folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim



Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2009
    Erkek
    The_Pilot bunu yazdı:
    -----------------------------

    AYRICA VE AYRICA, bu yazılarım ardından, bana yok bu hristiyan yok bu budist vs vs diyende çıkabilir.


    haklısınız çünkü ARAŞTIRMIYORSUNUZ... BEn ateistim desem SİZDE gavur Görünümü uyandırırım :)


    Yani, aklın ve MANTIĞIN yoluyla hareket eden bir insanım,, bende Önceden Dine inanırdım aile baskıyla onla bunla şunla,,,

    sonra yapılan haksızlıklar nedeniyle ATEİST olmaya karar verdim DOĞRU düşünce Yolunu BULDUM... BİLİM GERÇEKTEN ÇOK DAHA MANTIKLI...


    (İçki İçmem Bir arkadaşın Burda yazdığı gibi kerhaneye gitmem Hırsızlık vs vs yapmam.) Sadece SİGARA.
    YOLDA ÇOK AÇIK bir kadın görsem O tarafa bile bakmam,, yanlış anlar diye... BU YAPIDA birisiyim.



    benim hiçbir dine ihtiyacım yok, Sizin hayallerinizden Vede varsayımlarınızdan yola çıkarak HAYDİ varsa öbür tarafta Cehennemde Çıkamayım Tamam Razıyım...

    [[[ Ben dawkinsi, harun yahyayı yok, richard Gere 'i bilmem ]]]

    [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[ darwinide anlamadınız, Anlamak istemediniz, insanlar maymundan geldi ha ha ha diyip güldünüz,,, ORASI ÖYLE DEĞİL ]]]
    insanlar maymundan DEĞİL,,, tüm dünyadaki canlılar birbirinden türedi... Senin içtiğin SU Çiçeğede faydalı sanada.
    Sütün içerisindeki Kalsiyum Çinko minerali sanada faydalı Çocukken senide hızlı geliştiriyor İneğide, kediyide köpeğide. ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]


    -----------------------------
    tamam.

    Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliMermi
    DeliMermi's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ağustos/2010
    Erkek
    bu yazinin altina imzami atarim aynen katiliyorum ek olarak sunuda soylemek isterdim. Mucizeler ve Doga bir Yaratan oldugunun kaniti olabilir. Adinin Allah oldugunun kaniti olamaz edit: ari neden bal yaptigini bilmiyormuymus? eminmisiniz? gercekten bilmiyormuymus. Daha once ariyla konusmuslugunuz varmiydi acaba?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kararti
    kararti's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ekim/2010
    Erkek

    ölene kadar sabredin cevapları bulacaksınız...


    Bayram geçtikten sonra yak g.tüne kınayı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    kararti bunu yazdı: ölene kadar sabredin cevapları bulacaksınız... .Kesinlikle! Aynı konu hakkında emmoğlu ile tartışmıştık. Ve ben en sonunda ''Karşında Azraili görünce bütün sorularına cevap bulursun'' dedim, tartışma bitti.

    Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    ERERESEL bunu yazdı:
    -----------------------------
    kararti bunu yazdı: ölene kadar sabredin cevapları bulacaksınız... .Kesinlikle! Aynı konu hakkında emmoğlu ile tartışmıştık. Ve ben en sonunda ''Karşında Azraili görünce bütün sorularına cevap bulursun'' dedim, tartışma bitti.
    -----------------------------

    dostum sen ne heybetli adammışsın :D

    şaka bi yana, düşünme falan çok yanlış tavsiyeler çünkü olay direk taklid-i imana bağlıyor ozaman, taklid-i imandan sakınmanız gerek hep araştırma öğrenme halinde olmanız lazım. Onun dışında Allah varmı sorusu yersiz olur mesela çünkü din adı üstünde, inanç. Bir noktadan sonra inanmak yani teslimiyet giriyor işin içine.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Şubat/2011
    Erkek

    ERERESEL bunu yazdı:
    -----------------------------
    kararti bunu yazdı: ölene kadar sabredin cevapları bulacaksınız... .Kesinlikle! Aynı konu hakkında emmoğlu ile tartışmıştık. Ve ben en sonunda ''Karşında Azraili görünce bütün sorularına cevap bulursun'' dedim, tartışma bitti.
    -----------------------------



    diğer arkadaşları bilmem FARKINDAYSANIZ ben tartışmıyorum bile, bildiğim doğruları yazdım.
    Yani ortada süren veya biten bir tartışmada yok...


    ben şimdi sorsam sana Azrail nedir kimdir ? İnsan ölürken Azrail geldiğini nerden biliyorsun desem,
    olmayan şeyleri nasıl savunabiliyorsunuz Desem. İŞTE O zaman tartışmış oluruz...

