folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!

Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

Arkadaşlar diğer konularda baya bi konusulma konusu oldu ve cesitli görusler var herkez dusuncesini sölesin simdi tartısalım kimsenin konusunu baltalamayalım lütfen..!

kimi der türkiye'de  kürtce olmak uzere dil konuslmasının zararı olmaz gibilerinden ifaderr kullanıyor ve bende bu tür ifadeleri yanlıs bulduğumdan bu konuyu acma gereği duydum ..!!

simdi bu tür ifadeleri kullananlar burdada konussun !!

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

sen bu fikri bilincaltında kabul etmişsin bu konuyuda acman ayrı bir sacmalık bunun tartışması bile olamaz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
    -----------------------------

sen bu fikri bilincaltında kabul etmişsin bu konuyuda acman ayrı bir sacmalık bunun tartışması bile olamaz.

bunu kabul ednler icin actım baska konularda tartısılıyor bakarsan görursun bakmadan gelip yorum yapıosun bak gör ne yarımlar var sora gel yorumunu yap ;)

böle bisi olamıyacağı icin actık baska bir dil kullanılamayacağı icindir zaten sinirimiz..;)

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe  hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl   Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi  dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek.  Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ?  asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

türkiye'nin resmi dili türkçedir ancak isteyen evinde yolda bakkalda manavda ingilizce, kürtçe veya kuş dili konuşma hakkına sahiptir.

edit: başlığın hatalı konu muhtemelen silinecek boş yere atp harcadım :S

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe  hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl   Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi  dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek.  Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ?  asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )

Rusya gibi güclü bir devlet olsaydık ingilizceyide s.edebilirdik keyifden ingilizce öğretilmeye calısılmıyor dünyanın yerel dilidir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Hybris bunu yazdı:

türkiye'nin resmi dili türkçedir ancak isteyen evinde yolda bakkalda manavda ingilizce, kürtçe veya kuş dili konuşma hakkına sahiptir.

İngilizce hariç hepsine  katılıyorum... Başka  bir milletin  dili  neden meşru olsun ki ?  bu gün bakıyorsun  çoğu işletmeye hep İngilizce terimlerle  dolu. 

bayzin @ Öğrenmek  ayrı bir şey  ingilizceden kastım  Türk işletmelerinde ki terimler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megamo
    Megamo's avatar
    Erkek

mademki turkce ozaman her bokta neden kahve yerine cafe yazıyor dışarı bi çıkıyom tablelalar ingilizce dolu

hatta ornek: dönerci = dönerchi

İşsizlik neden var çünkü nekadar çok işsiz varsa, insanlar okadar düşük maaşa razı edilir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Hybris bunu yazdı:

İngilizce hariç hepsine  katılıyorum... Başka  bir milletin  dili  neden meşru olsun ki ?  bu gün bakıyorsun  çoğu işletmeye hep İngilizce terimlerle  dolu. 

bayzin @ Öğrenmek  ayrı bir şey  ingilizceden kastım  Türk işletmelerinde ki terimler.

senin bahsettiğin birazcık milliyetçilik dostum.

ingilizce evrensel bi dil. kısacası o dili bilen dünyada çokda fazla sorun yaşamaz.

ha osmanlı topraklarını kaybetmeseydi, o osmanlıcayı bütün dünyaya yutturmazmıydık sen ayıp ediyosn :)

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Hybris bunu yazdı:

işletmecilerin sucu ne bi marka türkçe olursa kalitesiz olur ingilizceyse çakmada olsa alınır.

ayakkabının ismi türkçe markası türkçe fiyatı 60 lira kalitesi iyi

convers çakma ayakkabısı 60 lira (1 ay sonra yırtılacağı %100 kesin)

adam gidiyor convers alıyor. özentiliğin tavan yaptığı bi dönemdeyiz...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

sonuç itibari ile  kendi kanaatim mesela  ban bana gelen  ingilizce randevu maillerine  cevap olarak "Türkçe  yazmadığın takdirde  dikkate  almayacağım"  dayatmasını  kullanıyorum.  Marka isimleri  bu konun dışında benim kast ettiğim 

mesela benim kast ettiğim 

Angel Cafe , formen hairdressing salon  v.s. gibi...

Toplam Hit: 9898 Toplam Mesaj: 101