Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
BU Yourumu Müslüman geçinip ALLAH Lafzı ile aynı satırda küfür edenlerde okusun.. ALLAH var ( tanrı yok )
Bir, ALLAH'ın Rahman VE Rahim oldugundan örnek verip, rahman ve rahim'se neden beni sonsuza dek yakacak diyorsun, Peki rahman ve rahim oldugundan örnek verip neden ALLAH'a karşı Şirk içindesin ?ikinci sorun, islam, gayb'a imandır, dünya neden var önce bunu bil ?
Dünya iyi ve kötüyü seçme yeridir.Aslında ne cennet ne cehennem vardır. Herkes burada kazanıp gider. Peki O zaman neden imtihan etti diyorsun şimdi içinden duyuyorum..
İşte, dünya kurulmasaydı, ALLAH ' u TEÂLA (c.c) , sen felan kişi cennete, sen felan kişi cehenneme, deseydi, O zaman sen ne dicektin ? Yarabbi ben ne yaptım dicektin, Peki bizim inandığımız ALLAH ezeli, geçmişide geleceğide bilir, o dicekti sen dünyaya gitseydin bunu bunu yapıcaktın o yüzden cehennemi hak ettin, bu sefer yarabbi belki yapmazdım, dicektin. İşte belki yapmazdım, diyemesinler diye o kadar melek, şahit ve dünya var.
Ateistler, kader'i ALLAH yaratır, ve bizde yaşamak zorundayız sanarlar.
Halbüki kader şu, kulun iradesi vardır, kul bu dünyada ne yapmak isterse ALLAH ona o gücü yaratır. Mesela müzik dinlemek isteyene o gücü yaratır adam kalkar tuşa basar hoplar zıplar, camiye gitmek isteyene o gücü yaratır, adam sarık cübbe gider, işte o yaratılan güçtür kader.
Yani ALLAH ın yaratıp kulun mecbur yaşayacağı birşey değil kader... Kulun kendi isteyip, ALLAH ında ona o gücü yaratmasıdır kader...
Öte yandan, ölüm bir doğuştur müm'inler onu zaten bekliyor ondan ancak kafirler korkar...
Herşeyim çürüdü demişsin, bunu dinden örnek vermiyorum ama kuyruk sokumu çürümez yansanda çürümez, ve sebepler alemindeyiz, yani o kuyruk sokumundan tekrar dirilmek mühim değil... Çünkü o kuyruk sokumu bir sebep, mesela azrail, a.s ALLAH'a (c.c) benden insanların canını aldığım için herkes nefret edicek, demesi, ALLAH ında ölümlerin başına öyle sebepler koyucam ki, sen akıllarına bile gelmeyceksin buyurması.. Yani bunlar sebep..
Peki sorarım, kaza yapan parçalandı öldü, saksı düşen kafası yarıldı öldü,öbürü hastalıktan kanserden, hiç bir hastalıktan ölmeyenlere ne diyeceksin ? Peki onlar nasıl öldü .. Ecel olabilir mi sence ?
Dincilerin dediği doğru, çoğu insan müslümanlar yani, ALLAH korkusundan zülme kapılmıyorlar, bir yerde yine manevi bir güç, bunu durduruyor... Kafir'in bile merhameti varsa, bu kafir'in değildir emin ol...
Ayrıca, teknolojik ve felsefi anlamda katkı değil sadece saptırmadır, hiç bir ateist ALLAH ı inkar ederek dünyaya bir katkı sağlayamaz, manevi yönden..
Uçak yapar, tren yapar, bunlar sorun değil, ama ateistlerin saptırmaları, yani dünyada o kadar maymun olduğu halde, ara geçişte bir insan doğuran maymun görmediğimiz gibi, ve milyar milyar milyar önceleri saçmalıkları, bunlar hurafenin saptırmanın önde gidenidir.
