folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:
    -----------------------------

içimde zerre kadar tanrıya, dine, yaratılışa yada inanmaya dair hiçbir şey yok. ben bundan bir şey kaybetmedim hocam bugüne kadar. iddaa oynadığımda tutturdum, yolda giderken ayağım takıldığı için düştüm kafamı yardım.. olaylara pozitif açıdan, yani bilimsel bakış açısıyla bakma gereği duydum ve bunu yaptım. dünyanın kitabını okudum. tanrının ve dinin gerekliliğini sorgulayandan kuran'ın mealine, evrim-big bang-ilkel çorba gibi bilimsel deneyimlerden incil çevirilerine.. olayların bilimsel temellendirilmelerine indim. harun yahya'cıların bilimini değil de, richard dawkinslerin, darwinlerin, stephen hawkinglerin bilimiyle ilgilendim. ömer çelakıl'ın çözdüğü kuran şifreleri yerine, ortak ataların dna dizilimimizle %98 tutarlı olduğu şifrelerini ciddiye aldım. en azından üstüme düşeni yaptım. sorguladım.. :) 

ve son olarak hocam sana ayet gibi bir söz..

"Birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim." Thomas Huxley

hocam ben inananlardanım..
    ama söylemeden edemeyeceğim Yemin ederim ki ; Forum'a üye olduğum zamandan beri ben böyle düzgün böyle adam akıllı post atan görmedim.
    helal olsun sana. Yaşının eri olduğunu düşünüyorum ellerinden öperim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

RotKerim bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

By-alper bunu yazdı:

Bu zamanda peygamber olmadığını nerden biliyorsun.Evliyalar varya bu yetmezmi sana.

ben inanmayan bir insanim ama inanan birisi nasil evliya ile peygamberi bir tutabilir ki ?

amacının o olduğunu zannetmiyorum.

yeniden peygamber gelmeyeceği aşikar.

Hz.Muhammed son peygamberdir, 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

hocam öncelikle siyasi düşünceerimi bu konuya alet etme ne alakası var başka konudaki tavrımın bu konuyla?

Sana o ayetin değişmediğini açıklayabilirim,,

Hafızları bilirmisin? dünya üzerinde milyonlarca olan hafızları? zamanında yüzbinlerce onbinlerce binlerce yüzlerce ve onlarca olan hafızları? peygamber efendimiz okuduğu her ayeti dinlediği kişiler hıfz ederlerdi, ve birçok kişi hafız olmuştu, fakat savaşlarda birçok hafız şehit olunca kuranı kerim oldu kitap haline getirildi ve o dönem hafızlar ın hepsi vefat etmemişti, hala onalrca hafız vardı, birkaç nüsha kuranı kerim yazıldı ve bütün hafızlarla birlikte yapıldı sence  hıfz eden bi kişi yanlış yazdırırmı? azdırsa bile diğerleri inkar edip düzelttirezmi? buraya kadar tamamdır sanırsam, Zamanla o kitaplarla hafızlık çoğaldı aynı keliemler aynı bilgiler harfi harfine aynen hafızalara kazındı, sence düünyada ki bu kadar hafızın aklındaki bilgii kim değiştirebilir? bana dünya üzerinde diğerinden bir kelimesi farklı bi kuranı kedim gösterebilirmisin? gösteremezsin çünkü yok, sana yazdığım ayette Hiç şüphe yok ki o zikri, Kur’ân’ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz’iz. deniliyor, bu hafızlık tekniğinin de bu ayeti nasıl felaket derecede desteklediğinin kanıtıdır, hala kuranı kerim in değiştirildiğine dair bi yargın var ise ben sana başka bir yorum da bulunamam, ki bu cidden inkarın ta kendisi olmaktadır,, Hakkında hayırlının olması dileği ile,

http://www.youtube.com/watch?v=o4gY-qkZnPk&feature=related

Köşeye sıkıştım. Aslında bir cevabım daha var ama Allah korkumdan yazamıyorum sanırım. Kuran-ı Kerimin değişmediğini mantıklı buluyorum şuan. 