    Ama Bunlara gerek yok. Benim kafamı kurcalayan hiçbir soru yok.

    Kafandaki Kurduğun hayale, Gerçekmiş gibi başkalarını İnandırmaya çalışırsan Hep varlığını İddaa edersen,,,
    tıbben ŞİZOFREN sayılırsın :)

    işte olmayan tartışma şimdi bitti =)


    http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kuyuduzu
    kuyuduzu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek
    Bazı sayfaları okudum, hepsini değil. kimisi sorgulamadan inanır kimisi sorgular; kimisi sadece inanmaz etliye sütlüye karışmaz kimisi ise inkar ettigi gibi çevresindekileri de yanına çekmeye çalışır. Saydiklarimdan hiçbiri aynı kefede değil. Bu konular forumlarda sadece tartışmada kalır. Daha doğru olan şey islam büyüklerinin konulara ilişkin açıklamalarıdir. Birçok isim var, ama örnek vermek gerekirse Mevlana ve Said Nursi delillerle açıklama getirir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeco
    Yeco's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2009
    Homo
    Tanrı olabilir ama sırf ona inanmıyoruz diye beni cehenneme gönderecek bir tanrıya inanmayı reddediyorum.

    holy! holy! the soul is holy! the nose is holy! the tongue and cock are holy and the hand and asshole holy!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostgun
    Lostgun's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Şubat/2010
    Erkek

    AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    müridler birincisi şu, ben mesela 23 yaşındayım, hayatımda muhakkak yanlışlarım olmuştur ancak kimseye öyle ciddi bir zararım dokunmamıştır. Ancak yardımlaşmayı severim, insanlara elimden geldiğince yardım ederim.

     

    Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.

     

    Sonsuz demek bir zaman birimi bile değil, yani gelecek yok, beklediğin birşey yok, ölüp kurtulmak yok, sadece sonsuz, hep öyle olacak, yani hep yanıcam o ateşte. Sebep: dünyadaki o 23 yılımda allah'ı inkar ettim.(sonsuzluğun yanındaki komikliğine dikkat)

     

    Soruyorum size, ben bunu hakedecek birşey yapmış olabilir miyim? kim hakedebilir böyle bir vahşeti. Hadi bunu kabul ettik, ancak bunu yapan allah, bize rahman ve rahim (esirgeyen ve bağışlayan) olduğunu iddaa ediyor? bunun ne gibi bir izahı olabilir.

     

    Gelelim inanma meselesine, neden inanmak zorundayız? Eğer allah gerçekten ibadet etmemizi istiyorsa, kendi suretini, gök yüzünde bir kere gösterip bir iki mucize göstermesi yeterli, eminin bütün insanlık inanmaya başlar, ancak ortada inanmamızı gerektirecek hiç bir şey yok iken, neden inanmak zorunda olalım. Kaldı ki onlarca tanrı var ve hepsi evreni yarattığını idda ediyor, hepsi inanmayanlar için cehennem iddaa ediyor, cennete gitmek için zar mı atmalıyız?

     

    Bir diğer mesele, allah, biz insancıkları yarattı, koydu dünyaya, geleceğimizi çok iyi biliyor, mesela benim dünyaya gelip şuanda bu yazıları yazacağımı biliyordu, bunun sebebi de zaten odur zira ben onun eseriyim, beni o yarattı, geçmişimi geleceğimi çok iyi biliyor. NEDEN DÜNYADAYIM.

     

    Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman? Hani ne yapacağımız kestirilemese bakalım ne olacak diye yaratıp dünyaya atarsın, ama zaten ne olacağını çok iyi biliyorsun, ne heyecanı var?

     

    Mesela size soruyorum, adamın biri çıkıyor, millet ben cep telefonu tanrısını gördüm, bizi o yaratmış diyor. Bu durumda savı ortaya atan kişi savunmak ve ispatlamak ile yükümlüdür, biz ise bunu sorgulamak ve eğer tutarlı bilgiler varsa kabul etmek, hiç bir tutarlı veri yoksa reddetmek durumundayız. 

     

    Ancak öyle bir dünyada yaşıyoruz ki savı ortaya atanlar, bizi suçluyor, oysa biz normal olanı yapıyoruz ve gerçekten doğru olup olmadığını sorguluyoruz, çünkü beynimizi kullanıyoruz.