O yüzden böyle saptıranlar işte ateist ve felsefeciler,
İnsanlara iyilik yapan bir kafir, insanlara kötülük yapan bir kafir, bunların cehennemde bile yerleri ayrıdır, çok iyilik yapan hiç çıkamaz ama çok kötülük yapana göre az azap görür, peki o kadar iyilik var neden çıkamaz.... ALLAH'a şirk koşar, oğlu var der, eşi var der, ALLAH'a böyle beşeri bir takım şeyler yakıştırır...Enerji dediğin şey peki, hiç insan yaratabildimi yada bir sinek sen buna şahit oldun mu ? AMA bunlarca mahlukatı yaratan bir güç var, göz bebeğine bak damarlarına bak, aklına bak düğmeye basmadan sadece akıl gücüyle elini kaldırabiliryorsun, bir bunlara bak, sence bunlar bakterilerin oluşumuyla ve enerji patlamasıyla olucak şeyler mi ?
senin dediğine enerjiye bir örnek verim, bir adamda böyle, biz kendi gücümüzü kendimiz yaratırız gibi şeyler söylemiş yani hepsi bizim elimizde falan, o zamanın fakir bir kadını, beni onla evlendirin ben ona ispatlim demiş, neyse evlen o bu gerdek derken, tabi, adamın pili bitmiş, hadi biraz daha falan filan derken, yoruldum demiş adam, hani demiş sen kendi gücünü kendin yaratıyordun hani istediğinde yapardın ? Ya demekki bu beşeri birşey, yani lokman hekim oğluna vasiyet etmiş, Oğlum Ölüme inanmıyorsan uyuma bakalım, Oğlu şaşırmış, baba nasıl uyumam vakti geldimi kum torbası gibi yığılırım demiş.. Lokman hekim bu sefer, Peki oğlum Dirilmeye inanmıyorsan, uyanma bakalım, ya baba oda benim elimde değil, bir bakmışım uyanımışım, istesemde uyuyamıyorum, Ee oğlum annaki sen senin elinde değilsin bir RABBİN elindesin o zaman itaat et demiş.. Bu sana bir örnek olmuştur umarım..
Son olarak dediğine gelirsek, Ebu CEHL, o kadar mucize görmesine rağmen inandımı ?
Neden biliyormusun, oda senin gibi kendini kandırıyordu, yani ebu cehl'de şuan peygamber görmeseydi, ve yine kafir olsaydı, ben peygamber görmedim görseydim böyle olmazdı derdi..Peki o kadar gördüğü halde salak mı neden inanmadı diyeceksin, bak ALLAH buyuruyor ki, habibim, sen tebliğ davet yap onlarla yumuşak konuş, ama sen hidayet veremezsin, yani sen iman'a getiremezsin..
Neden dersen, ALLAH peygamber görene iman vermez, ALLAH kalbinde gerçekten onu isteyene iman verir, ve sen hiç bunu istemediğin için bu şerefe nail olmamışsın besbelli.. o kadar inkâr edeceğine, sağına soluna bir baksan, ALLAH'a ulaşmak çok kolay, birde bunu denesen dini araştırsan ne güzel olurdu..
Biz o dönemde yaşamadık ama şans'sızlığımızdan değil, çünkü ALLAH zerre kadar zulmetmem, buyurur, yani bu dömende gelmemiz bile bir hikmettir, bunların hikmetini sen ve ben anlayamayız, bunu led'ün ilmi olan bilir, ve Hızır. a.s ilgili 3 kıssa biliyorum onlarıda araştırıp bulursun umarım o zaman hikmetleri anlaman kolay olur..
İman gayb'a imandır, niye ebu bekir iman'da en üstün ? Çünkü peygamberimiz (SAV) söyler söylemez inandığı için, yani islam şahlandıktan sonra müslüman olmak daha kolay, mühim olan ilkler hiç kimse yapmazken yapmak...
Sende gecenin bir vakti, herkes horlarken ibadet edersen, herkese gelecek feyz'in hepsi sana gelir, sabah aynaya bi bakarsın bana ne olmuş dersin hemen anlarsın..
iman gayb'a imansa mühim olan ibrahim a.s olmak..
Son olarak söylim ALLAH'a ulaşmak, yan odadaki arkadaşına ulaşmaktan daha kolay..
-
20 yaşındayım, senden küçük olduğum için beni o kadar da dikkate almayabilirsin ancak malesef ki "cehalet mutluluktur" terimini kendine yediremeyenlerdenim. bir ateistten ziyade biraz agnostisizme kaçsam da (yani senin taraflarında yer alsam da) bizim gözümüzden bazı yazdıklarına yorum yapmak istedim. böylece beyin fırtınasına dönüşebilir.
