Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------
S-E-R-H-A-T bunu yazdı:
Ergenlik çağına girmiş çoğu Türk genci gibi götten atarak vatan kurtarma psikozu içindesin evladım.
Büyük Atatürk senin gibi kıt fikirli Türk gençleri için kurmadı bu ülkeyi. o ileri görüşlüydü ve asil neslininde onun gibi ileri görüşlü olacağı bilinciyle kurdu bu ülkeyi.
Senin gibi mallar dünyada hiçbir gücün engelleyemeyecegi şeyi (okuma yazman varsa araştır dünya tarihinde başarmış bir güç varmı), yani bir milletin dilini yasaklamayı birlikte yaşadığı halka dayatarak sözde vatan savunduğunu sanıp vatanın ıorzına geçiyor.
ondan sonra senden bu gücü alan teröristler senin gibi ergen malların sağda solda böyle saçma fikirlerinden etkilenen yine senin gibi ergen mal kürt çocuklarını kandırıp dağa çıkarıyor. sonra senin mallıgın ve onların mallıgı neticesinde benim konudan bile haberi olmayan kardeşimi öldürüyorlar.
dur daha bitmedi.
tüm bu mallıkların dogurduğu ortam nedeniyle millet maneviyata sarılıyor ve senin gibi mallar yüzünden bu ülke badem bıyıklı dinci yobazların eline düşüyor.
daha sayayım mı?
Vatan sevmek, öyle üçbeş marş dinleyip bir iki ocağa giderek az slogan ögrenip gelip forumlarda milletlerin dilini yasaklayalımla olmaz aslanım.
Gençligimin en güzel yıllarında 21 yaşında bir memur olarak Diyarbakıra gittim ve tam tamına 6 yıl bu vatanın şerefli bi memuru olarak orada çalıştım. Bunu ne için söylüyorum? senin gibi ergen ezik vatan sevicilerin, tertemiz çocukların beyninde yarattıgı tahribatı bi ben bilirim.. Çünkü bu gözler bizzat yerinde gördü... senin gibi aptal ergen milliyetçilerin kanına girdiği gençler tarafından çılgına dönen gençlerin nasıl teröristlerin kucağına düştüğünü ve nasıl devre arkadaşlarımı şehid ettiğini.
Dil yasaklamakmış. git ulan işine.. o göt varsa git yasakla..
yasaklayacak göt yoksa kes sesini.
-----------------------------kimi kastettiğini bilmiyorum ama o kadar görev yaptığın sürede ya da şöle diyeyim, görevini bilmediğin bişey için yerine getiriyosn.
Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.dil kavramı bu ülkede tektir, 2. bi resmi dil olamaz. olursa bu ülkenin birliği kalmaz. verelim kürdistanı gitsinler ozmn?
Dilini Kaybeden Bir Millet Eninde Sonunda Mili Benliğini de Kaybetmeye Mecburdur..
mantıkmısın sen baştan aşağı? daha neyi savunuyosunuz arkadaşım?
-----------------------------nerenizle okuyorsunuz yazılanları a.q art niyetli gözler ile konuyu başka yerlere çekmenize anlam veremiyorum adam türkiye'nin resmi dili türkçe değil mi diyor? adam isteyen istediği dili konuşur konuştuğu dilden ötürü kimse kimse'ye söz edemez kaldı ki kimse kalu bela'da doğacağı coğrafyayı seçemiyor yani doğmadan bey efendi alın şu formu ırk, dil ve dininizi seçin diye seçenekekler sunulmuyor. benim anlayamadığım nokta şu bu sözde milliyetçi ülkücü gençlik heryerde ya ALLAH bismillah ALLAH'u ekber diye nağralar atıp islam vs. nutukları ile biz dindarız havasında yaşıyorlar peki kuran-ı kerim ne diyor?
Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)
yani en azından biz dindarız diye takınıp dini bilmeyenler'e sizin aracalığınız ile yalnış fikirler zerk etmeyin haaa ben kürtçe konuşurum götün yiyorsa gel sık kafama bak bakalım sen tetiği çekene kadar bedenin'de kafa diye adlandırabileceğimiz bir uzuv kalıyor mu.
-
Asosyal bunu yazdı:
nerenizle okuyorsunuz yazılanları a.q art niyetli gözler ile konuyu başka yerlere çekmenize anlam veremiyorum adam türkiye'nin resmi dili türkçe değil mi diyor? adam isteyen istediği dili konuşur konuştuğu dilden ötürü kimse kimse'ye söz edemez kaldı ki kimse kalu bela'da doğacağı coğrafyayı seçemiyor yani doğmadan bey efendi alın şu formu ırk, dil ve dininizi seçin diye seçenekekler sunulmuyor. benim anlayamadığım nokta şu bu sözde milliyetçi ülkücü gençlik heryerde ya ALLAH bismillah ALLAH'u ekber diye nağralar atıp islam vs. nutukları ile biz dindarız havasında yaşıyorlar peki kuran-ı kerim ne diyor?
Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)
yani en azından biz dindarız diye takınıp dini bilmeyenler'e sizin aracalığınız ile yalnış fikirler zerk etmeyin haaa ben kürtçe konuşurum götün yiyorsa gel sık kafama bak bakalım sen tetiği çekene kadar bedenin'de kafa diye adlandırabileceğimiz bir uzuv kalıyor mu.
-----------------------------art niyetli göz fln yok hocam. +konuşmalarada dikkat..
art niyetli istekler var onlarda kürtler tarafından(hepsinden değil şimdi üzerine alınıpda alıntı yapma benden.) yapılanlar. örn: resmi dil vs.
tartşmada bu zaten konu nerelerden geldi buraya bilip bilmeden yazma.
kafasına sıkılacaklarda belli zaten. yok sende kendni onlardan görüyosan, seninde kafana sıkılır kafanı yorma.
-
CellyM bunu yazdı:
Asosyal bunu yazdı:
nerenizle okuyorsunuz yazılanları a.q art niyetli gözler ile konuyu başka yerlere çekmenize anlam veremiyorum adam türkiye'nin resmi dili türkçe değil mi diyor? adam isteyen istediği dili konuşur konuştuğu dilden ötürü kimse kimse'ye söz edemez kaldı ki kimse kalu bela'da doğacağı coğrafyayı seçemiyor yani doğmadan bey efendi alın şu formu ırk, dil ve dininizi seçin diye seçenekekler sunulmuyor. benim anlayamadığım nokta şu bu sözde milliyetçi ülkücü gençlik heryerde ya ALLAH bismillah ALLAH'u ekber diye nağralar atıp islam vs. nutukları ile biz dindarız havasında yaşıyorlar peki kuran-ı kerim ne diyor?
-----------------------------art niyetli göz fln yok hocam. +konuşmalarada dikkat..
art niyetli istekler var onlarda kürtler tarafından(hepsinden değil şimdi üzerine alınıpda alıntı yapma benden.) yapılanlar. örn: resmi dil vs.
tartşmada bu zaten konu nerelerden geldi buraya bilip bilmeden yazma.
kafasına sıkılacaklarda belli zaten. yok sende kendni onlardan görüyosan, seninde kafana sıkılır kafanı yorma.
-----------------------------alıntı yaptırma tahrik ediyorsun
herkesi isteğinize göre etiketlemekten usanmadınız mı?
haklısın türk + kürt ayırmadan kafasına sıkılması gereken niceleri var
onlardan olma yoksa kür kurşun değer can'a. ( eğer onlardan değilsen tenzih et kendini ) -
bugun dil diyen yarın toprak der..
konuyu açana karşı çıkanlar akpci yahut sahte sosyalist görüşü olanlardır..
ve bu kişiler pkk açılımına destek verenlerdir. açılım dedikleri işte bu bölünmedir.