Şu vizeler geçsin türkçe meali okumaya başlayacağım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

RotKerim bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

By-alper bunu yazdı:

Bu zamanda peygamber olmadığını nerden biliyorsun.Evliyalar varya bu yetmezmi sana.

ben inanmayan bir insanim ama inanan birisi nasil evliya ile peygamberi bir tutabilir ki ?

aksini söylemedik zaten hocam

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

wrongly bunu yazdı:

Anakroniq bunu yazdı:

@wrongly

Hocam uzunca yazmış olduğun mesajla ilgili birşey sormak istiyorum:

O mesajda bir kısmında demişsin ki, Hz. Muhammed (s.a.v.) haşa Kuran-ı Kerim'i gezip gördüğü kültürlere göre derledi ve kendisi yazdı, ilahi bir kitap değildir diyorsun. Ben de diyorum ki:

- Peki gelecekle ilgili bilgiler içeren ve o çağlardan sonra gerçekliği kanıtlanmış olan ayetler hakkında ne düşünüyorsun?

örnek bekliyorum çok büyük meraklarla (kesin ve ulaşabileceğimiz, görebileceğimiz, bize uzak olayan şeyler olursa çok daha mutlu olacağım azizim) 

-----------------------------,

hocam bunun sana cidden yararı olacak mı vbilmiyorum ama bu videodan sonra ne düşüneceksin bilemiyorum, ama fikrinin de zikrinin de değişmeyeceği kanaatindeyim buyur,

arkadaşım lütfen. bana saptırılmış, laf oyunlarıyla bezenen videolarla gelme.

bana de ki. bak kuranda bu yazıyordu. tam olarak "bu" yazıyordu. ve "bu" oldu. bak sebebi de şu, ssonucu da şu. şurda yazıyor.

diyim ki. eyvallah. haklı çıkmanıza sevindim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

wrongly bunu yazdı:

wrongly bunu yazdı:

Anakroniq bunu yazdı:

@wrongly

Hocam uzunca yazmış olduğun mesajla ilgili birşey sormak istiyorum:

O mesajda bir kısmında demişsin ki, Hz. Muhammed (s.a.v.) haşa Kuran-ı Kerim'i gezip gördüğü kültürlere göre derledi ve kendisi yazdı, ilahi bir kitap değildir diyorsun. Ben de diyorum ki:

- Peki gelecekle ilgili bilgiler içeren ve o çağlardan sonra gerçekliği kanıtlanmış olan ayetler hakkında ne düşünüyorsun?

örnek bekliyorum çok büyük meraklarla (kesin ve ulaşabileceğimiz, görebileceğimiz, bize uzak olayan şeyler olursa çok daha mutlu olacağım azizim) 

-----------------------------,

hocam bunun sana cidden yararı olacak mı vbilmiyorum ama bu videodan sonra ne düşüneceksin bilemiyorum, ama fikrinin de zikrinin de değişmeyeceği kanaatindeyim buyur,

arkadaşım lütfen. bana saptırılmış, laf oyunlarıyla bezenen videolarla gelme.

bana de ki. bak kuranda bu yazıyordu. tam olarak "bu" yazıyordu. ve "bu" oldu. bak sebebi de şu, ssonucu da şu. şurda yazıyor.

diyim ki. eyvallah. haklı çıkmanıza sevindim.

hocam videoyu izlediğini düşünmüyorum,bizans olayına baktınmı videodaki? o bile senin için yeterli olması lazım dı ama olmadı, sorun bende değil cidden,, ben gereğini ve dediğini yaptım..

BİZANSIN GALİBİYETİ

Kuran'ın gelecek hakkında verdiği haberlerden biri de Rum Suresi'nin hemen başındaki ayetlerde yer alır. Bu ayetlerde Bizans İmparatorluğu'nun bir yenilgiye uğradığı, ama çok kısa bir zaman sonra tekrar galip geleceği bildirilmiştir:

Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde". Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah'ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.

