Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!
-
Arkadaşlar diğer konularda baya bi konusulma konusu oldu ve cesitli görusler var herkez dusuncesini sölesin simdi tartısalım kimsenin konusunu baltalamayalım lütfen..!
kimi der türkiye'de kürtce olmak uzere dil konuslmasının zararı olmaz gibilerinden ifaderr kullanıyor ve bende bu tür ifadeleri yanlıs bulduğumdan bu konuyu acma gereği duydum ..!!
simdi bu tür ifadeleri kullananlar burdada konussun !! -
sen bu fikri bilincaltında kabul etmişsin bu konuyuda acman ayrı bir sacmalık bunun tartışması bile olamaz.
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------
sen bu fikri bilincaltında kabul etmişsin bu konuyuda acman ayrı bir sacmalık bunun tartışması bile olamaz.
-----------------------------bunu kabul ednler icin actım baska konularda tartısılıyor bakarsan görursun bakmadan gelip yorum yapıosun bak gör ne yarımlar var sora gel yorumunu yap ;)
böle bisi olamıyacağı icin actık baska bir dil kullanılamayacağı icindir zaten sinirimiz..;) -
Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek. Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ? asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )
-
türkiye'nin resmi dili türkçedir ancak isteyen evinde yolda bakkalda manavda ingilizce, kürtçe veya kuş dili konuşma hakkına sahiptir.
edit: başlığın hatalı konu muhtemelen silinecek boş yere atp harcadım :S
-
karakutu bunu yazdı:
Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek. Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ? asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )
-----------------------------Rusya gibi güclü bir devlet olsaydık ingilizceyide s.edebilirdik keyifden ingilizce öğretilmeye calısılmıyor dünyanın yerel dilidir
-
Hybris bunu yazdı:
türkiye'nin resmi dili türkçedir ancak isteyen evinde yolda bakkalda manavda ingilizce, kürtçe veya kuş dili konuşma hakkına sahiptir.
-----------------------------İngilizce hariç hepsine katılıyorum... Başka bir milletin dili neden meşru olsun ki ? bu gün bakıyorsun çoğu işletmeye hep İngilizce terimlerle dolu.
bayzin @ Öğrenmek ayrı bir şey ingilizceden kastım Türk işletmelerinde ki terimler.
-
mademki turkce ozaman her bokta neden kahve yerine cafe yazıyor dışarı bi çıkıyom tablelalar ingilizce dolu
hatta ornek: dönerci = dönerchi
-
karakutu bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------İngilizce hariç hepsine katılıyorum... Başka bir milletin dili neden meşru olsun ki ? bu gün bakıyorsun çoğu işletmeye hep İngilizce terimlerle dolu.
bayzin @ Öğrenmek ayrı bir şey ingilizceden kastım Türk işletmelerinde ki terimler.
-----------------------------senin bahsettiğin birazcık milliyetçilik dostum.
ingilizce evrensel bi dil. kısacası o dili bilen dünyada çokda fazla sorun yaşamaz.
ha osmanlı topraklarını kaybetmeseydi, o osmanlıcayı bütün dünyaya yutturmazmıydık sen ayıp ediyosn :)
-
karakutu bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
-----------------------------işletmecilerin sucu ne bi marka türkçe olursa kalitesiz olur ingilizceyse çakmada olsa alınır.
ayakkabının ismi türkçe markası türkçe fiyatı 60 lira kalitesi iyi
convers çakma ayakkabısı 60 lira (1 ay sonra yırtılacağı %100 kesin)
adam gidiyor convers alıyor. özentiliğin tavan yaptığı bi dönemdeyiz...
-
sonuç itibari ile kendi kanaatim mesela ban bana gelen ingilizce randevu maillerine cevap olarak "Türkçe yazmadığın takdirde dikkate almayacağım" dayatmasını kullanıyorum. Marka isimleri bu konun dışında benim kast ettiğim
mesela benim kast ettiğim
Angel Cafe , formen hairdressing salon v.s. gibi...