folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jetlag
    jetlag's avatar
    Erkek

ateist olanlar  haklı olsalar bile bunu hiçbir zaman ögrenemiyecekler.  teknoloji buzamana kadar buna bir cevap bulmuş degil bundan sonrada bulamayacak şimdi zaman makinasına atlayıp peygamberler zamanına gitmek vardı ama böyle bişey mümkün degil aslada olmuyacak

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

ambient bunu yazdı:
    -----------------------------

ateist olanlar  haklı olsalar bile bunu hiçbir zaman ögrenemiyecekler.  teknoloji buzamana kadar buna bir cevap bulmuş degil bundan sonrada bulamayacak şimdi zaman makinasına atlayıp peygamberler zamanına gitmek vardı ama böyle bişey mümkün degil aslada olmuyacak

Yani evren, dünya, uzay, zaman, fizik ile ilgili her detayı kesinkes biliyorsun?

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

Kısa ama öz olucak biras ama BSG neye inanırsan inan veya inanmıyorsan inanma diyorum.Burada sorgulama amacın ne durumundan memnunsan?

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRYLMZ
    EMRYLMZ's avatar
    Erkek

Ateistliği savunan arkadaşlarıma daha fazla kendinizi savunmayın diyorum boşverin tmm siz kendi dünyanızda takılın yarın bigün görürsünüz ne olacağını .

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çok uzun okuyamadım ama öncelikle istedigin kadar iyilik yap inanmadıkça cennete gidemezsin . adamda namaz yyok oruç yok cennete gidicem kalbim temiz bunu çıkaranın akıl saaglıgından şüphe ederim .
    Allah senin yarın ne yapacagını bilmiyor çünkü insan kaderini kendisi yazar allah sadece sana belli bi ömür ve anne baba verir o kadarki annende belli degildir baban bellidir. Hz.muhammed(s.a.v) derki : benim yanımdakiler dostlarım mucizeleri görerek inandılar bizden sonrakiler mucizeleri görmeden inandılar onlarda benim kardeşim ve onlar için allaha daha çok yalvaracagım. Kuran aç bi oku mealden o yazılarınları bi insanın yazamayacagını verilen bilgilerin tarihle birebir olduguna ve emirlerine bak anlarsın mucizeyi.

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokorecci
    kokorecci's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı:

müridler birincisi şu, ben mesela 23 yaşındayım, hayatımda muhakkak yanlışlarım olmuştur ancak kimseye öyle ciddi bir zararım dokunmamıştır. Ancak yardımlaşmayı severim, insanlara elimden geldiğince yardım ederim.

Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.

tamamını okumaya üşendim ama yukarda yazdıklarınla bence ümitsiz vaka değilsin :) Allah hidayet etsin... Şu kadarını söylemek isterim. Allah a inanmıyorsan cehenneme gideceğine neden inanıyorsun? Seni buna inandıran o kalbinin derinliklerindeki... henüz tamamen taşlaşmamış ne mutlu sana... hemde hala yaşıyorsun ve tövbe kapısı ardına kadar açık hadi dinle o benliğini silkelen nefsinin prangasından kurtul. Allah hidayet etsin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jetlag
    jetlag's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

ambient bunu yazdı:

Yani evren, dünya, uzay, zaman, fizik ile ilgili her detayı kesinkes biliyorsun?

hayır bilmiyorum. acaba bunları bilmek için insanoglu dünyada yeteri kadar yaşayabilicekmi. bilim adamları bile dogal kaynaklara bakarak dünyayaya belli bir ömür biçiyorlar yani dünyanın sonu var diyorlar iş yine kutsal kitaplarda gecen kıyamete geliyo. olaya birde bu açıdan bak

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

Konuyu açan kardeşim ataturkcu1 hocamın yazdıklarını bi oku ve sonrasında hala aklında soru kalmışsa tekrar sor bence çünkü baya detaylı şekilde açıklamış kendisi eline, koluna, klavyesine sağlık...

Mesaja burdan ulaşabilirsin.

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Allah'ın varlığını sana kimse kanıtlayamaz.Varlığı veya yokluğu kanıtlanabilir birşeyler değildir.Fakat evreni,evrenin oluşumunu azcık incelediğinde insan zekasından üstün bir zekanın varlığından şüphe duyarsın.Evet bizden üstün birşey var buna inanırsın.Eğer inanmıyorsan gerçekten aptallıktır.Ki bana göre bizden üstün olan adına Allah dediğimiz bu varlığın olma ihtimali bence %90'ın üstünde.Bunu inanmamak ne derece doğrudur sence?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek

geçen bir arkadaşımıza da tavsiyede bulunmuştum tekrarlıyorum:

İmam Gazali Filozofların Tutarsızlığı adında kitap var. Alıp okursan akıl, felsefe, bilimle yaratıcı konusunun işlendiğini görürsün.

ama şunu belirteyim konu başlıklarını okuduktan sonra içeriğini sakına okumamazlık yapma, çünkü çok ama çok derin konular... anlaşılmadığında ister ateist ol ister müslüman ol boşluğa düşersin.

Toplam Hit: 46952 Toplam Mesaj: 414