öncelikle şunu bi anlamalıyız ki genelde insanlar her zaman bir yaratıcıya ihtiyaç duyar. bunu şöyle açıklayabiliriz ki, müslümanların deyimiyle ilk kitap inmeden önce de çeşitli dinler vardı. budizm olsun, mısır mitolojisinde, yunan mitolojisinde olun, çok tanrılı dinler var. sadece türk tarihine baktığımızda bile, türkler çok tanrılı dinlere inanmaktadır.
ondan sonra ilk kitap, tevrat yani ilk tanrılı din, ta o zaman günümüzün israil toplumuna geliyor. ibranilere. yüzlerce yıl önce. müslümanların deyişine göre bu din tanrının gönderdiği ancak saptırılmış din.
şimdi bunu ben yorumlayayım. bak sevgili kardeşim, israil hala aynıdır. hala dağılmamıştır. bunun da en büyük gerekçesi olarak tevratı, museviliği gösterebiliriz. yorumuma göre o zamanın büyük bilginlerinden olan musa, bir kitap yazıyor ve bu ilk defa tek tanrılı din olarak geçiyor. ayetlerine bakıldığında birlik ve beraberlik en önemli şeyler. o zamanlar imparatorluklar arasında büyük savaşlar var. herkes başka ırklar arasında kaybolup gidiyor ancak herkes bu dine inandığı için israiloğulları günümüze kadar gelebiliyor. buradan çıkaracağımız şey, dinin müthiş şeylere alet edilebileceği.
ve islam dinini de aynı şekilde yorumlayıp ortadaki puzzle parçalarını birleştirirsek herşey tamamlanır. arabistan. sürekli zulüm gören bir halk. muhammed bir tüccar. ve tevratı, hristiyanlığı bilmesi çok normal çünkü sürekli geziyor, sürekli yeni şeyler öğreniyor. ggünümüzde zeki ve gezgin bir insan düşünün. o sadece gezer ve işini mi yapar? hayır. gittiği yerlerin kültürünü öğrenir, eğer zekiyse düşünür, kendi toplumunu yargılar.. bu durumda da muhammedin, o dinlerin ayetlerini arabistana uyarladığını düşün. zaten kuralları net ve ağır olan bir toplumun insanları isyan etmek için bir kibritin çakılmasını beklerler. muhammed de iyi niyetle ürettiği bu destansı şeyi halka inandırmakta çok zorlanmaz.
aynı şekilde mesela kuranda geçen nuh peygamber hakkında nasıl yorumlayacaksın diyeceksin. arkadaşım, nuh tufanı zaten çok eskiden yazılmış bir destan. babillerdi sanırım yazarları(yanlış hatırlıyor olabilirim). ve o dönemde araştırmayı seven bir tüccarın bunu öğrenmesi hiç zor değil. ki zaten "ninova" da dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri var.
bakın inanan kardeşlerim, siz bunlara ütopik, olmayacak tesadüfler diyebilirsiniz. ancak senin, benim gibi bir insanın göğe yükselmesi, ya da tanrı varsaydığı şeyle iletişime geçmesi, ya da ne biliyim okyanusu ortdan ikiye ayırması bize, yaşadıklarımız, gördüklrimiz dolayısıyla daha imkansız geliyor ve biz, daha gerçekçi olana inanıyoruz.
insanlarda her zaman bir tanrı açlığı vardır. bunun sebebi, geçmişini ve geleceğini bilmemektir. insan "beyin" denen birşeye sahiptir ve ister istemez düşünür "biz bu dünyaya nasıl geldik" diye. ve bunun cevabını kuran gibi belirli cevaplarla kısıtlarsak, o insan, kuranın buyruklarına inanan bir robota dönüşür. bu dünya için hiçbirşe yapmaz. hiçbir yenilik yapmaz. teknolojide arapların payı nedir mesela? hangi müslüman ülke coşmuştur zeka üretiminde? hiçbiri! müslüman ülkeler zaten geri kalmış ülkeler ve "petrol" denen teknolojinin ihtiyacı olan şeye sahip olmasalar bu dünyadan çoktan silinmişlerdi.
binlerce yıl öncesinden insanlık kalıntıları bulunuyor. ve "islam" dediğimiz şey çok yeni. peki sorarım size sevgili kardeşlerim, tanrı o insanlara neden bir belirtide bulunmamış?
söyleyecek çok şey var ancak bu konuda söyleyeceklerimiz kaşıdakinin , "anlayabileceği" kadar değil "anlamak isteyeceği" kadar oluyor.