-
Asosyal bunu yazdı:
alıntı yaptırma tahrik ediyorsun
herkesi isteğinize göre etiketlemekten usanmadınız mı?
haklısın türk + kürt ayırmadan kafasına sıkılması gereken niceleri var
onlardan olma yoksa kür kurşun değer can'a. ( eğer onlardan değilsen tenzih et kendini )
-----------------------------tahrik oluyorumki alıntı yapıyorum
herkes? benim bahsettiğim adamlar belli kardeş.
benim kimlerden olduğum yorumlarımda gayet açık kardeeş, gizlim-saklım, utanacağım bişey yok..
-
Türkçe asimile edilmediği sürece bu ülkede başka dillerin konuşulmasına kimse mani olmuyor zaten. Yeterki Türkçenin ağzına sıçmasınlar.
"Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur!" M.Kemal ATATÜRK
-
EpheSuS bunu yazdı:
Türkçe asimile edilmediği sürece bu ülkede başka dillerin konuşulmasına kimse mani olmuyor zaten. Yeterki Türkçenin ağzına sıçmasınlar.
"Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur!" M.Kemal ATATÜRK
-----------------------------bunun ötesinde bugun bunları bize yaşatanlar Cumhuriyetteki devrimleri kabul etmeyenlerin tepkisidir...
Atatürk harf devrimini yaptı. Türkçeyi resmi dil yaptı ama emperyalistlerin planları hiç bitmedi..
Türk milletiyle batı ya dili ile ile uğraşır yada dini ile...
-
sirpence bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
dead_march bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
Anlam veremiyorum neden bu konulara da direk Kürtçe hedef alınıyor ? Abicim oda bu toprağın dili, nasıl Rumca konuşuluyorsa, Lazca konuşuluyorsa Çerkezce, Gürcüce oda konuşulacak ! Resmi dil olarak elbette TÜRKÇE bu değiştirilemez bir gerçek. Ama asıl sorun bu değil asıl sorun İngilizce dayatması... Sen bu konuyu açtın ama İngilizce dayatmasından hiç bahs etmemişsin ? asıl büyük tehlike budur. ( bana göre )
-----------------------------hocam anlamıyorum nerde rumca lazca konuşuluyor tek tük konuşulsa bile rumca lazca konuşup türkçe bilmeyen varmı şimdi bana kimse türkçeye öğretmiyen devlet politikasına girmesin şudavarki türkçeyi hiçbirimize devlet öğretmedi böylede bir zorunluluğu yok zaten
-----------------------------ne tek tük? Lazların olduğu yerlerde Lazlar yine Lazca konuşuyorlar Buna karşılık Lazların bulunduğu yerlerde Türklerde var ama Kürtlerin sadece kendi başına oturduğu bölgeler var oradaki bölgelerde olabilir. Buradaki Kürtler de mesela Türklerle yaşadığı için Türkçe'yide bilirler.
-----------------------------hocam karadenizin en ücra köşelerine git laz kardeşlerimin sadece lazlarla yaşadığı yerlere(ki obnlar sadece lazlarla yaşamak için çaba göstermiyor öyle denk gelmiş) yine hepsi türkçe bilir ayrıca hepsi sana türk olduklarını söylerler zira hhepsinin ve benim kimliğimde tc yazıyor türkiyenin manası türklerin yaşadığı yerdir bunun asi için ülkenin adının değişmesi lazım en başta
-----------------------------Karadeniz'i hep laz mı zannediyon hacı? Karadenizli Türklerle lazlar beraber yaşıyor. bi ilçe Lazdır yanında ki ilçede Türk. Burada da öyle yoksa bi köy de hem Türkler hem Kürtler yaşamıyor. Bi İlçe Kürt öteki ilçeler Türk. Kimle yaşayacak Türkçe bilecek tabii. ama Güneydoğuda Adamların çevresindeki her yerde Kürt var. Şimdikiler zaten biliyor eskiler de öğrenememiş. Benim düşüncem bu.
