Türkiye'nin Dili TÜRKÇE' Dir ...!
-
Resmi dil Türkçe'dir.
Lâkin diğer dillerinde serbestçe konuşulması gerektigine inanmaktayim..
-
@Karakutu
Dayatma demişsin güzel kardesim dayatma birşeyi zorla yaptırmaya calısmak yada zorla olmasada gönülsüzce yaptırmak falan anlamına gelir.He senin kastettiğine bende sonuna kadar karşıyım artık market,manav bile aptal aptal anlamsız ing. kelimelerle isim koyduklarını sanıyorlar.
-
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------
İngilizce hariç hepsine katılıyorum... Başka bir milletin dili neden meşru olsun ki ? bu gün bakıyorsun çoğu işletmeye hep İngilizce terimlerle dolu.
neyle ifade ettiğin değil neyi ifade ettiğin önemli.
ben adamın büfesine ingilizce isim koyması doğrudur demiyorum, hakkı vardır diyorum çünkü ne mutlu ki bizler özgür bir ülkenin özgür vatandaşlarıyız.
-
bayzin bunu yazdı:
@Karakutu
Dayatma demişsin güzel kardesim dayatma birşeyi zorla yaptırmaya calısmak yada zorla olmasada gönülsüzce yaptırmak falan anlamına gelir.He senin kastettiğine bende sonuna kadar karşıyım artık market,manav bile aptal aptal anlamsız ing. kelimelerle isim koyduklarını sanıyorlar.
-----------------------------İşte benim durduğum noktada bu..
bu arada "Dayatma" kelimesini bilinçli yazdım, onlar dayatmaya çalıştığı için bende kendi görüşümü onlara dayatıyorum.
-
Megamo bunu yazdı:
mademki turkce ozaman her bokta neden kahve yerine cafe yazıyor dışarı bi çıkıyom tablelalar ingilizce dolu
hatta ornek: dönerci = dönerchi
-----------------------------Vallaha kardeşim bu yazıyı görünce öyle bir sinirlendim ki anlatamam..
-
Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. -
AsilKan bunu yazdı:
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
----------------------------- -
AsilKan bunu yazdı:
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
-----------------------------ALLAHINA KURBAN OLAYIM ...
ALLAH RAZI OLSUN BUNU BİLEN BENİMSEYEN HİC KİMSE BURADA HİC Bİ CAZ YAPAMAZ ..
SAOL VAROL HOCAM..! -
Yorumların hiç birisini okumadan su soylim
Bizler türk ceyi öğretmeden KÜRTCE öğretiyoz a.q varmı dunyada baska bir devlet?
-
Hem kürtçe hem türkçe konuşuluyorsa bir millette ne kürtlere kendinizi anlatabilirsiniz ne de kürtlerin dürüstlüğüne güvenebilirsiniz. Çünkü onların tercümanlığını o.çocuğu BDP'li siyasiler yapıyor ve gün geçtikçe iki millet birbirine düşman olmaya başlıyor. O yüzden kürtçe konuşanın kafasına sıkacaksın arkadaş TÜRKÇE konuş diyeceksin. Bugün Fransa'da ingiltere'de bu böyle. Bakmayın onlar dil üzerinde baskı kurdukları için bu kadar birlik içerisinde görünüyorlar.