; bir takım elbisesiyle meclise girip şimdi Holding ve Şirket ortaklıklarında yüzlerce milletvekili olan bir parti olmuşsa;
* AKP'lilerin Kızı, gelini, oğlu, eşi ve binimum akrabaları başta tarım, takı , enerji, medya sektörlerinde kısa sürede söz sahibi bireyler olmuşsa;
* Oylanacak referandum ile Evet çıkması halinde; AKP milletvekillerinin kişi başına 5-7 arasında değişen dava dosyaları hükümsüz kılınacak ve hükümetin başındakiler hesabını veremedikleri mal varlıkları, imzaladıkları anlaşmalar ve daha birçok konudan yırtıp Yüce Divan'a gönderilmeyecekse;
YÜZBİN KERE HAYIR! -
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------
EVET'çi arkadaşlarımız ;
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, ekonomimizde bir düzelme sağlanacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, şımardıkça şımaran Kürtçü ve PKK yandaşları dağdan inip paşa paşa ceza çekecekse; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, saklanan 17 milyon işsiz kardeşimize azda olsa bir iş imkanı doğacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım!
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, gerçek bir demokrasi anlayışı ve kişisel halkların demokratip standartlarda korunması sağlanacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım
-----------------------------evet bu saydıkların şuan ki darbe anayasası ile mükemmel bir şekilde tıkır tıkır işliyor haklısın ne gerek var değişikliğe bu güzel düzeni bozmaya değilmi?
eğer ki bu saydıklarına bire bir çözüm getirmiyosa, ancak çözüme 1 adım dahi yaklaştırıyorsa bende eveti basarım,
şuan 82 anayasasının getirdiği düzenlemeleri kökten değiştirecek bir güç yok zaten, çünkü yargıçta cellat da 82 anayasası ve yerleştirdiği adamlar, kendi kendini imha etmesi zaten düşünülemez ama bu zihniyetten kurtulmaya ufacık bir adım bile bana evet dedirtir hayır cı arkadaşım, olay bu kadar basit.
-
MrRankeR bunu yazdı:
C_e_Z_a bunu yazdı:
EVET'çi arkadaşlarımız ;
* Sizin vereceğiniz Evet oyu ile, gerçek bir demokrasi anlayışı ve kişisel halkların demokratip standartlarda korunması sağlanacak ise; ben 50 kez Evet'e tercih basarım
-----------------------------evet bu saydıkların şuan ki darbe anayasası ile mükemmel bir şekilde tıkır tıkır işliyor haklısın ne gerek var değişikliğe bu güzel düzeni bozmaya değilmi?
eğer ki bu saydıklarına bire bir çözüm getirmiyosa, ancak çözüme 1 adım dahi yaklaştırıyorsa bende eveti basarım,
şuan 82 anayasasının getirdiği düzenlemeleri kökten değiştirecek bir güç yok zaten, çünkü yargıçta cellat da 82 anayasası ve yerleştirdiği adamlar, kendi kendini imha etmesi zaten düşünülemez ama bu zihniyetten kurtulmaya ufacık bir adım bile bana evet dedirtir hayır cı arkadaşım, olay bu kadar basit.
Kardeş,
Tekrar tek tek oku! Bunlar 82 Anayasası sayesindemi şuanda Türkiye'nin maruz kaldığı şeyler, yoksa son 8 senede oluşanlar mı ?
Dürüst olarak cevap ver. -
sana tüm dürüstlüğüm ve temiz duygularımla cevap veriyorum: bu saydıkların T.C. kurulduğundan bu yana Türkiyenin gelmiş geçmiş en temel sorunları son 8 seneyle falan alakası yok, kendini kandırırsın aksini söylersen...
-
MrRankeR bunu yazdı:
sana tüm dürüstlüğüm ve temiz duygularımla cevap veriyorum: bu saydıkların T.C. kurulduğundan bu yana Türkiyenin gelmiş geçmiş en temel sorunları son 8 seneyle falan alakası yok, kendini kandırırsın aksini söylersen...