İşte bide sorun orada Birçok Kürt Türk'üm diyor zaten. ama onları görmezden gelip sadece dağdakileri görüyosunuz.
-----------------------------ben onlara ağzımı açtımmı ama şuda bi gerçekki sadece dağdakilerden bahsetmiyorum ben mersin gazi lisesine gittim birsene bütün bir okulun kürt milliyetçisi olduğuna tanık oldum yani hiçbiri türküm demiyordu türk olmaya türklüğe ve türklere karşılarda ve burası güney doğu diğil mersin ve bütün bir okuldan bahsediyorum durumun ciddiyetinin farkındamısın mersinde 700.yılanadolulisesinde okurken okulun yarısından fazlası ülkücüydü ki buadamlar için herzaman ırkçı faşist ve daha birçok şey söylenir orda bayabir kürt var gidin sorun bakayım birine en ufak bir ayrımcılık görmüşmü okulun en popüler çocukları kürttü kimse onlara en ufak bişey demişmi neden çünkü onlar türkiye vatandaşıydılar ve şunuda söyliyim aralarında kürdüm diyende vardı ama hiçbirinin türklüğe kastı yoktu hiçbiri dtpyi siiyasi parti saymıyordu hiçbirigazilisesindeki gibi değildi ve gazi lisesindeyken tekduyduğum erdemlide kürtlere yapılan eziyetler hor görmeler bilmemne oldu ben ordaydım en ufak bişey olmadıhele öğrenciyse kimse kimseye sesini bile çıkarmazdı gazideyse bir yığın sallamasyon hikaye duydum yani düşmanlık yapan sanki bizim tarafmış gibi göstermeye çalışmayın bizim nevsi müdafadan başka hiçbirşey yapmadığımız ortada bende ülkücü diğildim ama ülkü ocağına gider çaylarını içerdim tersgelen herşeyi söylerdim konuşurduk ters düşsekte kötü olmazdık gidin gazi lisesine ülkücü gibi elsıkışın bide tekseniz ebenizi ikerler erdemlide işinde gücünde insanlar vardı gazide ise her ALLAHın günü kin güden insanlar ve türkçe konuşmazlardı kendi aralarında bilmediklerinden diğil sana zorla kürtçe şarkı dinletirler türkçe konuşunca kızarlardı hattağa bana inanmıyorsan iki okulda yerinde duruyor test etmesi bedava ayrıca bir ikitane ılımlı olanlarda asker ve polislerin tümünü robokop olarak gördüklerini ve devlet kavramından nefret ettiklerini söylerlerdi polise taş atmak marifet sayılırdı daha ne anlatcam gidin görünya
-
Kürtçe Ve Kürt'ün Nasıl Bir Çekiciliği Var Ki En Saçma Konu Bile Bunlara Bağlanabiliyor.
Resmi dil Türkçe. İsteyen İstediği Dili Kendi Arasında Konuşuyor. Bu Cevabı Alacağını Bile Bile Neden Başlık Açarsın Anlamam ...
Ben Niye anlatıyorum Onu Da anlamıyorum Ya Neyse ...
-
IREA bunu yazdı:
Kürtçe Ve Kürt'ün Nasıl Bir Çekiciliği Var Ki En Saçma Konu Bile Bunlara Bağlanabiliyor.
Resmi dil Türkçe. İsteyen İstediği Dili Kendi Arasında Konuşuyor. Bu Cevabı Alacağını Bile Bile Neden Başlık Açarsın Anlamam ...
Ben Niye anlatıyorum Onu Da anlamıyorum Ya Neyse ...
-----------------------------iste Bu meseleyi annamayan arkadaşlar veya insanlar var onların gözunu acabilmek bu baska bi amacımız yok ;)