Şarkı Tavsiyelerinizi Bekliyorum
-
Pagan- Göktengri
Az dinleyip coşmadım zamanında :)
-
Millet yazmış bende ekliyim ucundan :D
İlk olarak Şehinşah - Hayal bilenler vardır belki şehinşah'ı. rap konusunda çok farklı işlere imza attı. sesi falan gerçekten çok değişik.Flexleri punchları vs vs.Deev albümünü çıkartmadan önce ufak bir single yayınladı.
Bir verse;
kalk asker savaşta kal contra
kendinle yüzleş en derinlerine dal korkma
hasbel kaderim deyip madenlere yar olma
mahşer yerinden çıkıp monşerlere mal olma.
Ardından pit10 - beni bilmiyorsun kral tv sponsor oldu bu şarkıya. Müzik kanalları ve radyoları rap çalmadığı için çıkarttığı bir protest single ve ardından kral pop radyo'da yayınlanıyor şarkıları ve bazı düzgün rapçilerin şarkıları.
-
biraz depresif müzikler dinlerdim, bi de 90'lara ilgim vardır, ilk 5-10 parçayı peşpeşe dinleyen birilerinden ayrılmış şahısta oluşacak intihar meyli gibi depresyon etkilerinden dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.
sertab erener - rüya
gökhan kırdar - yerine sevemem
taner - affetmedim kendimi
gülay - cesaretin var mı aşka (2004 versiyon)
hayko cepkin ft nilufer - aşk kitabı (bir ümit besen parçası bu kadar mükemmel bu kadar özgün yorumlanabilir)
erkin koray - arap saçı (bir tane parçasını dinlerdim o da bu idi)
nazan öncel - geceler kara tren
erhan güleryüz - mevsimler
fikret kızılok - bu kalp seni unutur mu
şebnem ferah - yağmurlar
teoman - gemiler
ferhat göçer - gidemem
destan - ben ölürsem
fatih erdemci - ben ölmeden önce
candan erçetin - onlar yanlış biliyor / yalan / neden
sezen aksu - yalnızlık senfonisi (favorimdir) / gülümse (çocukluğumu hatırlatır) / son bakış / masum değiliz / istanbul istanbul olalı / geri dön / gidiyorum / unuttun mu beni / sen ağlama / adı bende saklı (sezen aksu'dan geçmeyen bir liste eksiktir.)
moby-shot_in_the_back_of_the_head (sözsüz, moby şaheseri)
pentagram - FTWDA (elektro ağıt, efsanedir)
demir demirkan - zaferlerim (çoook çoook dinlemişliğim var)
levent yüksel - zalim
badem - sen ağlama
feridun düzağaç - boş ders şarkısı / dipteyim sondayım
onur akın - gaybana geceler
levent yüksel & sezen aksu - karaağaç (sağlam düet olmuş)
gülay - göç
yaşar - işte öyle bir şey
leman sam - kıyamam sana
manga ft göksel - dursun zaman
mor ve ötesi - bir derdim var
deli yürek ile anılır - yiğidi gül ağlatır gam öldürür
bora ebeoğlu - yusuf'u kaybettim
ahmet kaya - kendine iyi bak / arka mahalle / yüreğim kanıyor / giderim (yoruma gerek yok, adamın parçalarının ikamesi bulunmuyor)
ibrahim sadri - kuş hatıraları / gülce / namın yürüsün / düştü (şiirse bunlar çok derin, çok manidar)
serdar tuncer - kurbanım (şiir, tasavvufi manada sözleri çok derin harika)
ayna - garibim / gelincik / anlatmalıymış meğer / yağmur
barış manço - anlıyorsun değil mi / unutamadım
cem karaca - namus belası / tamirci çırağı / sen de başını alıp gitme
ceza - medcezir / meclis-i âla / sokak sanatı (rap'in sözlerinin derin olduğu zamanlardan)
erkan oğur - seyreyle güzel / ey zahit şaraba eyle ihtiram
kıraç - gidiyorum / bir garip aşk bestesi
osman öztunç - geri gelen mektup / psikopat geceler (sağ görüşlü arkadaşlar bilir osman öztunç'u bu ki parçasını severim)
uğur ışılak - yokluğumun resmi (mükemmeldir) / ha senin ha benim / dönen alçak olsun (eskiden dinlerdim, son zamanlarda siyasi sebeplerden bıraktım:) ama verdiğim parçalar sağlam)
pentagram - anatolia (bende nasıl bir anısı var bilmiyorum ama halen keyifle dinlerim)
pentagram - 1000 in the eastland (çağrı filminden anımsayacaksınız)
white zombie - Grease Paint and Monkey Brains (twisted metal 4 oynarken oyunu durdurup müziği dinlerdim, bende hatırası büyük)
kargo - bad'lık amiri (dinlemek istemezdim, dinlersem küfrederdim)
arif sağ - yolun sonu görünüyor
-
Bende kendi dinlediklerimi ekleyeyim,incelemenden sonra ekleyip eklememek sana kalmış.
