Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!
-
S-E-R-H-A-T bunu yazdı:
-----------------------------
ilk mesajımdan itibaren bakarsan isim belirtmeden , yasaklansın diyenlere cevap yazdım , sen üzerine alındın sanki kardeş?
-----------------------------bnde belirtmiştim kardeş ilk alıntımda kime diyosun bilmiyorum diye.
-
KENDİ ŞİİRİM.
sen topraksın nice medeniyetler görmüş
sen vatansın uğruna kan dökülmüş
Anadolu'm Türk'e mekan biçilmiş
Türk'üm doğruyum diye andlar içilmiş
bir çakal hükmünemi yenilecek bu vatan
böyle giderse eğer hiç rahat olur mu yatan
Türk'lük bilinci olmalı yine bizi kurtaran
pes etmek yok olmasa pulun paran
mücadele et der damarlarındaki asil kan
neslimedir isyanım çok pasif kaldık
zevke düşkünleşip dünya işine daldık
zihniyeti bozuk köpeklere aldandık
hazır olsun dünya geçte olsa uyandık
medeniyetmiş peh ! hiç çekilmez dırdırları
yasa dayatır önüme orta çağ barbarları
intikam almak ister derindir yaraları
peşkeş çeker vatanı kansız yüz karaları
yoktur verilecek bir karış toprağımız
dalımız kırılmaz kopsada yaprağımız
ihanete yer yok mübahtır yaptığımız
kimse bize demesin onlar sizin insanınız
öyle ki satmazdı vatanını o insan olsa
hak değil aradıkları çıkmazlar ucunda para olmasa
yaptıkları işe mekan doğudaki bir kaç dağsa
dağda benim ulan ! çık karşıma yüreğin varsa! -
sirpence bunu yazdı:
Ben mi yanlış konuya cevap veriyorum. Konunun kendisinde adam Kürtçe konuşulmasına karşı. :W Konuyu değiştirmedim en başından beri bir kısım Kürtçe konuşulmasın Kürtçe konuşanı keselim diyor. Bir kısmıda mantıklı olun diyor. Senin ne yaptığını ise hele daha anlamadım konuda zaten Kimse resmi dil olsun demiyor o zaman kimle tartışıyosun sabahtan beri
-----------------------------bu konu diğer konuyu baltalamamak için açıldı usta diğer konudada kürtlerin istekleri vs. tartşıyoduk, resmi dil, kürdistan, tv kanalı vs.
ordada varmıydın hatrlamıyorm ama konunun devamı bu.
başbuğun bi videosu üzerineydi konu, onun üzerinden tartşyodk.
anladın?
-
karakutu bunu yazdı:
Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek. Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ? asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )
-----------------------------hocam anlamıyorum nerde rumca lazca konuşuluyor tek tük konuşulsa bile rumca lazca konuşup türkçe bilmeyen varmı şimdi bana kimse türkçeye öğretmiyen devlet politikasına girmesin şudavarki türkçeyi hiçbirimize devlet öğretmedi böylede bir zorunluluğu yok zaten türkçe konuşmayanlar türkçeyii anadil olarak kabul etmiyenlerdir eskiden buna çok çeşitli bahaneler bulurlardı şimdilerde buna bile ihtiaç duymuyorlar direkt ana dilimiz kürtçe diyorlar ve artık bu normal bişeymiş gibi algılanmaya başlanıyor
-
"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşan insanlar anlaşabilir" der Mevlana.
Bu yüzden Mevlana gibi bir insanın yaşayıp öldüğü bu topraklarda nefret tohumlarını gidin başka yere serpin, kusun işeyin ne halt ederseniz edin artık.