     

    Gelelim ölüm meselesine, ben 1988 de doğdum, ben doğmadan önce milyarlarca yıldır dünya ve evren vardı, bu durumda ben bir hiçliktim, kesinlikle benden önce var olan evreni hatırlamıyorum. Peki öldükten sonra, hakkında hiç birşey bilmediğim, hiç bir tutarlı kanıt olmayan hayali yerlere gideceğime mi inanmak daha gerçekçi yoksa doğmadan önce neredeysem oraya gideceğim mi daha mantıklı ( yani hiç biryere)

     

    Bu düşünce sizi çok korkutuyor olabilir ancak doğru, tüm dinlerden soyutlayıp kendinizi bir an düşünün, doğmadan önce neredeydiniz, öldükten sonra nerede olacaksınız.

     

    Ayrıca insanın tüm hatıraları, geçmişi ve bilgileri beynindeki sinir ağında, moleküllerde vs tutulur, duygular ise tamamen hormonlar ile ilgilidir, beden çürüdüğünde zaten tüm bunlar yok olacak, bir de ek olarak ruh isimli sadece isimden ibaret olan bir yere kaydedildiğine neden inanalım?

     

    Bir de bizim dincilerin dilinde sakız olan şu muhabbete değinmek istiyorum, eğer cennet cehennem olmasa, yaptıklarımızın bedelini göreceğimiz biryer olmasa insanlar dünyada her türlü pisliği yapar, dünya yaşanmaz bir yer olur. acaba bu doğru mu?

     

    Mesela ben öldükten sonra hiç biryere gitmeyeceğime çok ciddi bir şekilde inandığım halde, dünyaya olabildiğim kadar yararlı olmak isterim, onurlu bir insan olduğumu düşünürüm ve kimseye bir kötülük yapmak gibi bir derdim de yoktur. 

    Ayrıca dünyaya bilimsel teknolojik ve felsefi anlamda en büyük katkıyı yapmış olanlar hep ateist lerdir ve en büyük zararı vermiş olan ve hala veren, dinler, klise, veya din adına savaştığını zanneden veya dini emellerine alet eden çevrelerdir.

     

    Şimdi şunu söyleyen arkadaşlara bir sorum var ayrıca, dünya ve evren allahın varlığının kanıtıdır. Dünyada tek hücreli bir yaratıktan gelmiş olsan bile dünyayı kim yarattı, dünya güneşten kopmussa güneşi kim yarattı, samanyolunu kim yarattı, en son, big bang öncesi ve sonucta enerjiyi kim yarattı diye uzata uzata tanrıya kadar getirirler.

     

    Ben de soruyorum, biz aynı soruyu tanrı için sorduğumuzda makul bir cevabınız var mı? Siz tanrı doğmamış doğurulmamış yaratılmamış derseniz,  ben de enerji için aynı şeyi söylerim, madde enerjinin yoğun halidir, enerji asla yok olmaz, ancak form değiştirir, hepimiz sonuçta enerji kökenliyiz, o halde enerji doğmamış ve doğurulmamıştır, yaratılmamıştır.

     

    Benim savım ile allah savı sonuçta aynı noktada son buluyor, doğmamış ve doğurulmamıştır, ancak benim savım daha güçlü çünkü evrenin enerjiden oluştuğu kesin, ama enerjiyi allahın yarattığına dair bir kanıt yok.

     

    Son olarak şunu söylemek istiyorum. Madem ki sorgulamamamız, inanmamız isteniyor, peki , bizden 1500 yıl önce doğan insanların ayrıcalığı neydi? onlar inansın diye allah peygamber yolladı, mucizeler göstertti, neden bize hiç kimse birşey göstermiyor inanalım diye, ve inanmamız bekleniyor, bizim suçumuz ney? Belki bir peygamber gelse bana mucize gösterse ben de inanıcam ve sonsuz ateşten kurtulucam?

     


    -----------------------------

    Biz bu dünyaya sınav amaçlı yollandık sen diyorsun ki mücize görmek istiyorum hiç eline kuran alıp okudunmu ?

    Veya bir mealini okudunmu,okumasanda duymadınmı eğer çok mücize arıyorsan Bi Kuran-ı Kerim oku ve bir konu daha aç mücizeyle ilgili

    Ve diyorsun 1500 sene önceki insanların bizden ayrıcalığı ne evet onlara Peygamber(S.a.v)yollandı ve onlar bu konuda şanslı olabilir.

    Ama bizede 1500 sene sonrası bir harfi değiştirilmemiş kutsal kitap geldi.

    Ve Kuran-ı Kerim senin burada sorduğun soruların hepsinin cevabını veriyor.

    Bu arada değiştirilmemiş tek kutsal kitap Kuran-ı Kerim.

     


    Bir gün Ferrari alacağım.İnanıyorum :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Ben okudum, hiç mucize falan görmedim. Hatta sıkıldım okurken ama başlamışken bitireyim diye dayandım.


    while (1<2)
Toplam Hit: 46939 Toplam Mesaj: 414