Aslına bakarsan etnik müziğe bulastıktan sonra Türkçe müzikten biraz uzaklaştım ama / farklı türden Türkçe bir kaç müzik de önereceğim.
-------
Tür : Techno vs.
- Akcent : My passion
- Akcent : That's my name
- Edvard Maya : Stereo Love
- Edvard Maya : This is My Life
- Edvard Maya : Desert Rain
Bu 5'i süper ama harikadır.
-------
Sıradışı Olanlar.
- Ornette - Crazy ( Noze Remix )
- Hanry Krinkle - Stay
Massive Attack
- Teardrop
- Angel
- Butterfly Caught ( bunları çok çalarsan dinleyici 3.boyuta geçer )
-------
Etnik Müzik
Vas - Mandara
Niyaz - Feraghi
Niyaz - Mazaar
Mohsen Namjo - Ey Sareban ( Bu tarz müzikler efsanedir aslında. En büyük özellikleri ise çok az bilinmeleridir. Radyoyu bilmem ama en azından kendin dinlemelisin bunları )
Brenna MacCrimmon - Getme Gel ( aynı şekilde )
Janet Jak Esim - Alfonsito ( aynı şekilde )
Lena Chamamyan - Love in Damascus ( aynı şekilde )
Antique - Why ( aynı şekilde )
VE tabi ki Loreena Mckenitt
- Marrakesh Night Market
- Marco Polo
- Santiago
- La Serenissima
- Kecharitomene
- Caravanserai
Yabancı devam.
*Mutlaka çalınmalı listesi :)*
BU 4 ŞARKI BENİM İÇİM ÇOK ÖZELDİR. SİTENDE BİR ARA ARKA PLANDA BULUTLARIN ÜZERİNDE YOLCULUK VARDI BELKİ HALA VARDIR BAKMADIM HENÜZ. İŞTE BU 4 ŞARKI TAM DA O MANZARALIK.
Passenger - Let her go
Radiohead - Street Spirit
Shamrain - Passing Shadow
Blueneck - Lilitu
-------
Türkçe
Erkan Oğur
- Eksiklik kendi özümde
- Kerpiç kerpiç üstüne
- Bir Şuh-i Sitemkar
Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ateş Edecek misin?
Cenker - Sana birşey söylesem
Suavi - Yalı çapkını
Hayatımın Şarkısı bir Makedonya türküsüdür : Sözüm var ( Youtube'ye sadece sözüm var yazman yeterli )
Bunların dışında yunanca müzikler de çok iyidir lazım olursa söylersin oradan da bir kaç tavsiye veririm.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dinlenmeye değer aklıma gelen farklı bir müzik olursa iletirim yine buradan. -
hocam eminemin monstır türküsü çok iyi tavsiye ederim 8 saattir dinlemekteyim 3 tane beyin hücrem vardı 2 si intaar etti.
-
hocam 8tracks sitesine giriyorsun arama kısmına "türkçe"turkish" tarzı aramalar yapıp çıkan playlistlerden şarkıları seçiyorsun. ben olsam öyle yapardım heralde.
-
tustanbakanadam bunu yazdı
Pagan- Göktengri
Az dinleyip coşmadım zamanında :)
güzel şarkıymış. eyvallah.
TheKorsans bunu yazdıMillet yazmış bende ekliyim ucundan :D
İlk olarak Şehinşah - Hayal bilenler vardır belki şehinşah'ı. rap konusunda çok farklı işlere imza attı. sesi falan gerçekten çok değişik.Flexleri punchları vs vs.Deev albümünü çıkartmadan önce ufak bir single yayınladı.