şunu da söylemeden edemeyeceğim. "günümüzde bile" iddia ediyorum sadece benim ülkemde 30 milyon müslüman, islam tarihini bilmiyor, muhammedin hayatını bilmiyor, kuranı okumuyor. oysa ki inandıkları şeyin ilk kelimesi "oku". bu durumda bence insan kendini sorgulamalı. ben ne için yaşıyorum demeli. unutulmamalıdır ki yalan bir yaşamla gideceğiniz cennet, gerçek bir yaşamla gideceğiniz cehennemden çok daha "GURURLU" olacaktır.
hadi şimdi, bütün bildiklerimizi korkmadan, dürüstçe, içtenlikle en baştan sorgulayalım.
çok uzattım, bitireyim ve son sözüm de şöyle olsun
sevgili inanan kardeşlerim, umarım siz haklı çıkarsınız. umarım gerçekten islam en doğru olan şeydir ve ben bunların cezasını çekerim. umarım bunca insan dünyada "boşuna" yaşamamış olur.
-
allah yok din en büyük yalan hocam. rahat ol.
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------
allah yok din en büyük yalan hocam. rahat ol.
-----------------------------Sen neye inanıyorsun peki yok olanlaramı yada barbar insanlar gibi ateşe mi inanıyorsunuz ulan bari hristyiyanlar kadar olun be adamlar en azından Allaha inanıyor Allahın indirdiği bir kitaba inanıyor sizler ona bile inanmıyorsunuz Allah ıslah etsin hocam ne diyim.
-
tahref156 bunu yazdı:
hocam diyorsun ya bunlar sana göre haram onlara göre değil işte beni anlamıyorsun bende sana diyorum ki bunlar zaten kötü şeyler dinimiz söylemesede kendimiz düşünerek bunlara kötü şeylerdir diyebiliriz hristiyanlar bunları yapıyor ve dolayısıyla onların bizlerden alt seviyede olması daha mantıklıdır. Diyorsunki sen yada hangimiz zina yapmadık haram yemedik. Tamam doğru diyorsun yaptık fakat tek zina ila tek haram ile de müslümanlıktan çıkılmaz bizler bir kere yapıyorsak hristiyanların hayat biçemi haram ve zina üzerine kuruludur. inanan zaten inanıyor ve ne yaptıysa kendine yapıyor ama bu değil amaç dinin kötü saydığı şeyler üzerindedir.... dinimiz bunu yapma diyor bizde düşünüyoruz ki gerçekten de dinimiz yapma diyor bu kötüdür o halde bu doğrudur.. düşünsene sen islam dininin önden gelenlerden büyük bir alimsin hocam mesela hristiyanlar zina yapıyor haram işliyorlar hemde sınırsız çünkü onlarda haram diye bir kavram yok bizlere göre... sen alimsin sen bu hristiyanların yaptıklarına ne derdin ve islam diniyle ayırmazmıydın... Onların dini din değil gittikleri yol yol değil demezmiydin
din değiştirilmiş olsa bizlerede içki için haram değildir zina yapın günah değildir denirdi ki hristiyan dini böyledir ve biliriz ki papa ortaçağ dönemlerinde defalarca hristiyanların inandıkları kitabı değiştirmiştir... Bizlerin kide değişseydi bu tür kötü şeyleri yapın günah değildir denilirdi Allah kitabımızı korudu dinimizi korudu ve hala orijinalliği ile duruyor sapa sağlam.
-----------------------------Bunlar zaten kötü şeyler dediklerinden zinaya bir örnek vereyim. Hristiyansın diyelim, gece bir mekandan hatun kaldırdın diyelim kafalarınız güzel, ilişkiye de girdiniz dininizde de haram değil. Alan memnun veren memnun. Evli değilsiniz, ciddi bir ilişkiniz yok. Adamlarda zaten namus kavramı yok, çünkü önemsemiyorlar, inanmıyorlar.(Müslümanların gözüyle bakarsak.) Bunun neresi kötü?