Aksini sen söyle ve beni ikna et, o 3 madde de hangisi Evet denirse değişecek ve hangisi son 8 sene'den öncesinde de Türkiye'de vardı ?
Lütfen dürüstçe cevap ver, yorumunu katmadan ! -
yahu söylüyorum ve seni ikna etmeyede çalışmıyorum bu sorunlar 10-15 yıl öncede vardı işsizlik, terör, ekonomi bu sorunlar Türkiye nin hala çözüm bulamadığı en temel sorunlar ve senin yaklaşımında olan muhalefet ve darbe kurumları bu konularda çözüme adım atıldığında bin pişman ediyorlar hükümeti...
ve ben yukardada yazdım evet denirse değişecek falan diyede bir düşüncem yok ama evet denirse bu değişime bir adım atılmış olacak ve arkası gelecektir, bırakmıyorsunuz ki adamlar bişey yapsın, akparti yaparsa kötü mantığıyla yaklaşıyorsunuz.
-
MrRankeR bunu yazdı:
yahu söylüyorum ve seni ikna etmeyede çalışmıyorum bu sorunlar 10-15 yıl öncede vardı işsizlik, terör, ekonomi bu sorunlar Türkiye nin hala çözüm bulamadığı en temel sorunlar ve senin yaklaşımında olan muhalefet ve darbe kurumları bu konularda çözüme adım atıldığında bin pişman ediyorlar hükümeti...
ve ben yukardada yazdım evet denirse değişecek falan diyede bir düşüncem yok ama evet denirse bu değişime bir adım atılmış olacak ve arkası gelecektir, bırakmıyorsunuz ki adamlar bişey yapsın, akparti yaparsa kötü mantığıyla yaklaşıyorsunuz.
:) Eğer buna bir adım atılıyorsa, bende en az senin kadar dürüst bir şekilde söyleyeyim ; Evet'i basarım!
Ama, bu adamların eğer kendi götlerini kurtarmaktan başka zerre kadar bir halkın çıkarlarına yönelik düşüncesi varsa cümle alem yüzüme tükürsün :)
Bende ABD kuklaları generallerin elinden çıkan bir Anayasa istemiyorum; ama o anayasayı baştan aşşa sadece halkın çıkarları adına değiştirmek yerine, tek tek maddeleri dahi oylamaya cesaret edemeden ; oldu bittiye getirmeye çalışan ve sadece kendi çıkarlarına yönelik maddeler çıkaran bu adamların o kıytırık paketine geleceğim için HAYIR diyeceğim kardeş. :) -
Bu sitede bile aşırı oranda bir bölünmüşlük var.ya da bu da bilinçli olarak yapılan bir çalışma.16 kere değiştirilmiş bir 83 anaysası var ve toplamda 16 kere 3 kezde AQP tarafından değiştirilmiş.Bu anayasa ile iddia ediyorum bu ülkeye 100 milyon amerikalı yada alman getirin bakın nasıl ülke yönetiliyor.ama herkes bir tarafa çekiyorsa herkesin kendine göre çıkarları varsa değiştirsin anayasayı.geçen hafta avrupa yargıçlar birliği başkanı bir tv mize demeç verdi.Anayasa mahkemeleri bağımsız olur hükümet yargı ile ilişik kuramaz vs dedi.bu referanduma evet diyecek olanlar baksınlar ABD ye öylemi Almanya ya İtalya ya Fransa ya öylemi sonra evet türkiye de her şey düzelecek desinler.Bu anayasayı değiştirme gücünü hissedenler terörü bitirmek yerine neden polisle hakimle halayla zurnayla karşılayarakmı bitirmeye kalkıştı.Bu ülkede kurucu halk türkler ise neden bu değiştirilmeye kalkılınıyor.ilk 4 madde değiştirilemez hükmünü bu referandumla kim delmeye çalışıyor.Bakın bakalım ABD Federal yüksek mahkemesine taıpkı TCK gibi ama onlar tehlikeyi önceden görmüşler.Bizim 2010 yaptığımız aptallığa 1803 ten bu yana düşmemişler.14 madde de Millletvekili dokunulmazlığı var neden onu da referanduma koymuyorlar.bunları düşünüp askeri suçlamaya kalkan aklı evvellere soruyorum.din sizin malınız değil sizin tekeliniz değil.bu ülkede asker polis kamu her yeri ele geçirdiniz.Ama bağımsız Türk yargısını kimse ele geçiremeyecek.Türkiye her şeyi tarihinde yaşayarak ve tekrar ederek gördü.bunu da görecek.bu ükeyi kendi çiftlikleri sananlar 1926(1960)yılında olduğu gibi bugünde istiklal mahkemeleri ile yargılanacaklar.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
Ulan kriz var kriz var diye bağırıyorsunuz.