...
Ardından pit10 - beni bilmiyorsun kral tv sponsor oldu bu şarkıya. Müzik kanalları ve radyoları rap çalmadığı için çıkarttığı bir protest single ve ardından kral pop radyo'da yayınlanıyor şarkıları ve bazı düzgün rapçilerin şarkıları.
RAP tarzında birkaç şarkı koymak istiyorum ama bilmediğim bir kulvar. Şu anda rap (hiphop) sayılır mı bilmiyorum ama sadece Die Antwoord 'ün şarkıları var. Pit10, Ceza ve daha aklıma gelmeyen birkaç isimden seçme şarkılar konulabilir. Çok sağol önerilerine bakacağım hocam.
muaythaist bunu yazdıbiraz depresif müzikler dinlerdim, bi de 90'lara ilgim vardır, ilk 5-10 parçayı peşpeşe dinleyen birilerinden ayrılmış şahısta oluşacak intihar meyli gibi depresyon etkilerinden dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.
sertab erener - rüya
...arif sağ - yolun sonu görünüyor
şarkılar ve güzel yorumlar için teşekkür ederim :) bad'lik amirini ben de sevmezdim. müsait bi' zamanda aralarından uygun olanları belirleyip, bulabildiklerimi siteye eklerim. şarkıları genelde FLAC ya da 320kbps den kendim 256 kbps ye çevirip, daha sonra siteye yüklüyorum. önce bi' süre havuzda bekliyor şarkılar ki tekrak tekrar uğraşmayayım. Şu anda 300 şarkı felan var sitede ve toplamda 3 yüklemede oluştu.
rhodostethia bunu yazdıBende kendi dinlediklerimi ekleyeyim,incelemenden sonra ekleyip eklememek sana kalmış.
Aslına bakarsan etnik müziğe bulastıktan sonra Türkçe müzikten biraz uzaklaştım ama / farklı türden Türkçe bir kaç müzik de önereceğim.
-------
Tür : Techno vs.
- Akcent : My passion...........
Suavi - Yalı çapkını
Hayatımın Şarkısı bir Makedonya türküsüdür : Sözüm var ( Youtube'ye sadece sözüm var yazman yeterli )
Bunların dışında yunanca müzikler de çok iyidir lazım olursa söylersin oradan da bir kaç tavsiye veririm.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dinlenmeye değer aklıma gelen farklı bir müzik olursa iletirim yine buradan.emeğiniz için teşekkür ederim. benim için değerli tavsiyeler bunlar. tavsiyeleriniz arasında bildiğim/bilmediğim birçok şarkı var. yaptığınız yorumlar şarkılara daha çabuk alışmamı sağlıyor. sağolun.
RDxMaster bunu yazdıhocam eminemin monstır türküsü çok iyi tavsiye ederim 8 saattir dinlemekteyim 3 tane beyin hücrem vardı 2 si intaar etti.
eminem 'in "monstur türküsü" diye bi' şarkısını bulamadım ama Rihanna'ile yaptığı "Monster" diye bir düet var. Sanırım ondan bahsediyorsunuz. Sağolun.
Aytekinet bunu yazdıhocam 8tracks sitesine giriyorsun arama kısmına "türkçe"turkish" tarzı aramalar yapıp çıkan playlistlerden şarkıları seçiyorsun. ben olsam öyle yapardım heralde.
sağol hocam. benim amacım biraz da yorum almak, insanlar neyi/neden seviyor onları da öğrenmek. ayrıca bu sabah sitede yaptığın yorumlar için de tekrar teşekkürler.
ek: site hakkında yorumlarını da bekliyorum hocalar. ayrıca siteye chat paneli gibi bişey ekledim. arkaplan da her girdiğinizde değişiyor. başka ufak tefek şeyler daha..
-
77 Bombay Street (tüm şarkılar)
The Baseballs (retro cover ++ zevklimsi)
Woodkid bende yeni keşfettim özellikle--> (I love you)-(wasteland)
nrddnshn tarafından 14/Tem/14 10:31 tarihinde düzenlenmiştir -
- tavsiyeleriniz üzerine 77 şarkı daha sisteme eklendi.
