Akp Anayasası‘Na Hayır - Referandumda Oyum Hayır!
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------hha komiksiniz lan kendinizi yeyin içinizde ampuller patlasın :) akpdüzenini aldı artık ehr yerde adamları var inşallah anayasa değişecek ve koyduğuy adamlarıda oradan kimse kaldıramayacak :) yedirin artık bunu kendinize yedirin :) AKP AKP AKP :) istediğiniz kadar hakaret edin istediğiniz kadar laf edin kazanan yine biz olacağız haha :D komik ya :D birbirinizi yiyin siz :) beyinlerinize yazık fıttık ediyorsunuz birbirinizi :)
-----------------------------hahahha :D AKP alır tabi yiğit muhtaç oldu kuru soğana akp alır keser döner sap döner gün gelir hesap döner
işini bilmeyen kasap kıçına kaçırır masat
-----------------------------ahaha hocam görürsün bu millet artık uyanıyo :D bak bekle florasan ampul bazılarının bi yerinde patlayınca bu sözünü hatırlatıcam sana :D
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------hha komiksiniz lan kendinizi yeyin içinizde ampuller patlasın :) akpdüzenini aldı artık ehr yerde adamları var inşallah anayasa değişecek ve koyduğuy adamlarıda oradan kimse kaldıramayacak :) yedirin artık bunu kendinize yedirin :) AKP AKP AKP :) istediğiniz kadar hakaret edin istediğiniz kadar laf edin kazanan yine biz olacağız haha :D komik ya :D birbirinizi yiyin siz :) beyinlerinize yazık fıttık ediyorsunuz birbirinizi :)
-----------------------------hahahha :D AKP alır tabi yiğit muhtaç oldu kuru soğana akp alır keser döner sap döner gün gelir hesap döner
işini bilmeyen kasap kıçına kaçırır masat
-----------------------------ahaha hocam görürsün bu millet artık uyanıyo :D bak bekle florasan ampul bazılarının bi yerinde patlayınca bu sözünü hatırlatıcam sana :D
-----------------------------Dikkat et o ampül senin bir yerinde patlamasın. Terbiyesiz.
edit: ahlaksız. ipini koparan kuduz Köpek gibi etrafa saldırıyosun.
-
Ben zaten itiraz edilen o 3 madde için evet oyu vereceğim. Arkadaş iktidarı halk seçiyor ama yasalara anayasa mahkemesi, yargıtay vb. karar veriyor. Kendini elit sayan, burjuvatarzı bir yapıdaki insanlar tarafından yönetilmek istemiyorum. Atatürkün partisiyiz diyenler Referanduma karşı çıkıyor, halk oyu ile seçilmiş iktidarı biz istemezuk diyor. Yeter artık söz milletin.
-
c0der bunu yazdı:
pcdoktor636 bunu yazdı:
Ulan kriz var kriz var diye bağırıyorsunuz.
Sizi gidi muhalefetler bişey diyecem ama :).
3lü koalisyon zamanında aptallıkları yüzünden kriz çıktı peki noldu?
1 GECEDE 21 BANKA BATTI 21!!!
Boru değil heralde.
Peki şu anda kriz var diye havlayıp duruyorlar bana iflas eden biyer göster?
Ya bi holding banka herhangi bişey en azından 1 banka bile batmadı.
Uydururken usturuplu atılması gerek
bize ne kardeş bankadan mankadan senin esnafın durumundan haberin yok sanırım millet kepenk kapatıyor sanayide çekiç sesi yok alooooooooooo...
holding mi doyurcak bizim karnımızı la holdinglerin alayı batsın inşeAllah Amin.
Tayyip Babammmm duy bizi müşteri gönder bize bak aylardır et yiyemiyoz götümüze giycek don kalmadı...
-----------------------------Hala batan o bankaların borcunu ödüyor bu millet. Ne demek bize ne?
-
WALLACEs bunu yazdı:
EVET
Akparti anayasayı değiştirsin diye oyumuzu verdik. Darbeciler, cuntacılar hepsi içeri atılsın. Bu ülkeyi dünyaya rezil edip, zararına iş yapmaya kalkanlar cezalandırılsın diye.
-----------------------------hangi yasa degişikligiyla yapabilecek bu dediklerini?
Bi b.k yapamaz. Zamanın darbecileri cuntacılarına dokunmak degil yanından bile geçemez. Neyle itham edip yapacak bu dediklerini?
Sen hayatında zaman aşımı diye bişey duydunmu?
olaylar üzerinden bunca zaman geçmiş.
-
İşte maddeler ;
Maddeler:
* Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
* Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteyebilir.
* Yurt dışına çıkış hâkim kararına sınırlanır.
* Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir. Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.
* Aynı zamanda ve aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunamaz yasağı kalkıyor.