Alim olduğumu varsayalım; gittikleri yol, yol değil derdim çünkü benim inancıma ters. Ama onlar da benim hakkımda böyle düşünürler. Gittikleri yol yol değil, tutturmuşlar bir ahiret hayatıdır onun için dünya güzelliklerinden yararlanmıyorlar diye. Düşünmezler mi? Düşünmeleri doğal değil mi?
Kutsal kitapların değişmesi olayı kısır döngü oldu, bir şey yazmıyorum onun için.
-
tahref156 bunu yazdı:
bu dediklerin sadece ağız yoluyla gerçekleşmiyor hocam Ruh, vicdan, denen şeyler vardır yeri geldimi müslüman yeri geldimi ateist durumu denen birşey varmıdır.... Şeklinde belli olmalı tarzında. Tamamiyle çıkar içinmi varsın hoca madem öyle din değiş hristiyan ol içki iç zina yap karı kız peşinde git sonra hesap günü geldimi ama dinimde haram değil bunlar neden günah yazıldı ki diye sorular mı soracaksın... Zaten hristiyanlık kökten haram ve günahtır :D
Bak bu konuda haklısın. Az önce diyanetin sitesinden Kuran-ı Kerimin türkçe mealini indirdim bir göz attım. Bakara suresinin 8. ayeti gözüme ilişti: İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler.
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
tahref156 bunu yazdı:
hocam diyorsun ya bunlar sana göre haram onlara göre değil işte beni anlamıyorsun bende sana diyorum ki bunlar zaten kötü şeyler dinimiz söylemesede kendimiz düşünerek bunlara kötü şeylerdir diyebiliriz hristiyanlar bunları yapıyor ve dolayısıyla onların bizlerden alt seviyede olması daha mantıklıdır. Diyorsunki sen yada hangimiz zina yapmadık haram yemedik. Tamam doğru diyorsun yaptık fakat tek zina ila tek haram ile de müslümanlıktan çıkılmaz bizler bir kere yapıyorsak hristiyanların hayat biçemi haram ve zina üzerine kuruludur. inanan zaten inanıyor ve ne yaptıysa kendine yapıyor ama bu değil amaç dinin kötü saydığı şeyler üzerindedir.... dinimiz bunu yapma diyor bizde düşünüyoruz ki gerçekten de dinimiz yapma diyor bu kötüdür o halde bu doğrudur.. düşünsene sen islam dininin önden gelenlerden büyük bir alimsin hocam mesela hristiyanlar zina yapıyor haram işliyorlar hemde sınırsız çünkü onlarda haram diye bir kavram yok bizlere göre... sen alimsin sen bu hristiyanların yaptıklarına ne derdin ve islam diniyle ayırmazmıydın... Onların dini din değil gittikleri yol yol değil demezmiydin
din değiştirilmiş olsa bizlerede içki için haram değildir zina yapın günah değildir denirdi ki hristiyan dini böyledir ve biliriz ki papa ortaçağ dönemlerinde defalarca hristiyanların inandıkları kitabı değiştirmiştir... Bizlerin kide değişseydi bu tür kötü şeyleri yapın günah değildir denilirdi Allah kitabımızı korudu dinimizi korudu ve hala orijinalliği ile duruyor sapa sağlam.
-----------------------------Bunlar zaten kötü şeyler dediklerinden zinaya bir örnek vereyim. Hristiyansın diyelim, gece bir mekandan hatun kaldırdın diyelim kafalarınız güzel, ilişkiye de girdiniz dininizde de haram değil. Alan memnun veren memnun. Evli değilsiniz, ciddi bir ilişkiniz yok. Adamlarda zaten namus kavramı yok, çünkü önemsemiyorlar, inanmıyorlar.(Müslümanların gözüyle bakarsak.) Bunun neresi kötü?
Alim olduğumu varsayalım; gittikleri yol, yol değil derdim çünkü benim inancıma ters. Ama onlar da benim hakkımda böyle düşünürler. Gittikleri yol yol değil, tutturmuşlar bir ahiret hayatıdır onun için dünya güzelliklerinden yararlanmıyorlar diye. Düşünmezler mi? Düşünmeleri doğal değil mi?