80 darbesi tohumları
-
dead_march bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek. Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ? asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )
-----------------------------hocam anlamıyorum nerde rumca lazca konuşuluyor tek tük konuşulsa bile rumca lazca konuşup türkçe bilmeyen varmı şimdi bana kimse türkçeye öğretmiyen devlet politikasına girmesin şudavarki türkçeyi hiçbirimize devlet öğretmedi böylede bir zorunluluğu yok zaten
-----------------------------ne tek tük? Lazların olduğu yerlerde Lazlar yine Lazca konuşuyorlar Buna karşılık Lazların bulunduğu yerlerde Türklerde var ama Kürtlerin sadece kendi başına oturduğu bölgeler var oradaki bölgelerde olabilir. Buradaki Kürtler de mesela Türklerle yaşadığı için Türkçe'yide bilirler.
-
herkes kendi benliğini korumaya çalışıo aslında sen nası türkçedir die konu açtın onlarda kendi anadillerini korumaya çalışıolar bende isterim tabi sadece türkçe konuşulsun ama bu imkansız bi istek olur daha çok kürtçenin hedef alınmasının sebebide dilin bi suçu olduğundan deil bu dili kullanan kişilerin sürekli olarak sorun çıkarttıklarından
-
CellyM bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
Ben mi yanlış konuya cevap veriyorum. Konunun kendisinde adam Kürtçe konuşulmasına karşı. :W Konuyu değiştirmedim en başından beri bir kısım Kürtçe konuşulmasın Kürtçe konuşanı keselim diyor. Bir kısmıda mantıklı olun diyor. Senin ne yaptığını ise hele daha anlamadım konuda zaten Kimse resmi dil olsun demiyor o zaman kimle tartışıyosun sabahtan beri
-----------------------------bu konu diğer konuyu baltalamamak için açıldı usta diğer konudada kürtlerin istekleri vs. tartşıyoduk, resmi dil, kürdistan, tv kanalı vs.
ordada varmıydın hatrlamıyorm ama konunun devamı bu.
başbuğun bi videosu üzerineydi konu, onun üzerinden tartşyodk.
anladın?
-----------------------------farketmez Konu şu an dil üzerine. Ben en başından beri okursan başka bi konuda cevap vermemişim.
-
sirpence bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
Hybris bunu yazdı:
Paragrafi bunu yazdı:
Hem kürtçe hem türkçe konuşuluyorsa bir millette ne kürtlere kendinizi anlatabilirsiniz ne de kürtlerin dürüstlüğüne güvenebilirsiniz. Çünkü onların tercümanlığını o.çocuğu BDP'li siyasiler yapıyor ve gün geçtikçe iki millet birbirine düşman olmaya başlıyor. O yüzden kürtçe konuşanın kafasına sıkacaksın arkadaş TÜRKÇE konuş diyeceksin. Bugün Fransa'da ingiltere'de bu böyle. Bakmayın onlar dil üzerinde baskı kurdukları için bu kadar birlik içerisinde görünüyorlar.
-----------------------------güney kore ve kuzey kore'nin tek ortak yanlarının aynı dili konuşmaları olmasına ne diyosun peki ?
demekki neymiş mesele aynı dilden konuşmak değil aynı şeyleri düşünebilmekmiş.
ya da neyse sen git portakal sık kumda falan oyna ciddi konular bunlar.
-----------------------------sen onlarla aynı şeyleri düşündüğümüzümü söylüyosun şimdi? :)
-----------------------------ben onları onlar diye ayırmıyorum cümle içinde bi özne olacaksa biz diyebiliyorum tüm samimiyetimle.
dağda birkaç çapulcunun ettiklerinden dolayı bütün bir ırkı suçlayan adam gelip burda asarım keserim diyerek öyle milliyetçilik oynamasın gitsin önce millet ve insan kavramları üzerine bişeler okusun.
-----------------------------şu yorumunda başlamış neden başlamış tekrar bi oku yorumuda anla bakalım.
-
@Cellym orada değil bak burada başlamış.
http://tahribat.com/Forum-Turkiyenin-Dili-Turkce-Dir-109190/3/#1209215
Beni de saçma saçma bi ispatlama olayına soktun ya helal olsun.