* Memurlar ve diğer kamu görevlileri toplu sözleşme yapabilecek, memurlar disiplin cezalarını yargıya taşıyabilecek.
* Partisinin kapatılmasına neden olan milletvekilinin milletvekilliğinin sona ermesi uygulaması kalkıyor.
* Herkes, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkına sahiptir.
* Meclis Başkanı görev süresi ilk seçimde iki yıl olacak.
* YAŞ kararlarına karşı yargı yolu açılacak.
* Adalet hizmetleri ile savcıların idarî görevleri yönünden Adalet Bakanlığınca denetlenecek.
* Askeri yargı, devletin güvenliğine, anayasal düzene karşı suçlara ait davalara bakamayacak.
* Anayasa Mahkemesi onyedi üyeden oluşacak, TBMM üye seçebilecek, üyeleri 12 yıl için seçilecek. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılabilecek, iki bölüm ve Genel Kurul halinde çalışacak. Siyasi parti kapatma ile Yüce Divan yargılamalarına Genel Kurul bakacak.
* Askerî Yargıtay ile AYİM’in kuruluşu, işleyişi, yargılama usulleri, mensuplarının disiplin ve özlük işleri mahkemelerin bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenir.
* HSYK, 22 asıl ve 12 yedek üyeden oluşacak, Başkanı Adalet Bakanı olacak, Müsteşarı doğal üye olacak. Birinci sınıf hakim ve savcılar ile idari yargı hakim ve savcıları da Kurul’da görev yapacak.
* Ekonomik ve Sosyal Konsey Anayasa’ya girdi.
* 12 Eylül dönemi yöneticilerinin dokunulmazlık zırhı kalkıyor.
( İrdeleyelim)
madde 1 = bu öncelikle bir süs maddedir, eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz deniyor. zaten biz gazimize,dulumuza, malumuza nitelikli hak ve imkanlar sunmuyormuyduk ? Bunları normal insanlarla bir tutan zaten yok, onlara sosyal devlet anlayışı içerisinde zaten öncesinde de ayırt edici haklar veriliyordu.
madde 2 = hem süs madde hemde akp zihniyetiyle birebir zıt :) millet artık telefonda konuşmaya korkarken ne bilgi saklaması yahu, resmen süs madde yaparkende halkla taşşak geçmişler.
madde 3 = bu hem süs hemde işlerine gelen karardır. Mahkeme kararı çıkana kadar, zaten adam hakkında olan davalardan yırtmak için yurt dışına çıkacaktır. Ee, yargıyıda diğer gündemlerle meşgul edip işlerinden alıkoydukları için bu madde yurtdışına kaçışlarında can kurtaran simidi oluyor :) Bunlar İktidardan düşer düşmez, bu dediğimi anlayacaksınız, kaçan kaçana :)
madde 4 = İşte öncesinden bahsettiğim madde bu, Allah aşkına arkadaşlar öncesinde bu hakka sahip olmadığını iddaa eden varmı aramızda ? Tamamen bir süs maddesi ve kalabalık olsun diye eklenmiş. Varsa bu bize ekstra hak getiriyor diyen, bi adım öne çıksın :)
madde 5 = Devletin memurunu ve işçiyi güya demokratik halka kavuşturdular, istediği kadar sendikaya üye olsun, sendikalarla anlaşıp istediklerini vermedikden sonra, adamlara hak versen ne farkı var meydanda biber gazıyla boğsan ne farkı var . Tamamen süs maddesi.
madde 6 = Toplu sözleşme hakkı zaten yok mu ? Olmadığına dair bir bilgi gösterin bu paketi en çok ben destekleyeyim :) 1979'da Ecevit'in verdiği hakların üzerine tek bir ekstra hak yok iddaa ediyorum! Süs maddesi :)
madde 7 = İşte bu AKP'yi kurtarma maddelerinden birisi. Burada parti kapansada, milletvekili dokunulmazlığı devam ediyor, anında başka parti adı altında aynı eylemlere kaldığı yerden devam. BDP, DTP kapatıldığında 1 hafta'da aynı kadroyla şaklabanlıklara devam ediyor, birkaç milletvekili hariç, bu madde onaylanırsa; artık tüm kadro ad değiştirip siyasete devam edecek. O adamın hakkında yüz savcı suç duyurusunda bulunsa siklemez, adamın dokunulmazlık zırhı öyle kalın ki :)
madde 8 = Herkes bilgi edinebiliyor mu arkadaşlar ? Ben mesela Tayyip'in kaç milyon doları var merak ediyorum. Bu madde onaylanıp geçtiğinde, acaba öğrenebilecek miyim ? Yoksa kızının, gelinlerinin, karısının üzerine olanların 3-5 daireden başka bişey olmadığını söyleyip oturtacaklar mı yerime beni :) Süs maddesi.