Kutsal kitapların değişmesi olayı kısır döngü oldu, bir şey yazmıyorum onun için.
-----------------------------hocam ksr bakma ya ben anlatamıyorum yada sen anlamıyorsun.. Hz Mevlana der ki : ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır. Yanlış ve kişisel algılama ama gerçekten de bu böyle... Kafana birşey takmışsın bu böyledir diye ve seni inandırmak çok güç. İnandığın şeyi inkar etmiyorsun bu iyi birşey değil unutma her bildiğin doğru değildir sadece kendince doğurudur... O yüzden kafandakileri tazelemek için biraz fırsat ver kendine ve denilenleri saçma sapan sorularla imha etmeden düşün önce.... geç oldu ben kaçıyorum Allaha emanet.... Başka emanet edilecek kimse yok var gerçi ama onlarda başkalarına emanet edilmeli yani hepsi ölümlü olümsüz tek biri var oda Allah o yüzden emanetsin ıona bye D : Tazele kafayı tazele
-
Hocam bu yazımı okursan sanıyorum kafandaki bazı soru işaretleri yok olacaktır :
Öncelikle ben çok şükür müslümanım. Belirtmiş olayım.
-Öncelikle şunu bil islam dini sorgulama değil teslimiyet dinidir.Ama körü körüne bağlanmak değildir.Önce Allah ı kabul edersin.Eğer Allah ı kabul edersen Onun emirlerine uymak zorundasın.Din bunu gerektirir.
-İslam da şöyle birşey vardır. "Namazdan önceki ameller sizlere haram kılındı" Bu bir ayettir.Buradan anlayacağın şudur : Namaz kılmıyorsan yaptığın bütün iyilikler boşunadır.Ama müslüman isen Kalpten Allah ı ve emirlerini şartsız şurtsuz kabul etmiş isen ve bunu dilinle de meşrulaştırıp söylemişsen korkacak birşeyin yoktur.
Günahların çok olabilir ( ibadet etmemek günah kazanmana sebeptir ).Ama bu cennete girmene engel değildir.Günahının cezasını çekersin cehennemde.Sonra da cennetin yolunu tutarsın.
Ama sen bir müslüman değilsen tek seçenek kalıyor.Kafirsin.Ve kafirlere mahşer günü hesap sorulmaz.Gideceği yer bellidir.Amel defterini sol dan alır.Ve doğru cehenneme gider.
Günahkar müslümanla Kafir arasında şöyle bir fark olur.Müslüman Allahın varlığını ve birliğini kabul ettiği ve imanlı olarak öldüğü için cezası bitince cennete gider.Ama Kafir olanlar ise sonsuza kadar cehennemde kalır.
İslamiyette her iyiliğe karşılık 10 sevap yazılır.Üstelik bazı özel durumlarda, ve özel gecelerde, cemaat olunduğunda vs.. bu sevaplar 1000 kat kadar da artmaktadır.
Buna karşılık olarak her harama sadece 1 günah yazılır.
Ayrıca kazanılan her sevap anında defterine yazılırken günah hemen yazılmaz.Belki tövbe edersin diye..
Eğer tövbe edersen o günah senin günah hanene yazılmaz.Ve eğer tövbende samimi ve istikrarlıisen ( sebat etmişsen ) kat kat sevap yazılır.
Şimdi mantık olarak 1 lerin toplamı 10 larını nasıl aşacak ?
Kısacası cehenneme gitmek özel bir çaba ister.Ve masraflıdır.
Cennet bedava gelen yok =)
İslamiyet Allah a inanıp iman edene kadar sorgulamadır.İman ettikten sonra sorulama değil teslimiyet dinidir.Şüpheye yer yoktur.Zaten her şüpheni araştırdığında karşına çıkacak sonuç seni şaşırtacaktır.
-Sen 23 yıllık yaşamında Allah ı kabul etmemişsen, bütün dünya sana dua etsede kurtulamazsın.Ancak ölmeden önce iman etmişsen, müslüman olarak ölürsen cennete eninde sonunda girersin.Tabi bu imanın son nefesten önce olması lazım.Eğer can çekişirken, son nefesinde iman edersen kabul olunmaz.
Nereden mi biliyorum ? Kuran-ı Kerim de bu konu ile ilgili ayet var.Firavun konusuna göz atabilirsin.Ayrıca bununla ilgili hadislerde var.