Sizi gidi muhalefetler bişey diyecem ama :).
3lü koalisyon zamanında aptallıkları yüzünden kriz çıktı peki noldu?
1 GECEDE 21 BANKA BATTI 21!!!
Boru değil heralde.
Peki şu anda kriz var diye havlayıp duruyorlar bana iflas eden biyer göster?
Ya bi holding banka herhangi bişey en azından 1 banka bile batmadı.
Uydururken usturuplu atılması gerek
-----------------------------Kardes hasta yatağımda illa yorum yazdıracaksın bana tek elle zor oluyor ama !
Kriz yok diyorsunuz günlük çay parasını çıkarmak için 3 kurusa sabah 8 den aksam 21 e kadar güneşin alnında hem yerin altından hem üstünden direk tepesinden 2 kilometre kablo çekiyoruz. sırf günlük 25 lira kazanabilmek için direğin tepesine çıkıp saatlerce güneşin altında o ap ağır kabloları bağlamaya çalışıyorum. ha sorarsan direkleride biz dikiyoruz. menhollerin içi pislik yağ bok böcek her bi bok var yani. oraya girip saatlerce kablolara ek yapıyoruz. ellerimiz hergün kesik kesik yara bere içinde. Sorarsan asıl işimiz Bilgişsayar ve Alarm kamera sistemleri. Ha sorarsan 4 aydır bi tane bile alarm sistemi kurmadık kamera takmadık. 4 ayda 3 tane bilgisayar formata geldi. 5 tane usb bellek sattık. bi tane bilgisayar sattık. Eger piyasa canlı olsa biz bu telekom işlerini yapmak zorunda olmazdık. sırf 25 lira için direğin altında kaldım hastanedeyim...
kimse götünden laf uydurmasın. enaf olmayan bilemez krizi.
bulunduğumuz sokakta 3 ayda 6 dükkan battı yerine açılanlar 2 ay dayanabildi. günümüzdeki krizlerin farkı küçük işletmeci batar büyük işletmeci dahada büyür.
Güçlü olan güçsüzü ezer. bulundugumuz sokakta bilgisayarcı , ciltci, marangoz, reklamcı- tabelacı, kartuş dolum merkezi, dürümcü, çaycı var. bi tek çaycı az çok kazanıyor. diğerleri aylardır sinek avlıyor. çoğu yeni açıldı eminim kısa sürede batacaklar. sorarsan bulunduğumuz yer çarşının göbeği şehir merkezi...
-
diyanet artık internet sitelerini de kapatabilecek. Siz daha evet mi hayır mı diyelim diye tartışıyorsunuz. Yargı ve tsk akpnin eline verilirse 1 yıla kalmaz sizi amuda kaldırırlar. Evet deyip de boşuna vebal almayın. Tabi şeriat isterim, ülke bölünsün diyenlerdenseniz tabi ki evet demeniz mantıklı. Hiçbir Türk o referandumda evet dememeli.
Keramat'ul Fetva:
Evet diyenler kuşkusuz cehennem azabından paylarını alacaktır.