madde 9 = Meclis başkanı 2 yıl daha devam edecek, neden çünkü akp iktidardan düşeceğini biliyor, koalisyon olunca, kendi yasa tasarıları kolayca yasalaşsın, mecliste oylamalarda arkamızda biri olsun, göz yumsun, daha çok bizi savunsun diye birini istiyorlar :) Bu madde hem pakette kalabalık yapsın diye, hemde kısa vadede AKP çıkarları gözetilsin diye eklenen bir madde.
madde 10 = YAŞ kararları yargılansın. Yani, ülkenin birliğine karşı alınan önlemleri yargılayacağız. Nedir ? OHAL, nedir ? Güvenlik noktalarının sıklaştırılması, nedir ? gece dışarı çıkma yasağı ? 1999'da OHAL kalktı , 3 yıl PKK neredeyse hiç bir faaliyet gerçekleştiremedi, bitiyordu anlayacağınız - bu YAŞ kararları uygulanıyordu. Ya bu maddeyle ne olacak ? Vay sen neden şu bölgedeki şu adamları kısıtladın, onlar ne güzel bölünecekti. Gözünüz açılmadıkça daha çok sikecekler bizi :)
madde 11 = Adalet Bakanlığı önce bi adalet nasıl sağlanır, nasıl tarafsız olunur, nasıl hangi şartlarda savcı ataması yapılır onu uygulasın. Kendi savcılarına süper yetkiler verirken, cemaat soruşturması açan savcıları ortalıkda teröristin uğramadığı muamelelere uğrattılar. Bu AKP'nin hukuk ve yargıyı ele geçirmek için çıkarmak istediği en sinsi maddelerden birisidir.
madde 12 = Askeri yargı devletin güvenliğine ve Anayasa'ya aykırı suçlara bakamayacak neden , çünkü asker vatanhainliğini affetmez!!! Eee, AKP'ninde zaten en büyük korkusu bu, Menderes'in düştüğü durumdan o kadar çok korkuyolar ki bu demokrasi silahşörleri :)
( Gerikalanlarıda yazacağım yer yetmez diye yazmadım arkadaşlar müsade.) -
bu yönetim o kadar şerefsiz ki millet hayır oyu kullansın diye oy tarihini bile bayramın 4. gününe getirdiler!!! herşeye rağpğmen tatilimi kesip Evet diyeceğim şerefsiz ergenekon buradada var ama bitti artık yine akp yine akp!
-----------------------------Birader bilmeden konuşuyorsun. AKP ye kasa seçim temuz ayındaydı. 12 Eylül diye tespit eden yüksek seçim kuruludur. Hatta başbakan çıkıp bu karar hatadır dedi. Zamanın CHP lideri Yüksek seçim kurulunun kararı doğrudur dedi.
-
neyi tartışıyorsunuzki :) evetinde hayırında kendi sebepleri var ben evet diyenleride anlıyorum hayır diyenleride
tayibi savunanlar dış poltikayı savunuyor doğrudur dışda iyi
sevmeyenler iç içde berbat ve berbat ötesi ülkenin durumunu şöyle özetleyim size ülke batmasın diye kemer sıkılıyor kemel bir açılırsa gider
araştırmadan konuşmayın bugün cari açık açıklandı hanginiz dinledi izledi yada okudu bilginiz var? cari açık nedir bileniniz varmıki? :) herkes kendi tarafından okursa kendi tarafından düşünür
birbirinizin kalbini kırmayın arkadaşlar alayının köküne kibrit suyu hiç biri sizi düşünmüyor bunu öğrenin artık siz ciğeri beş para etmez adamlar için kendinizi burda paralıyorsunuz onlar ise gününü gün ediyor a b fark etmez bütün hepsi aynı
-
benim de oyum HAYIR
-
DJ_Alper bunu yazdı:
neyi tartışıyorsunuzki :) evetinde hayırında kendi sebepleri var ben evet diyenleride anlıyorum hayır diyenleride
tayibi savunanlar dış poltikayı savunuyor doğrudur dışda iyi
sevmeyenler iç içde berbat ve berbat ötesi ülkenin durumunu şöyle özetleyim size ülke batmasın diye kemer sıkılıyor kemel bir açılırsa gider
araştırmadan konuşmayın bugün cari açık açıklandı hanginiz dinledi izledi yada okudu bilginiz var? cari açık nedir bileniniz varmıki? :) herkes kendi tarafından okursa kendi tarafından düşünür
birbirinizin kalbini kırmayın arkadaşlar alayının köküne kibrit suyu hiç biri sizi düşünmüyor bunu öğrenin artık siz ciğeri beş para etmez adamlar için kendinizi burda paralıyorsunuz onlar ise gününü gün ediyor a b fark etmez bütün hepsi aynı
-----------------------------aha olay budur :) helal olsun hacı komuşsun noktayı.