(Rum Suresi, 1-4)

Bu ayetler, Hıristiyan olan Bizanslılar'ın, putperest bir toplum olan Persler karşısında çok ağır bir yenilgiye uğramasından yaklaşık 7 sene sonra, M.S. 620 civarında indirilmişti. Ve ayetlerde Bizans'ın çok yakında galip geleceği haber veriliyordu. Oysa o sırada Bizans o kadar büyük kayıplara uğramıştı ki, değil tekrar galip gelmesi, ayakta kalması bile imkansız görülüyordu. Yalnız Persler değil Avarlar, Slavlar ve Lombardlar da Bizans devletine karşı büyük tehdit oluşturmaktaydı. Avarlar İstanbul önlerine kadar gelmişlerdi. Bizans Kralı Heraklius, ordunun masraflarını karşılayabilmek için kiliselerdeki altın ve gümüş süs eşyalarının eritilip paraya çevrilmesini emretmişti. Hatta bunlar da yetmeyince bronzdan heykeller bile para yapımı için eritilmeye başlanmıştı. Pek çok vali Kral Heraklius'a isyan etmiş, İmparatorluk parçalanma noktasına gelmişti. Önceden Bizans toprağı olan Mezopotamya, Kilikya, Suriye, Filistin, Mısır ve Ermenistan, putperest Persler'in işgali altına girmişti.20

Kısacası, herkes Bizans'ın yok olmasını bekliyordu. Ama tam bu dönemde, Rum Suresi'nin ilk ayetleri vahyedildi ve Bizans'ın dokuz yıl geçmeden yeniden galip geleceği haber verildi. Bu galibiyet öylesine imkansız gözüküyordu ki, Arap müşrikleri bu ayetleri alay konusu yapacak kadar ileri gittiler. Kuran'da haber verilen bu zaferin, asla gerçekleşmeyeceğini düşünüyorlardı.

Fakat Kuran'ın tüm haberleri gibi bu da hiç kuşkusuz gerçekti. Rum Suresi'nin ilk ayetlerinin indirilmesinden yaklaşık 7 yıl sonra, M.S. 627 yılının Aralık ayında, Bizans ve Pers İmparatorlukları arasında Ninova harabeleri yakınında büyük bir savaş daha oldu. Ve bu kez Bizans ordusu, Persler'i yenilgiye uğrattı. Birkaç ay sonra da Persler işgal ettikleri yerleri Bizans'a geri veren bir anlaşma imzalamak zorunda kaldılar.21

Böylece Allah'ın Kuran'da bildirdiği "Rum'un zaferi", mucizevi bir şekilde gerçek oldu.
    Bu ayetlerde yer alan bir başka mucize de, o dönemde kimsenin tespit etmesinin mümkün olmadığı coğrafi bir gerçeğin haber verilmesidir.

Rum Suresi'nin 3. ayetinde, Rumlar'ın "Dünyanın en alçak yerinde" yenildikleri belirtilir. Arapçası "Edna el ard" olan bu ifade, bazı meallerde "yakın bir yer" olarak da tercüme edilir. Ancak bu tercüme, orijinal ifadenin tam karşılığı değil, mecazi bir yorumudur. "Edna" kelimesi Arapça'da "alçak" demek olan "deni" kelimesinden türemiştir ve "en alçak" anlamına gelir. "Ard" ise yeryüzü demektir. Dolayısıyla "Edna el ard" ifadesi de "Yeryüzünün en alçak yeri" manasına gelmektedir.

Ne ilginçtir ki, Bizans İmparatorluğu ile Persler arasındaki savaş, yeryüzünün gerçekten en alçak noktasında gerçekleşmiştir. Söz konusu savaşın yeri, Suriye, Filistin ve şimdiki Ürdün topraklarının kesiştiği bölgede yer alan Lut Gölü havzasıdır. Ve bilindiği gibi deniz seviyesinden 395 metre aşağıda olan Lut Gölü çevresi, yeryüzünün "en alçak" bölgesidir.

Yani Rumlar, tam ayette belirtildiği gibi, "yeryüzünün en alçak yeri"nde yenilmişlerdir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, Lut Gölü'nün rakımının, yalnızca modern çağdaki ölçümlerle tespit edilmiş olmasıdır. Daha önce hiç kimsenin Lut Gölü'nün Dünya'nın en alçak bölgesi olduğunu bilmesi mümkün değildir. Ama bu bölge Kuran'da "Yeryüzünün en alçak yeri" olarak tanımlanmıştır. Bu, Kuran'ın İlahi bir söz olduğunun bir başka delilini oluşturmaktadır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

RotKerim bunu yazdı:

RotKerim bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

By-alper bunu yazdı:

aksini söylemedik zaten hocam

by-alper söylemiş hocam ona biaen yazdım, sizlere değil kusura bakmayın yanlış anlaşıldım,

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

hocam öncelikle siyasi düşünceerimi bu konuya alet etme ne alakası var başka konudaki tavrımın bu konuyla?