-Dünyanın en zeki, akıllı, bilgili insanı da olsan ve bu kadar bilgiye rahmen halen inanmamışsan dünyada yaşayan en cahil kişi sensindir.
Şunu iyi dinle : [Hz.Muhammed in yaşadığı dönemde 2 tane ömer isminde ünlü kişi yaşardı.Herkes onlardan çekinirdi.Her 2 side çok bilgili kişilerdi.cesurlardı.Vs..
2 sinden birisi Allah ı kabul etti.İnandı ve müslüman oldu.Hatta o kadar ki birisi halife oldu.(Bildiğiniz hazreti ömer di o ).Diğeri ise hayatının sonuna kadar inkar etti.İnanmadı.Ve bugün tarih ve dini kitaplarda adına sıkça rastlıyoruz.Bütün dünya onu biliyor.O kişi EBU CEHİL dir ( Cehaletin Babası anlamına gelmektedir. ) Sadece Allah a inanmaması onu cahil yapmıştır ! ]
-Kader birçok kişi tarafından eksik yada yalnış anlaşılıyor.Allah kaderimizi biliyor.Herşeyi biliyor.Bize seçme şansı tanıyor.İyiyi kötüyü, doğruyu yalnışı bize gösteriyor.Emirlerini de bize iletiyor.Tercih bizim.İster inanır müslüman olur Allah ın her dediğini yapmaya özen gösteririz, istersek günümüzü gün eder disko bar takılırız.
Allah hangisini seçeceğimizi biliyor.Ama seçimi bize bırakmış.Kader yada alın yazısı dediğimiz şey son anda yazılır.Özgürüz ama başı boş olmadığımızı bize gösteriyor Allah.Müdahale etmiyor.Ve "Ahmet kulum şu gün şu saatte içki içmeye gidecek ve içecek yada namaz kılmaya gidek diye birşey kaderinde aslında yazmıyor.Sen eğer içki içmeye gidersen bu yazılıyor.Yani işi yaptıktan sonra yazılıyor.Herşey belli.Ama bilen yok.Senin iradenle ilgili birşey.
Yapacakların belli.Ama ne kadar günah yada sevabın olacağı belli değil.Allah biliyor tabi.Ama yazmıyor, yazdırmıyor.Tartışılacak bir konu değil.İslamiyetin hassas noktalarından biridir.
-Mucize gösterse demişsin de bugüne kadar senden önce milyarlarca insan yaşadı.Birçok mucize oldu.Açıkça olan mucizeler.Ama sonra hep inkar edildi.
Sen mucize istiyorsan değişik şeyler söleyeyim sana.Mekke ye gidersen birgün havada asılı duran kaya yı görürsün.Hz.Peygamberin miraç gecesinde "dur" dediği kaya kıyamete kadar havada asılı kacaktır.Gidersen görürsün.Hatta google dan da hakkında bilgi edinip fotolarına bakabilirsin.Daha çok değişik mucizeler de var onları sonra anlatırım.
-Allah bizleri yarattığında hepimiz cenneteydik.Tüm insanlar cennetteydi.Allah tüm insanları bir araya topladı.Ve sordu : Ben sizin rabbiniz değilmiyim ? Tüm insanlar : Evet rabbimizsin dedik ve kabul ettik.( Kalu bela olayı budur ) Bunun üzerine Allah bizim sözümüzde ne kadar duracağımızı bizim de görmemiz için bizleri sınava gönderdi.Hafızamızdan herşeyi sildi.Dünyaya gönderdi.Burada hiçbirşey hatırlamıyorken ve Allah bizlere bu kadar çok işaret ve mucize gönderdiği halde Onun emir ve yasaklarına uyacakmıyız ? yoksa uymayacak ve onu kabul etmeyecekmiyiz ? işte bu sınavdayız.Ahirete gidince herşeyi hatırlayacağız zaten =)
-1500 yıl kadar önce en son peygamberi atalarımız gördü.Onunla da yaşadılar.Ama islamiyette şu varki başka hiçbir dinde yoktur bu :
Hz.Peygamberimiz şefaat peygamberidir.Allah a ve kendisine inanan herkes için Allah tan merhamet istemiştir ve ahirette de isteyecektir.