- şarkıların %90 'ı 256kbps ve üstü kalitede kaynaklardan riplendi.
- en kötü kaynak 192kbps bitrate 'e sahip.
- şarkı/müzisyen öneren herkese sonsuz teşekkürler.
- sayenizde bilmediğim birçok sanatçı ile karşılaştım.
TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM ! (Mümkünse yorumlarınızla birlikte)
youtube linki paylaşmazsanız sevinirim, konu kirlenmesin.
Az önce eklenen şarkıların listesi şöyle:
ali ekber cicek - bugun ben bir guzel gordum.mp babazula - eyvah dayim geldi.mp babazula - zaniye oyun havasi.mp badem - sen aglama.mp baris manco - yeni bir gun.mp brenna mccrimmon - jarnana.mp buyuk ev ablukada - bil.mp buyuk ev ablukada - en guzel yerinde evin.mp candan ercetin - ben boyleyim.mp cem karaca - dadaloglu.mp cem karaca - demedim mi.mp cem karaca - kazak abdal.mp cem karaca - niyazi kofteler.mp cem karaca - sen de basini alip gitme.mp ceylan ertem - utopyalar guzeldir.mp ceza - bana dur dedi general.mp ceza - holocaust.mp ceza - panorama harem (remix).mp demir demirkan - zaferlerim.mp fatih erdemci - ben olmeden once.mp fatih erdemci - karanlik sokaklarin.mp feridun duzagac - unutama beni.mp fikret kizilok - pisst barmen.mp gokhan kirdar - yerine sevemem.mp jenny owen youngs - fuck was i.mp kargo - bad'lik amiri.mp levent yuksel - bu gece son.mp levent yuksel - medcezir.mp levent yuksel - yeter ki onursuz olmasin ask.mp manga & goksel - dursun zaman.mp massive attack - angel.mp massive attack - butterfly caught.mp massive attack - inertia creeps.mp massive attack - teardrop.mp moby - shot in the back of the head.mp mor ve otesi - bir derdim var.mp nilufer & hayko cepkin - ask kitabi.mp passengers - let her go.mp pentagram - in the eastland.mp pentagram - anatolia.mp radiohead - street spirit.mp replikas - (nokta).mp replikas - bugun varim yarin yokum.mp replikas - eksik.mp replikas - kopruden gecti gelin.mp replikas - omur sayaci.mp replikas - panayir gunu.mp replikas - vakt i kerahat.mp rhcp - under the bridge.mp sakin - kirmizi oda.mp sakin - yagmur guncesi.mp savages - city's full.mp savages - i am here.mp savages - no face.mp savages - she will.mp sebnem ferah - birak kadinin olayim.mp sebnem ferah - bu ask fazla sana.mp sebnem ferah - can kiriklari.mp sebnem ferah - eski.mp sebnem ferah - iyi gun dostlarim.mp sebnem ferah - okyanus.mp sebnem ferah - vazgectim dunyadan.mp sebnem ferah - yagmurlar.mp sertab erener - ruya.mp shamrain - passing shadows.mp the baseballs - this love.mp the strokes - is this it.mp the strokes - soma.mp the white stripes - blue orchid.mp the white stripes - seven nation army.mp thievery corporation - sound the alarm.mp thievery corporation - the richest man in babylon.mp thivery corporation - amerimacka.mp vas - mandara.mp white zombie - grease paint and monkey brains.mp yuzyuzeyken konusuruz - ates edecek misin.mp yuzyuzeyken konusuruz - takimdan ayri duz kosu.mp
-
Lykke Li - I Follow Rivers (The Magician Remix)
Major lazer - Get free
Infinity Ink - Infinity
Led Zeppelin - Stairway to heaven (led zeppelinleri görünce aklıma geldi)
GNR - Sweet Child O'Mine
GNR - November Rain
Gece - Ben Öldüm
Ogün Sanslısoy - Dayanamam
Pentagram - BİR
System of a down - radio/video
Kklıma bunlar geldi şöyle bi listelere bakınca. Yazabileceğim bir sebep yok neden önerdiğime dair :D Zaten çoğu bilinen şarkılar.