Sana o ayetin değişmediğini açıklayabilirim,,

Hafızları bilirmisin? dünya üzerinde milyonlarca olan hafızları? zamanında yüzbinlerce onbinlerce binlerce yüzlerce ve onlarca olan hafızları? peygamber efendimiz okuduğu her ayeti dinlediği kişiler hıfz ederlerdi, ve birçok kişi hafız olmuştu, fakat savaşlarda birçok hafız şehit olunca kuranı kerim oldu kitap haline getirildi ve o dönem hafızlar ın hepsi vefat etmemişti, hala onalrca hafız vardı, birkaç nüsha kuranı kerim yazıldı ve bütün hafızlarla birlikte yapıldı sence  hıfz eden bi kişi yanlış yazdırırmı? azdırsa bile diğerleri inkar edip düzelttirezmi? buraya kadar tamamdır sanırsam, Zamanla o kitaplarla hafızlık çoğaldı aynı keliemler aynı bilgiler harfi harfine aynen hafızalara kazındı, sence düünyada ki bu kadar hafızın aklındaki bilgii kim değiştirebilir? bana dünya üzerinde diğerinden bir kelimesi farklı bi kuranı kedim gösterebilirmisin? gösteremezsin çünkü yok, sana yazdığım ayette Hiç şüphe yok ki o zikri, Kur’ân’ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz’iz. deniliyor, bu hafızlık tekniğinin de bu ayeti nasıl felaket derecede desteklediğinin kanıtıdır, hala kuranı kerim in değiştirildiğine dair bi yargın var ise ben sana başka bir yorum da bulunamam, ki bu cidden inkarın ta kendisi olmaktadır,, Hakkında hayırlının olması dileği ile,

http://www.youtube.com/watch?v=o4gY-qkZnPk&feature=related

Köşeye sıkıştım. Aslında bir cevabım daha var ama Allah korkumdan yazamıyorum sanırım. Kuran-ı Kerimin değişmediğini mantıklı buluyorum şuan. 

Şu vizeler geçsin türkçe meali okumaya başlayacağım.

hocam umarım benimle dalga geçmiyorsundur, çok sevindim bunu dediğine cidden,, ama merak ediiyorum sorunu, ve sorunun da günah olacağını kanaatinde değilim çünkü kuran da da araştımak sormak öğrenmek emrediliyor,

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

hocam umarım benimle dalga geçmiyorsundur, çok sevindim bunu dediğine cidden,, ama merak ediiyorum sorunu, ve sorunun da günah olacağını kanaatinde değilim çünkü kuran da da araştımak sormak öğrenmek emrediliyor,

Dalga geçmiyorum. Hz. Muhammedin hafızlara doğru aktardığı ne malum diye soracaktım eğer sorsaydım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

itfaiyeciTBT bunu yazdı:

Dalga geçmiyorum. Hz. Muhammedin hafızlara doğru aktardığı ne malum diye soracaktım eğer sorsaydım.

hocam onu da şöyle yok edelim,

Eşheduella ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühu ve rasuluhu.

şahidim ki Allahdan başka ilah yoktur ve Muhammed onun kulu ve elçisidir.

Şimdi Kuran mucizelerine senin de bakmanı isterim ki içerisinde birçok mucize olduğunu göreceksin, bu kuranın gerçekliğini sana özetleyecektir zaten, kurana inandığın an da bu sorun ortadan kalkacaktır ki İçerisin de sana yazdığım ayet barınıyor, biz indirdik ve biz koruyacağız, Hatta bunu anlamak için kuranı okumaya bile gerek yoktur ki İslamı kabul için gereken sözdür kelimei şehadet, Hz. muhammed kulu ve elçisi olduğuna göre onu yaratan a herhangi bi yanlışlıkta bulunması söz konusu olabilir mi? her yaptığı onun gözetimi altındayken hem de, geçtim onu koruyacağını iddia ettiği halde..

Bu arada cidden sevindim,, 

Toplam Hit: 46942 Toplam Mesaj: 414