Ayrıca bizler çok şanslıyız.Hz. peygamber bizleri müjdelemiştir.
Olay şu:
Birgün peygamber efendimiz ashabı ( kendisi ile yaşayan ve man eden kimseler ) ile sohbet ederken sırtını onlara dönüyor.Düşüncelere dalıyor ve kardeşlerim kardeşlerim diyerek ağlıyor ve dua ediyordu.
Bunun üzerine orada bulunanlar dediki -Biz senin kardeşlerin değilmiyiz ? kime sesleniyor, dua ediyor ve ağlıyorsun ?
Hz.Peygamberimizin sözü şu oluyor: -Hayır sizler benim arkadaşlarım ve ashabımsınız.Benim kardeşlerim ben öldükten sonra beni hiç görmedikleri halde bana inanacaklar, beni sevecekler ve dua edecekler.Bende onlara kıyamet günü şefaatçi olacağım.
Bu açacağın bölümde o gün içinde kafana takılan konuyla ilgili ayetlerin yer aldığını görürsün.Al sana bir mucize işte.
Deneyebilirsin.Kaybedecek birşeyin yok.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
onlar iddia edemezler davalarında haksızlar jhocam nerden çıakrdın bunu diyeceksin şimdi açıklayım,
İncil kuran dan önce indirilmiştir, İncil de ki ve ömncesindeki kitaplar kendisiden önceki kitapları yok sayar yani yoksayar derken herşeyiyle tmamen değil artık o kitabın devrinin geçtiğini ve yeni gelen kitabın hakim olacağını irdeler,
İncil de kuran dan önce gelmesi hasebi ile kuran indiği zaman incil özelliğini yitirmş bulunmakta, Sonuçta yahudiler de hristiyanlar da bunu biliyorlar ama uygulamıyorlar, Bütün kitaplar ın sahibi allah cc. bu tartışılmaz değilm,i? hepsi aynı şeyi der çünkü, Bu durum da Haşa onalrın dediği şudur,
"tanrım senin 3. kitabına inandım ben yeni kitabına riayet etmiyorum,"
cidden bu çok saçma bi durum, O kitapta da Allah a inanıyorsun ama onun en son indirdiği kitaba inanmıyorasun.. İşte bu yüzdendir ki İncil değiştirilmiştir, Barnabas incilinde yazan kelimeler onlara ağır gelir, Kabullenmezler,
Ve irdeliyorum, Kuran indi ve diğer kitaplar geçerliliğini yitirdi, onalrın dini Allah katında geçerli değil, (inneddine indallahil islam.)-->kuran ayetidir allah katında tek din islam demektir,
bu durum da onalrın söz söylemeye hakları yok, eğer allah cc. a inanıyorlarsa tabi, (kitapları değiştirildiği için bunun farkında değilller)
bu durum da senin düşüncen de çürümü oluyor ama sen düşüncenden vazgeçmeyeceksin biliyorum :) yine birçok yönden ters köşeye oturmaya çalışacaksın ama hepsinin açıklamaları var, mesela başka bir postunda değiştirilmediği ne malum demişsin, Hangi kitapta Hiç şüphe yok ki o zikri, kurannı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz.(hicr) diye yazar? hangi kitap Yaratıcı tarafından kuran dışında korumaya alınmıştır,? Eğer Sen Allah cc ye inanıyorsan buna da inanmalısın, ki zira Allah cc onu koruyacağız diyor? haşa inkar mı ediyorsun ? :)
Saygılar,,
-----------------------------Başka bir konudaki tartışmadaki tavırlarından dolayı sana cevap vermek istemiyorum ama verecek cevabım yok zannetme diye yazıyorum bu mesajı. Mesajlarıma cevap yazmazsan sevinirim.
Bana Kuran-ı Kerimdeki o bahsettiğin ayetin değiştirilmediğini ispatlayabilir misin?
-
Kuran-ı Kerim » İBRÂHÎM suresi - 18. Ayet:
"Rablerini inkâr edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgârın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu, derin sapıklıktır."
kusura bakma, böyle deva edersen akıbetin bu...
Ayrıca, Allah'ı inkar eden kişi ne kadar iyi olursa olsun sonu ebedi cehennem azabıdır...